Ricciardo: vanaf Hongarije gaan we vlammen

Auteur: , 21 Reacties

We moeten vlammen, we moeten vlammen, fik erin, sneuveling als een bomba.

Bakoe

Daniel heeft aan een tafel gezeten in gezelschap van iemand met een voice recorder. Hij zei een paar dingen over de RB13, mogelijke gridstraffen later in het jaar en zijn kansen in Oostenrijk.

De interviewer van Formula1.com vroeg de Australiër onder andere naar de tekortkomingen van de RB13 ten opzichte van de concurrentie. Dat de auto nog steeds wat tekort komt op het rechte stuk dat weten we, maar hoe zit het met het chassis en de aero? Volgens Danny-Ric is de de RB13 inmiddels best oké in de snellere bochten, maar kunnen de concurrenten hun auto’s nog steeds met meer snelheid de bocht in gooien. Daar moet dus nog wat aan gewerkt worden.

Desalniettemin is Ricciardo positief over de vooruitgang die Red Bull geboekt heeft gedurende dit seizoen. Hij trekt een parallel met vorig seizoen, toen het team aan het eind van het jaar ook in de buurt kwam van Mercedes. De honeybadger heeft zijn pijlen op de korte termijn gericht op Budapest. Volgens hem heeft Red Bull een goede kans om daar hoge ogen te gooien dankzij de karakteristiek van de baan en enkele updates die nog in het vat zitten. Het F1-circus doet het land van de goulash over drie weken aan.

Een ander interessant puntje is dat van de eventuele gridstraffen voor technische malheur die Red Bull wellicht later dit seizoen nog te wachten staan. Ricciardo’s landgenoot en voorganger Webber gaf onlangs nog aan dat hij liefst een einde ziet komen aan deze straffen. Nu de teams écht nog maar vier motoren mogen gebruiken per jaar, geeft Ricciardo toe dat gridstraffen waarschijnlijk onvermijdelijk zijn naarmate het jaar vordert. Dit weekend gebruiken zowel Max als Daniel bijvoorbeeld hun vierde MGU-K unit, nadat Renault vrijdag een probleem ontdekte met de (nieuwe) unit in Daniel’s auto. Een vijfde unit gebruiken zou leiden tot een gridstraf van 10 plaatsen.

Daniel geeft echter aan dat, mocht het zover komen, ze de gridstraf incasseren op een circuit wat Red Bull sowieso niet ligt, zoals bijvoorbeeld Monza. Zo kunnen ze hun kansen maximaliseren in races waar de RB13 wel geschikt voor is, zoals de race Singapore.

Tenslotte babbelt Daniel nog even over zijn kansen in de race van vandaag. Dat wordt echter een lastig verhaal volgens Max’ teamgenoot. Red Bull was in de vrije training niet snel in de long runs. Hoewel Ricciardo denkt dat het team vooruitgang heeft geboekt met de setup op dat vlak, wordt het in een droge race waarschijnlijk moeilijk de Mercs en Rari’s partij te bieden. De hoop is derhalve gevestigd op een bakje water.21 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Of het ligt aan mij, maar ik hoor heel het jaar al dit soort dingen van RB..
@pindakoning: klopt maar ric kwam nog redelijk mee vandaag, zit wel iets verbetering in… wedstrijden winnen zonder geluk is er helaas nog niet bij
Te laat jongens, volgend jaar weer een kans!
Als hij de auto van Max stuk blijft maken om beter te lijken wordt het lastig
Dat ze zogenaamd gaan vlammen, schuiven ze iedere keer weer een race op. Ik hoop ’t echt van harte…heb er echter niet zeer veel vertrouwen in helaas.

Laat Max eerst maar weer eens deze race uitrijden vandaag. Ik zit er klaar voor 🍺
Dus dan worden de Reneults met veel vlammen nog sneller opgeblazen
Ach ja de rb13…de fun en betrouwbaarheid begint pas bij de rb26
@redbeams: dett!
@internetgekkie: Nee daar begint het echte werk pas ;)
Goed gelukt Max net al uitgevallen
@thomasthomas: begint idd zo ondertussen lachwekkende vormen aan te nemen. Had gewoon een zeer slechte start, voor de rest kan hij er allemaal niets aan doen. Hoe vaker hij uit gaat vallen hoe harder zijn zelfvertrouwen zal dalen helaas. Maar ik blijf goede hoop houden…voor volgend seizoen!
@cpp1: Nee, t ligt altijd aan een ander.
Het is alweer klaar. Max eruit. Sjonge jonge jonge
Vlammende bowlingbal ja
Ik denk dat ik steeds minder de enige ben die denkt dat Ricciardo beter is dan Max.
@snorrewietskie: wat is er mis met Ricciardo? Hij was tijdens zijn eerste seizoen sneller dan Vettel. Bijzonder goede coureur.
@willeme: Ik zeg toch ook dat ik hem beter vindt dan Max. Maar dat ik daar alleen in ben.
@snorrewietskie: grappig, je weet zelf niet eens wat je nou eigenlijk zegt hahaha
Ja jongens, vanaf morgen ga ik drie keer per week naar de sportschool en flink op dieet! Echt waar, vanaf morgen!
@lekbak: ik wens je veel succes!
Aan het eind van deze week zal ik lekker niks gaan doen! Echt waar!
Nou ik hoop het van harte! Ik heb kaarten voor brons 2 in Budapest dus het zou wel leuk zijn als het wat wordt daar. Na vandaag heb ik er wel een beetje een hard hoofd in.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).