Rijschoolhouders mogen nog even geile beren zijn

Auteur: , 25 Reacties

Het systeem faalt weer schromelijk.

Vesper

Vers na alle ophef over een net iets te gewaagd carnavalsthema van een studentenvereniging gelieerd aan de TU/e, rollen we alweer in het volgende seksueel misbruik schandaal. Het gevaar is wellicht dat al deze gebeurtenissen op de grote #metoo-hoop gegooid worden en er een soort moeheid ontstaat jegens het onderwerp. Dat doet echter geen recht aan de slachtoffers van misbruik, zoals de 17-jarige die te maken kreeg met een nare rijschoolhouder.

De 46-jarige man uit Friesland vergreep zich aan zijn pupil door haar borsten te betasten. Ten overstaan van de rechter gaf de man dit zelf ook toe en werd hij veroordeeld tot een werkstraf van 120 uur. Zoals zo vaak in de Nederlandse rechtspraak zit de echte straf voor mensen die een baan hebben echter niet in de straf zelf die de rechter oplegt, maar in de gevolgen daarvan. Met een (dergelijk vergrijp op je) strafblad zal de man nu immers vast niet meer zijn mooie functie mogen uitvoeren. Toch?

Jazeker wel! Voor rijinstructeurs is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) namelijk nog niet verplicht, integenstelling tot bij bijvoorbeeld onderwijzers, gastouders en taxichauffeurs. Zodoende kan de man zich nu gewoon laten bijscholen en zijn bevoegdheid voor vijf jaar laten verlengen.

De nieuwe minister van Infrastructuur Cora van Nieuwenhuizen heeft aangegeven dat ze hoopt de verplichting in de loop van dit jaar in te kunnen voeren. Haar voorganger Minister Melanie was er in 2016 overigens ook al mee bezig, maar de ambtelijke molen draait langzaam. Tot het zover is raden we 17-jarigen aan pepperspray mee te nemen als ze instappen bij die vreemde met die extra set pedalen aan zijn voeten.25 reacties

120 uur voor het betastten van een meisje…. Dit zijn toch geen straffen meet. Je maakt iemands leven voor de rest van de tijd lastiger, ik denk dat je zulke gebeurtenissen nooit meer vergeet. De eikels in kwestie komt er met 120 uur schoffelen van af.
@dieselkameel: nee ,maar zwaarder straffen helpt niet volgens links.
@hplh: niet volgens links, maar volgens onderzoek.
@bombaliali: Proberen, liever te hard straffen dan te zacht. Voor te hard straffen kun je nog een keer een schadevergoeding betalen. Voor te zachte straffen blijven dit soort nieuwsberichten maar komen.
@dieselkameel: blijf maar roepen om keihard aanpakken. En voor je het weet zitten mensen 10 jaar in de gevangenis voor 10 wietplantjes en betaal je €1000 voor 10 km/h te snel.
@mashell: Ik mag toch hopen dat je begrijpt dat ik bedoel dat je voor zulke zaken harder mag straffen. Delicten die andere mensen beschadigen mogen van mij een hogere strafmaat hebben.
@bombaliali: Heb je ook een linkje naar dat onderzoek?
VOG is ook gewoon een wassen neus. Kijk maar naar die (semi-criminele) taxi chauffeurs in Amsterdam, onderwijzers die hun handjes niet thuis kunnen houden, gastouders die kinderen misbruiken …
Het is heel simpel dames.. armlengte afstand..
@lekkaah: dus we krijgen straks lesauto’s van 4,5 mtr breed en 1,85 mtr lang?
@erik2907: vrouwen mogen dan straks alleen nog maar op de vrachtwagen rijden
@lekkaah: lekker makkelijk ook in een auto…
Als je we leeftijd waarop mensen met rijlessen mogen beginnen nou gewoon ophogen naar 37, dan lost dit probleem zich vanzelf op.
@mashell: Want vrouwen van 37 hebben geen tieten?
@mashell: valt me nog mee dat je niet voorstelt om autorijden voor vrouwen maar helemaal te verbieden… lost tegelijk nog een paar andere problemen op.. ;-)
@hans75: dat is een wel erg exterme optie. Weet je wel hoeveel mannen niet nuchter hoeven te blijven op doodsaaie feesten en partijen omdat hun vrouw de bob is? Mannelijke rijinstructeurs verbieden lijkt me een beter compromis.
Hij wou waarschijnlijk gewoon kijken of haar gordel wel goed vast zat…
@cossiekiller:
Daarbij tot onder de gordel gaan is dan weer niet acceptabel.
Ik hoop dat de vader van dat meisje die instructeur ook even ‘betast’ heeft..

Gewoon beestengedrag dit!
Hm… in de documentaires die ik op het interweb zie zijn het altijd de examinatoren die aan hun trekken komen..
“Oeps , een foutje… wat kan ik doen om het goed te maken.. ik doe eeeechhht allllesss.”
@dracae: Welke documentaires? Ik vraag dit voor een vriend.
@unknown234: iets met fake
@dracae: natuurfilms bedoel je?🤔😂 rijschool69 ofzo
Ik was regelmatig bang voor een aanrijding tijdens rijles. Niet omwille van schade aan de auto maar vanwege de schrikreactie van m’n instructrice. Een set tanden in de jongeheer is toch een naar idee…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).