Rolls-Royce gaat compleet Fruitella op trio twaalfcilinders

Auteur: , 24 Reacties

Dit kun je een auto toch niet aandoen?

Special Editions is een eenvoudige manier om het nieuws te halen en weer een paar auto’s tegen een premium prijs weg te kunnen zetten. In het vorige artikel zagen we de Dodge Charger SRT Widebody Daytona 50th Anniversary Edition. Voor nu hebben we wederom een sedan (onder andere) met veel vermogen. De verschillen kunnen echter niet groter zijn.

Het gaat namelijk om de zogenaamde ‘Pastel Collection’ van Rolls-Royce. Volgens Rolls-Royce komt de inspiratie van de kleuren die je ziet in de buurt van Pebble Beach, alwaar de auto’s onthuld zijn. Met name de kleuren van de ‘wildflower super bloom’ scheen een enorme inspiratie te zijn.

Rolls-Royce Pastel Collection '19

De Rolls-Royce Ghost (de sedan) is uitgevoerd in de zogenaamde ‘Black Badge‘-uitvoering. Al het chroomwerk is dus zwart gekleurd. Eerlijk is eerlijk, in combinatie met het ‘Light Green Solid’ ziet het er bijzonder geslaagd uit. Het interieur is stemmig zwart met groene accenten. De tweede Rolls-Royce in deze pastel-collectie is de Dawn, eveneens in Black Badge uitmonstering. Deze is gespoten in de kleur ‘Coral Solid’ en doet nog het meeste denken aan een 13 jaar oude Fruitella die je onder de stoel vindt bij een grote schoonmaak. De kleur heeft een extra diepe glans, mede doordat deze kleur bestaat uit zeven (!) laklagen.

Rolls-Royce Pastel Collection '19

De laatste Rolls-Royce is wederom een Black Back Badge, ditmaal een Wraith. Dat is de coupe-variant van de Ghost. Deze heeft de kleur ‘Semaphore Yellow’. We weten het niet zeker, maar waarschijnlijk is deze kleur vernoemd naar de inventieve eigenaar en baas van de olijke en ondeugende hond Dommel. Bij alle drie de Rolls-Royces krijg je een bijzondere badge waarop staat: Pebble Beach 2019 – Special Commission.

Rolls-Royce Pastel Collection '1924 reacties

Rolls-Royce,een prachtige statige auto.
Semaphore! Semaphore! Haha sweet
Ik hou er wel van, auto’s met een zeker aanzien die niét in lease-grijs of depri-antraciet zijn uitgevoerd. Maar deze kleurstelling is voor mij een stap (of drie) te ver.
@RRRobert: je zeikt gewoon over alles
@mcaa: mwah, ik trap graag op lange tenen…
Oke, nu wil ik een gele Rolls….
@dutchdriftking: Die roze past toch echt beter bij jou😘
@mikje90: ik wil er een roze interieur bij😎
@mikje90: ik scheen ze vroeger ook al aan te duiden als Roze Royce dus doe mij er maar een, geen probleem hoor 😊
Voor een fiat 500 of een mini Cooper was het leuk geweest. Je koopt toch ook geen smoking in pastel kleuren?
Prijzige banaan
Ieder zijn smaak maar als ik überhaupt geld kon besteden aan een Rolls dan werd dit zeker niet de configuratie.
Toch knap hoe ze weer iets kunnen bedenken waarvan je denkt, zou ik dat doen?
Eigenlijk vind ik deze pastelkleuren wel leuk. Gek, want gifgroen of knalroze vind ik zelf eigenlijk niks. Je ziet maar weer hoe persoonlijk dat is.
En ja, zwart, blauw en grijs zijn kleuren die op zo’n auto ‘horen’, maar dat hebben we ook maar verzonnen met z’n allen. In veel landen is wit weer een kleur die op zo’n auto ‘hoort’, omdat die kleur status en geluk uitstraalt. Het is maar net de betekenis die je eraan geeft ;)
Dit soort kleuren doen wat mij betreft enorm afbreuk aan de klasse van deze auto’s. Daarbij is het filter op deze foto’s bijzonder irritant omdat je zo nog niet de werkelijke kleur ziet.
@densk: tja, ook Rolls Royce moet insta hip zijn.
Tja, als je alles al hebt, wat moet je dan met je geld doen? Nou, een gele Rolls kopen dus. 😱
Vroeger had je de Rolls-Royce Corniche in de kleur Primrose Yellow, ook een pasteltint. Doet me hier aan terug denken.
Die gele vind ik niet zo mooi die andere 2 zijn echt prachtig ik zou ze allebei doen.
Die groene is echt wauw!
Goh vindt de Rolls Royce Dawn (en de Wraith) erft foeilelijke wagens. Maar die Dawn in zo’n kleur! Dat kan ik alleen maar toejuichen, wat een plaatje!
Pastels zijn zooooo 2018!
@vroaaar: welke auto’s hadden dat dan?
Voor mij de gele

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).