‘Rolls-Royce lanceert binnenkort 600 pk sterke Cullinan’

Auteur: , 18 Reacties

Reken maar dat die uitvoering gaat verkopen.

Rolls-Royce Black Badge '19

Het is merkwaardig om te zijn hoe traag sommige merken kunnen handelen. Met de introductie van de Porsche Cayenne was duidelijk dat enorm veel mensen aan het wachten waren op een peperdure SUV met ‘asfaltkwaliteiten’. Langzaam maar zeker zijn de meeste merken overstag gegaan. Het is nu alleen nog even wachten op de SUV’s van Ferrari en Aston Martin.

Een van de recentere aanwinsten in dit segment is de Rolls-Royce Culluninan. Die auto gaat verder waar de Range Rover stopt. Met name qua prijs, motorspecificaties en uitrusting. Dat is knap, want bij een Range Rover is er al sprake van enorme overdaad. Uiteraard zal het niet bij één Cullinan blijven. Zoals Bentley en Porsche al jaren aantonen, is het verstandig om zoveel mogelijk smaakjes en uitvoeringen aan te bieden. Volgens het Amerikaanse AutoGuide staat de eerste variant van de Cullinan al in de coulissen.

Rolls-Royce Black Badge '19

Medewerkers van AutoGuide vonden namelijk diverse nieuwe bestanden bij het California Air Resources Board. Daar moeten de nieuwe modellen worden aangemeld alvorens ze daar verkocht kunnen worden. Naar alle waarschijnlijk gaat het om een ‘Black Badge‘-versie van de Cullinan. Logisch natuurlijk, want die auto moet een jonger publiek aanspreken, iets wat de Cullinan zélf ook doet.

Rolls-Royce Black Badge '19

De Cullinan Black Badge zal de beschikking krijgen over de sterkere versie van de 6.6 liter grote biturbo V12. Deze levert 603 pk, 40 pk meer dan de ‘standaard’ Cullinan. Tevens zal de Black Badge voorzien van zwarte details. Alles wat voorheen aluminium-kleurig of verchroomd was, is bij de Black Badge stemmig zwart. Qua prijs spreekt AutoGuide over 50 mille in dollars extra qua prijs. Reken in Nederland op een kleine 70 mille in euro’s. Een standaard Cullinan kost in Nederland 415.225 euro. Met een paar opties ga je over dat half miljoen heen.18 reacties

-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
“Black badge” bij BMW noemen ze dat Shadowline.
@Rick-dos: Bij de meeste andere merken noemen ze dat ‘instapmodel’.
@dondeboer: Zeg het even tegen @jaapiyo, die vind die zwarte knakenlijsten ‘premium’ en ‘stijlvol’ :-D
@willeme: Eigenlijk ben ik daar best jaloers op. Als ik een auto samenstel, moet ik altijd meer betalen om ‘m ‘op smaak te brengen’. Het is natuurlijk ideaal als de instapversie wél precies je ding is.

Net zoals dat snel dronken zijn een groot voordeel is als je gaat stappen. Meer lol voor minder centen.
@dondeboer: als je dronken moet zijn om lol te hebben dan heb ik serieus medelijdrn met je.
@dirkiii: Het is een metafoor. De laatste keer dat ik dronken was, was 17 mei 2014. En ik heb regelmatig lol, daar heb ik echt geen drank voor nodig.
@dondeboer: gelukkig maar, ik maakte mij al zorgen😜
@Rick-dos: goed zo!
Met geïntegreerde, fully air conditioned, voetbalschoenenkluis.
Black badge, omdat het een zwarte bladzijde in de geschiedenis van het merk gaat worden…..
@dutchdriftking: zwarte cijfers in plaats van rode cijfers
Vanaf 415.000 euro. Voor dat geld heb je ook mooie auto’s.ipv dit lelijke hok.
Over het aantal pk’s praten bij een Rolls, ik vind het altijd een beetje onkuis. Alsof je bij een dame onder de rok probeert te gluren.

Waar is de tijd van ‘how much horsepower? Enough’
@gulli: Net als het vermelden van de prijs, als daar naar moet vragen kan je hem niet betalen.
Vind 600pk eigenlijk wel tegenvallen voor zo’n kolos.
@emping: Absoluut, maar 200 pk per liter wordt wel heel bruut in zo’n auto.
Ik moet zeggen dat ik de Cullinan steeds gaver begin te vinden. Helemaal in een apartere/fellere kleur zoals paars of die oranje van Fux.

Op dit moment is de Cullinan mijn favoriete luxe SUV

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).