Rolls-Royce met vier speciaaltjes naar Genève

Auteur: , 9 Reacties

Het kan niet gek genoeg.

Om voor voor de zoveelste keer te benadrukken dat Rolls-Royce een van de meest exclusieve, luxe merken is waarbij je terecht kunt voor een auto, presenteert de Britse fabrikant deze week een viertal auto’s van de bespoke-afdeling. Hieronder bevinden zich een drietal Phantoms en één wel heel speciale Dawn.

Laatstgenoemde is ook direct het meest interessant om te bespreken, daar de sloep wordt opgebouwd tot een tweezits drophead coupé. De Dawn Aero Cowling, zoals de auto in zijn volledigheid heet, is feitelijk geen échte tweezitter, maar lijkt er een dankzij de zogenaamde ‘tonneau cover’. Deze uit hoogwaardig leer vervaardigde afdekkingskap gaat over de achterste stoelen, maar kan er eenvoudig weer afgehaald worden. De constructie zelf is van koolfstofvezel en aluminium.

De drie Phantoms hebben ieder hun eigen karakteristieken. Zo heeft een van de modellen, ‘The Gentleman’s Tourer’ met korte wielbasis, speciaal lakwerk van grijs en zilver. De verf is exclusief voor deze wagen gemaakt. De volgende, genaamd ‘Whispered Muse’, is voorzien van het werk van ontwerper Helen Amy Murray. Die naam zegt je waarschijnlijk niets, tenzij je van kitscherig, handgemaakt textiel- en zijdewerk houdt. De stoffen zijn door heel de auto vindbaar. De kers op de taart hier is het veelvuldig gebruik van rosé goud. De derde en laatste Phantom, genaamd ‘A Moment in Time’, heeft een bijzonder apart aluminium modelwerkje in het interieur. Deze laatste twee modellen hebben overigens de lange wielbasis.9 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Fraai fraai fraai 👌🏼
Prachtige creaties!
“Wat rijd je?”
“Een Rolls-Royce Spook Gefluisterde Muze”
Juist ja. Wel vind ik hem in het blauw een prachtige wagen!
Die Dawn is fraai zeg!
Ik denk, dat je een buitenhuisje in het Midden Oosten moet hebben om deze auto’s te kunnen waarderen. Mij lukt dat derhalve nog niet.
Ik ben altijd fan geweest van Rolls-Royce en Bentley. Wat ik zo’n afbreuk vindt aan het ontwerp van de huidige Phantom is die uiterst goedkoop ogende dakantenne (zie BMW/ Dealer/ Automaterialenzaak/ Autosloop). Voor al die euro’s kunnen ze toch wel een ander ontwerp verzinnen? Minder opvallend etc. Heb verder niks te klagen over de auto’s.
@snowbird: Haha nooit op gelet maar nu voor altijd ook mijn minpunt… uhm bedankt? 😂
Handig zo’n tonneau cover kun je je vrouw overtuigen dat je monogaam bent.
Zodra ze een weekendje is gaan shoppen met haar vriendinnen in Milaan. Kun je het zo omtoveren tot je ultieme escorts-mobiel voor je Bunga Bunga feestjes.
@AutomotiveDesigner: “Jazeker, schat! Hij heeft meer twee stoelen!” *lacht in vuist*
Meer kitsch per vierkante meter vindt je alleen op de Swarovski website.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).