Rolls-Royce plakt Black Badge op de Dawn

Auteur: , 16 Reacties

De sportieve Black Badge saus wordt nu ook over de open Rolls gegoten.

Om een heel uitgebreid relaas van de marketingafdeling van Rolls-Royce compact samen te vatten: sinds de introductie van de Black Badge Wraith en Ghost, heeft Rolls-Royce succesvol een nieuwe, jongere doelgroep weten aan te spreken. En dus is het nu tijd om ook de Dawn van de Black Badge saus te voorzien, op het aanstaande Goodwood Festival of Speed wordt deze aan het publiek getoond.

De Rolls-Royce Dawn Black Badge is uiteraard uitgevoerd in het zwart, gecombineerd met een zwart dak. De afdekkap voor het cabriodak is uitgevoerd in zwart leder. Zelfs de Spirit of Ecstasy is uitgevoerd in zwart chroom, net als de grille omlijsting, de sierlijst op de achterklep, afwerking van de luchtinlaat en de uitlaatsierstukken. De “Double R” in het logo is daarnaast qua kleurstelling omgedraaid, om het alter ego van het merk extra te onderstrepen.

Ook in het interieur is uiteraard veel gebruik gemaakt van zwart leer, met een paar lichtere highlights. De meest in het oog springende is de oranje highlight die op heuphoogte door het interieur loopt. Het moet doen denken aan de zonsondergang, mocht u zich afvragen waarom men niet voor volledig zwart is gegaan.

Als de “low”-knop wordt ingedrukt maakt de uitlaat een diepere, lagere brom. De 6.6 liter V12 heeft de beschikking over 30 extra paardenkrachten, waarmee het totaal op 600 uitkomt. Het koppel stijgt ook tot 840 Nm, wat 20 Nm meer is dan de reguliere Dawn. Dat kan wel wat gekker, Rolls Royce!

Schakelen gebeurt met de standaard ZF achttraps automaat, die echter wel samen met de gasrespons en een aangepaste besturing moeten zorgen voor een meer gefocuste rijervaring. Zo schakelt de automaat sportiever op en terug, terwijl de stuurinrichting directer en sneller zijn werk doet.

Maar goed, aangezien het voor de meeste mensen die dit lezen zal blijven bij plaatjes kijken, vergaapt u zich vooral aan de gallery en de lekker aparte video!16 reacties

Rolls Rolls RRR-Edition, afgekort de RRRRR?
@deuxmillecinqcentetcinq: nee, laat maar.
In ieder geval mooier ,dan dat ding van die ski pipo.
De neus lijkt een beetje op de Lancia Thema/Chrysler 300C. Guitig karretje wel.
@volvo480gtt: uh eerder andersom
@alexnaoumov: was deze auto eerder uit?
@volvo480gtt: deze heeft het snoetje van de ghost, die was geloof ik wel eerder. Maarja, een Cherokee heeft ook zulke dagrij led’s.
Lekker met het dak open rijden tijdens onweer. Ze zijn niet erg snugger, hopelijk komt er een disclaimer bij anders vliegen de lawsuits straks om hun hoofd. 😂
@str8six: regende het dan?
@doublechevron65: even goed de foto’s bekijken ;-)
@str8six: ze hebben d’r toch echt geen regen in verwerkt, allemaal studio werk, paar leuke flitsen zie…
Mooie foto’s zeg!!
Als ik heel eerlijk ben vind ik het er een beetje ehh goedkoop uitzien.
Toen het Black Badge programma werd aangekondigd vond ik het wat apart dat ze zich op een jongere doelgroep wilden richten. Toen dacht ik nog, welke jongere heeft dat geld nou liggen?

En toen bedacht ik me dat er genoeg zijn die niet op hun 18e hands fiets met ov-kaart in de knuisten tegen weer en wind in trappen om de trein te halen zodat het eerste uur van college nog gevolgd kan worden.
Als je zoveel geld gaat uitgeven aan een auto dan wil je toch geen actiemodelletje maar hem toch helemaal zelf kunnen samenstellen/personaliseren? Of zie ik dat nou verkeerd?
Niet echt mijn kopje Earl Grey

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).