Maserati trekt de GranTurismo maar weer eens strak [updated]

Auteur: , 33 Reacties

Wordt de Maserati GranTurismo de Mariah Carey van de sportwagens?

Maserati GranTurismo 2018

Hoe vaak kan je een auto faceliften voordat deze écht gedateerd oogt? De Maserati GranTurismo (rijtest) gaat in z’n basisvorm al sinds 2007 mee en mag getuige deze laatste facelift voorlopig nog even blijven. Het doet ons denken aan Mariah Carey die sommige van onze lezers nog uit haar jeugd kennen, toen ze er fris en fruitig bij liep. Afgelopen weekend bij de Grand Prix van Bakoe bleek echter dat ze iets teveel modeljaarvernieuwingen bij mevrouw Carey hebben doorgevoerd, en dat het allemaal toch wat gedateerd begint te ogen. Gaat de Maserati GranTurismo eenzelfde pad bewandelen?

De auto is door Maserati onthuld op de NYSE (New York Stock Exchange). Modeljaar 2018 wordt leverbaar in twee versies, namelijk de Sport en de MC. De letters MC staan voor Maserati Corse. Beide versies zijn uitgevoerd met een door Ferrari met de hand gebouwde, natuurlijk ademende 4,7 liter V8 die 460 pk en 520 Nm levert. Een zestraps automaat afkomstig van ZF is standaard. Beide uitvoeringen zijn iets sneller geworden, de Sport tikt de 100 nu in 4,8 seconden aan, terwijl de lichtere MC daar 4,7 seconden over doet. De topsnelheden zijn respectievelijk 299 en 301 kilometer per uur.

De auto is herkenbaar aan zijn “sharknose” grille die naar eigen zeggen geïnspireerd is op de Alfieri Concept. Dankzij de nieuwe neus is de luchtweerstand gedaald van 0,33 naar 0,32. De achterbumper is ook opnieuw vormgegeven en in het interieur vinden we een vernieuwd 8,4 inch capacitive touch screen met uiteraard Apple CarPlay en Android Auto ondersteuning. De middenconsole heeft ook een opfrisbeurt gehad.

Kleine wijzigingen die ervoor moeten zorgen dat de GranTurismo weer even meekan. Kan de GranTurismo nog even mee? Of wordt het nu wel écht tijd voor iets nieuws?

UPDATE: Check ook de gallery van de strakgetrokken GranCabrio!33 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Ik vind het nog steeds een heel mooie en tijdloze verschijning. De vernieuwde grille laat echter wel héél weinig plaats voor een nummerbord en ik zie niet hou je dat enigszins elegant kan oplossen.
@alfapeter: gewoon zonder nr-plaat.
@alfapeter: Inderdaad, in de basisvorm een van de meest prachtige verschijningen op deze planeet. Vergelijking met Mariah Carey verdient ie dan ook echt niet. Dan zou ik eerder de vergelijken met Catherine Zeta-Jones, op 47ste nog steeds een zeer elegante verschijning.

Alleen zo jammer dat die gaten op de motorkap en flanken erbij zijn gekomen. Doet een beetje af aan de klasse van de auto. Had volgens mij ook helemaal niet gehoeven aangezien ze niks aan de motor hebben gedaan. Zonde, eeuwige zonde…
’t Is natuurlijk nooit anders geweest bij Maserati. De Biturbo had om het jaar een andere naam, en er kwamen er amper twee uit de fabriek met dezelfde onderdelen.
Van voren en schuinvoren oogt ie nog altijd fris, alleen van achteren en met name het stokoude interieur maakt hem eigenlijk alleen interessant voor liefhebbers.
Ben niet zo’n fan van de nieuwe motorkap eigenlijk. Die luchthapper haalt het elegante er een beetje vanaf.
Het oogt een beetje lomp Amerikaans ofzo.. Niet mijn ding.
Overigens geen update van de achterkant van de auto? Of komen die foto’s nog?
@ardonjr: eens, had het idee dat ik naar een Corvette aan het kijken was.
@ardonjr: mijn eerste gedachte was dat ze de kap van een Dodge viper genomen hebben.
Blijft mooi ! Waar andere sommige auto’s snel gedateerd lijken na een paar jaar kan deze prima nog jaren mee.
Net als een DB9 is dit zo’n auto die na 10 jaar er nog verschrikkelijk mooi uit ziet. Had tevens al wel een productie versie van de Alfieri verwacht
Nog steeds een prachtige auto. Na jaren nog steeds fraai. Maar dan wel het mode vanaf 2007. Deze is me net wat te hoekig.
Nog steeds uniek schitterend!
Het heeft dus 10 jaar geduurd voordat ie écht mooi is, wat een prachtbak nu.
Op basis van de Ghibli hadden ze een F-type concurrent kunnen bouwen. De motoren van de Ghibli hadden een mooi uitgangspunt geweest om een spider/coupe te bouwen met 2 vermogenafgiftes.
Jammer, een gemiste kans.
Laat ik het zo zeggen… Ik zou Mariah Carey nog steeds doen.
@jules713: Als je maar genoeg pandapunten verzamelt is die buurvrouw van middelbare leeftijd en kort pittig kapsel ook steeds beter te doen.
@jules713: same here
Na de nieuwe BMW X3 de mooiste auto die je nieuw kunt kopen!
Niets veranderd aan de achterkant?(geen foto’s?)
Een vergelijking die op het randje van beledigend balanceert. In tegenstelling tot Mariah Carey oogt én klinkt deze Maserati nog altijd fantastisch.
Ik vond de auto eerst niet echt mooi, maar na een paar facelifts en misschien omdat ik eraan wen vind ik ‘m nu steeds leuker.
Van de buitenkant echt een tijdloze beauty. Maar ik vraag mij af of het dashboard ook van een update is voorzien. Op een verpixeld schermpje de eerste kilometer zien verschijnen nadat je de showroom uit bent gereden is treurig. Het is echt iets waar de meeste potentiele kopers de auto bij de dealer voor laten staan.
Dit was toch al de Mariah Carey onder de auto’s, het oogt niet onaardig, maar ik behoef het niet bereden te hebben.
Ik snap wel dat ze geen foto van het interieur hebben gepost, die is namelijk zwaaaar verouderd.
Wat een beauty blijft deze. De elegantie en looks blijven goed. Deze zou ik zo nieuw kopen. Vind het ontwerp zelfs sterker en mooier dan van de 911.
Ik ben vooral benieuwd of de achterlichten aangepast zijn, die zagen er altijd al gedateerd uit. Voor de rest hou ik meer van de clean lijnen van de 2007 versie, niet al die extra luchthappers en spoilertjes
via Android app
@maarten020: de achterlichten zijn van de Ford Mondeo. Denk niet dat er nieuwere versies inpassen ;)
Hopeloos verouderd, maar nog steeds geniaal!
Ik ben blij dat hij een facelift heeft gekregen. Als het model verdwijnt, verdwijnt ook automatisch het gaafste blok dat ze in autoland ooit hebben gemaakt. De biturbomotoren die Maserati in de andere modellen gebruikt klinken simpelweg niet goed en hebben lang niet zoveel emotie als deze. Dat de cockpit verouderd is ben ik het mee eens, maar tegenwoordig met al die ipad’s waardeer ik dit interieur juist meer.
Rijpt prima. Vooral zo in t rood!
Zouden ze de achterlichten ook gefacelift hebben, want ik vind die wel gedateerd uitzien.
@CasperH: zijn er ook nog foto’s van het interieur en de achterkant?
Werkelijk een schitterende auto, alleen dat interieur..zo gedateerd. Heeft me destijds doen besluiten om voor een andere auto te kiezen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).