Rolls-Royce presenteert zeldzame “Silver Ghost Collection”

Auteur: , 10 Reacties

Voor dit speciaaltje doken de Britten in hun geschiedenis.

Het is dit jaar 111 jaar geleden dat Rolls-Royce de originele Silver Ghost maakte. De bolide, destijds omgedoopt tot beste auto ooit, was een technisch wonder dat er niet alleen bijzonder fraai uitzag, maar tevens onbreekbaar bleek te zijn. De Silver Ghost wist meer dan 23.000 kilometer ongetergd af te leggen, een onwaarschijnlijke prestatie naar de begrippen van die tijd.

De Silver Ghost was slechts het twaalfde 40/50 hp chassis dat het originele drietal van Rolls-Royce produceerde. Nu, jaren later, willen de Britten een eerbetoon brengen aan dit memorabele gedeelte uit hun geschiedenis.

In ware Rolls-Royce stijl doen ze dit door een eigentijdse impressie te maken van de Silver Ghost. Hiervoor gebruikt Rolls-Royce de Ghost (rijtest) slechts vijfendertig maal. De auto’s zijn vooral te herkennen aan de voorzijde, waar een volledig zwarte grille afsteekt tegen het voornamelijk zilveren exterieur. De voorzijde is sowieso anders, daar de grille door Rolls-Royce verder naar voren is geschoven om overeen te komen met de originele Silver Ghost. Dit blijkt echter onderdeel te zijn van een modeljaarupdate, waarbij eveneens nieuwe (zilveren) 21″ velgen worden geïntroduceerd.

Over zilver gesproken, deze ode aan de Silver Ghost is overladen met het edelmetaal. De lak, acht uur lang met de hand aangebracht, is doordrongen met fijne zilveren deeltjes. De Spirit of Ecstacy, hét onderdeel van iedere Rolls-Royce, is van massief sterling zilver. Daarnaast beschikt de basis van het beeldje over allerlei verwijzingen naar het origineel. Het interieur is voorzien van allerlei zilveren accenten.

Wat de speciaaltjes mogen gaan kosten is vooralsnog niet bekend. Of het uitmaakt zal nog moeten blijken, aangezien de kans groot is dat ze allemaal al zijn uitverkocht.10 reacties

Wie wordt er Vakantieauto van het jaar in de FUN categorie, bekijk het HIER!
Vreselijk lelijk ding.
Ziet er wel fraai uit. Beter dan zo’n blackbadge.
Ziet er wel goed uit zo die grille.
Bieden ze deze ook aan als Private-lease? Hoor graag, gr.
Geen enkele voetballer die dit wil. Dat zegt genoeg. Eén van de mooiste RR van de laatste jaren.
Stil, Subtiel en Stijlvol. Gaat Rolls-Royce na hun voetballeredities weer terug naar wat ze oorspronkelijk aan het doen waren?
Ze weten ook niet wat ze willen bij Rolls Royce hè.. Bij de nieuwe Phantom is de grille juist meegenomen in de koets ineens, wat ik er persoonlijk ook niet echt denderend eruit vindt zien, doen ze het bij de Ghost juist precies andersom haha
@teerdz: bij de Ghost doen ze dit ook al vanaf het begin hoor.
Jezelf zeldzaam noemen door er maar een paar te maken. Zo ken ik er ook wel een paar. Zijn ze daarmee de investeerders voorbij en vragen ze zelf al een veel te hoog bedrag?

Zal trouwens lekker zijn als butler van de familie. Ben je net klaar met al het bestek en dinerschalen te poetsen, mag je daarna met de grille van de RR aan de gang. Dagtaak! :P
Schitterend, RR is toch echt het ultieme in deze klasse.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).