Rotterdam voor eens en altijd: géén F1 in deze stad

Auteur: , 17 Reacties

En nu opzouten met je initiatieven.

Rotterdam voor eens en altijd: Géén F1 in deze stad

Regelmatig duiken er ondernemers op die in volle enthousiasme de Gemeente Rotterdam benaderen om de Formule 1 naar de Maasstad te brengen. Vandaag hebben burgemeester en wethouders besloten dat er géén haalbaarheidsonderzoek gaat komen om Formule 1 te organiseren in Rotterdam.

Er zijn diverse redenen voor. Zo wijzen de ambtenaren naar Zandvoort en Assen. Als er zo nodig een Nederlandse Grand Prix moet komen, doet het dan daar. Een andere reden is dat Rotterdam een andere uitstraling wil hebben. De stad zet momenteel flink in op duurzaamheid, ook op het gebied van mobiliteit. Het binnenhalen van de Formule 1 past niet in dat beeld. In dat opzicht zou de Formule E logischer zijn, maar wie daar vrolijk van gaat worden?

Als stratencircuit is/was Rotterdam prima geschikt. 010 is een prima autostad en kent voldoende ruimte. Dat imago is echter aan het veranderen. De gemeente wil minder auto’s in de binnenstad en werkt aan autoluwe maatregelen. Zo ligt momenteel de Coolsingel open. Als dat project eenmaal afgerond is, zal er meer ruimte zijn voor winkelend publiek en minder ruimte voor verkeer. De kans bestaat dat de nieuwe Coolsingel slechts het begin is van autoluwe straten in de Zuid-Hollandse stad.

Geen Formule 1 dus in Rotterdam. En initiatiefnemers, hou er ook maar mee op. Voor het ultieme sentiment kunnen de archiefbeelden van (Bavaria, VKV, etc) City Racing er nog eens bij-gepakt worden. Die goede oude tijd.. (via Rijnmond)17 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
@RubenPriest; leuk Rotterdams woordgrapje ;-)
Nederland en zijn ‘Formule 1 fans’ moeten echt stoppen met dit soort onzin. Assen of Zandvoort tot daar aan toe (zie ik ook niet snel gebeuren) maar dit soort acties hebben totaal geen zin. De ‘liefde’ voor de sport van de ‘fans’ zal weer op een laag pitje liggen als Verstappen om welke reden dan ook geen actieve coureur zal zijn in deze raceklasse.
Tuurlijk, duurzaamheid in Rotterdam. De auto’s zijn daar natuurlijk de grote boosdoeners en niet die tankers.

Maar even serieus. Rotterdam heeft gewoon de infrastructuur er niet voor om al die mensen naar Rotterdam komen te verdragen.
Daar sta je dan met je veel te dure en ingewikkelde V6 hybrides die niemand wil behalve de hoge heren omdat de F1 een groener imago moest krijgen.
Opzich prima, leuke stad maar nog een stratencircuit in de F1 zou wel wat veel worden.. Zandvoort is dan een veel mooiere optie al zal de logistiek nog een hele uitdaging zijn…
@bakingmynextbenz: leuke stad. Je moet alleen geen vrouw zijn die in haar eentje door de stad loopt met een rok aan in de zomer.
@loserboi932: ook geen man met een rok aan hoor…
@loserboi932: is trouwens wel een beetje een overtrokken beeld hoor. In de slechte wijken moet je niet komen, maar dat is met elke grote stad zo.
Dan maar naar Delft, alleen dan heb je niet veel aan de DRS.
Autoluw: irritantste woord van 2018
Tsja, dan heb je bijvoorbeeld Singapore als stratencircuit en dan kom je aanzetten met Rotterdam. Een dorp met een uitstraling van een jaren 70 sovietappartementencomplex, waar de kans bestaat dat je f1 auto leeg is gestript, voordat je aan de race begint en de gridgirls worden uitgemaakt kech. Ja ik snap het wel dat Rotterdam niet echt een optie is.
Pak je toch een andere stad, eentje die wat leger is en ook met veel meer ruimte er omheen. Ergens in Noord Oost Nederland ofzo.
Ik als ex 010er moet toch toegeven na het zien van Max rijdend in Miami das toch wel 10x gaver.
De VN klimaatcommissie onder leiding van oud VNtopper Ban Ki Moon vestigt zich in Rotterdam.
Voor ééns en altijd? Dit is politiek jongens, daar is niks voor altijd.
En terecht he, na mooie initiatieven zoals de dance parade en Monaco aan de maas is het gewoon klaar. Extra inkomsten voor de stad zijn helemaal niet zo welkom.
Duurzaamheid en de grootste haven van europa hebben. Ja dat gaat niet echt samen hé

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).