Russische diplomaten hebben nog steeds schijt aan boetes

Auteur: , 70 Reacties

'Boetski? Rutte pls.' ~Boris.

Centrumdemocraat

Beste overheid, het wordt hoog tijd om het door CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt geopperde boetesysteem in te voeren, waarbij een diplomatenkenteken na drie onbetaalde boetes wordt ingetrokken. De Telegraaf heeft weer eens in de gegevens van het CJIB gegraven, en kwam tot de conclusie dat van alle diplomaten de vertegenwoordigers van Poetin hun parkeerboetes het minst vaak betalen. En dat hoeft ook niet, want ze zijn diplomaat, en daardoor onschendbaar. Op de tweede plaats van wanbetalers staat toekomstig EU-land Georgië, gevolgd door F1-Walhalla (dixit Bernie) Azerbeidzjan.

De Telegraaf meldt helaas geen specifieke cijfers over het aantal onbetaalde boetes. Wel is er een opvallende trend waarneembaar. Diplomaten gaan namelijk minder vaak de fout in. Vorig jaar werden er 2.871 parkeerboetes naar automobilisten met een CD-kenteken gestuurd, goed voor een boetebedrag van 198.023 euro. Een forse daling te opzichte van 2013, toen er ruim vierduizend diplomatenboetes werden verstuurd – met een waarde van 287.205 euro. Zou het innemen van tankpassen dan toch helpen?

Vorig jaar stond Rusland eveneens op de eerste plek, gevolgd door China en de Verenigde Arabische Emiraten. Blijkbaar kunnen ze die Mouskou-esque manier van deelnemen aan het verkeer niet achter zich laten. Beetje jammer.

Wat er gebeurt als je een doorsnee diplomaat confronteert met zijn huftergedrag zie je hier.70 reacties

En een diplomaat vasthouden is ook niet echt een optie voor je het weet heb je de Russische vloot in Den Helder liggen en moet Rutte hem hals over kop weer laten gaan.
@schellekens006: zelfs de Russen willen niet in Den Helder aan wal stappen.
@awesome: vind je het gek, dan komen de helft van de inwoners van Suriname en de Nl. Antillen op je af stormen
Benieuwd hoe nederlandse diplomaten in het buitenland zijn.. Maar goed 2 ton is toch een leuke cent
@henkhupelschoten: Die moeten zich houden aan een gedragscode. Daar staat in dat boetes gewoon betaald moeten worden.
@henkhupelschoten: schoothondjes zijn onze diplomaten , altijd maar het beste jongetje van de klas willen zijn , irritant dus😋
@bofkont: wat de één als schoothondjesgedrag typeert is voor de ander slechts een uiting van goed fatsoen.
@sir_smokalot: Nee man schijnheilig zijn ze hier, beetje meer Russian style zou geen kwaad kunnen, watjes worden/zijn we.
@bofkont:

Laat maar lullen ..
Rare fatsoensrakkers die pretenderen hun buitenlandse boetes te betalen ..
@lincoln: haha +1
Het hele idee is dat diplomaten op alle fronten onschendbaar zijn, dat is niet voor niets zo en daar moet je ook niet tussen willen komen. Het kan mij eigenlijk ook vrij weinig schelen als een ander op de stoep parkeert, maar dat is natuurlijk persoonlijk. En wat zou je zelf doen als je onschendbaar was en er geen parkeerruimte is? Ik zou het wel weten.
@knipperlichtje: Dat, of je houdt rekening met je medemens. Ik zou het wel weten.
@knipperlichtje: dan ben je gewoon een klootzak. Maar goed, dat doet hun niks. Ik ben gewoon netjes opgevoed en parkeer gewoon op plekken waar het wettelijk kan, of op zo’n manier dat niemand er last van heeft, of ik nou onschendbaar ben of niet, zo hoor je opgevoed te worden nog voordat je weet dat je diplomaat word en als je een beetje eigenwaarde hebt, hou je je daar ook aan
@jzaero @berlinetta omdat mijn reactie op kritiek stuit heb ik de betreffende filmpjes van Pownieuws nog eens bestudeerd. Daarin kan ik niets vinden wat als asociaal- of huftergedrag aan te merken is met betrekking tot het parkeren. In geen van de gevallen heeft het parkeergedrag van de diplomatenwagens een negatieve invloed op de doorstroming. Niemand heeft last van een paar Duitse E en F-segmenters die op een zeer brede stoep voor een gebouw staan geparkeerd. Daarbij zijn er altijd chauffeurs aanwezig die de auto kunnen verplaatsen, mocht er in een smalle straat een speciaal transport o.i.d. verschijnen. Desalniettemin zou het natuurlijk een chaos worden als iedereen ‘diplomatstyle’ gaat parkeren, maar gelukkig zijn er maar een handjevol auto’s met ‘CD’ in het kenteken, kortom, een storm in een glas water.
@knipperlichtje: gaat het niet om, gaat om het algemene beeld. Als diplomaat ben je ook gewoon een mens en hoor je je te gedragen, of je nou 50 te hard gereden hebt of foutparkeert, betalen moet je gewoon, al is het maar om respect te tonen naar anderen. Wij moeten dat ook, waarom diplomaten niet? Die hebben meestal meer geld in de zak ook nog
@jzaero

Niemand heeft respect voor mensen die moeten ..
@knipperlichtje: u heeft hiernaast ook nog een voltijds baan?
@jzaero: je kunt prima een auto ergens parkeren waar niemand er last van heeft, maar waar het toch niet mag. Dat zou mijn keuze zijn als de normale plekken vol zijn. Als ik dan een klootzakken ben dan ben ik maar een klootzak.
@lekbak: Het trottoir dient vrij gehouden te blijven voor voetgangers.. Hoe moeilijk is het om dat te begrijpen.
@stihl: waarom? Als er genoeg ruimte is kan er prima een auto staan. Er staat heel duidelijk bij “waar niemand er last van heeft”. Hoe moeilijk is het om dàt te begrijpen?

Mensen die niet kunnen kijken naar de situatie zijn zo vermoeiend. Mensen hebben grote hersenen zodat we goed kunnen denken. Toch zijn er hele kuddes die iets doen of juist niet ‘omdat het zo hoort’ of ‘omdat het niet mag’. Elke situatie is anders, je kunt niet alles in een boekje regelen. Daarom hoort handhaving door mensen te gebeuren die ook naar de situatie kunnen kijken en aan de hand daarvan beslissen of handhaven nodig is. In het geval van parkeren kan je dus prima ergens parkeren waar het niet mag volgens dat boekje maar waar het wel kan.

Helaas zal een groot deel van de mensen dat nooit begrijpen.
@lekbak: Om te voorkomen dat men (de maatschappij) elke situatie per stuk moet bekijken, beoordelen, veoordelen en tot kracht stellen van een bepaalde fatsoensnorm bij de bevolking…*wat allemaal heel veel tijd en energie kost* is er voor gekozen om regelgeving op te stellen. Regels die voor diverse situaties opgaan. En zo dus ook het trottoir. Dit is bedoeld voor voetgangers, net als dat de straat is bedoeld voor overig wegverkeer zoals auto’s. Zo komen voetgangers niet op de straat en auto’s niet op het trottoir. De regels zijn er om het voor iedereen eenvoudiger te maken. Niet om iedereen maar te geven wat zij willen. Snap je?
@knipperlichtje: ach neem het Omzigt niet kwalijk, dat is nog een kamerlid van de oude garde die is nog niet zo goed in populisme. Dat hij niet weet wat diplomatieke onschendbaarheid betekent kan je hem niet verwijten.
@knipperlichtje: mee eens, ik zou exact hetzelfde doen als er in de verste verte geen plek zou zijn.
@knipperlichtje: Diplomaten zijn alleen strafrechtelijk onschendbaar. Een parkeerboete is tegenwoordig (al heel lang) een bestuurlijke naheffing… ;-)
@e1000bmw523i: En het niet betalen van de boete dan..?
@Ozan: Ze zijn wel verplicht om de boete te betalen, er zijn alleen geen middelen om betaling af te dwingen…
@donvincenzo: bingo!
Diplomatieke onschendbaarheid opheffen en wielklem toepassen!
Allemaal lief en aardig onze moraalridders , een ieder die de kans kreeg zou het zelfde doen, wees nu maar gewoon eerlijk 😋
@bofkont: Nou, als ik onschendbaar zou zijn en ik zou een keertje geflitst worden en kan die overheid mijn reet kussen. Dan zou ik ook niet betalen. Maar ik zou geen misbruik maken van mijn onschendbaarheid door anderen lastig te vallen en geen rekening te houden met anderen. Zeker niet in een land waar je eigenlijk te gast bent. Van mij mogen ze dan ook fijn teruggestuurd worden naar hun eigen land. Vooral de mennekes van Azerbeidzjan en Georgië. De helft van de Nederlanders weet niet eens waar die landen liggen. Wat mij betreft hoeven we daarmee geen banden te onderhouden.
Waarschijnlijk declareren ze die boetes toch ALS ze ze betalen dus ik snap niet waarom ze het niet even overmaken.
@singer911: Waarom moeilijk doen als je ook niet kan betalen.
Wielklem zal ze leren🐵
Ehmm, misschien moeten we ze dan maar gewoon er uit zetten? Lijkt me een beter idee.
@dutchdriftking: Lekker gunstig voor de relatie met de rest van de wereld, goed plan joh
@metalmike: Waarom zaken willen doen met onfatsoenlijk volk.
@metalmike: de ‘rest van de wereld’ waar het hier over gaat maakt zich zelf ook niet zo druk over de relatie…aan de andere kant is er natuurlijk ons economisch belang dat ons al eeuwenlang weerhoudt van principes en reduceert tot slappe zakken.
“Wat er gebeurt als je een doorsnee diplomaat confronteert met zijn huftergedrag zie je hier”
Dat is een chauffeur, niet de diplomaat zelf.
@stfu: voor een chauffeur heeft ie best veel praatjes
Schijt Russen.
@trustmeiamanengineer: Pas maar op wat je zegt.
@trustmeiamanengineer: over een paar jaar kloppen ze op je deur en kan je naar de goelag. Wees maar lief.
Ik snap de onschendbaarheid wel, maar waarom ook op aantoonbare (criminele) activiteiten?
@stfu: Aantoonbaar door wie? Dit is het hele punt van onschendbaarheid. Om niet kwetsbaar te zijn voor landen die het niet zo nauw nemen met hoe ze strafbare feiten aantonen.

In Nederland hebben we een redelijk rechtssysteem maar regels zijn regels. Politieke druk op de ambassadeur is eigenlijk het enige wat je kunt doen.
@stfu: ja dat begrijp ik ook niet. Boete Is boete. Als et een noodzaak Was kunnen ze hem aanvechten met een procedure die te lang duurt en dat ze hem toch betalen. De arrogantie van diplomaten gaat te ver.
@rolov: Je begrijpt het principe van onschendbaarheid niet. Het gaat hier niet om overtredingen te kunnen maken om je werkzaamheden te kunnen doen, maar om niet door regels, corruptie of politieke druk je werkzaamheden niet kunnen doen. Je moet je voorstellen dat het voor een land heel eenvoudig zou kunnen zijn om een diplomaat op te pakken voor een verzonnen feit en hem zo onder druk te zetten om bepaalde politieke doelen te behalen. Dat kan simpelweg al door iemand een parkeerboete aan te smeren (onder druk van politiek) en hem daarop aanhouden, vast te zetten, onder druk zetten etc
Iedere keer de auto van zo’n foutparkeerder inpakken met huishoudfolie is veel leuker. Wel opnemen met een camera als de kermisklant zijn auto wil weghalen.
@paulvtec: dat soort kinderachtige pesterijen mogen vanwege de diplomatieke onschendbaarheid ook niet.
@mashell: zolang ze ons niet betrappen….. er mag zoveel niet….. hoevaak heb jij een boete ontvangen toen je met 150 over de snelweg reed? Het gaat erom dat op een ludieke manier je kan laten weten dat het kutgedrag is.
Dat je als diplomaat niet gearresteerd mag of in welke vorm dan ook vastgehouden mag worden snap ik wel. Dat is om te voorkomen dat diplomaten voor hun vrij- of veiligheid moeten vrezen als zij op diplomatieke missie gaan.

Echter onschendbaarheid gaat blijkbaar verder dan dat, en misschien wel wat te ver. Stel nou dat internationaal afgesproken kan worden dat als een diplomaat een aantal keer in het land waar hij/zij op bezoek is de wet overtreedt, deze diplomaat daar gewoon de diplomatieke toegang geweigerd mag worden. Het land van afkomst mag zonder problemen een ander sturen maar die persoon komt er niet meer in, in elk geval niet als diplomaat met diplomatieke onschendbaarheid.

Ter afsluiting, volgens mij ben je ook niet echt een hele beste diplomaat als je je niet eens kan aanpassen aan de wetten en regels die gelden in het land dat je op dat moment voor diplomatieke doeleinden bezoekt.
@tom_hanekamp: een diplomaat mag het land al uit worden gezet. Dat is het enige wat het gastland kan doen.
@lekbak: Klopt, maar het zou mij niet verbazen als de internationale afspraken nu zo zijn dat dat als een grove belediging van het land gezien wordt en niet als reflectie op het gedrag van de diplomaat. Dat zouden ze dus wat mij betreft moeten veranderen.
Oehhh, met 300 over de A2 scheuren, ik wil ook diplomaat worden.
Idealistische moraalridders word ik vrij moe van… De wereld bestaat nou eenmaal uit verschillende rangen en standen. Leer er maar mee leven! Punt uit!
@venividivici: Met dat wereldbeeld houdt je het wel in stand ja.
Interessante vraag: waarom krijgen auto’s met een CD-nummer eigenlijk parkeerboetes? Iedereen weet, zelfs het stomste systeem (ik zeg nu even met opzet niet BOA), dat ze daarvoor immuun zijn, dus waarom dan toch bekeuren? Geeft alleen maar meer werk.
@oxymoron: Omdat het grootste deel wel gewoon betaald wordt.
@escort77: Vast wel, maar strikt genomen worden die boetes dus onterecht opgelegd. Niet omdat de overtreding niet begaan wordt, maar omdat deze groep weggebruikers daarvoor niet bekeurd mag worden. Daarmee begaan ze in feite geen overtreding. Hetzelfde geval als wanneer een politieauto door rood licht rijdt “in de uitoefening van de functie”; de overtreding is dan een feit maar de dader heeft ontheffing.
Dus afslepen zou dus ook niet mogen of wel?
Gewoon steeds een bandje lekprikken.
Gewoon,meenemen,en als er betaald wordt kunnen ze hem terug krijgen
Roemeense autodieven inzetten. Reken maar dat die die Russen graag een lesje leren…
We gaan Rusland nog hard nodig hebben. Eén van de laatste landen die de oorlogszucht van imperialistische moslims en Amerikanen nog durft te trotseren.

De gemiddelde Nederlander laat zich alles voorkauwen door de NPO en de MSM en kakelt dit vervolgens gemakzuchtig na. Schaamteloos en lui.
@kempenaer: ja de Russen zijn echt schatten vergeleken met de Amerikanen.
Kom eens onder je idealistische steen vandaan en ga eens praten met mensen die onder Russisch bestuur hebben geleefd. Die kunnen je haarfijn vertellen dat het echt geen pretje is…
Bovendien, vergeet niet dat een deel van het hedendaagse jihadisme te wijten is aan de fantastische manier waarop jouw Russische vrienden de situatie in o.a. Afghanistan hebben “afgehandeld”.
Verder is het ook Rusland gebash natuurlijk, alsof diplomaten van andere landen niet foutparkeren en wel netjes hun boetes betalen. Moehaha. Wees toch niet zo naïef dames,
@kempenaer: Artikel gelezen? Daarin staat juist dat Rusland wanbetalers zijn in vergelijking met andere diplomaten.
@stihl:

Tuurlijk meid .. Vooral naïef blijven ..
@lincoln: De getallen liegen er anders niet om; dus wie is hier nu naief ?
Oprotten met die gasten
Het wordt tijd dat wij eens schijt aan de Russische diplomaten krijgen! Dat hele land is trouwens met bedenkelijke zaakjes bezig…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).