Schumacher’s F1-wagen verkocht voor recordbedrag

Auteur: , 17 Reacties

Zeuven miljoenen voor zeuven wereldtitels!

Schumacher's F1-wagen verkocht voor $7,5 miljoen

Afgelopen nacht is Schumacher’s Grand Prix en wereldkampioenschap winnende bolide uit 2001 voor nét iets meer dan $ 7,5 miljoen verkocht, waarmee het de duurste moderne Formule 1 wagen ooit is. De eer was aan veilinghuis Sotheby’s om het hamertje te laten vallen.

Het verkoopbedrag van omgerekend ongeveer € 6,35 miljoen is behoorlijk wat meer dan in eerste instantie werd verwacht. Volgens Sotheby’s had de auto zo’n $ 4 miljoen op moeten leveren, maar na een langdurige biedoorlog lag het eindbedrag enkele miljoenen hoger.

Schumacher's F1-wagen verkocht voor $7,5 miljoen

De F2001 behaalde gedurende het seizoen maar liefst 9 overwinningen, die allemaal op naam kwamen van Michael. Dit specifieke chassis, dat #211 draagt, werd echter niet voor alle races ingezet. Op een aantal kwalificatiesessies op banen als Spa, Monza en Magny-Cours na, wisten ze er races in Hongarije en Monaco mee te winnen. Zeker bij dit laatstgenoemde circuit zou de snerpende, 900 pk sterke V10 heel wat trommelvliezen openrijten.

Opvallend is dat de de veiling verder geen enkele andere auto op de planning had staan. De veiling was namelijk bestemd voor moderne en eigentijdse kunst. Volgens Sotheby’s was het dan ook een unicum en primeur dat er een zeldzaam voertuig te midden van een boel kostbare kunst geveild werd. In vergelijking met andere kunstwerken was de F2001 van Ferrari’s lievelingetje nog een koopje. Werken van zowel Andy Warhol als Francis Bacon verkochten op dezelfde veiling voor $ 32,4 miljoen en $ 38,6 miljoen respectievelijk.17 reacties

En dan? Wat kan de koper hier nu meer? Lijkt me nuttiger in het Corso Cliënte van Ferrari te stappen en een soortgelijke F1 uit te zoeken. Kost minder, en je kunt er nog meer knallen ook…
@basvspr: je hebt een auto waarmee Schumacher gewonnen heeft zijn dominante periode.

Als je niet meer kan lachen van de kwartjes zet ik dit liever in de woonkamer dan een een Vermeer of Monet. Kost hetzelfde.
@willeme: Ik snap je punt. Maar: Vermeer schilderde voor zover bekend, 36 of 37 schilderijen. Waarvan 2 in particulier bezit. De goedkoopste is een paar jaar geleden voor net onder de 8 miljoen verkocht. De andere in 2004 voor 24 miljoen, van Monet weet ik alleen dat er een verkocht is voor 31 miljoen.
@pomoek: Huppa, kun je nagaan! Je kan gewoon meerdere F1 auto’s in de woonkamer neerzetten. In mijn optiek ook kunst ;)
@willeme: eens, ik zou m’n zuurverdiende 7,5 mj ook liever op een legendarische F1 stukslaan dan op een paar kwakjes verf op een oud laken. Maar liever nog, sla ik de helft stuk op een F1 en laat die onderhouden door Ferrari’s Corso Cliënte, om de andere helft uit te geven aan een andere (goedkopere) F1 als pronkstuk aan de muur. Anyway, gelukkig heb ik geen 7,5 mj tot mijn beschikking waardoor ik ook niet dit dilemma hoef op te lossen. Fieuw…
@basvspr: toch een mooie aanvulling aan de Ferrari privé collectie waar ook niet mee wordt gereden.
@basvspr: Met deze Jannie toch ook knallen? BossGP?
Pff. Dat is niks. Er is van de week een plaatje met wat verf erop verkocht voor $ 400 miljoen.
Mensen moeten iets met hun geld doen. Sommige zien als investering. Sommige bouwen achter hun huis racebaan waar zij kunnen uitleven met f1 bolide
Moesten deze F1 auto’s niet worden voorverwarmd voordat je er mee kon rijden. Dus niet alleen de banden maar ook de olie tot 80 graden anders kon je m niet eens starten.
Ik weet het niet zeker maar staat me zoiets bij.
@lekkerlinksrijden: ja klopt, de toleranties in de motoren zijn zo klein en alleen maar op bedrijfstemperatuur geldig. De motor en vloeistoffen moeten dus worden voorverwarmd om hem te kunnen starten.

Kijk maar eens naar dit filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=oJuybaSTX9I
Ontzettend jammer dat er nagenoeg alle sponsoren vanaf gehaald zijn.
Was deze niet van die Nederlandse verzamelaar? Ben even z’n naam kwijt. Die kerel had een hele collectie Ferrari F1 wagens. Ik heb bij de Masters nog wel is een Demonstratie race gezien met al die wagens. Dat was echt heel gaaf!
@kilum: was dat niet ene meneer Bos? Ik heb er wel eens vier op zandvoort zien rijden. Jan Lammers en de eigenaar die beide aan het racen waren.
@maferick74: John Bosch van Barron racing.
@kilum: klaas zwart?
Zover ik weet kan je er niet mee rijden en ook niet via ferrari want aandrijflijn zit er niet in.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).