Seinfeld maakt kapitale fout, verkoopt deze drie pareltjes

Auteur: , 41 Reacties

Jerry Seinfeld boerde zo goed met de naar hem vernoemde commedyserie, dat hij zich een enorme verzameling Porsches kon veroorloven. Soms komen daar auto's bij, soms gaan er auto's weg. Dit olijk gekleurde drietal mag een ander baasje gelukkig gaan maken.

Onlangs zagen we nog hoe Jerry Seinfeld per klassieke Corvette het witte huis aandeed en een praatje maakte met Barack Obama, maar eigenlijk rijdt Jerry veel liever Duits. Porsche om precies te zijn, van dat merk bezit de komiek een van de mooiste en grootste privécollecties ter wereld.

In die collectie nieuwerwets spul als de 918 Spyder, maar ook klassieke Elfjes, 356’s, een 959 en zelfs een 908 en 917, beide in Gulf-kleurtjes. Momenteel staan er ook nog een babyblauwe 550 Spyder, Hipstergroene 356 A GS/GT Carrera Speedster en een knalgele 911 Carrera 3.0 IROC RSR in zijn verwarmde garage. Nog tot en met 11 maart 2016 om precies te zijn, dan gaan de auto’s tijdens de Amelia Island Auction van Gooding & Company onder de hamer.

Een drietal Porsches, alle gemaakt voor het circuit en alle met een waanzinnig hoge verwachte opbrengst. De 911 Carrera RSR is met 1.2 tot 1.5 miljoen dollar het vriendelijkst geprijsd, de 356 Carrera Speedster is met 2 tot 2.5 miljoen al ietsjes duurder. Een opvallend hoog bedrag voor een Porsche 356, maar we hebben het dan ook wel over een van de meest bijzondere en zeldzame uitvoeringen van de toch al gewilde 356 A Speedster. De 550 Speedster is met 5 tot 6 miljoen waarschijnlijk de grootste cash cow voor Seinfeld. Daar kun je aardig wat kopjes koffie voor halen.

Met dank aan iedereen voor de tips!41 reacties

Jerry houdt van Duits, goh. Hij is er zelfs naar vernoemd.
@jeps90: Met het risico een lawine aan foute grappen te ontketenen… Seinfeld is een Joodse naam.
@benzinehoofd: Okee, maar die Duitsers waren ook geen lieverdjes hoor.
@benzinehoofd:
Juist, van Oekraïens- Syrisch Joodse afkomst dus begrijp ik niet wat hij met Porsche heeft, ik bedoel de geschiedenis van de 20e eeuw in ogenschouw genomen.
Maar ik denk dat er, behalve ik, niemand is die dat nou aan hem zou durven vragen .

En verkopen, heel simpel : Buy low, sell high en dat heeft de beste man zeker gedaan.
Misschien heeft hij ‘niets’ met deze auto’s en doet hij ze daarom van de hand.
@desjonnies: Haha waarom zou niemand hem dat durven vragen.

En voor de rest dit zijn naoorlogse wagens, en verder wat doet die geschiedenis er nog toe?
Het naoorlogse Porsche kun je het verder niet aanrekenen.
Gelukkig is Seinfeld niet zo beperkte denker om ze daarom niet te kopen.
@desjonnies: Misschien is hij iemand van Joodse komaf die het verleden kan laten rusten. Zou misschien een groot voorbeeld moeten zijn voor heel veel van zijn soortgenoten.
@benzinehoofd: bijnaam van de duitsers in WWII was jerrys. Vandaar ook de naam jerrycan.
Voor dit geld koopt hij geen kopje koffie, maar een hele Jerrycan koffie
@jeps90: because Jerry can
Stomste beslissing ooit.
Maar waarom?
Hij heeft een gmund … Kan deze missen dus
@papa: De eerste waren ook meteen de mooisten… Vind een iets latere Pre-A trouwens ook nog steeds waanzinnig mooi.
@papa: wat bedoel je met hij heeft een gmund? Weet je wel waar je het over hebt?
@witte911: ik wel…
@witte911: Je kunt ook gewoon Bijvoorbeeld Porsche en bijvoorbeeld Gmund in google invoeren en kijken wat hij bedoelt.

Dat zijn behoorlijk mooie wagens:

https://www.pca.org/sites/default/files/styles/news_content/public/1949-356-Gmund.jpg?itok=xbJ-huH2
Een blauwe 550 spyder. Ook vanuit Nederland is pas een blauwe 550 spyder verkocht.
Albert Westerman heeft een van zijn 3 550 spyders verkocht aan een Zweed die er reeds een in bezit had.
De witte en de zilvere staan nog in de stal van State of Art.


The 550-0045 has been sold and has left the stable of State of Art to returned to its homeland of Sweden. It now lives with 550-09.
voor een fractie van de verwachtte opbrengst kan je naar mijn mening veel leukere auto’s kopen. Zwaar overgewaardeerd merk, zeker de klassiekers. maar ja, het wordt er voor betaald dus er zal wel een markt voor zijn.
Met die foto boven het artikel dacht ik eerst dat het om speelgoedauto’s ging :S
@kees66: Zijn het toch ook?
Wat een bedragen voor vintage veredelde kever-koekblikkken. Dat durf je toch niemand te vertellen wanneer je dit onder wat oude gordijnen in je schuur hebt staan?
Koop wel een replica, net zo mooi, sneller en beter…..En , ja je raad het nog goedkoper ook.
Deze prijzen gaan gewoon nergens over..Leuk voor de rijke man als spaarpotje, maar dan zie ik ze nog liever in een museum
@norge: Gelijk doen, binnenkort zien we de foto’s hier wel!!
Zo, dat is een verstandige beslissing. Geen idee waar hij ze voor gekocht heeft maar de prijzen zijn de laatste paar jaar zo ontzettend gestegen dat hij vast dikke winst maakt. Verkopen voordat de bubbel knapt, ik snap het wel!
Gaat zich blijkbaar binnenkort ook weer failliet laten verklaren of zo, om de belasting-bank schulden te ontlopen. Dan is t niet slim om deze porsches nog in zijn bezit te hebben waarschijnlijk..
Normaal ben ik niet z’n grote fan van Porsche, maar deze 3 zijn waanzinnig!
Dit komt mede door de juiste kleur op het juiste model.
Hele gave bak die 550 speedster!
Dankzij de verkoop van een paar bijzondere Kevers hoeft Jerry Seinfeld nooit, maar dan ook nooit meer wat te doen om een normaal leven te leiden ;-).

Leuke Porsches, maarde waarden ervan zijn voor verzamelaars. An sich zijn die auto’s niet zó bijzonder ;-). @norge: kom er maar in!!!
Waar zit de kapitale fout? Volgens mij een niet onverstandige keus. Markt voor de klassiekers lijkt op zn top, in ieder geval zal hij ze voor heel wat minder gekocht hebben.

Met deze bedragen zijn die auto’s ook helemaal niet leuk meer. Wat moet je daar in godsnaam mee, rijden is teveel risico lijkt me…
Voor iedereen die denkt dat Seinfeld het voor het geld doet: De man schijnt 800 miljoen waard te zijn. Nog meer geld zal ie echt niet voelen. Niet slecht voor iemand die zelf zegt nog geen dag in zijn leven te hebben gewerkt. Ik denk dat hij echt meent niet genoeg gebruik meer te maken van deze auto’s en daarom liever iemand anders er in ziet rijden.

Zijn show comedians in cars getting coffee is zéér de moeite waard. In de laatste aflevering komt overigens een Porsche aan bod.
Ze zijn echt heel leuk hoor, maar wat een geld……
Bezit van de zaak is het einde van het vermaak.

Tijd om er een andere liefhebber blij mee te maken dus, dat is de enige reden die ik kan verzinnen waarom hij die auto’s verkoopt.
Kapitale fout of cashen voor de bubbel barst? De tijd zal het leren…
550 Spyder trouwens, niet speedster…De duurste verkocht is momenteel net boven de 3 miljoen euro’s, benieuwd wat een vrijwel origineel exemplaar dan gaat opbrengen. Ik denk dat deze zomaar 5mil USD kan gaan vangen!
Wat een lelijke auto’s. Slim juist dat hij die op de top van de markt kwijt wil!
Dus Jerry voelt dat de top van de bubbel er ook aan het komen is.

Het zijn leuke auto’s: hij heeft ze een tijd gehad, hopelijk een paar keer in gereden en waarschijnlijk staan ze er om het staan nu.
Dan is het niet dom om ze te verkopen op een mogelijk hoogte punt.

Als de zelfdzaamheid de prijs met een factor 20 vermenigvuldigd tov wat je zou denken dat het mogelijk waar zou kunnen zijn tov de concurrenten, dan mag je best tevreden zijn.
@pomoek, zegt de man wel, maar hij werkt gewoon kei en keihard.

Verder lees ik hier bijzonder boosaardige comments over de man en het automerk Porsche die nergens op gestoeld zijn behalve de afgunst, die ervan af druipt !!!
De man heeft het gewoon goed gedaan als comedian in een land met 300 miljoen inwoners en, ben je dan populair dan verdien je ook een paar centen.

Hij heeft zijn centen in ieder geval niet verscheten aan seks, drugs en rock ’n roll, of de tapkast en de kastelein; maar aan klassieke auto’s !

Wat ik al eerder zei : misschien heeft’ie geen klik met deze drie wagens of gebruikt ‘ie ze nooit.
Buiten het feit dat het nu het moment is om te verkopen, zal een ander er wel gelukkig mee zijn.
En over de bubble, de prijzen en ‘de markt’: mensen betalen het ervoor, ik ga er dit voorjaar ook eentje verkopen die ik alleen maar heb voor de heb ! Niet zo’n kostbare als één van deze auto’s, maar ik wou dat ik overal zo’n rendement op kon maken !
@desjonnies: Ah wat hij in zijn vrije tijd doet weten wij toch echt niet hoor.
Ik denk dat hij hem geregeld even knijpt in het donker ;)
@desjonnies: Mocht uit mijn reactie enige afgunst blijken naar Jerry: dat was zeker niet mijn bedoeling, de man is een held, hij heeft al zijn geld verdiend.
@pomoek:
Nee afgunst is jou vreemd, eerlijk is eerlijk, het ging om andere reaguurders die er nogal zurige meningen op nahouden.
Maar Seinfeld – en dat weet ik van iemand die de man al jaren goed kent- heeft juist altijd kei knetterhard gewerkt !
Commedy? Echt? Niemand valt dit op?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).