Shock the muscle: nieuwe Corvette ZR1 krijgt 750 pk

Auteur: , 20 Reacties

Chevrolet geeft de C7 een nieuwe topversie.

Corvette

Iemand bij het magazine Car & Driver gaat wellicht op zijn kop krijgen, of ontvangt wellicht een bonus. Via het Amerikaanse automagazine is namelijk een plaatje uitgelekt van de nieuwe Corvette ZR1, drie dagen voordat het monster officieel wordt voorgesteld op de LA Auto Show. Abonnees kregen gisteren een preview van de december-cover van het magazine opgestuurd, naar we aannemen zoals elke maand gebeurt. Kennelijk had iemand er geen rekening mee gehouden dat de auto op de cover nog even geheim had moeten blijven. Maar wellicht is het ook allemaal een vooropgezet plan en gunde GM Car & Driver wat extra publiciteit om een of andere reden.

Car-Driver

Enfin, dat laten we verder maar even voor wat het is. Duidelijk is dat de uitzwaai-versie van de C7 750 pk krijgt. In de basis deelt de auto hetzelfde blok dat ook in de Corvette Z06 zit. In tegenstelling tot bij de vorige Corvette Z06 (rijtest) is dat geen atmosferische V8 van 7.0 liter meer, maar een V8 van 6.2 liter groot die hulp krijgt van een supercharger. In de Z06 levert dit powerhouse al 650 pk, maar de ZR1 krijgt er nog 100 stuks bij. Ook het koppel stijgt nog een beetje, van 881 Nm naar 922 Nm.

details

Inmiddels zijn er via Corvette Forum nog wat meer (granige) plaatjes uitgelekt van de ZR1. Naast de flamboyante spoilers en stukken carbon zien we ook iets wat lijkt op een handbak. Wellicht moet je dus zelf ook nog even naar de sportschool om wat extra spieren te kweken om dit beest in bedwang te houden, hoewel een automaat vast ook tot de mogelijkheden behoort. Al met al lijkt een leuke uitsmijter van de Corvette zoals we die kennen. Na decennia van speculaties wordt een volgende Corvette namelijk misschien écht voorzien van een middenmotor.

motor20 reacties

Vet
Wat een druk ontwerp zeg. De vorige ZR1 is een stuk cleaner. Sowieso vind ik de vorige Corvette een stuk mooier dan de huidige en als ZR1 al helemaal.
@viezefreddyw:
Ja druk en hoekig.
Maar zal wel als de brandweer gaan met deze specs.
Die is er niet mooier op geworden.
MURICAAAAA FUCK YEAH🇺🇸🇺🇸🇺🇸
Vind de vorige generatie van de corvette toch mooier vooral de achterkant.
750pk en handbak, hopelijk zijn koppelingsschijven in bulk te verkrijgen.
Ben benieuwd hoeveel er nog aan de ZO6 is veranderd. Als je de tests mag geloven is het nogal een handfull met die 650pk (sommige zeggen zelfs dat de ZL-1 Camaro het beter kan hebben dan de ZO6 Corvette). Ben benieuwd hoe men die extra 100pk aan de straat krijgt.
Wel heel gaaf allemaal hoor maar als het onhandelbaar wordt heb je er zo weinig aan.
@E34M5Touring: t camaro en cts chassis is ook een brilliant chassis. Die 650 pk kan je dan met 1 hand aan t stuur op t wegdek kwijt.. In tegenstelling tot zo’n vette, maar die heb ik dan ook nooit gereden…
Doe mij maar de Z06 body, ziet er echt beter uit dan de ZR1
Waarschijnlijk alleen met handbak, alle voorgaande Z06 en ZR1 uitvoeringen zijn ook alleen als handbak geleverd.
via Android app
Voor mij blijft de witte Corvette van Templeton “Faceman” Peck de mooiste allertijden.
Grappig dat het bij auto’s wel is geaccepteerd als iemand ‘m DIK noemt.
@jamesbond007: En Vet is ie ook.
OT: Toch maar weer mooi neergezet deze ZR1 en GM moest eigenlijk ook wel voor hun Corvette fans aangezien ze de ZL1 Camaro dezelfde motor met zelfde specificaties als de ZO6 hadden gegeven dus voor de diehard Corvette fan is er u toch weer een optie om in een TOPmodel te rijden boven de ZL1.
De voorbumper lijkt wel een combinatie van een focus RS, Aventador en RS4 bumper…
Allemaal coole onderdelen, maar tesamen is het wat van het goede teveel.
Downsizing in de VS, we gaan van 7 naar 6,2 liter!
Dit soort downsizing kan er bij mij nog wel mee door. Top!!
922nm met een handbak. Idioot! Al blijft de C6 ZR1 wel mijn favoriet.
Dit is toch wel een hele grote middelvinger naar de autoindustrie. 750pk, handbak, downsizen van 7.0 naar 6.2 maar hij moet wel meer pk’s hebben dus gooien we er een supercharger op. Heerlijk dat dit nog kan in deze tijd!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).