Shocker, na de BMW X7 komt er waarschijnlijk ook een X8

Auteur: , 25 Reacties

Dit is 'm. Soort van.

X8

Slecht nieuws voor mensen die SUV’s haten: naast de nieuwe BMW X7, komt er waarschijnlijk ook nog een BMW X8, zo meldt althans Autocar. Het zou een rivaal kunnen worden van de duurdere Range Rovers en Audi Q8 varianten alsmede de goedkopere varianten van de Bentley Bentayga en Lamborghini Urus.

Op zich is de gedachte logisch. Naast de X5, X3 en X1 kennen we tegenwoordig immers ook de X6, X4 en X2. De komst van de X8 is nog niet bevestigd, maar als we de woorden van ontwikkelingschef Klaus Fröhlich in acht nemen is dat nog slechts een formaliteit:

The sector is growing fast, so there will be opportunity. It is early to talk about X8, but one of the first decisions I made when I worked on product strategy was to take the X5 and make the X6. Everyone said it was not necessary, but it worked. Now we have the X2, X4 and X6. They are emotional and sporty derivatives that work for us. There is room for X8 – especially in markets like China – but there are no decisions yet. Each car must have a distinct character, and these are the sort of areas that take time to evaluate.

Naar verluidt wordt intern nog gesteggeld over of de X8 op ‘exact’ hetzelfde platform als de X7 moet staan of op een verlengde versie van het platform inclusief een langere wielbasis. In beide gevallen zou de auto echter een aflopende ‘coupé-achtige’ daklijn krijgen. Laat dat Frederic Duvernier maar niet horen!

In eerste instantie lijkt het nog verder verlengen van zo’n mastodont misschien wat teveel van het goede, maar dat valt relatief gezien nog wel mee. De X7 (ja, concept) meet ‘maar’ 5,02 meter. Dat is acht centimeter korter dan een kleine Siebener en zelfs 21 centimeter korter dan een lange Siebener. Ook een Mercedes GLS is bijvoorbeeld dik 10 centimeter langer.

Nu de Siebener toch genoemd is: de topmotorisering van die auto zou ook zijn weg naar de X8 kunnen vinden. Rijke mensen in China, Rusland en de zandbak vinden dat soort blokken nog steeds tof. Een potentiële valkuil voor de X8 zou kunnen zijn dat hij de Cullinan van concernbroeder Rolls-Royce in de edele Britse wielen rijdt. Maar aan de andere kant: ondanks woorden die op het tegendeel duiden hebben de premiummerken hebben de laatste jaren aangetoond niet heel bang te zijn voor de nodige overlap in hun gamma’s.25 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Goh, wat een verrassing van BMW. Het zal ook geen verrassing voor mij worden als ik het zin spuuglelijk ga vinden.
@viezefreddyw: nu is het alleen nog afwachten wanneer Mercedes Benz de concurrent voor gaat stellen welke nog lelijker gaat worden zoals we gezien hebben met de X6 en die Stuttgarter Ripoff.
@rhellema: Ook die krengen van Mercedes zien er niet uit inderdaad.
@viezefreddyw: Fred, het zijn geen Audi’s hè. ;-)
Wat een afgrijselijk front!
@barrier: dat heb je vaker als het een fotosjoppie is van iemand bij autoblog
@rufctr01: bekeek het front van de X7, zie link in de eerste zin. Bah!
En dan hetzelfde interieur er proppen als alle andere modellen uit het gamma, wedden
@janmetdelangeachternaam: goede kans daarop, de 7 serie, 5 serie en X3 interieurs zijn nagenoeg gelijk.
Maak toch *** weer eens mooie auto’s BMW!
@joostie: kutweer? Ja, typisch voor november zeker…
@breakingpoint: Het was een gvd, maar oke. Rustig aan hè over november, ben morgen jarig 😊
@joostie: Van harte!
Freude am kotzen!!
@tjorque: kotzen is sws niet fijn. Fahren des te meer.
Ik zie een verticale grille, geknepen ogen. Luidt deze dan de nieuwe design richting van BMW in?
😭😭😭😭
Hoera! BMW heeft weer een niche gevonden! Nog meer marketing gedreven rotzooi om de markt mee te overvoeren. Hoe-fucking-ra.
via Android app
Plusje voor de photoshop!
Als Klaus wil dat ik er emotioneel van wordt dan heeft hij z’n doel bereikt. Maar om nu te zeggen dat het me Fröhlich stemt…
BMW is wel erg druk bezig de Chinese markt te bedienen. De nogal Chinese designs van de nieuwe 7- en 5-serie doen het daar vast wel goed met drukke lijnen en vele chromen glimmers op plaatsen waar dat gewoon niet staat. Ok, met dat in het achterhoofd komt er dus nog een X7 en X8 bij. Ik krijg er nu al hoofdpijn van.
@jippie: drukke lijnen? Waarom denk je dat de koplampen tot aan de neusgaten doorlopen? Om het design rustig te houden. Waarom denk je dat die hockey stick er is? Omdat de zijkant anders helemaal zonder design is. BMW gaat eerder voor saai en degelijk dan voor drukke lijnen?
Ik wacht wel op de X9 😊
De X6 rijdt zo lekker en ik vind hem mooi. Dus de X8 zal ook wel een klasse auto worden.
Zou BMW niet beter gewoon met trucks beginnen?

Trouwens, wanneer komt de pick-up? Nu MB er één heeft, kan BMW toch ook niet achterblijven…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).