Silverstone Edition is de allerduurste David Brown Speedback

Auteur: , 18 Reacties

GEEF!

Er zijn genoeg lui die maar door blijven hameren over het feit dat de auto’s vroeger vele malen mooier waren dan dat ze tegenwoordig zijn. Op zich een goed punt, maar een leven zonder evolutie gaat ook vervelen. Enfin, bij David Brown Automotive bespelen ze de nostalgische snaren als geen ander, door al enkele jaren een door de Aston Martin DB5 geïnspireerde bolide te produceren: de Speedback GT. En juist dat geweldige wagentje krijgt nu een dijk aan extra vermogen en een handjevol upgrades.

De nieuwe, gelimiteerde Speedback is in het leven geroepen dankzij een recente verhuizing van het bedrijf. De zaken verliepen zo denderend, dat David Brown Automotive haar nieuwe hoofdkwartier nabij het circuit van Silverstone kon vestigen. Om dit succesverhaal te vieren, maakt de koetsenbouwer 10 bespoke modellen.

De handgebouwde bolides worden voorzien van een 601 pk sterke 5-liter twin-scroll supercharged V8; de sterkste krachtbron die het bedrijf tot op heden gebruikte. Voorheen produceerde het blok 510 pk. De krachtbron sluist het vermogen naar de wielen via een zestraps ZF-automaat. Daarbij is de wagen voorzien van allerlei hedendaagse technieken, zoals Dynamic Stability Control, een actief differentieel aan de achterzijde en prestatiegerichte remmen.

De buitenzijde is sportiever dan eerst, dankzij grotere aluminium zijschorten, een voorste spoiler en een verbeterde diffuser. 20″ velgen maken de intimiderende, maar stijlvolle look helemaal af. Binnenin wordt deze trend doorgezet. Het interieur is voorzien van allerlei fijne materialen om je zo goed mogelijk thuis te laten voelen.

Dit alles staat natuurlijk niet voor een habbekrats voor de deur. David Brown vroeg al een forse 520.000 Britse ponden voor het origineel, maar pompt er nog een ton aan cash bovenop voor dit speciaaltje. Oh, en dat is nog zonder belastingen en verzendkosten. Kortom, reken op ruim driekwart miljoen voordat je mag spelen.18 reacties

Raar verhaal… Mensen die lui zijn hameren niet door.
@e36thuglife: Mensen die niet grappig zijn kunnen beter niet reageren.
Mega geef! Meer foto’s?
@mrbasa: *gaaf
@mrbasa:
Op davidbrownautomotive/silverstone-edition.

OT : wat een PRACHTKAR.
Stiekem vind ik dit een van de mooiste auto’s ooit gemaakt…
@berlinetta:
Hear hear !
Het heeft mooie lijnen, maar doet me recht van voren erg denken aan de Ford Thunderbird: http://www.motortrend.com/cars/ford/thunderbird/2005/
Ziet er goed uit op de enige foto die er bij geleverd wordt. Zou er wel meer van willen zien, zonder zelf de Google machine op te starten.
@ikleesookoverautos Excuus semi-naamgenoot. In alle hectiek was ik zowaar vergeten de gallery erbij te zetten.
@ikschrijfookoverautos: zijn er ook foto’s van de zijkant beschikbaar?
@gulli: waren niet inbegrepen bij het persbericht, maar ik zie op de website dat er een set niet-downloadbare foto’s staan. http://www.davidbrownautomotive.com/silverstone-edition/
@ikschrijfookoverautos: foei zeg wat fijn
@gulli: ik bedoel maar!
Leuke koffer in eeh, de koffer
Wauw! Dan heb je wel iets bijzonders.
Deze wagen mist één ding: de iconische Aston Martin grille!
Mooi ding. Iets andere uitlaat er onder en wat rood en oranje in de achterlichten

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).