Sneak! Nieuwe Peugeot 508 stiekem gefotografeerd

Auteur: , 43 Reacties
Peugeot 508 lekt

Die paparazzo zijn ook overal.

Gisteren, ergens op Twitter en op een Facebook-pagina van Peugeot-lovers, verscheen ineens deze foto. Overduidelijk, dit is de tweede generatie van de Peugeot 508, één van de meest geanticipeerde Franse auto’s van dit jaar. De huidige is al bijna 10 jaar onder ons en is dus wel aan vervanging toe. Het was de bedoeling van Peugeot om de nieuwe 508 nog even geheim te houden. De auto wordt officieel gepresenteerd op de beurs in Geneve, waarvan de deuren op 8 maart openen (voor het publiek). Door dit stiekeme plaatje weten we, iets eerder dan de bedoeling was, al hoe de derrière van de nieuwe Peug’ er uit ziet.

Peugeot 508

Op de donkere foto is niet heel erg veel te zien. De lamp-units zijn in ieder geval fraai, doch niet erg verrassend. Ze lijken namelijk sterk op de lampen van de 3008. Aan het silhouet kunnen we zien dat de auto een iets sportievere lijn krijgt. Men zou het zelfs 4-deurs coupé-achtig kunnen noemen. Althans, zo lijkt het. Citroën heeft onlangs aangekondigd zich meer op comfort te gaan richten en de Talisman van Renault is nou ook niet bepaald sportief. Wellicht dat Peugeot hiermee een nieuwe weg in slaat en de sportiefste wordt van de Franse drie.

Rond 6 maart, indien er niet nog meer uitlekt, zullen we alle ditjes, datjes, zusjes en zo’tjes van de nieuwe 508 op jullie gooien. Het eerste beeld valt in ieder geval aardig goed op het netvlies.

Update: de Peugeot 508 is inmiddels officieel.43 reacties

Hopelijk dat deze een beetje lijkt op die gruwelijk vette Exalt Concept van een aantal jaar terug.
@720s: die exalt us een van mijn favo conceptcars, wat een mooi ding is dat! Hopen dat deze er een beetje op lijkt
Alfa 159 Berlina
Oeh dat ziet er goed uit! Ik ben benieuwd!
Als je gezegd had dat het een nieuwe Lancer was had ik het ook gelooft.
Tegenwoordig is iedereen Paparazzo ¯\(°_o)/¯
@f1l1p: Om moe van te worden.
@f1l1p: 😂
@f1l1p: ᕦ(ò_óˇ)ᕤ
Dat ziet er niet onaardig uit. Nu hopen dat de voorkant ook fraai is want daar was best wat ruimte voor verbetering bij de 508, om maar eventjes een understatement te maken.
Is gewoon een Lancer 10 van achteren..
@thomcarspotter: als je snel bent kun je nog bij specsavers terecht..
@thomcarspotter: meer mustang achterlampen
Dit ziet er veelbelovend uit zeg!
Zo te zien, krijgt hij randloze ramen, dus dat is ook een teken van meer sportiviteit, gezien in het hedendaagse “4-deurs-coupé-segment” trend?
@Orichy: én het teken van minder ruimte.
@orichy: De 406 had eigenlijk al een tamelijk vlak liggende voor en achterruit en lage daklijn. Wat Peugeot betreft is dit dus niet hegendaags maar traditioneel.
@alfapeter: Nou mijn 406, de eerst bestelde van Nederland, van jaren geleden, was echt geen coupé-achtige hoor. Misschien de 406 Coupé, maar die heet ook niet voor niets zo.
Dat die ramen bij de 406 lager lagen, dan bij de 405, is heel begrijpelijk, maar om het sportiever te noemen, eerder gewoon aerodynamischer, voor wat minder weerstand en minder verbruik. Design-technisch een vooruitgang, die 406 toen der tijd.
Ik wil heden ten dage geen Peugeot meer bezitten, ik vind het geen fijne auto’s meer.
heeft iets van de nieuwe a7 achterlichtunits
@arashrsf: Ja! Eerste wat ik ook dacht.
” één van de meest geanticipeerde Franse auto’s van dit jaar” dat we dit nog mogen meemaken! Een woordje uitleg over hoe te anticiperen op een auto die niet rondrijdt is welkom.
@johnwaters: ik vat m ook niet..
@johnwaters: in het Engels is dat een normale uitspraak, vertaald naar NL klinkt het apart
@onnes: past in het rijtje van “hij had de tijd van zijn leven”. Welke tijd denk ik dan, een goede tijd, een trieste tijd, of gewoon de tijd in de zin van 24 uur per dag.
@johnwaters: Zoals hierboven vermeld uit het Engels. Je moet het lezen als in ‘je verwacht dat peugeot dit jaar met de nieuwe 508 komt maar je weet niet wanneer en hoe hij eruit gaat zien en naar dat moment kijk je uit’.
Ontzettend benieuwd naar de SW hiervan!
Insignia rebadge? 🙈
Had niet gedacht dat de huidige al zo lang op de markt is. Tijdloos is misschien een groot woord, maar de ontwerpen van Peugeot doorstaan de tand des tijds over het algemeen wel erg goed.
@moveyourmind: met uitzondering van de 407 dan.
@millemiglia: de 407 coupe ziet er nog goed uit. Maar goed, het design van de 407 is ook alweer een jaar of 14-15 oud.
@rufctr01: dat klopt. Vooral het design van de sw vind ik hopeloos verouderd.
@rufctr01: gebruik je nou echt ‘407 coupé’ en ‘ziet er goed uit’ na elkaar in een zin?
@tenaci: dat mag inderdaad niet zonder ontkenning. Nu zag de 2e helft van de 407 coupé (van het voorwiel tot de achterkant) er eigenlijk best goed uit. Maar die eerste helft, van voorkant tot voorwiel…
@mashell: precies dat ja! 😂
Bestaat er een Facebook pagina voor Peugeot-lovers!? Dat heeft voor mij nog wel de meeste nieuwswaarde!
Het blijft natuurlijk afwachten op meer volledige beelden maar dit ziet er alvast mooi uit. Met de 205 en de 406 toonbeelden van een eigen en elegante stijl. Daarna is het een hele tijd echt fout gelopen maar nu lijken ze toch terug goed bezig.
Dat lijken wel lichtunits van een 156. Strakke vouwen op de flanken, maar ik heb zo’n gevoel dat ze, net als bij de huidige 508, de neus gaan verprutsen.
> paparazzi

want meervoud.
Ik ben benieuwd naar deze auto! Hopelijk ook weer met een gaf dashboard.
Je zou maar in een Peugeot moeten rijden!
Achterlichten zien er wel goed uit.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).