Spyker herrijst uit de dood! Rechter draait faillissement terug

Auteur: , 119 Reacties

U dacht dat Victor Muller geen konijn meer uit zijn hoed kon toveren? U dacht het verkeerd. Spyker is namelijk back in business!

Nou ja, laten we niet overdrijven, maar het gerechtshof in Leeuwarden heeft het faillissement dat op 18 december over Spyker werd uitgesproken in hoger beroep teruggedraaid. Ruim een week geleden werd al bekend dat Spyker beroep had aangetekend, en niet zonder succes, zo blijkt nu.

Suddenly: 4,3 miljoen euro

Ergens in een ouwe sok c.q. bij een bevriende investeerder danwel via een gulle gever heeft VM namelijk 4,3 miljoen euro bij elkaar weten te verzamelen, waarmee de schuldenlast op Spyker BV en Spyker NV kan worden verminderd. Genoeg om het faillissement ongeldig te verklaren en curator Henk Pasman de pas af te snijden. Door de maatregel zit Spyker weer in surseance van betaling. Een stap dichter bij levensvatbaarheid. Victor Muller zegt in een verklaring dat ze verwachten binnen enkel weken ook de surseance van betaling-status achter zich te kunnen laten.

Optimistisch als altijd laat de CEO van Spyker weten dat ze door zullen gaan met het productierijp maken van de B6 Venator. Ook de geplande fusie met een niet nader genoemde maker van elektrische vliegtuigen staat nog in de planning, evenals volledig elektrische Spykers. We zouden dit natuurlijk heel sceptisch kunnen becommentariëren, maar na de stunt van vandaag lijkt opeens alles weer mogelijk bij VM en consorten.

Opgeven, Victor Muller gaat het niet doen. Never. Nooit.

#teamvictor119 reacties

Het houdt niet op, niet vanzelf…
@JvT: Hahahahahaha :D
@JvT: like-attack
Wouw…
@philipf: leuke plaats he, wouw?
@arnodk: rare vogel?
@stephanotis:

Wouwse Tol

goed voor je algemene ontwikkeling topografie, zodat je niet zo’n vakantie man lullo wordt die Noorwegen op de kaart aanwijst als zijnde Spanje …
@desjonnies: O, ik dacht meer aan de Wouwse Plantage…
@arnodk: jij bent er duidelijk nooit geweest
@meneer: ik geef arnodk groot gelijk, wat moet je daar in godsnaam doen.
@sleepyj: niets, want er is niets…. Bovendien wonen er West-Brabanders
Ik kan het niet geloven… denken de rechters nou echt dat er nog wat van Mullers plannetjes wat terecht komt… hij zal wel moeten afbetalen, is het niet?
@rd1991: met die 4 miljoen kan hij de schuldeisers betalen. Als het faillissement doorging dan was er hoogstwaarschinlijk bij lange na niet zoveel geld. Ach het slothoofdstuk van de soap komt gewoon weer wat later, soort cliffhanger zullen we het maar noemen?
@rd1991: Rechters zijn er niet om plannetjes te beoordelen. Een rechter toetst aantoonbare feiten aan wettelijke regels. Het kan zomaar zo zijn dat deze rechter ook wel ziet dat de levensvatbaarheid van Spyker niet heel groot is, maar simpelweg niet anders kán dan het faillissement terugdraaien.
Ik moest enorm lachen om de foto met onderschrift. En hoe krijgt ‘ie het toch elke keer weer voor elkaar…
Kan die man niet even de Eurocrisis oplossen?
@sydney: Jarenlang aanmodderen? Daar heeft Europa geen hulp voor nodig, kunnen ze zelf goed genoeg…
Laat ze maar lullen. VM is eindbaas. Opgeven is de weg van de minste weerstand.
Now you will see the power of this fully operational car company! (fire at will!)
Het is net een film en ook net zo ongeloofwaardig, maar het levert wel weer leuk nieuws op.
Je kan vinden over hem wat je wilt, maar hij krijgt het toch iedere keer wel weer voor elkaar en dat verdient toch ook wel een beetje respect.
@rhellema: Een beetje heel veel! Wat een doorzettingsvermogen zeg..
@rhellema: Knap hoor, schulden maken, investeerder erin lullen, schulden maken, investeerder erin lullen.
Uiteindelijk failliet verklaard worden, en de volgende.
@lekkaah: zou zeggen probeer het zelf eens, echt een gevalletje beste stuurlui aan wal jij ;)
@bofkont: Wat moet ik proberen dan? Oplichten?.. Verdiep je eens in deze meneer (overigens zijn er veul meer van dit soort types, vooral afkomstig uit midden-holland)
@lekkaah: oplichten ?? Strikt genomen volgens de wet is daar geen sprake van, Uiteraard verdiend deze hele soap geen schoonheidsprijs. Maar verdiepen in VM?? Zou zeggen doe dat zelf eens, VM is een zeer geslaagd zakenman altijd geweest, diverse ondernemingen.
Privé vermogen rond de 10 miljoen euro.
@bofkont: Geslaagd?? Lol, zeer integere zakenman ja, vertel dat maar tegen zijn schuldeisers..
En die tas met geld heeft ‘ie van papa meegekregen, hij wil er alleen meer van maken zonder zijn handen uit z’n mouwen te steken.
@lekkaah: wederom onjuist, heeft aardig carrière gemaakt in de advocatuur/offshore, later mede eigenaar van het zeer succesvolle wijsmuller, daarna nog een kledingmerk, allemaal zeer succesvol , nogmaals de hele soap Spyker verdiend geen schoonheidsprijs maar VM is verre van dom.
@bofkont: Ik noem hem niet dom, ik noem het gewoon een oplichter, als je je schuldeisers niet aftikt en materieel verbergt voor ze dan ben je gewoon een oplichter, mensen gaan pleite door hem…
@lekkaah: ben ik met je eens, maar formeel gezien heeft hij niets fout gedaan tenzij anders bewezen.
@bofkont: Yep, net zoiets als Holleeder zeg maar.
@lekkaah: niet echt een vergelijk, moord en afpersing is wel een heel andere orde.
@lekkaah: Heb helaas voor 2 verschillende uit “Midden-Holland” gewerkt. Vooral de eerste leek erg op VM, behalve dat deze telkens net niet een investeerder wist te vinden. Leveranciers werden standaard niet betaald, personeel op een gegeven moment ook niet meer. Walg van dit soort luchtfietsers..
@rhellema: Wat krijgt hij iedere keer weer voor elkaar dan? Het bedrijf nét niet ten onder laten gaan? Blijven bungelen aan een zijden draadje?
@rhellema: Respect omdat hij het altijd voor elkaar krijgt om failliet te gaan? Respect krijgt hij pas van mij als hij van Spyker een winstgevend bedrijf maakt en nog meerdere jaren blijft bestaan. Kijk eens wat Horacio Pagani heeft bereikt, voor zo’n man moet je respect hebben.
Hij is ook niet kapot te krijgen he.. ik schrik er soms van..
Hoeveel boeken gaan er over deze man / dit merk geschreven worden… ?
@Esprit_de_Flandre: Begin met alle reacties op berichten van Autoblog aangaande Muller en Spyker op een rij te zetten en je hebt een roman waar Robert Ludlum nog een puntje aan kan zuigen.
@Esprit_de_Flandre: 3 delen: opkomst, bloei en stuiptrekking.
@xiran: En verrijzenis, en heiligverklaring, en kloning, en wereldoverheersing…
@Esprit_de_Flandre: misschien kunnen we m ook Lancia verkopen
@roppp: Nee, laat maar. Dan probeert ie dat weer te verkopen aan de Chinezen, wat niet mag volgens het techno-wurg-contract van FCA, draait de boel weer in de soep, en gaat Lancia ook aanmodderen met één oud model dat zogezegd elektrisch zal worden…

Dan liever de korte pijn…
Euhmmm, waarom doet meneer Victor M. dit? Als de man wist hoe Spyker wél levensvatbaar zou worden, waar had de man dit dan niet al lang gedaan? Is er plots een briljant idee ontstaan in Zeewolde waardoor nu plots alles anders, beter en fijner wordt? Ik waag het te betwijfelen. Maar het lukt Victor M. wederom om de pers te halen. Tja, je kunt het maar ergens voor doen. Sorry voor mijn cynische woorden maar Spyker is al lang klaar in mijn ogen. Next!
@Nerekop: Er zit dus nog wat in Spyker dat zeker 4.3 mio waard is! Of het de rechten of de relaties zijn, wieweet komen we t snel te weten.
Ik heb ontzettend veel respect voor de wilskracht van Victortje. En met zo’n merk onder mijn hoede zou ik ook niet zomaar opgeven. Maar als je zo vaak zo twijfelachtig in het nieuws komt is het misschien verstandig om een beetje naar de achtergrond te gaan en iemand anders de zaak te laten runnen. Goed ideetje?
Dit wordt ongetwijfeld een mega succes.
Spyker heeft dan ook de meest passende slogan van alle automerken, maar ik benieuwd wat er nu gaat gebeuren. Een paar dingen weten we zeker:
1. Er zullen meerdere aanklachten/lawsuits volgen.
2. Er zullen altijd dubieuze investeerders zijn.
3. Spyker zal links en rechts nog altijd wat betalingsachterstanden oplopen.
4. Victor Muller weet altijd wel een weg om er weer boven op te komen.

En misschien bouwen ze ergens nog een auto ook!
@gtwillem: Dat laatste zou ik niet teveel op rekenen :)
Ik vind het briljant, hoewel hij onderweg wel een spoor van schuldeisers en investeerders zonder geld achterlaat krijgt hij het toch weer voor elkaar.
Als hij slim is grijpt hij deze tweede kans aan om gewoon auto’s te gaan produceren en verkopen in plaats van megalomane plannen uit zijn hoed te toveren. Nu even geen woorden maar daden.
Kom maar op!
Haha geweldig hoop dat ze weer auto’s gaan bouwen, voor mij maar kwartier fietsen naar het pand ;)
@lexusfan: dat pand waren ze toch ook al uit?
@rolov:de vrachtwagens vn spyker staan nog buiten en zie bijna altijd nog wel licht schijnen. Dus denk het niet
@lexusfan: ah ok. Ik ben er wel eens wezen kijken in de F1 tijd.
@lexusfan: ook een Zeewoldenaar?
@jorisbout: jep ben een trotse zeewoldenaar :)
@lexusfan: ja bestaan die echt? ;)
@rolov: ja ;p
Ik stel een naamswijziging voor. Nothing but “Phoenix” will do!!!
Rofl hoe krijgt Victor “goocheldoos” Muller het toch weer voor elkaar?
@w0o0dy: nu ik er over nadenk past “Zombie” eigenlijk ook wel.. Hahaha
4.3 miljoen euro. Poef. Weg.
@Thijsj: aaaaand it’s gone.
Ik denk dat ik het “nieuws” over een jaar of twee jaar al weet: spijker toch weer failliet, Victor muller treft geen blaam en probeert doorstart te make!
Ik Ken victor muller. En dit is echt weer iets wat hem lukt. Hij legt zich nergens bij neer en oke saab enzow as niet zo succes maar het lukt hem altijd wela ls klein bedrijf zo groot iets over te nemen.
@raym: ik hoop dat meneer Muller beter kan typen..
@raym: Ah, je kent m. Mooi.
Weet je toevallig ook wat de mensen die geld in zijn projecten hebben gestoken op het moment van hem vinden?
is die man een soort plaag ofzo ?
YESS /
Het houdt niet op, niet vanzelf..
@bmwalpina: you na-apert
@rikdep: Jaja.. Ik plaats voortaan nooit meer een reactie zonder de voorgaande reacties gezien te hebben. Jammer dat je reacties niet kunt verwijderen/editen :(
Ik lach hard op
Heet zoiets niet een bodemloze put?
De gestadige jager wint. Victor for president!
Klasse. Niet een eigenaar die de boel in de shit draait en ervandoor gaat met de cash, maar keihard knokken voor het voortbestaan van zijn droom. Bravo!
@azenomei: Het is andersom. Hij heeft behoorlijk wat eigen geld in Spyker zitten. Als het bedrijf failliet gaat is er dus geen sprake van weglopen met het geld, maar van een groot verlies. Hij heeft er dus alle belang bij om de zaak gaande te houden.
Ergens ben ik blij voor Spyker, maar de reallifesoap van Victor mag wel een keertje zijn seizoen beëindigen.
Dit kan niet waar zijn
Hoe komt hij iedere keer toch aan dat geld
Komt ie…

Go Victor, Go!
Spijker heeft meer levens dan de kat van ome willem
Als hij nou begint met de peking 2 paris voor dat de Rolls Royse, Bentley en lamborghini suv’s komen….
@Junior540: Goed idee, laat ‘m een slechts rollend concept uit 2006 binnen een jaar afstoffen en al die dommeriken uit Duitsland,Engeland en Italië, die jaren bezig zijn om auto’s te ontwikkelen eens zien hoe het écht moet!
Ik heb er eigenlijk geen woorden voor. Moeten We blij zijn of verdrietig?
Haha, geweldig!

Blijven mooie auto’s…
Maar desalniettemin wens ik de heer muller en spyker veel succes en hopen dat het merk nu echt van de grond af komt.
Ik heb wel respect voor die VM, toch lukt het hem steeds om Spyker overeind te houden. En Spyker moet naar mijn mening zeker voortbestaan, prachtige autos zijn dat met mooi Nederlandse heritage
Victor Kazan!
Haha geniaal toch dit? Ik hoop dat hij het haalt, maar om eerlijk te zijn vrees ik van niet. Als ik een paar ton op een auto stuk sla koop ik domweg gewoon geen Spyker. En als ik dan toch iets Hollands wil dan wordt het uiteraard de Donkervoort GTO
Hij moet gewoon eens doen wat ze bij donkervoort deden in de begin jaren. Concentreer je op 1 type en zorg dat dat eerst veelvuldig verkocht wordt. Daarna kan je altijd nog opschroeven. Niet meteen in 1 jaar proberen 6 versies te maken en met 18 bedrijven te fuseren.
Als we nou in plaats van geld naar Griekenland te sturen het in Spyker stoppen? Daar heeft de wereld ook nog wat aan!
Ik bewonder het feit dat mensen doorzetten. Maar dit gaat toch te ver…
Om Carice van Houten te quoten (in Zwartboek): “Houdt het dan nooit op?!”
@ericd: Carice van Houten mag je altijd quoten ;-)
Het is toch ook ongelofelijk! Ik vind het echt geweldig dat hij het gewoon keer op keer kan redden.
Kat met 156 levens.
Kijken voor hoeveel weken ze nu weer kunnen overleven…
Misschien is de tijd rijp om een afstervend merk te kopen, is Lancia misschien een goede kandidaad?
Ik dacht dat dit toch wel dé spyker aan de doodkist zou zijn.
Op naar de Spyker P85D
@snorrie: Spyker Venator P85d is misschien niet eens zo gek… Ding gaat toch meer over stijl dan herrie, meer over “Posing” dan over lange afstanden…
Jezus, kunnen jullie niet spykerblog maken?
Wat een held haha.. Nou breng snel die B6 Venator op de markt en ga eens geld verdienen
Nu snel weer mooie auto’s maken zorgen dat ik ze meer op de weg zie. Geweldig mooie auto’s !!!
Wat een ongelovelijke eindbaas is die Muller ook!
Ff lekker chicaneren: enkel een gerechtshof doet uitspraak in hoger beroep..
@beatipauperesspiritu: goed punt. Rechtbank moest gerechtshof Arnhem-Leeuwarden zijn.
Toch weer jammer om al die zure calvinistische reacties te moeten lezen. Deze man verdient heel wat respect voor wat hij tot op heden allemaal klaar gespeeld heeft (nee heb het niet alleen over Spyker).

In veel landen (de USA voorop) ben je een held als je dit keer op keer lukt, hier in NL een loser en een prutser.

Gelukkig blijf ik niet al te lang meer in dit land wonen wat is verworden tot een zure, afgunstige, klagende en zichzelf zielig vindend volkje (uiteraard niet iedereen over een kam!). x
@stevenpoal: Ik ken de historie van VM, de vele verliesdraaiende bedrijven die hij opgekocht heeft en weer tot een succes heeft gebracht. Maar met Spyker heeft hij echt te veel hooi op zijn vork genomen, keer op keer. Hij zou inderdaad eens naar de VS moeten kijken. Daar heb je nog zo een fantast zitten, een meneer Elon Musk. Die heeft ook een keer geprobeerd een bestaande auto in te kopen en die te elektrificeren. Die 4,3 miljoen zijn leuk, maar plak er nog maar drie nulletjes achter zou Elon vertellen.
@stevenpoal: tot ziens
@rolov: Doehoei! ;-)
Een kat met wel 1000 levens die victor zeg.. Nu maar hopen dat ie spyker weer financieel topgezond krijgt
Ik heb wel bewondering voor het optimisme van die man
Is niet het probleem dat als je zo aantoont dat er weer ping-ping is, dat je eerst even mag afrekenen met diverse schuldeisers? Niet in het laatst de Zweedse fiscus die nog een appeltje of wat te schillen heeft met Muller?
Prachtig! Wat een mafkees; en nu een mooie auto bouwen en niet te veel praten en waanideeën uitvoeren….
Go Victor go!
Pijpt Victor voor geld ofzo? Je moet toch wel heel ergwereldvreemd zijn om die gozert geld te lenen en dan denken dat het goed komt en je het zo weer terugkrijgt…
hans klok en hans kazan zitten zeker ook in het bestuur onvoorstelbaar
@hillegaar: Hans Kazan krijgt les van Victor Muller, wat loopt die man te goochelen zeg..
Willen de reageerders die de afgelopen weken ook 4 miljoen bij elkaar hebben gekregen zich melden en ons deelgenoot maken hoe dat moet?

Daar kan in ieder geval ikzelf daar wat van opsteken.
Haha..geweldig die victor m.
Wat een clown. Niemand moet die man nog geld geven of lenen. Hij laat een puinhoop achter en vele leveranciers kunnen fluiten naar hun geld. Er moet een zwarte lijst komen met ondernemers die veel schade aanrichten.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).