Staat er binnenkort weer een zwarte F1-auto op de grid?

Auteur: , 24 Reacties

Dat zou zomaar eens kunnen!

F1

Red Bull Racing krijgt er mogelijk binnenkort een nieuwe concurrent bij op het circuit. De Britse energy drink toko Rich Energy denkt naar verluidt namelijk aan een entree in de Formule 1. Zelf ben ik niet bekend met Rich Energy, maar ze zullen ongetwijfeld een zelfde soort zoet goedje met legale pep verkopen als Dieter Mateschitz en zijn bekende bedrijfje. Tevens houdt de maker van -jawel- premium energy drink ervan de merknaam te verbinden met snelle auto’s. Ze plakten hun naam bijvoorbeeld al eens op een Ultima.

Ultima

De volgende logische stap is uiteraard de Formule 1. In 2016 is William Storey, de CEO van Rich Energy, actief in de Formule 1, aldus zijn eigen LinkedIn artikel.

Storey

Eerder dit jaar werd Rich Energy al in verband gebracht met een overname van Force India, maar er ontstonden direct wat vraagtekens over hoe serieus we Storey met zijn extravagante baard moeten nemen. De geruchten leken een stille dood te sterven, maar gisteren postte Rich Energy via Twitter dit:

De geruchtenmolen is hierdoor toch weer op gang gekomen. Onlangs werd namelijk duidelijk dat de juridisch geplaagde miljardair Vijay Mallya afgetreden is als honcho bij Force India. Zijn zoon Sidharta Mallya neemt de honeurs waar zodat zijn pa zich kan focussen op zijn rechtszaken. Dit speelt speculatie over de toekomst van het team in de kaart. Toch zou het wel gek zijn als de roze livery van BWT opeens weer zouden verdwijnen ten faveure van de zwarte livery van Rich Energy. Misschien werkt Storey aan een deal met Stefan GP?24 reacties

Alleen maar positief denk ik!
Flinke kostenpost voor zo’n relatief onbekend merk. Er zijn echt duizenden vage energy drinks op de markt dus ik snap er niks van dat zo’n unaniem merk als ‘Rich Energy’ genoeg money heeft om een eigen F1 team te beginnen. Sponsor zijn? Ja. Eigen team? Lijkt me sterk.
@premiumduitser: unaniem merk?
@stgp:
Annoniem lijkt me…
@stationcar: anoniem
Zwart met roze? Aubergine?
Lijkt een beetje op de John Player Special livery van vroegah! Ik vind m wel gaaf
Had het nu Monster geweest, maar dit merk ken ik van haar noch pluim… Ik gun het hem though. Best wel leuk om de blits te maken in de F1 denk ik. Beetje Hesketh achterna
Mmm, rook uit de banden zonder een chauffeur. Zou hij ook autonoom gaan rijden?
Ben ik nu de enige die direct denkt: Ha, het jonge broertje van JeanPierre van Rossem?
@ghengiskhan: met 7miljard mensen op de wereld is de kans klein dat je de enige bent ;) Moneytron rinkelde al door mn hoofd
McLaren zoekt titel sponsor
Mooie livery, maar moet toch meer aan Lotus denken, met de JPS livery.
@wilbertg: Ja, lekker makkelijk van hun om de Lotus livery te copieren….een soort heiligschennis. De Lotus JPS livery is uniek, als kind in de 80’s vondt ik dat altijd erg mooi. Heb vele F1 races gezien. Colin Chapman deed dat knap, Een beetje autokenner weet waar Lotus JPS voor staat. Zo’n energy- drink fabrikantje zou daar niet aan moeten komen.
@snowbird: inderdaad, precies dat.
@wilbertg: Dank u !
@snowbird: Vind dit een beetje gezeur eerlijk gezegd. Als het beeldmerk van ‘rich energy’ nou eenmaal zwart met goud is dan gebruiken ze die kleuren toch ook bij sponsoring.

Voor de JPS livery mis ik een hoop belijning en race nummering in zwart op goud.
Laat maar komen hoe meer teams hoe beter en vooral als er meerdere teams om het kampioenschap kunnen strijden
Free marketing!
Waarschijnlijk alleen maar geruchten die door het merk zelf in de wereld worden geslingerd om het merk in enkele dagen bekend te maken bij de rest van de wereld buiten Groot BrittanniĆ«…
Met een halo zijn alle F1 wagens lelijk.
Zou de auto wel stukken knapper van worden….
Ik heb een tijd terug een interview met hem gezien en eerlijk gezegd was ik aangenaam verrast door zijn begrip van het sport en plan van aanpak. Ik denk niet dat het weer de zoveelste rijke man is die met een paar miljoen de kampioenschap denkt te winnen binnen 2 seizoenen.
verbaast mij niets en sterker nog: ik verwacht van Monster ook, dat ze gaan instappen met een eigen raceteam en eigen bolides.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).