Steenhard: Volkswagen T-Roc’s hoofd moet eraf

Auteur: , 17 Reacties

Niet alleen de schaatsen, maar ook de guillotine mag uit het vet gehaald worden op deze koude winterdag.

T-Roc

Volkswagen bevestigt vandaag namelijk officieel dat er een open variant komt van hun hippe nieuwe troef in SUV-land; de Volkswagen T-Roc. Daarmee gaat de Veedub de auto achterna waar ikzelf altijd aan moet denken bij het horen van de naam T-Roc, namelijk de legendarische Chevrolet Camaro IROC-Z met zijn uitneembare targa-dak.

Het uitbreiden van de T-Roc familie past volgens CEO Herbert Diess in de strategie van Volkswagen om zich te ontwikkelen als een SUV-merk. In Wolfsburg werken ze aan snode plannen om in 2020 maar liefst twintig verschillende SUV’s aan te kunnen bieden. Als de eerste open T-Roc’s van de band lopen in datzelfde jaar, zijn volgens Diess twee van de vijf verkochte Volkswagens SUV’s. Het is niet anders

Enfin, de T-Roc cabrio is volgens Diess een ‘highly emotional’ product. De auto zal gebouwd worden in Volkswagen’s fabriek in Osnabrück. Bij de kenners gaat er dan wellicht een belletje rinkelen. Het is de plaats waar vroeger Karmann gevestigd was en onder andere enkele Porkers, de BMW 3.0 CS, Ford Escort RS Cosworth, Triumph TR6 en verschillende Volkswagen cabrio’s uit het verleden van de band liepen. De toekomst zal uitwijzen of de T-Roc cabrio verbleekt in dat gezelschap.17 reacties

“Het uitbreiden van de T-Roc familie past volgens CEO Herbert Diess in de strategie van Volkswagen om zich te ontwikkelen als een SUF-merk.”

Geen makkelijke opgave, maar de marketingafdeling van Volkswagen kennende gaan ze vast in deze missie slagen…
@moveyourmind: cabrio SUV’s zijn niet suf, gewoon onnodig en lelijk.
@720s: en suf
@moveyourmind: ik TRoc het ook slecht toen ik het las
Een t-roc cabrio, VW heeft toch nog een cabrio die zo lekker verkoopt…. Achja, bestaat karmann überhaupt nog? Dat was eigenlijk het meeste wat mij verbaasde..
@henkhupelschoten: karmann niet, de fabriek wel.
Ik ben vóór. Door die hoge koets kun je niet zo makkelijk zien wat voor knurft zo’n hok heeft gekocht en dat is beter voor ons allen.
Ik vind de T-Roc een van de leukere crossovers/SUVs die de VAG groep te bieden heeft. Zoals ik liever door een propje papier word geraakt dan door een sloopkogel. Maar toch, als ze er dan met één verder gaan, laat dat dan de T-Roc zijn.
T’Pau.
Volkswagen (T Roc) ‘a highly emotional product’; deze uitspraak is een absolute contradictio in terminis
@doublechevron65: wat is er contraditorisch aan ‘hoog’ ‘emotioneel’ en/of ‘product’? Eerst eens opzoeken wat een contradictio in terminis is voor je grote woorden gebruikt.
@poeperman: als ik een commentaar geef, dan weet ik ook wat ik schrijf. Schijnbaar weet jij het niet, goed even in Jip & Janneke taal voor je; VW en emotie gaan voor mij, en velen, niet samen, gewoon een tegenstrijdige uitspraak… “hoog emotioneel”.
Dus eigenlijk gewoon een badkuip, zoals ze met de evoque hadden gedaan.
Ik word er ook erg emotioneel van.
Deze zal fantastisch rijden… alles is hiervoor aanwezig: verhoogd koetswerk, dus zwaartepunt, extra gewicht door verstevigingen ter compensatie van het weggezaagde dak, waarschijnlijk superhard onderstel om hem nog handelbaar te houden… Echt iets voor de autoliefhebber.
Dan kan je nog opbrengen dat niet iedereen een “autoliefhebber” is, maar ze rijden zo erg in de weg als ik wat vooruit wil kijken in het verkeer…
Ik ga hem mijn moeder (ze in 68) adviseren. Dit lijkt me toch wel een über-bejaardenmobiel
Highly emotional… als je huilend van geluk in je auto wil zitten moest je toch naar Seat binnen de VAG groep volgens de paarse broeken?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).