Alonso gaat nog meer bijbeunen

Auteur: , 24 Reacties

Want de 'Uni-Brow' heeft nog niet voldoende aan zijn hoofd...

Fernando Alonso

Zoals bekend gaat het niet al te lekker met Fernando Alonso. De Spanjaard maakte net als Lewis Hamilton, Michael Schumacher en Kimi Raikkonen een geweldige start in de Formule 1. Het geeft maar weer eens aan hoe belangrijk het is om de goede auto te hebben. ‘Der Schumi’ en ‘Lil Lewis’ behaalden kampioenschap na kampioenschap. Kimi en Alonso hebben, ondanks hun potentie, respectievelijk 1 en 2 keer de titel binnengehaald. Houdt daar dus rekening mee voordat Ons Max al 12 titels toebedeeld krijgt en alles minder dan dat een teleurstelling is.

De Spanjaard heeft dus niet al te veel geluk gehad. Waarschijnlijk uit pure schaamte, gêne en schroom heeft Honda idee het geopperd om dit jaar mee te doen aan de Indy 500. In een raceklasse waar auto’s met Honda-motoren wél in staat zijn een potje te breken. Maar het is nog niet genoeg voor Fernando. Naast de Indy 500 wil hij ook meedoen aan Le Mans. Al in 2015 had Fernando plannen om mee te doen aan deze eveneens prestigieuze race. Sterker nog, hij had alles al rond met Porsche. Alleen voormalig McLaren-Fuhrer Ron Dennis stak daar een stokje voor. In plaats van Alonso mocht Nico Hülkenberg succesvol instappen.

Voor dit jaar gaat dat niet meer lukken, maar voor 2018 wel (iets wat Autosport Orakel @MauritsH al had voorspeld). Maar nu, door de zeldzaam slechte resultaten van McLaren, heeft Alonso een goede onderhandelingspositie. Volgens Spaanse sportpublicatie MARCA heeft Alonso zijn voorcontract bij Porsche opnieuw geactiveerd. Dit zou betekenen dat McLaren volgend jaar hem zou moeten missen, mits Alonso gaat bijtekenen bij het team uit Woking. Het zal niet de eerste keer zijn dat Alonso een move maakt naar een team dat plots niet meer om de knikkers meedoet, dus misschien is blijven wel de beste optie.

Het lijkt erop dat Fernando Alonso zit te loeren op de befaamde Triple Crown of Motorsport. Dat is namelijk het winnen van de Grand Prix van Monaco, Indy 500 én de 24 uur van Le Mans. Tot nu is Graham Hill de enige coureur dit voor elkaar heeft weten te boksen.24 reacties

Mooi, kan Arie Luyendyk zijn F1 stoeltje overnemen volgend jaar.
@harrie: Zet Nyck de Vries er maar in dan. Die knul verdient het!
@venividivici: De Vries is een goeie coureur, maar naast hem zijn er nog 20 andere die wellicht een grotere kans maken op een stoeltje in de F1. Tenzij de Vries dit seizoen niet lager dan 3e wordt in de F2 zie ik weinig kans voor hem in de F1. Hopelijk gaan we juist weer een Nederlander zien op het hoogste niveau van endurance racen. De Vries was overigens dit jaar ook al een van de vier kanshebbers op een fabriekszitje bij Ferrari in het WEC. Ik hoop dat de Vries een mooie carrière gaat maken in het WEC of de Indy.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Ik denk dat Indy 500 lastig gaat zijn voor Alonso. Ik denk dat montoya meer kans heeft op de triple crown .. die heeft Indy en Monaco al zijn naam
@papa:

Montoya is ook al bij Porsche gezien, dus die heeft inderdaad een goede kans.

Le Mans zal voor Alonso niet zo’n probleem zijn omdat de LMP1H wagens niet bijzonder ver af staan van Formule 1 wagens en hij met twee goede ervaren teamgenoten zal rijden.

Ik denk dan ook dat Alonso de overstap zal maken naar Indycar om meer oval-ervaring op te doen zodat hij de Indy 500 kan winnen. Hij kan ondertussen gewoon uitstapjes blijven maken naar Le Mans.
@carmasterr: the the
Ik gun het Ferrrnando Alonso wel, zo’n triple crown…
Ik denk dat Alonso dit F1 seizoen niet afmaakt bij Mc Laren, te veel ongenoegen en te veel speculaties, doet me denken aan zijn exit bij Ferrari, ook toen ging er een hoop onvrede aan vooraf.
@toniominestrone: ik begrijp die ontevredenheid van hem wel. Als je als coureur alles geeft en de auto zo optimaal mogelijk probeert te maken met de crew maar iedere keer die motor het begeeft dan wordt je uiteindelijk wel wanhopig en gefrustreerd. En dan ga je toch eens verder kijken naar alternatieven
@lekkerlinksrijden: Ik begrijp hem ook wel, denk alleen dat dit het begin van het einde is.
@toniominestrone: misschien wel binnen de F1, maar kan best dat hij zijn draai en drive weer vindt in bijvoorbeeld de endurance racing.
Leuk, alleen Toyota gaat Le Mans eindelijk winnen, jammer Alonso, weer het verkeerde team.
@sracert: Toyota wint wellicht de 23 uur van Le Mans… maar 24 is iets te veel voor ze, vrees ik.
@hans75: haha mooi, we gaan het zien. ze geven niet snel op.
@sracert: mag ik jou glazen bol een keer lenen?
@vtechlover: Alonso kon na McLaren naar Toyota in de F1, die hadden een betere auto dan Renault, alleen beroerde coureurs. Het verkeerde team toen en nu gaat Alonso waarschijnlijk naar Porsche, alleen Toyota gaat eindelijk Le Mans winnen, weer verkeerd team gekozen. Zoiets als het lot?
Het is wel opvallend dat Alo m.u.v. Minardi en de eerste Renault run verder nooit zonder tumult bij een team is vertrokken. Dat zegt veel over de man.
@str8six: Briljante coureur, weet alleen niet een team er weer bovenop te helpen.
Alonso heeft al tijden terug aangegeven dat hij voor de Triple Crown gaat. Dit ‘nieuws’ is dus niet heel verrassend
Ik gun het hem van harte op autosport gebied het hoogst haalbare denk ik
Ik snap dit artikel niet helemaal. Alonso heeft gewoon duidelijk gemaakt dat hij voor de Triple Crown gaat. Een begrijpelijke ambitie. Z’n status in de F1 blijkt niet uit titels en dat komt ook niet meer. Mooi dat hij dus z’n ambities verlegt. Wat mij betreft de beste coureur van de bijna vorige generatie.
Honda(blokken) doen toch al jaren mee in de Indy? Maargoed, ik gun Alonso echt weer eens een succes, of in ieder geval een potente wagen.
Alonso gaat niet bij tekenen bij McLaren

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).