Straatlegale Aston Martin Vulcan doet de Gumball

Auteur: , 22 Reacties

Wat nou een comfortabele Bentley of Rolls-Royce. Dit is een auto die de Gumball weer leuk maakt om te volgen!

Deze straatlegale Aston Martin Vulcan doet de Gumball

Over een paar weken is het weer zover. Dan gaat jaarlijkse Gumball 3000 van start. Van vrijdag 7 juni tot en met zaterdag 15 juni is de autokaravaan te vinden op een route van het Griekse Zakynthos naar het Spaanse eiland Ibiza.

De line-up zal er ongetwijfeld weer te gek uit komen te zien, met meerdere Bugatti’s, peperdure Ferrari’s en de nodige Lamborghini’s. Dan zijn er ook nog uitzonderingen die zeker de moeite waard zijn om te noemen. Neem nu het vervoersmiddel van Team 106. Die nemen ongetwijfeld de meest krankzinnige auto van dit jaar mee.

Straatlegale Aston Martin Vulcan doet de Gumball

Dit team, met de rijders S. Tomkins uit Engeland en G. Stepanovs uit Oostenrijk, zal een straatlegale Aston Martin Vulcan meenemen naar de grid. Het is één van de weinige Vulcans die is omgebouwd naar straatlegale specificaties. Voor deze ombouw moesten onder meer fatsoenlijke koplampen geïnstalleerd worden, maar ook zaken als richtingaanwijzers en een claxon. Sommige dingen zijn echter gelijk gebleven aan de track-only variant, zoals het oorverdovende uitlaatsysteem.

Straatlegale Aston Martin Vulcan doet de Gumball

De Vulcan is in een oplage van 24 stuks gebouwd en werd door Aston Martin verkocht aan klanten voor 2,5 miljoen euro per stuk. De volbloed raceauto heeft een 7.0 liter V12 onder de kap, die goed is voor 800 pk.

Aston Martin-ambassadeur James William Walker, beter bekend als YouTuber MrJWW, zal voor het merk de nodige kilometers maken achter het stuur van de Vulcan gedurende de Gumball 3000. In een video op zijn kanaal laat hij de bizarre Vulcan zien. Aan het elitefeestje doen dit jaar zeker 11 Nederlanders mee, waaronder Jeroen van den Berg en zijn Bugatti Chiron.

Fotocredit: Aston Martin via Instagram22 reacties

Wat zijn eigenlijk de vereiste om mee te doen? Kom je er met een dikke abarth ook binnen?
@dave09ham: Volgens mij wel, zolang je de tienduizenden euro’s inschrijfgeld maar betaalt.
@dave09ham: de inschrijfkosten bedragen dit jaar circa 50.000€ inderdaad, verder kan je het zo bont maken als je wilt! Ik weet dat MrJWW 2 jaar geleden met een Yugo meed wou doen, maar dit niet ging door technische issues..
@208gtidekkers: ohja ik zie het staan, 60.000 pond
@dave09ham: dan ben je echt niet goed bij je paasei. 60k betalen om samen met djs en youtubers een ritje met je eigen auto te maken…
@mrb: je vergist je hoeveel zakelijke deals daar worden gesloten. Een grote groep vermogende mensen en je hebt alvast 1 ding gemeen, auto’s. ;-)
@mrb: je verblijft een week lang in de dikste hotels van de wereld , een nachtje kost al gauw 1000 euro, je krijgt het beste eten , elke avond dikke feestjes ……en uiteraard een netwerk voor het leven.

Eigenlijk best goedkoop dus
@slickrick: mooie vrouwen, ook niet verkeerd
@dave09ham: Jack Ass heeft ooit mee gedaan met een oude Jag XJ, zo eentje die je toen ook al in goede staat onder de 10K kocht. Dus denk dat je met een Prius er nog wel door heen komt zo lang je je inschrijfgeld betaald
@kennone: heb nog wel eens een team in een 2CV gezien
Toch wel een mooie wrap op de auto zoals de Vulcan bomber….zowel de auto als het vliegtuig hebben me het nodige kippevel gegeven bij het live horen van deze twee machines
Enorm gaaf! Wat een geniale auto is dit!
Ja dit is leuk speelgoed.
Jammer van de wrap, zit er niet uit. En straat legale vulcan opzich zelf vind ik wel dik.
@mrb: check ff het filmpje; sowieso leuk om te kijken, maar de wrap wordt ook verklaard.
Dat apparaat maakt een enorm leven dus kassa wanneer onze vrienden van de politie ‘m aan de kant zetten. Ik hoop voor de eigenaar dat er een demperliftsysteem ingebouwd zit want de openbare weg is geen circuit.
Ik mis een kentekenplaat voorop.
Da’s toch ook nodig voor straatlegaal?
@sabrerator: ja dat klopt, officieel moet je in heel veel landen ook een kenteken voorop hebben, maar bij deze auto is daar geen mooie plek voor en staat het niet, dus riskeren ze liever een boete
Op pumps een marathon lopen is ook leuk.
De Gumball is een egotripperijfestijn.
@niex: ging het over autorijden, dan zochten ze mooie wegen op en stoppen bij circuits. Deze rijden vooral op de snelweg en zoeken de stad en playas op. Dus ja.
Overigens zie ik dus een opening voor een ‘rally’ van de eerste categorie, zetten er direct een max geluidsniveau op, geen burnouts en een gewichtslimiet van 1900kg getankt om de schowbeesten weg te houden…
pomp festijn hahaha😁😁

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).