Te koop: Gemballa Mirage GT Special Edition

Auteur: , 16 Reacties

Als tuner je handen branden aan een Porsche Carrera GT is net zoiets als plastische chirurgie bij een prachtige jonge dame. Gemballa deed het toch, dit exemplaar kan je kopen.

Deze Gemballa Mirage GT begon zijn leven in 2005 als een prachtige Porsche Carrera GT, om direct de werkplaats bij Gemballa binnen te rijden. Daar werd de V10 gekieteld tot 650 pk. Goed voor een 0-100 km/u tijd van 3,7 seconden, en daarmee 0,2 seconden sneller dan het origineel. Topsnelheid? Een niet misselijke 335 km/u.

Bijna de complete body werd vervangen door agressiever plaatwerk van carbon. De achterspoiler fungeert net zoals bij de Bugatti Veyron als een windvanger die de schijfremmen een handje kan helpen. Op het dak is een luchthapper geplaatst die de 5.7 V10 koelt. Het tweedelige uitlaatsysteem werd vervangen door een versie met vier eindstukken (klinkt heel lekker) en als finishing touch kwam de spuiter langs om wat onderdelen oranje te spuiten.

Het resultaat is een supercar onder de supercars. Dit exemplaar is een uiterst zeldzame en niet goedkope Mirage GT Special Edition. Met 19.500 km op de teller kost dat grapje 570.000 euro, slechts de helft van de prijs van een Bugatti Veyron. Wie het oranje niet aanstaat kan ook opzoek gaan naar een geer of goor versie.16 reacties

Als ik het geld had, gelijk! Altijd een zwak voor dit beest gehad.
Had Walker deze niet kunnen nemen?
@rob68: Hoezo? Dan waren er twee minder geweest.
@Donstil: ziek…
@Donstil: jammer dit
Als ik geen smaak had, gelijk! En als ik dan nog geld over had liet ik hm weer terug verbouwen.
@jlm83: Gelukkig, smaken verschillen.
Bruut ding, maar niet mijn smaak. Dat oranje in de koplampen bijvoorbeeld…
Ik zou bij de koop wel een nieuw setje rubber bedingen.
Wat een geile bak zeg, alleen die oranje lampen zien er een beetje sjonnie uit.
Grappig om te zien! Daar ben ik namelijk zelf geweest! Dikke bak, heerlijk uitgevoerd!
Er is ook nog een gele tekoop in dubai, vriend van me heeft zijne uit kuwait verkocht aan een dealer in dubai…
@spykerboy: Er is ook nog een grijze te koop in Moskou. Vriend van van mij heeft ‘m verkocht aan een dealer in Moskou. Hij vond de kleur te saai.
Ik blijf het een verneukte Carrera GT vinden. Het magische geluid van de V10 verpest om nóg luider te zijn en de looks verkloot om extra op te vallen. Nee, de Gemballa Mirage zal ik nooit mooi vinden.
Op de uitlaten, oranje accenten in het interieur en de koplampen na kan het mij wel bekoren. Winnend staatslot and it’s a done deal :)
kijk dat ga ik kopen als de staatsloterij of postcode trekking op mn Lot valt,maar ik denk dat ik in januari weer op de fiets moet door dat honden weer…….
Koplampen en stuur vervangen, dan mag die voor de deur!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).