Tesla aandelen droppen hard, na video van blowende Elon

Auteur: , 65 Reacties

De aandelenkoers van Tesla heeft het zwaar.

Smoke it

Na opening van de beurs kelderde de koers direct, als gevolg van een video-interview met Elon, dat vannacht (lokale tijd) werd gepubliceerd. In de overigens zeer interessante videopodcast zien we Elon genieten van een blowtje en wat whisky. Ok, hij nam slechts één trekje van een joint (“Is that a joint? Or is it a cigar?”), maar Amerikanen zijn daar niet van gecharmeerd. Andere reden voor de dalende koers is het nieuws over diverse medewerkers die ontslag hebben genomen, zoals Dave Morton (chief accounting officer), die slechts een maand geleden was begonnen.

De aandelen openden vandaag op $260, om daarna te zakken tot bijna $250, terwijl de koers gisteren op $280 sloot. En die koers was al een tijdje aan het dalen, dus we zijn benieuwd waar dit gaat eindigen. Musk zei in het interview overigens dat hij zijn controversiële tweet over het van de beurs halen van Tesla niet stoned had verstuurd. Het feit dat ie dan nu wel aan het blowen is, maakt het geheel niet erg geloofwaardig. Joe Rogan stak de betreffende joint na ongeveer 2 uur op, gevuld met ‘tabak en marihuana’. “Heb je dat weleens gedaan?”, vraagt Rogan aan Musk. “Ik geloof dat ik er wel eens eentje geprobeerd heb”, reageert Musk. “Hahaha, haha.” Rogan vervolgt: “Dat mag zeker niet van de aandeelhouders?” Musk vraagt voor de zekerheid: “Het is legaal toch?” Rogan: “Totally!”

De gehele video van ruim tweeënhalf uur is hieronder te zien, lekker voor op de vrijdagavond. Qua onderwerpen komen bijvoorbeeld de vlammenwerpers aan bod, maar vooral ook kunstmatige intelligentie (AI), Neuralink, SpaceX en Tesla.

Nu is het wachten op de reactie van Elon waarin hij zegt: I didnt inhale!65 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Hooptw zeker dat aandelen zouden stijgen naar $420
@harmengerritsen: lol 420 tijd
Zal wel weer iemand uitmaken voor pedofiel of kinderverkrachter….
@Rick-dos: hij is lichtelijk van het padje af
@lekkerlinksrijden: hij heeft een weddenschap met Trump, wie durft er gekker te doen in het openbaar. Ik verwacht dat als Trump naakt met lippenstift en een pruik op de Chinese president ontvangt dat Elon zich dan gewonnen geeft.
@mashell: misschien als Stormy Daniels met een voorbinddildo de champagne komt inschenken
@mashell: of de media mag hem gewoon niet echt (lees: perfect mediavoer voor gepeupel)
@lekkaah: fakenews!!! Zijn we toch weer bij Trump
@lekkaah: de media loopt juist met hem weg. Er is altijd nieuws bij hem en hij is niet voorspelbaar. Maar als je iemand zomaar een pedo dan ben je als CEO van een onderneming gewoon verkeerd bezig.
@mashell: menselijke reactie als je (vrijwillig) hulp stuurt en een dooddoenende moraalridder roept dat je dat doet voor aandacht met je kapitalistische zakkenvulle rotkop, dan snap ik dat ja. Slim? Nope, zeker niet, van Musk, agreed. Zet mijn vraagtekens trouwens ook al gauw bij single einzelgangende kalende kerels van 50+ die zich verdacht vaak in Thailand e.d. bevinden :’)
@mashell: Trump heeft vast meer coke gebruikt dan Tesla accu’s..
@rick-dos: Heeft hij deze week in een mail toch al gedaan.

Denk dat Musk aan het crashen is.
Heerlijk die dubbele moraal in de USA…
@jeroenwz:

Dubbele moraal?

Als CEO van een miljardenbedrijf met verantwoordelijkheid over duizenden mensen, dan verwacht ik niet dat je al blowend en drinkend op beeld verschijnt.
Als je het doet, prima. Maar hou dit privé.
@Hubert: land of the free! Oh nee, toch niet.
@hubert: sorry. Je hebt gelijk. Je kan beter 50% salarisverhoging voor je zelf eisen, terwijl de mensen eruit vliegen of nauwelijks wat erbij krijgen. En die 50% eisen terwijl je weet dat er een onderzoek naar witwas-praktijken loopt bij je bank, waar jij eindverantwoordelijke bent.
En dan in de USA: seks is vies volgens de Republikeinen, maar er is nu wel een pussygrabbing president aan de macht en dat is OK? Of de “war on drugs” terwijl de rijken continu met hun neus in de coke zitten? Zucht.
@Hubert: als je het doet, doe het geniepig..
Lekkere wereld dan idd…
Zat toevallig net naar de podcast te luisteren, maar man man man wat kan die vent (Elon) slecht een verhaal voeren zeg
Zal Elon zelf short gaan op zijn eigen aandelen?
@kobus1967: ik dacht precies hetzelfde.
@kobus1967: Dan wens ik hem veel plezier in de bak. Nja, het prive resort voor white collar criminelen.
Altijd mooie podcasts bij Joe Rogan. Een platform waarbij de gasten gewoon 2 tot 3 uur kunnen vertellen ipv die paar minuten durende nieuwsflitsen. En ach… Amerika. Zelfs als je daar normaal doet ben je tegenwoordig al aanstootgevend of extreem rechts.
@zwepp: interview is ook echt leuk! En eng af en toe.
@zwepp: Ik weet niet of wij het over hetzelfde land hebben maar er zijn maar weinig landen zo rechts als Amerika
@nameless: ben jij Europeaan? Dan zou ik eens het nieuws gaan lezen, Italie, Polen, Oostenrijk, Zwitserland, dan heb ik het oostblok nog niet eens gehad..
@lekkaah: Begrijp jij de term “weinig”? Er zijn weinig landen zo rechts als Amerika. Er zijn ook weinig landen met een hoogste politieke functionaris die zo rechts is. Ik hoop dat jij het nieuws beter leest dan mijn reacties.
@zwepp: Inderdaad… Joe Rogan Interviews zijn vaak heel leuk en niet compleet uit context getrokken knip en plakwerk om views te krijgen.
Heel Amerika is aan de coke. Blow je een keertje, is t wéér niet goed!
@schreute01: maar coke is in de VS dan ook een synoniem voor Coca Cola, daar zit ongezond veel suiker in maar je gaat er niet zo raar van doen als van drugs.
Lijken allemaal wel extreem religieus hier ineens, mag die Elon steeds meer..
@lekkaah: overigens, komt doordat de accountant na een maand weer vertrok vandaag, niet doordat hij blowde.
@lekkaah: haha, ik vind ’t ook wel prima. Maar kan me voorstellen dat men angst heeft dat dit soort bezigheden z’n leiderschapskwaliteiten beïnvloed.
Topmens. Als ik geld over had kocht ik direct aandelen. Hoop dat Tesla het overleefd. Deaud aan de hedgefunds ea.
@tttijn: en als je ze kocht had je op het einde weer evenveel als nu dus beter niet kopen.
Ik vond het een bijzondere en vermakelijke podcast, niet eerder naar Joe Regan geluisterd / gekeken, maar hij weet de ander goed te manipuleren zonder een vijandige toon aan te slaan.

Hysterie vanwege een hijs laat zien hoe droevig de media is tegenwoordig.
@crepito: Zijn stand-up shoes zijn ook de moeite van het proberen waard
@pallas: shoes is shows, hoewel je natuurlijk stand op je shoes..
@crepito: lijkt me gewoon nieuws als iemand die onderzocht wordt door de SEC voor zijn ‘van de beurs af’ claim + nogal wat extreem gedrag laat zien als alleenheerser binnen een bedrijf. Als de media dit niet zou laten zien is het pas raar gesteld
@capibaro: Joe drinkt samen met Elon een glaasje whiskey en biedt hem een trekje aan… nou nou…
@crepito: maak van media maar: de mensch.
Die gek is totaal ontspoord en zal een vroegtijdige dood sterven.
@johnwaters: het is heel triest wat je typt maar het is helaas wel de waarheid.
@johnwaters: Het is weer de avond van de simpele zielen. Lul niet zo dom man. Bleh
@pilot1988: inderdaad, de avond van de simpele zielen, daarom dat je reageert.

Sorry dat ik gevloekt heb in jouw heilige Tesla kerk.
@johnwaters: Exact het soort reactie wat ik had verwacht. Prettige nacht verder.
@pilot1988: lul niet zo dom man
@johnwaters: Nee, probeer het nog eens
@pilot1988: Exact het soort reactie wat ik had verwacht. Prettige nacht verder.
@johnwaters: insgelijks
Aandelen laten zakken en straks de boel opkopen waarschijnlijk
@jack_abarth: aandeeltjes kelderen, aandeeltjes allemaal terugkopen… klaar gedaan met gezeik van investeerders die een snelle return on investment willen en zich bemoeien met hoe het bedrijf gerund wordt… jij ziet het ook 😋
Dit artikel klopt niet dit is niet de reden van beursdaling.
Dit wel.
Elon Musk wilde shortsellers raken met zijn verhaal dat hij Tesla van de beurs zou halen. Shortsellers van het aandeel Tesla, beleggers die speculeren op een koersdaling leden miljardenverliezen. Een roemruchte shortseller sleept Musk voor de rechtbank.
@hans_kreeft: Dit is al een deel van het antwoord, gewoon ook een prijscorrectie van het overgewaardeerde aandeel! Bedrijven zijn er om winst te maken! ook de stellingen van ratingsbureaus’s doen er geen goed aan.
Ik begin steeds meer een subplot uit een Tom Clancy of Robert Ludlum te ontdekken in het Tesla-tijdperk.
Mr. Elon Reeve Musk is weldegelijk zeer serieus om Tesla van de beurs te halen. Hij is begonnen met grillig gedrag te vertonen voor een CEO onwaardig. Behalve bedrijfsfraude is er niets meer alarmerend om aandeelhouders en andere stakehouders angst aan te jagen. Mr. Elon Reeve Musk heeft de neergaande trend zelf in gang gezet door context te creëeren. Tesla raakt in onmin bij de pensioenfondsen en andere zeer grote constitutionele beleggers…..het aandeel raakt in een neerwaardse spiraal. Vooraanstaande Tesla medewerkers verlaten het bedrijf maar spelen mooi weer voor de buitenwereld. Mr. Elon Reeve Musk krijgt zijn zin omdat Tesla aandelen binnenkort voor ‘een prikkie’ te verhandelen zijn en er 2 of 3 marktpartijen zullen zijn die massaal Tesla aandelen gaan inslaan. Ik denk aan bijv. een paar Midden-Oosten gesitueerde (staats)fondsen, Carlyle Group en Blackstone. Er zal een bod uitgebracht worden op het restant van de aandelen waarna Tesla miraculeus een omgekeerde IPO meemaakt. Mr. Elon Reeve Musk lacht in zijn vuistje is ineens CEO van een veredelde BV zonder al die vervelende verplichtingen en aandacht. Well done….well done Mr. Elon Reeve Musk.
@iphonistvongates: er zitten paar zwakke punten in je theorie. Musk zal aangeklaagd worden door aandeelhouders want jij verzint dit scenario, dat doen mensen die hun geld zien verdampen natuurlijk ook. En die klaagcultuur in de VS is vervelend. Nederlanders zeuren of het weer en zwarte piet en dat is vervelend maar boze Amerikaanse aandeelhouders, dat is van een heel andere orde.
En die in het Midden-Oosten gesitueerde (staats)fondsen, dat is een probleem. Die investeren niet in Tesla omdat ze er in geloven, die investeren erin om het kapot te laten gaan. Zij zijn immers de olie-industrie. Dus aan het eind staat Mr. Elon Reeve Musk dan met helemaal niks in het handjje te huilen.
@mashell: Ik wilde het subplot juist niet helemaal uit te doeken doen maaaaaar in een Tom Clancy boek is er altijd een (grote) partij die op het laatst tevoorschijn komt. De zgn. big picture. In dit geval zijn dit de mensen die ons voornamelijk in het weekend te eten geven omdat we te lui zijn om te koken (Samba bij?). De olie industrie is al jaren bezig om zich te omvormen voordat de inkomsten opdrogen. Tesla zal voor 88% in handen komen van De Hand Van 5. Die hebben zo’n grote binnenlandse markt voor Tesla en zij zijn al jaren vooruit in de transitie van fossiele brandstoffen naar elektra. Ik ben het wel met u eens dat mocht dit subplot waarheid worden een groot aantal advocaten in de VS extreem rijk(er) zullen worden.
Het feit dat de Chief Accounting Officer, die er nog amper 3 weken (!) werkte, z’n ontslag heeft ingedient had er meer mee te maken.

Raar he, net voor Q3 earnings….moest zeker weer wat vervalzen en de goede man wil er niet voor de bank in gaan!
@basjaski: dus dit. Het blowen heeft er denk ik amper mee te maken. Gaat om de financiële man die afscheid neemt en een andere hoge dame die niet meer terugkomt van vakantie.
Was dit zijn reactie toen hij hoorde dat zijn hoofd accounting al na een maand zijn biezen weer pakt?
Flauw dat ze dit uit een interview van ruim 2 uur pakken. Bijzonder interessant gesprek van die twee.
Rare reactie het is legaal.
Rode wijn was zeker geen probleem geweest.
Wordt een stuk goedkoper zo om Tesla van de markt te halen……..
@ioosterbaan: ……steeeeeds goedkoper…. ;-)
Elon klinkt als een tiener die van surfen houdt. Misschien is hij blijven haken als een tiener. Dat zou kunnen verklaren waarom hij met geniale ‘out there’ ideeen durft te komen…
Jonko klappen

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).