Tesla geeft klanten extra range om te vluchten

Auteur: , 75 Reacties
Musk

Vluchten kan opeens weer, dankzij wat 'chiptuning'.

Orkaan Irma doet iedereen in Florida momenteel bibberen van angst. Mensen doen hun best de stad uit te vluchten, maar naar verluidt zorgt dat hier en daar al voor tekorten aan benzine. Ook sommige Tesla rijders hadden kennelijk het idee dat hun Tesla’s niet in staat zouden zijn om hen naar een veilige plek te brengen. Maar zij kunnen nu opgelucht adem halen. Elon Musk himself is namelijk afgedaald van zijn wolk in de lucht om de range anxiety van zijn klanten de wereld uit te helpen. Dat doet hij door middel van een tijdelijke update van de instapmodellen van deze klanten.

Het zit zo: verschillende Tesla’s zijn geleverd als ’60 kWh’ varianten, maar stiekem hebben die modellen dezelfde accu’s als de ’75 kWh’-modellen. Het verschil is enkel wat software. Klanten kunnen/konden op een later tijdstip hun 60 kWh auto’s laten upgraden naar 75 kWh, een optie die in het verleden tussen de 4.500 en 9.000 Dollar kostte volgens Electrek. Ook wat dat betreft is Tesla net een gewone autofabrikant: vergelijk het met een chippie in je 320i om er een 328i van te maken.

Enfin, een Floridiaan die in een gebied woont waar evacuatie verplicht is, heeft contact opgenomen met Tesla omdat hij ongveer 30 ‘miles’ extra nodig had om veilige grond te bereiken. Tesla heeft daarop besloten de man tijdelijk gratis te voorzien van de 75 kWh-update. En omdat hetzelfde issue nog voor meer mensen zou kunnen spelen, krijgen ook andere Tesla eigenaren in de regio dezelfde update.

Ze hoeven daar verder niks voor te doen, want kennelijk kan het allemaal met over the air software update geregeld worden. Een Tesla-rijder was dan ook verbaasd toen hij opeens zag dat zijn Tesla aangaf 40 mijl verder te kunnen rijden op een volle ‘tank’ dan voorheen en er opeens een ’75’-badge verscheen op zijn beeldscherm. Kortom, Elon is een megaheld.75 reacties

Het gaat druk worden bij de EV-chipboer. Alle Nederlandse electroleaserts willen dat natuurlijk ook voor weinig
@henk_he: Zou je zeggen, maar dat kan helaas niet
@sleurs: kanniet bestaat niet; het is wachten op de 1e goed werkende hacks… net als een smartphone zal er wellicht een soort van ‘jailbrake’ komen.
@406_v6: ze houden die auto’s constant in de gaten. Het zal dan net als toen met de xbox en nintendo zo zijn dat de auto onbruikbaar wordt als hij software ontdekt die er niet op hoort.
@rolov: Dan moet je dus de software veranderen en het doen lijken alsof het nog hetzelfde is. Niks is onmogelijk, het maakt het slechts wat lastiger.
@406_v6: Hollywood is niet de realiteit. Een Tesla hacken is gelukkig bijna onmogelijk.

Apple heeft zijn zaakjes al goed op orde. Kan je na gaan als het om auto gaat ipv telefoon.
@flutterby: iPhone jailbreaken is peanuts; aangezien Tesla ook software ‘door de lucht’ implanteert, is het wachten tot Tesla’s gehackt worden.
Het is niet de vraag óf het gebeurt, maar wanneer.
@406_v6: nou peanuts… Vroegah misschien maar tegenwoordig is jailbreaken bijzonder lastig, zoniet onmogelijk geworden als je er niet bovenop zit
@sleurs: o zeker wel. Het is gewoon een optie hoor. Tuurlijk kost dat geld
De marketing is in elk geval dik in orde bij Tesla…
@svenska_aeroplan_ab: marketing? Elon Musk is ook gewoon een mens met gevoelens en zo. Het niet doen zou zeer asociaal zijn.
@flutterby: wat een fijne wereld leef jij in. Niks gaat voor niks in de grote mensen wereld. Marketing is dit.
@rolov: vandaar dat leger van advocaten die de patenten van Tesla tot het bot beschermen. Ow nee, ze geven de techniek gratis weg..

Vergeet niet dat die nieuws niet eens gecommuniceerd is door Tesla. Bij navraag hebben ze enkel antwoord gegeven.
@flutterby: welkom in de wereld van social media.
@rolov: ze hadden inderdaad beter niet kunnen doen. Verschrikkelijk die mensen die andere helpen!!

Wat ben jij een pessimist zeg..
@flutterby: helpen zegt ie dan…
@bmwfreak038: hoe noem jij het dan? Vergeet niet dat ze nooit betaald hebben voor de capaciteit…
@flutterby: voor niets gaat de zon op.
@bmwfreak038: nee voor de rest van de auto hebben ze wel betaald.
@flutterby: realist
@rolov: Haha en in jou wereld is Elon Musk geen mens of heeft hij geen gevoelens? Als je verdiept in de beste man zal je nog is iets leren over de wereld waar we in leven.
@flutterby: dat zeg ik nergens . Maar dit is hetzelfde als die koffieschenker die hun personeel verkeerde namen op die bekers laat zetten. En zo komen ze op social media gratis reclame. Musk geeft ze ook tijdelijk dit pakket he. Ze mogen het niet houden. Dus het is goed van hem maar er zit een gedachte achter en dat is niet allleen uit de goedheid van zijn hart. Er moet verdient worden. Ook nu met een storm .
@rolov: dus eigenlijk kan Tesla het nooit goed doen. Niet helpen zijn het egoïstisch klootzakken en wel doen zijn het zakkenvullers. Ik ben blij dat ze de juiste keuze hebben gemaakt.
@flutterby: ja maar het gaat hier om een noodtoestand. Die ook als marketing bestempeld kan worden. Maar uiteindelijk zijn de mensen die hier baat bij hebben er beter van en dat is wat telt.
@acizane80: ja het is niks meer als reclame maken en ze hebben nu stuntweek en anders komt er totaal leegverkoop als dit niet aanslaat.
@acizane80: ik denk dat Elon Musk samen met Donald Trump de orkaan Harvey, Irma en José veroorzaakt hebben voor deze marketingcampange. Geniaal die twee mannen in 1 kamer.
@flutterby: Verbaast me niets dat jij dat gelooft; je gelooft ook in marketing-sprookjes :)
@dawwg: dat zegt meer over jou als over mij ;)
@dawwg: cynisme ontgaat je volledig denk ik
@flutterby: droom zacht….zoiets heet MARKETING
@flutterby: Het zal ongetwijfeld gemeend zijn, maar er zal ongetwijfeld een zakelijk belang achter zitten. Niet dat dat verkeerd is, want veel persoonlijke aandacht voor je klant doet beiden goed.
Wat een held die Elon Musk!

Kan zo bovenaan in het lijstje met de grootste helden op aarde:

Robin Hood…
Kuifje…
Q en Q…
Suske & Wiske…
Hielke en Sietske…
MegaMindy…
Thomas & Senior…

Er is er maar één die Musk voor zich hoeft te dulden, en dat is die ultra linkse betweterige Gutmensch eend van de VARA die dapper in zijn eendje het kapitalistische kwaad in de wereld bestrijd en met zijn vriendinnetje Winnie met haar mooie bruine veren nog politiek correcter is dan Musk met zijn diervriendelijke plastic leer…

Alfred Jodocus Kwak, Elon Musk is er niets bij…
@moveyourmind: je vergeet Samson en Gert!
@draadloos: ernst en bobbie
@bmwfreak038: en de rest dan?
via Android app
Hulde AB, ook deze totaal positief bedoelde actie kan blijkbaar negatief belicht worden. Is het niet in de blog, dan wel in de reacties. De Telegraaf is er niks bij.

En so what, if marketing? De mensen in Florida zullen er hoe dan ook blij mee zijn.
@autodrop: jij bent echt naief

Het is toch oplichterij om jouw duur betaalde accu af te knijpen of niet!!!!

Door jullie linksen gaat de wereld naar de klote bah
via Android app
@ff40: zeg knul, doe jij eens ff rustig op deze heerlijke zondag. Neem een kop koffie en wind je niet zo op.

A) wat mijn politieke voorkeur is, weet jij niet en gaat je ook geen donder aan.

B) afknijpen is geen oplichterij want dat doen meer fabrikanten en dat is waar je voor betaald.

C) Naïef is een groot woord, ik probeer slechts genuanceerd naar de wereld te kijken.

Ik wens je een prettige dag verder.
@autodrop: Ik twijfel heel erg of de reactie van @ff40 nu echt is of een hoax, het is wel erg ‘Telegraafcliché’.
@granlusso: nee afknijpen is eerlijk!

Hoax? Voor altijd dan maar:

A: Linksen willen altijd dat een ander sociaal is naar hen
Zelf kunnen ze niet sociaal zijn of denken

B: Linksen denken het alleenrecht op socialisme te hebben
@ff40: lees op sociaal doen/zijn

Ga terug naar A
@ff40:
Dit is een grove leugen, lieve linkse meisjes hebben graties en voor niets de voordeur van Thierry Baudet geschilderd, puur uit naastenliefde !
En ooit kreeg Pim Fortuyn (ook zo een raddraaier) een poep taart van een lief linksmeisje.
En hebben hele lieve linksmensen de infrastructuur van Hamburg willen veranderen, allemaal liefdevol, geweldloos en repstrectvol gebeurde dat. Zonder dat er één pliessieagent nodig was.
@desjonnies:
Pim Fortuyn, man wat mis ik die gast in de politiek. Dat wat hij toen zei en ervoor publiekelijk dood gezworen werd roept inmiddels elke politieker alsof ze het zelf bedacht hebben. Of je het nu wel of niet met hem eens was, de beste man was een visionair en heeft achteraf de toekomst weten te voorspellen. Maar helaas een jaar of 10 te vroeg en heeft nooit meer de eer gekregen die hij verdiend.
@ff40: Maar ik snap je niet, je vindt afknijpen niet eerlijk, dat klinkt in mijn ogen juist links…
@granlusso: Telegraafcliche? Je staat er mee op, je wilt zo veel beter, maar je zegt nee, want ik snap het niet, daarom verdgraag je het ook niet, het doet zo pijn om jou te zijn, kijk maar weg.Uiteindelijk is alles..Juistem
@autodrop: haha nog zo 1 die zn politieke voorkeur liever niet op noemt. Waar ben je bang voor het is geen pincode
via Android app
@bmwfreak038: dat heb ik niet gezegd. Echter staat mijn politieke voorkeur totaal los van mijn acties op Autoblog. Ik kan namelijk wél dingen los van elkaar zien.
@ff40: dus jij vind BMW ook oplichters? Want de x14i, x16i en x18i zijn allemaal dezelfde motoren met alleen een andere ECU afstelling.
@stefanvts16v: onzin hersenspinsel
@ff40: leg eens uit hoe dat volgens jou een hersenspinsel is…
@ff40: omdat je dat zelf verzind wat anders
via Android app
@ff40: *verzint
@ff40: ze hebben juist niet betaald voor die extra capaciteit…
@flutterby: o tesla geeft dezelfde accu voor minder

Jaja linkse logica
via Android app
@ff40: als je @Lincoln na probeert te doen door scherpe comments te maken, dan heb je nog heel wat te leren…
@autodrop: nee het verschil is dat ik bloed serieus ben
@ff40: dat heet marketing. Lage catalogus prijs zonder ten koste van het productieproces. Ze verliezen er echt geen geld op..
@flutterby: nou de accu is het duurste onderdeel daarom werkt het daarmee ff anders
@ff40: het weekend duurt voor jou duidelijk te lang; misschien moet je weer terug naar joop.nl voor de rest van de avond. Morgen mag je weer gaan zwoegen voor je baas, je weet wel, die uitzuigende proleet die zo nodig een “Tesla” moet rijden, terwijl jij in je 7e hands Megane in de file moet staan. Sterkte man!
@406_v6: mijn auto is mijn naam
@autodrop:Vluchten met een Tesla is hetzelfde als rijden op een paard, en ja Elon Musk is een linkse populistisch acrobaat.
Dat is natuurlijk heel lief van meneertje musk (en logisch, als je zoiets zonder veel moeite kan waarom zou je het niet doen?)
Maar het geeft wel aan hoe enorm onpraktisch accu’s op dit moment zijn voor auto’s (jaja, ik weet het, ontwikkeling, over 300 jaar….).
In geval van nood (en het hoeft geen natuurramp te zijn een simpele rit naar het ziekenhuis kan ook, of je kind ziek op school) ben je gewoon de lul als je accu’s niet vol genoeg zijn of niet genoeg capaciteit hebben. En dan kan je natuurlijk roepen dat dat met jouw nooit gebeurt, en dat zal vast wel kloppen. Maar je snijd jezelf ook nooit in de vingers, toch heb je verband in huis.
De elektromotor is echt een pracht apparaat, ook voor de aandrijving van een auto, maar accu’s zijn gewoon hopeloos.
Daarnaast vind ik het ook wel een nare ontwikkeling (en ja andere merken doen het ook, maar tesla loopt voorop) dat tesla gewoon even vanuit de luie stoel kan bepalen wat jouw auto wel en niet kan. En natuurlijk bij tesla werken alleen maar goede jongens en meisjes die nooit een vlieg kwaad zullen doen, maar zo’n systeem kan je nooit volledig dicht timmeren, en ik heb ook een computer, en mijn buurman heeft een tesla, en ik mag mijn buurman niet zo.

Nee ik blijf nog wel even bij mijn “ouderwetse” terreinwagen, daarvoor heb ik gewoon 200 km extra range in de garage staan. En daarvan kan niemand, zonder dat ik het weet, de software van aanpassen (voor zover zij software heeft).
Handige actie voor de Tesla rijders in dit gebied; heb je die rijen voor de tankstations gezien? Dan kan een Tesla-met-net-iets-meer-range toch een life saver zijn. Volgens mij kan Tesla dit doen omdat ze a) OtA firmware updates doen als enige fabrikant b) nog steeds een kleine(re) autofabrikant zijn waardoor dit soort ad-hoc besluiten ook snel uitgevoerd kunnen worden. Straalt het positief af op Tesla? Jazeker, maar het heeft ook echt een nuttige functie! Ik heb Ford, GM of welke andere autofabrikant dan ook zien aanrukken met tijdelijke gasstations om de lange rijen te ontvluchten en ‘hun berijders’ te helpen.
@lebeaunl: dan ook = dan ook niet
Goeie actie van Tesla!
Er moet toch een verdienmodel inzitten. Dat is met alles.
@amersfoorter: Dat wil niet zeggen dat ze direct geld willen zien. Een goed imago levert ook geld op maar dat duurt een tijdje.
Mensen moeten wel even gaan zich wat beter inlezen over dat “afknijpen”… zo’n fabrikant bouwt een x aantal accupakketten die allemaal aan een bepaalde standaard moeten voldoen. Alle accu’s moeten genoeg energie kunnen opslaan zegmaar.
Uiteraard zijn er accuus die nét niet die standaard halen.. die gooi je dan zomaar weg?
Nee! Die plaats je alsnog in een auto, maar dan een die simpelweg ietwat minder energie kan opslaan, en dus minder Kwh heeft. Voila, een “afgeknepen” accu.. misschien heeft die accu wel 61Kwh, of zelfs 65.. maar in ieder geval geen 70.

Zelfde gebeurt bij videokaarten van Nvidia. Ontwikkelen een chip. Bouwen ze. Als de volledige chip werkt is het een GTX1080. Werken er een paar shaders niet? Helaas, wordt het een GTX1070. En zo verder. Efficientie en kostenbesparing heet dat.
@easygoingmartin: dat kan maar als Nvidea het productie proces geoptimaliseerd heeft en er alleen nog 1080 kwaliteit chips uitkomen dan worden sommige daarvan ook lager verkocht. Bij Tesla idem dito.
@easygoingmartin: erm.. je kan die modellen softwarematig gewoon upgraden…
Marketing of niet, het blijft een sympathiek gebaar. Ze hadden ook niks kunnen doen.
Bij de 328i krijg je een extra gratis dubbele pijp! En het felbegeerde 328i embleem (ook bij 528i die altijd dubbele pijp heeft). De typeaanduiding van zwaardere modellen dient echter achterwege gelaten te worden teneinde de x20i en lager rijdende bmwbroeders niet te schofferen.
Strakke actie dit. Deze vluchtelingen zijn geholpen en tesla heeft een goede daad verricht met de goede marketing die daarmee komt. Prima oplossing zo.
En straks zetten ze de wagens op afstand weer terug? We hebben het allemaal wel over Google, maar Tesla gaat ook lekker om met privacy……
@dutchdriftking: zolang ze er denken iets gratis mee te krijgen wat naar gelieve is (ook al is het voor een korte onbepaalde tijd), zullen weinige dat hele privacy ding geen probleem vinden lijkt me, en dat is wellicht nog verontrustender

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).