Tesla heeft ons wederom keihard voorgelogen

Auteur: , 64 Reacties

De neus van Elon Musk bestrijkt inmiddels meerdere continenten.

Model-3

Elon Musk heeft misschien wat problemen met de manier waarop Donald Trump omgaat met het milieu, maar als het aankomt op het beoordelen van hun eigen prestaties hebben de twee miljardairs de nodige overeenkomsten. Onlangs schreven we al dat Tesla niet helemaal eerlijk is over verkoopcijfers van de Model 3, maar naar nu blijkt is dat niet het enige waar het merk een beetje over jokkebrokt.

Dankzij de website Plainsite weten we namelijk inmiddels dat de National Highway and Traffic Association (NHTSA) Tesla en Musk persoonlijk meermaals heeft opgedragen te kappen met ‘valse advertenties’. Het gaat om het feit dat Tesla de Model 3 omschrijft als de auto waarbij inzittenden de kleinste kans hebben een verwonding op te lopen. Dit leidt het merk af uit de veiligheidstesten van de NHTSA, die de auto voor botsveiligheid daadwerkelijk beoordeeld heeft met vijf sterren.

Volgens de NHTSA echter, volgt daar allerminst uit dat de Model 3 inzittenden inderdaad minder kans hebben gewond te raken dan in andere auto’s. Dat Tesla de testresultaten op deze manier ‘misbruikt’, valt dan ook verkeerd bij de overheidsorganisatie, die ervoor wil waken dat hun testresultaten voor kopers eenduidig zijn en niet verdraaid worden. Daarom hebben ze een zogeheten Cease and Desist gestuurd, opvallend genoeg direct geadresseerd aan Elon himself, waarin staat ‘oké kappen nou. Nee serieus, het is nu niet meer grappig’.

kappen-ja

Eerder speelde Tesla ook al fast and loose met de harde feiten, toen het claimde dat de Model S (rijtest) een rating van 5,4 sterren had gekregen voor veiligheid bij de NHTSA. Net als de EuroNCAP rating worden er echter nooit meer dan vijf sterren gegeven…

Resteert nog jouw oordeel. Wie is er hier de sneuneus? Tesla, omdat deze manier van marketing onprofessioneel is en je doet afvragen waar ze nog meer over liegebeesten? Of toch de NHTSA, omdat ze niet zo moeilijk moeten doen over deze ondeugende transgressies?64 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
It’s amazing! Typisch Amerikaans, mooier voorkomen dan het werkelijk zijn
@chriscross: Ja idd. Typisch Amerikaans………… Geen enkel ander volk doet dat idd…
@e34m5touring: het gaat in dit verhaal toch niet om ander volk? Was het Australisch bedrijf geweest dan was het typisch Australisch
@chriscross: zou beetje inflatie van het kenmerk “typisch” zijn.
@chriscross: Dan is het toch niet typisch of wel? Typisch betekent dat enkel die mensen dat doen.
@e34m5touring: precies… Geen VAG of zo…. 🤔
@e34m5touring: Amerikanen staan op 1.
Meisjes op tinder staan op 2
@chriscross: mijn opa is vandaag 98 geworden. Ik wilde dit graag met jullie allemaal delen aangezien dit een beetje dezelfde nieuwswaarde heeft als bovenstaand artikel.
@bisazza: toch proficiat!
@bisazza: de verjaardag van je opa lijkt me een heel eind belangrijker. Gefeliciteerd!
@bisazza:

Kijk maar uit dat Donald Trump niet over jouw bericht Twittert als zijnde ‘fake news’.
@chriscross: Zuur zijn, typische Nederlands.
@mijnporsche: nou liever een lichte vorm van zuur zijn dan alles geweldig vinden wat je doet terwijl het niet zo is geweldig is.
Het begint net een echt automerk te lijken.
@bmohnee: sjoemelen met uitstootcijfers is moeilijk met een auto die niks uitstoot.
Wat moet je dan om er bij te horen?
@tjorque: gewoon sjoemelen met cijfers.
@tjorque: want een tesla stoot niks uit. Right 😂
@ko4n: niet lokaal neen. Tenzij je de remmen, banden en schetende, boerende en ademende inzittenden wil mee in rekening brengen natuurlijk! (Maar dat geldt voor andere auto’s ook)
En een EV rijder die dat voor het milieu doet, rijdt op groene stroom.
@bmohnee: precies wat ik dacht 😉
Auto’s verplicht terug laten kopen van de consumenten die bedrogen zijn, opslaan in een stadion of in de woestijn en daarna vernietigen. Oh nee, wacht………het is een Amerikaans product! Dat doen we slechts met buitenlandse auto’s!
Ik voel me keihard voorgelogen, besodemieterd en bedrogen.
@donvincenzo: ik heb de tranen in mijn ogen
Ain’t no such thing as bad publicity. Kijk ze staan weer op de front-page. De marketing afdeling van Tesla Motors draait op volle toeren. Ik wacht op het volgende PR-moment waarbij ze met een officiële verklaring komen. En daarna nóg één met daarbij een rectificatie en excuses. Well played Tesla Motors, well played…
@AutomotiveDesigner: tja, zo kan je alles wel rechtlullen onder de noemer marketing!
@rhellema: is recht lullen is dat biet de hele essentie van marketing?
Een goed product verkoopt zichzelf toch?
@tjorque: nee, recht lullen is niet de essentie van marketing. Voor een goed product is ook marketing nodig om het in de markt te zetten.
@rhellema: dan had ik de laatste jaren een verkeerde impressie 😉
@tjorque: blijkbaar wel!
Dat is best wel ‘Spinal Tap’, als je 5,4 sterren op een schaal van 5 scoort. Nice, I like.
Nu is huidige systeem van sterren totaal niet meer gericht op crash veiligheid maar op crash PREVENTIE. Om echt goed te begrijpen moet je een 4 jarige studie achter de rug hebben. Neem Ford Mustang. Rijdende doodskist met nu 3 sterren (wel een mooie doodskist). Hoe? door ESP die zichzelf weer aanschakelt, en blinde hoek verklikkers. Fiat Panda. eerst 5 nu 0. Hoe kan dat? geen gordelverklikkers voor achterbank en daardoor uitgesloten van verdere testen. Dus je word gedwongen om complete rapport te lezen, wie doet dat als consument? juist, een verdwaalde ziel die schreeuwende is in de woestijn.
@vinz667: in welke woestijn sta je?
@vroaaar: in Australië samen met een maatje https://www.youtube.com/watch?v=s7N7TN2vLZQ
Voordeel als je een Tesla crash hebt is dat de crematie vaak gratis inbegrepen is.
🤔 Volgens mij zijn er meer bedrijven die titels mooier maken dan het verhaal werkelijk is…
@grrrrommmmm: vertel…
@jaapiyo: zeg zelf, chef lege dozen klinkt aantrekkelijk, maar de realiteit kan behoorlijk tegenvallen!
@grrrrommmmm: “Chef lege dozen” klinkt helemaal niet aantrekkelijk ..

“Managing Director Repository Vacancies”

“Vice President Uninhabited Receptacles”

“Chief Clear Canister Officer”

Dát klinkt pas aantrekkelijk ;)
@verplicht: zoals de “Front line waste manager” die de vuilbakken buitenzet en de “restroom hygiënics officer” die de plee vlekvrij houdt?
“Tesla heeft ons wederom keihard voorgelogen”
Aaah boehoe. Waarom weet je ALTIJD wie dit heeft geschreven?
Afijn, in EU heeft de Model 3 94 van de 100 punten gescoord en ook in Amerika uitstekende resultaten neergezet. Dus doen alsof ze alles maar voorliegen is wat overtrokken niet?
@stfu: volgens de NHTSA niet…
@jaapiyo: Wat de NHTSA zegt, is dat er specifieke regels zijn waaraan fabrikanten zich moeten houden wanneer ze communiceren over de NHTSA-ratings. Over “gelogen” wordt er door die Amerikaanse instantie met geen woord gerept. Maar ik geef toe, een titel als “wederom keihard voorgelogen” in combinatie met Tesla is natuurlijk wél goed voor de reclame-inkomsten van dit platform…
@bara: tsja, ik zie al waar ik de fout in ben gegaan. Ik zeg dat Tesla liegt, terwijl de NHTSA een cease & desist stuurt omdat Tesla een onwaarheid verkondigt. Dat zijn uiteraard twee hele verschillende dingen.
@BaRa: de NHTSA legt de 5 sterrenrating bewust laag omdat de Amerikaanse autobouwers de concurrentie met Volvo niet aan konden op gebied van veiligheid.

Tesla probeert nu feitelijk de 5 sterren te ontleden om aan te tonen dat hun auto écht veel veiliger is dankzij het gebrek aan een homp met staal boven de vooras.
@stfu: Hij kan z’n ei weer kwijt..
@crepito: tok tok
Heftig verhaal. Ik zag laatst ook een advertentie, het komt wel heel dichtbij zo.
Told you so…
Zou Autoblog gefinancierd worden door fossiele brandstof lobbyisten? Mijn gevoel zegt van wel. Wat een overdreven koppen bij Tesla stukjes. Alsof ik al kakkend de story zit te lezen.
@screamgt: Het wordt best droevig inderdaad
@screamgt: fossielebrandstoflobbyisten is één woord.
Beetje opgeklopt “nieuws”. De brief dateert van een jaar geleden. Automakers liggen regelmatig in de clinch met overheden, ook in de USA. De keer daarvoor dat Tesla botste met de NHTSA was vijf jaar eerder. Het bedrijf bestaat sinds 2003, dat valt dus best mee.
Net als met dat vorige “keihard voorgelogen” artikel is er weer geen reet aan de hand. Ja het is overdreven maar de kern is waar. Superveilige auto’s en zoals bij vorige artikel, ze verkopen als een malle.
Dit krijg je als een gedrogeerde fantast auto’s in elkaar knutselt in een tent.
@johnwaters: gelukkig doet hij het niet zelf
via Android app
@johnwaters: het is nog steeds een super veilige auto hoor, maar laat je vooral beinvloeden door Jaap
De tranen schieten me in de broek…..
@frank2b: schieten of scheten?
Tesla begint nu echt op een premium merk te lijken, die liegen en bedriegen al decennia lang en nog zijn er lui helemaal wous van een boksbeugel, een ster of veel te grote nieren.
Ben dat Tesla trump elon musk, zo vreselijk zat. Krijg er diarree van net een espresso koffiezet apparaat dun straaltje
Jaapiyo “Willen jullie meer of minder EV’s” Wilders. Van auto journalist naar auto populist. Begint een beetje kinderachtig te worden, dat Tesla bashen. Feitelijk heb je gelijk, maar de manier waarop is wel keihard kinderachtig.
Typisch Yankees toch? Veel praten, weinig zeggen.
Ze kregen de beste score, maar mogen niet zeggen dat ze het meest veilig zijn.. oke.. nou en…

Ken ook merken als bijvoorbeeld Toyota die zegt de zuinigste te zijn in zijn klasse, vind in dan ook discutabel.

@jaapiyo, je deed er wel lang over om een nieuwsbericht van een andere site te hertypen om tesla af te zeiken…
@sjoerd_hovels: heb ik met het nieuws ook altijd. Kijk je op internet zie je dat er ergens een zkh is afgesloten. Zet je de TV aan zie je het op NOS en RTL. Als het echt heftig is misschien ook nog op CNN. Allemaal schaamteloze copy paste figuren die journalisten. Nieuws zou gewoon alleen door de originele bron gebracht moeten worden, zodat de meeste mensen er nooit van horen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).