Tesla Roadster kapotstuk na crash in Helmond

Auteur: , 31 Reacties

Hij zag de Roadster die de ruimte in vloog en dacht: dat kan ik ook!

Je zou het niet zo snel zeggen, maar het is alweer 10 jaar geleden sinds Elon en Co de wereld schokten met een elektrisch sportwagentje. Tesla was het resultaat van een man Musk met een visie, het realiseren ervan was in die tijd revolutionair. In Nederland zie je er, als je geluk hebt, nog wel eens eentje rijden. In België is de kans in ieder geval verkleind. Een wit exemplaar is vanmiddag gecrasht in Nederland.

Om te beginnen met het belangrijkste: de bestuurder is ongedeerd. Opmerkelijk, want de auto is over de kop geslagen en het dak zat er niet op. De materiële schade valt niet mee, de Roadster kan als total loss worden beschouwd. Doodzonde natuurlijk, maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Misschien dat de eigenaar van Musk een nieuwe Roadster mag pre-orderen.

De auto staat op Belgisch kenteken omdat hij deel is van de vloot van VitaeMobility. Dat is een Belgisch bedrijf dat zich specialiseert in elektrisch rijden en alles daar omheen. Overigens mogen de Belgenmoppen achterwege gelaten worden want de auto werd bestuurd door een Nederlander. Het betreft een eenzijdig ongeval, de oorzaak is niet bekend. De instant-torque-acceleration is natuurlijk niet altijd even verwacht, dus het kan een foutje van de bestuurder zijn. Zoals al gezegd: een ongeluk zit in een klein hoekje, of in dit geval een kleine sportauto.

Imagecredit: GinoPress B.V.31 reacties

De Nederlandse bestuurder maakte een Belgenmop en de auto nam wraak?
@erik2907: aha, ken die plek, is niet de eerste en zal ook niet de laatste zijn die de betonband rechts aantikt en gelanceerd wordt.
Ik weet nog een witte te staan in haarzuilens. Die eigenaar heeft hem al heel lang en heeft okk een tesla s tegenwoordig erbij . Vlg mij een personal trainer of zoiets .
Weer die Richard Helmond!
@chills: prachtig. 👍🏽😪
@chills: ik moest lachen!
Groen rijden was nog niet groen genoeg of zo?
Jammer joh!
Zo zie ik ze het liefst👌🏼
@kennone: want? Technisch interessante sportwagens zijn niet je ding?
@kle500: Ik denk dat hij de witte Tesla in het gras voor een Labrador op een uitlaatveldje aangezien heeft…
@kle500: hoe kan dit interessant zijn?
@kle500: net zo interessant als de techniek van een botsauto op de kermis 👍
@kle500: wat is hier technisch interessant aan dan?? loodzware auto die door elke echte lotus voorbij wordt gereden, kijk anders nog even naar de oude topgear aflevering waar alle 2 stuks stuk gingen.
Waardeloos ding, net als de huidige kwaliteit tesla pure bagger, het bedrijfs polici is afleveren problemen worden later wel opgelost. Men zadelt de klant op met een niet uitontwikkelde auto barstensvol kinderziektes.
Gelukkig zijn er geen gewonden…

En gelukkig ook geen Lotusslachtoffer…
@moveyourmind: ben bang dat deze grap paarlen voor de zwijnen is. Zelfs als je hem uitlegt snapt het meerendeel hem niet
@gulli: hoezo? Zo ingewikkeld is deze grap toch niet?
Aut-doh!-pilot

Ps Ik weet best dat deze Tesla dat niet heeft.
Waar kan ik het wrak kopen?
Of in ieder geval de batterij.
Ik heb een BMW cabrio. Is mijn voorruit constructie net zo zwak bij over de kop slaan? Ik heb altijd de stille hoop dat dat zo gemaakt is dat het heel wat aan kan maar dat lijkt er niet op als ik dit zo zie…
@hijman85: Ik hoop dat jouw BMW net zo sterk is. Volgens mij heeft deze het goed gedaan: bestuurder ongedeerd. Wel is ie stuk, maar dat is wel meer aan de auto. Nu heeft deze ook een rolbeugel dus misschien dat het dan makkelijker is voor de vooruit.
Wel vaker gehoord van een Elise op zn kop waar mensen uitkropen. Blijkbaar best sterk, al is zo’n elise wel flink wat lichter, natuurlijk.
Nederlander in Nederland in een buitenlandse auto.. Gaat ’t nog vervelender worden.
@jaap_veldman: Dat vraag ik mij ook af. Als het ’n Nederlander betreft, die van zijn werkgever ’n auto van de zaak heeft en bezig was met woon-werkverkeer, dan mag het en is er verder geen probleem. Ook niet als het om ’n huurauto gaat. Maar als die redenen niet van toepassing zouden zijn, dan kan ’t inderdaad ’n heel vervelend verhaal worden. Als de wettelijke regels niet veranderd zijn, dan is het voor Nederlanders verboden om hier te rijden met een auto met buitenlands kenteken en maak je je strafbaar. Ook zal de verzekering niet tot schadevergoeding overgaan. Blijft voor de bestuurder slechts het geluk, dat hij niet gewond is geraakt. Maar zijn portemonnee zou er wel eens zwaar onder te lijden kunnen krijgen.
@jaap_veldman: Nederlander die in Belgie woont, geen probleem om in een auto met Belgisch kenteken te rijden.
@hammerman: klopt inderdaad, dan is er geen probleem.
@hammerman: Je hebt gelijk. Maar ik vraag me dan wel af om welke reden dat in het artikel werd vermeld. Als het gaat om een Nederlander, die in België woont, dan is er niets bijzonders aan de hand. En dan zou het toch niet extra vermeld hoeven worden? Of werd het alleen maar vermeld om een Belgen”mop” te voorkomen? Andere gissing zou kunnen zijn, dat ’n in Nederland wonende en werkende Nederlander, in dienst van ’n Nederlands bedrijf, waar deze auto in onderhoud was, ermee heeft gereden. Dan zou de auto echter voorzien moeten zijn van groene kentekenplaten. Is die auto dan betrokken bij een ongeval, dan zal de verzekering ook niet overgaan tot schadevergoeding. Maar ’t blijf gissen, omdat ’t niet verder in ’t artikel toegelicht wordt.
@jaap_veldman:

Nederlander die in Nederland rijdt met:

– woonachtig in NL met auto voorzien van buitenlands privé kenteken = mogelijk belastingontduiking;

– woonachtig in NL met auto voorzien van buitenlands kenteken (bedrijfsauto), geen probleem MITS er een arbeidsovereenkomst is met hetzelfde bedrijf;

– woonachtig IN NL in een huurauto met buitenlands kenteken = geen probleem;

– woonachtig in België met auto met Belgisch kenteken = geen probleem;

– woonachtig in België met auto voorzien van NIET Belgisch kenteken = mogelijk belastingontduiking.

– Nederlandse militair geplaatst in Duitsland met BFG kenteken (Britisch Forces Germany) kan zich vrij verplaatsen over de gehele wereld. Auto is vrijgesteld van BTW en BPM!
Zullen ze bij de sloop staan te springen om zo’n accuauto?
lazen er nog meer mensen: Tesla Roadster kapotstuk na crash met Hammond?
Als het aan mij ligt zouden alle Tesla’s crashen…
Fijn, weer eentje minder

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).