Volkswagen dumpt bizar aantal sjoemeldiesels in de woestijn

Auteur: , 45 Reacties

Weg ermee.

Volkswagens op de parkeerplaats

Het is al weer bijna drie jaar geleden dat Volkswagen toegaf dat ze niet helemaal eerlijk zijn geweest in de uitstoottests met hun TDI-motoren. Sindsdien hebben een hoop uitwerpselen de ventilator geraakt en #dieselgate werd een toonbeeld voor onze huidige ‘grootschalige oliestokerij’. De boodschap is duidelijk: diesel moet deaud.

Volkswagen en hun ambitieuze concepts, met of zonder doorlopende LED-balk in de grille, tonen echter aan dat het merk zichzelf wil revancheren en doet grote claims over het aantal elektrische auto’s wat ze op korte termijn in de showrooms willen hebben staan. Dat is de korte-termijn-toekomst, eerst maar eens terug naar het heden, waar het hoog tijd is om even terug te slaan op dieselgate.

Volkswagen meldt namelijk aan Handelsblatt dat ze in de VS een aantal plekken hebben gehuurd in woestijnen, stadions en fabrieken om een flink aantal sjoemeldiesels tijdelijk kwijt te kunnen. De auto’s zijn allemaal de dupe van het emissieschandaal, wat ervoor zorgt dat Volkswagen de auto’s van klanten moest terugkopen, om hun schade te vergoeden. Precies een jaar geleden toonden we jullie dit filmpje, maar inmiddels is het aantal flink gegroeid: zo’n 300.000(!) stuks. Die auto’s moeten ze natuurlijk wel kwijt kunnen, daarom de verschillende huuracties. Hoe dat eruit ziet:

De auto’s zijn echter geen sloopauto’s. De auto’s worden aangepast om de Amerikaanse normen te halen, moet er te veel aan gebeuren dan worden ze geëxporteerd. Voor nu staan verschillende plaatsen in de VS bomvol met TDI’tjes. Meenemen is helaas verboden.45 reacties

Zou daar toch graag eens rondlopen. Sowieso indrukwekkend om te zien maar er staan ook vast leuke auto’s tussen.
@simonferrari: het zijn volkswagens met een diesel erin. Wat voor leuks kun je daar vinden?
@ikweethet: Een mooie Golf GTD. Of een Golf R Line met 2.0 TDI 4Motion en DSG. Mocht er ook ander VAG spul tussen staan dan een Audi A6 3.0 TDI Quattro. Kan ik me prima mee vermaken. Liefst eentje in dat goud/geel van VW.
@simonferrari: Als je die auto’s graag van dichtbij wilt zien dan kan je ook gewoon even een rondje door de straat lopen. Niks speciaals.
@jenzen: Heb helaas geen GTD of R line 2.0 TDI 4motion kunnen spotten, alleen m’n eigen 1.6 spaardieseltje.. nog in het grijs ook ;)
@simonferrari: loop eens 5 minuten rond in overvecht en je hebt al 6 gtd’s gezien en 1 golf R
@jenzen: ga snel je naam veranderen.. een merk als Ferrari wil vast niet geassocieerd worden met droeftoeters als jij die VAG nog cool vindt
via Android app
@henkhekje: ga jij je mond eens spoelen knul, niet zo makkelijk plusjes willen scoren door een ander uit te schelden. Foei.
@henkhekje: Neem aan dat je mij bedoeld in dit bericht. Maar neem snel je pilletje Henk, je bent volgens mij het verschil tussen feiten en meningen een beetje kwijt..
@simonferrari: neem jij snel een pilletje. Een door en door slecht bedrijf als VAG moet je links laten liggen.
@henkhekje: haha alsof Ferrari een boevenbende is.
@str8six: *geen
@str8six: lezen…
@henkhekje: VAG heeft een paar flinke fouten gemaakt. (Evenals meerdere andere merken). En er zitten ongetwijfeld een aantal boefjes binnen dat bedrijf. Maar, vooralsnog ben ik tevreden met alle VAG producten die ik tot nu toe gereden heb. Goede kwaliteit, degelijke afwerking en fijne motoren, daarnaast heb ik een prettige dealer. En zolang ze, in mijn ogen, degelijke auto’s blijven bouwen blijf ik klant. Dat neemt niet weg dat ik VAG als heilige zie, het sluit simpelweg het beste aan bij mijn wensen.
@simonferrari: laten we maar zeggen dat een kinderhand snel gevuld is. En voor jouw beeldvorming: fouten maken kun je het niet noemen, het is gewoon willens en wetens de kluit belazeren. En de importeur hier is geen haar beter. Laten we maar zeggen dat de Volkswagen familie nou eenmaal slechte gewoontes heeft. De voorvader heeft ze blijkbaar veel slechte dingen geleerd
@henkhekje: Bevalt dat nou een beetje, elke dag een liter azijn drinken bij je ontbijt?
@simonferrari: er staan geen GTD’s. Die hebben niet het bewuste blok.
@simonferrari: de 3.0 tdi ga je niet meer zien. Zelfs Porsche wil zijn vingers niet meer aan de 3.0Tdi branden….
@rufctr01: Dat ze die nu niet meer maken wil natuurlijk niet zeggen dat ze daar niet geparkeerd staan.
@simonferrari: je hebt ook een smaak van niks
@ikweethet: audi 4.2 V8 diesel. Of die gekke V10, nou niet gaan beweren dat die niet begerenswaardig zijn
@simonferrari: ga op 2e paasdag naar Ikea en je kunt op de parkeerplaats je hart ophalen.
Wel raar dat ze hier niet aan de eisen voldoen en dan maar worden “weggesluisd”.
De goede sleutel uit het sleutelkastje halen als je de voorste auto weg wilt rijden moet een behoorlijke nachtmerrie zijn
@toempf: Mwah! De gemiddelde manager met ’n VAG-badge heeft daar beslist wel ’n oplossing voor bedacht.
@9000cse: als ze ook allemaal een sjoemelsleutel hebben dan komt het wel goed.
Zag pas geleden in Duitsland er 1 te koop staan zo’n Amerikaanse Passat. Maar die moest ook weer geëxporteerd worden want de TUV gaf geen kenteken af. Dus de vlieger gaat ook niet op.
@thomasthomas: vreemd. Want van “the all new” Passat staan er meerdere op Duits kenteken.
Die gaan ze echt nooit meer allemaal aanpassen. Zijn geen kopers voor, of ze moeten echt tegen dumpprijzen weggaan.
Allemaal een enorme verspilling van grondstoffen en energie in ieder geval…
@trustmeiamanengineer:
ja dit is beter voor het milieu ofzoiets
Ik gok dat die straks in Afrika en Azië belanden
@suheyl: Een collumnist verwoorde het verschepen van diesels naar Afrika vandaag heel mooi in de krant…

Hij vergeleek het met het schrobben en boenen van je smerige balkon van je flat en het vieze water ongegeneerd bij de onderburen op het balkon laat komen en met de zooi laat zitten…

Maar je kan zelf tenminste weer pronken met je schone balkon.
Is dit nu wat ze noemen ‘de grijze massa’?
En een Lexus en Mazda.
Zeer zonde. Kan me niet indenken dat nieuwe amerikaanse diesels “minder uitstoot” hebben en dus groener zijn. Hoe willen ze de autos dan aanpassen om ze binnen de norm te laten komen zonder er een andere motor in te hangen.

Maar los daarvan… zie liever een vloot volkswagens ongebruikt in de woestijn dan menig andere merken…
Doe die rode maar, middelste van rij zestien.
een flinke sjoemel zandbak
En deze tellen allemaal mee in de statistiek van de wereldwijde verkoop van VAG producten waardoor ze nr. 1 zijn?

Trek alle sjoemelen VAG producten eraf en ze staan op 1 aan de onderkant van de verkoop statistieken.
@erik2907: zijn toch verkocht nutsack?

Beetje butthurt zijn om verkoopcijfertjes, heb medelijden met je.
Staan zelfs 2 vliegtuigen bij met sjoemeldiesel er in😂
@edje: op een blauwe maandag bouwde Volkswagen we Boeing 747 TDI? Of is het een Fucker 50 TDI?
De tijden dat de autolobby de politiek nog in de tang had lijken voorbij.
Schijnbaar ligd de focus niet meer zo op werkgelegenheid, dus staan Volkswagens droog in de woestijn te wachten op betere tijden. Er hoeft maar een biodieselbrandstof worden uitgevonden waarbij de noX uitstoot nihiel is, waardoor deze Volkswagens opeens een antwoord zijn op een milieuvraagstuk.
@tarquesh: Dit heeft niks met werkgelegenheid te maken, Amerikanen kopen hier geen auto minder om. Een Amerkaanse producent was ook minder hard aangepakt als VAG, dus die lobby doet ook nog prima z’n werk. VAG heeft hier gewoon een enorm risico genomen, verloren, en plukken daar nu de zure vruchten van.
Lijkt wel een beetje op Jetcars, maar dan ietsje groter!
Auto’s produceren en vervolgens niet gebruiken, maar weer nieuwe, zogenaamd veel schoner, maken is echt milieu- verspilling en – vervuiling.
Maar zo ver kijkt de milieulobby niet. Ze gaan liever blind voor kritiek en andere ideeën door met de hetze tegen Diesel. Terwijl de moderne Euro 6 diesel schoner is dan de meeste Benzine auto’s en zelfs schoner tijdens het gehele auto leven dan een nieuwe EV.

Doet een diesel het juiste heel goed voor de Co2? Dat is niet meer belangrijk, dat was de vorige hetze van de milieulobby.
Je zegt ’t goed. Euro6 is veel schoner. Dit zijn euro 5/6 auto’s waarmee gesjoemeld werd en waarbij die normen niet gehaald werden. Niet schoon dus. Dáárom staan ze daar. Fraude met milieuregels.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).