Tony Fernandes doet Caterhamspeeltje in de aanbieding [updated]

Auteur: , 11 Reacties

De Maleisische miljardair lijkt uitgekeken op de autofabrikant en heeft er een prijskaartje van 430 miljoen euro aangehangen. Maar dan heb je ook wat, want je krijgt er voor dat bedrag ook een Formule 1-team bij.

De Caterham AeroSeven Concept

Oké, wel de enige puntloze renstal in het huidige veld, maar toch. Tel daarbij op dat het geduld van Fernandes nogal snel opraakt en je hebt waarschijnlijk de reden achter de verkoop. Achterhoedeconcurrent Marussia scoorde in Monaco namelijk wel zijn eerste punten. Dat steekt blijkbaar bij de Maleisiër, die rijk werd met AirAsia, maar zijn geld nu in rap tempo ziet verdampen.

Fernandes lijkt zijn peperdure hobbyprojectje zelfs zo zat, dat hij er alles aan doet om van Caterham af te komen. Zo leurt hij volgens Reuters bij verschillende rijke Arabieren, met als doel om zo snel mogelijk te cashen.

Het is nog onduidelijk wat de plannen van Fernandes betekenen voor Caterham als autofabrikant. De Britten presenteerden onlangs de Caterham AeroSeven Concept en zouden samen met Renault een tweede leven geven aan Alpine. Dat laatste project werd al geschrapt, maar dat hoeft natuurlijk niets te zeggen over Caterhams eigen activiteiten.

Update: in een reactie op wat er in de media omhoog borrelde laat Caterham het volgende weten:

Despite press rumours to the contrary, Caterham Group is not for sale.
The reports circulating this weekend are factually incorrect.
It is, however, true that the Group is actively searching for additional investment as it seeks to fulfil ambitious plans to develop.11 reacties

Nu maar hopen dat Victor Muller geen Autoblog leest…
Geen geld. Niks voor jullie, Autoblog? Met al die abbonementen moet er nu toch wel wat in de sok zitten. Allemaal een R500 als redactie run about.
@E34M5Touring: Ik zal het eens voorstellen bij de volgende redactiemeeting ;)
@JordyS: Zoeken jullie nog mensen?
@berlinetta: Ik ben zelf pas een maandje bezig, dus ik heb nog niet zoveel invloed dat ik daarover ga, haha. Je kunt altijd hier even kijken: http://www.autoblog.nl/vacatures
@e34m5touring: Vind ik leuk :D
Zonde dat Caterham ten prooi is gevallen aan zo’n wolf.
Dat F1 team en al die andere zaken zijn gewoon onzin. Caterham bouwt de lotus Seven en mag ook wel eens op iets nieuws overstappen wat mij betreft. Maar het zou om no-nonsense tractools moeten gaan.

430 milioen is veel, veel, veel te veel geld voor iemand die wat lichtesportwagentjes wil afleveren.
Maw. wat er ook gebeurt caterham is dood.
@Hupke:
Caterham heeft hij alleen maar gekocht omdat hij de naam van Lotus niet langer mocht bezoedelen. Nu hij dat F1 team maar niet aan de praat krijgt is de lol er van af, hopelijk kan een echte liefhebber Caterham cars uit die boedel los weken.
@tupperware:

Een echte liefhebber die 430M ervoor over heeft word moeilijk te vinden. Caterham is een nog geen 1% daarvan waard.
Volgens mij kun je voor 430 miljoen ook Alfa Romeo kopen en dan krijg je Lancia er nog gratis bij ook.
@mashell: Of beide niet en een baard laten staan en dagelijks spammen op Facebook en Instagram hoe je met de meeste lekkere wijven wakker wordt. Heeft mijn voorkeur :).

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).