Top 10 – Peperdure crashes

Auteur: , 44 Reacties

Schade rijden is natuurlijk nooit leuk, maar als je een peperdure auto in de prak rijdt is dat natuurlijk net een stukje zuurder. We zetten even een aantal prijzige klappers op een rijtje.

Bugatti Veyron te water

Omdat het nogal lastig is om de exacte kosten per crash vast te stellen zullen we ze in willekeurige volgorde aan jullie presenteren. Pijn doen ze in elk geval allemaal.

Mercedes 300SL Gullwing
Deze crash moet werkelijk de nachtmerrie zijn van elke bezitter van een dure auto. Je brengt je auto weg voor onderhoud en vervolgens wordt hij door een medewerker van de garage/restaurateur in puin gereden. Dat wens je niemand toe lijkt ons zo.

Mercedes 300SL is stuk

Kettingbotsing in Monaco
Tsja, dat krijg je er nou van als je een dom blondje achter het stuur zet van een Bentley Azure in Monte Carlo. Dan klapt ze vol op een Ferrari F430, Mercedes S-Klasse, Aston Martin Rapide, Porsche 911 en een Rolls-Royce Phantom Drophead Coupe. Gelukkig hebben we de video nog.

Bam! Jackpot!

McLaren F1
Deze supercar van McLaren is nog steeds een van de duurste auto’s ter wereld. Als je daarmee botst weet je dus vrij zeker dat de rekening vrij hoog gaat worden. Vraag dat bijvoorbeeld maar aan Rowan Atkinson. Hij crashte zijn McLaren F1 tweemaal en het prijskaartje van de laatste crash was 1.065.000 euro. Gelukkig voor hem betaalde de verzekering dat. Elon Musk (van Tesla) sloopte ook ooit een McLaren F1 overigens.

Rowan Atkinson crash McLaren F1

Gumpert Apollo
Een Gumpert Apollo is niet alleen heel prijzig, maar ook nog eens zeer zeldzaam. Zoveel van deze supercars zijn er niet gebouwd en het leek er bijna op dat het bedrijf kopje onder zou gaan. Een 20-jarige Duitser kreeg het in 2011 voor elkaar om een Apollo compleet de vernieling in te rijden. Gelukkig kwamen hij en zijn 19-jarige (vrouwelijke) passagier er zonder kleerscheuren vanaf. Zijn vader zal ongetwijfeld boos geweest zijn. F1 coureur Adrian Sutil sloopte er ook ooit eentje, maar toen was de schade beperkt.

Gumpert Apollo = stuk

Ferrari Enzo
Ons archief met gecrashte Enzo’s is heel groot, maar een van de meest in het oog springende crashes is misschien nog wel de crash van acteur Zahir Rana met zijn getunede Enzo. Die reed hij namelijk de Atlantische Oceaan in (video). Gelukkig is deze auto inmiddels weer helemaal opgelapt en sterker (letterlijk en figuurlijk) uit de strijd gekomen.

Ferrari - Yellow Submarine

Bugatti Veyron
Een Veyron met schade zien we niet zo heel vaak, maar het komt zo nu en dan toch wel eens voor. Michel Perridon parkeerde zijn Veyron eens in een grindbak op Zandvoort (kosten: 118.000 euro), maar dat was lang niet zo erg als die gekke Amerikaan die een Veyron een meertje in reed! Naar eigen zeggen was die man afgeleid door een pelikaan, maar er gaan ook geruchten over verzekeringsfraude. Het blijft in elk geval een raar verhaal.

Opgedoken Bugatti Veyron

Japanse megacrash
Bij deze enorme crash in Japan waren maar liefst 8 Ferrari’s, 3 Mercedessen, 1 Lamborghini, 1 Nissan Skyline en 1 Toyota Prius betrokken. Het zorgde voor een enorme chaos op de snelweg en 10 mensen raakten (niet ernstig) gewond. In de nasleep van de crash werden nog de nodige bestuurders aangeklaagd. In Japan houden ze namelijk niet zo van dit soort grappen.

Super crash in Japan

Opa sloopt minimaal 10 exoten
Bejaarden achter het stuur? Bloed aan de muur! Een 73-jarige opa uit de VS kreeg het voor elkaar om in 3 jaar tijd meer dan 10 dure auto’s in de prak te rijden. Denk daarbij (onder andere) aan het volgende: Bugatti EB110, Ferrari Dino, Ferrari F430 Spider, Ferrari 360 Spider, Ferrari F355 Spider, Ford Indigo conceptcar en nog veel meer. Hopelijk stapt hij voortaan in een Toyota Camry.

Ferrari 360 Spider crash opa

Pagani Zonda
Zonda’s worden met enige regelmaat tot poeier gereden, maar toen de (nieuwe) eigenaar van Gemballa een Zonda Clubsport in puin reed met 320 km/u trok dat wel even wat extra aandacht. Andere opvallende Zonda crashes waren er in Hong Kong en in Schotland (335.000 euro schade).

Zware rechtervoet + 650 pk + RWD = boemknal

Koenigsegg CCX
Een crash met een Koenigsegg komt niet heel vaak voor. Uiteraard is de meest beroemde crash die van The Stig op het Top Gear circuit, maar toen viel de schade relatief mee. Een Amerikaanse dealer die een Koenigsegg CCX van een klant sloopt is wat dat betreft een stuk ernstiger. Gelukkig was de klapper niet fataal voor de auto of de bestuurder.

Koenigsegg CCX crash44 reacties

Als duikboot doet zo’n Veyron het beter dan op de weg….
@jrk68:
Nee. En stop met haten.
@JvT: :-) Waarom kan ik maar één keer op dat duimpje klikken?
@jrk68: Ach ga weg man, je rijdt zelf een Smart.
@autobart: Smart of geen smart, blijft een lelijk ding die Veyon.
@kalax3: maar je kan niet zeggen dat het een slechte auto is;)
@jrk68: Kerel, ga nou es een keer weg met je ongegronde VAG haat. Het slaat nergens op zoiets te zeggen, de Veyron is en blijft technisch gezien gewoon een heel erg vooruitstrevend concept die de term “hypercar” wel degelijk waar heeft gemaakt en nog steeds maakt!
@baars1992:
Dat het een technische “tour de force” is ben ik helemaal met je eens. Het ziet er alleen niet uit en in die mening sta ik niet alleen.
Dus als ik hem als duikboot mooier vind dan is dat mijn mening.
Dat fanboys niet met meningen van anders denkenden kunnen omgaan is niet mijn probleem.
Geen leuke artikel om te lezen
@MAB: Jewel, goed voor de economie, laat ze er maar lekker op los crashen
@The360box: klopt ook maar toch zonde.
Da’s toch wel erg zonda van die pagani :(
@fant: ahnee, hij laat mijn niet zien omdat hij dacht dat het serieuze HTML was D:
@fant: ok, ik geef het op. missie gefaald.
Het is maar net wat voor waarde je aan die auto’s toegeeft, die Gullwing bijv. is puur de reparatiekosten plus arbeidsloon.
@The360box:

Typisch een uitspraak van een jaloerse man die zulke autos nooit zal hebben
Shit mainn!
Das sund zeggen wij dan in Brabant.
‘Alleen bij de Gulwing dacht ik; toch wel zonde.
Ik mis de crash van de Bugatti EB110 van Ratelband. Als ik het goed heb werd deze auto toch door een monteur in de prak gereden??
Die 250GTO vergeten?
@E34M5Touring:
Idd, die mis ik ook. Die zou meer op zijn plaats zijn dan die Vagatti die denkt dat het een Schwimmkubeltje is.
@jrk68: Zo’n kubeltje is wel leuk.
@jrk68: tis een shwimmwagen
@timdrogt:
Schrijf Schwimm dan wel goed als je zonodig de betweter uit wil hangen.
Beide benamingen worden gebruikt trouwens.
@jrk68: ik heb in de vw wereld nog nooit schwimmkubel gehoord
Die crash van de Pagani vind ik zo zonda nog niet.. dat interieur!
@dennisr: zo zonda….origineel;)
Deze crashes (vooral de Pagani) laten zien hoe enorm stevig de meeste supercars zijn!
Doodzonde!:(
Morgen beetje vrolijker nieuws? Naar analogie met deze Stille Zaterdag?
Als er een McLaren F1 crasht doet het me
wel heel erg pijn. echt een van m’n favorieten.
Meneer met zijn veyron was vergeten dat zijn auto niet met zeevaart- maar met luchtvaarttechnologie ontwikkeld is. :D
Niemand die het erg vindt om te lezen dat er een Ford Indigo tussen de crashes zit ?
What’s wrong with you :(
Nou nou, opa kan er wat van…..misschien tijd om zn rijbewijs in te leveren!
Een 20-jarige Duitser kreeg het in 2011 voor elkaar om een elkaar compleet de vernieling in te rijden.

Hoe krijgt hij het voor elkaar om een elkaar in de vernieling te rijden?
Zonde,dit is om tehuilen maar de mensen die die auto’s hebben gesloopt kunnen de auto toch gewoon repareren omdat ze genoeg geld hebben.anders kan je ook zo’n bolide niet doen.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
@bozewolf: Ik heb zo’n flauw vermoeden dat dit stukje in een andere taal ergens geplaatst is en dat de AB-medewerker heel het stuk in Google Translator heeft gezet..

Of er is drank in het spel ..

Die is te Geck voor die woordje, jij weet toch ?
Waz met jou ?
@bozewolf: ewa drerie, deze artikel is voor elkaar om elkaar voor de streets you know, wats jou probleem egt mooi verhaal a sahbie
@bozewolf: Heb ‘m aangepast, we gaan proberen er wat scherper op te zijn!
@bozewolf: wow jij moet echt niets te doen hebben
*top-10 gebroken ego’s
Geld koopt geen talent en/racing skillez.

Heel zonde!
Zoals die gele race enzo, die m kwijt raakt, als je de onboard zier snap ik t wel, houdt zijn stuur verkeerd vast, corrigeer je niks meer als t fout gaat.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).