Toyota FT-1 is de verrassing van de show?

Auteur: , 45 Reacties

BAM! Uit het niets was daar gisteren de Toyota FT-1 Concept. Die alles behalve conventionele neuspartij willen we graag even op live-foto's aan jullie tonen.

Toyota FT-1 is verrassing van de show?

Hoewel de wereldpers de FT-1 meteen probeert om te dopen tot Supra-opvolger wil Toyota daar niets van weten. “Deze gaan we niet bouwen, we laten alleen zien welke kant we op gaan met toekomstige Supra’s en 2000GT’s” aldus Toyota. “Het kan ons niet schelen wat jullie in de toekomst doen, wij willen dit morgen in de showroom zien” aldus de voltallige Autoblog redactie.

Nee, het is misschien niet moeders mooiste met die maffe op de F1 geïnspireerde neus en enorme luchthappers maar het is wel een bizar en behoorlijk vernieuwend ontwerp en daarmee een verrijking van het straatbeeld. De bewegende achterspoiler, de bizarre koplampen, de heerlijke wielen, de fijne double-bubble daklijn, de bizarre vormgeving rond de uitlaat, het F1-stijl mistlicht en die fantastische buitenspiegels. We willen het op straat zien en snel ook, de huisdieren en spelende kinderen die verdwijnen in de enorme luchthappers in de neus van deze fugazi nemen we op de koop toe.

Maak dit Toyota, maak dit. Maak dit.
45 reacties

het lijkt niet op een toyota
@logistiek: inderdaad is die veel te mooi voor!
Wauw, je zou er een prius-productielijn voor opofferen
@Simpson: noem mij één auto waarvoor je niet een Prius-productielijn zou willen opofferen? ;)
@CasperH: Fiat Multipla misschien?
@berlinetta: dat vind ik een groot dilemma wat je me daar voorlegt.
@berlinetta: De Multipla is mischien lelijk maar heeft meer nut dan een Prius (iets met plek voor zes en een fatsoenlijke motor) daarnaast is de 2e gen Multipla niet eens zo supper lelijk.
@CasperH: de IQ
Ik vind hem zeker wel wat hebben, v12 onder de motorkap en in productie ermee!
@CarspotsERIK: Een Toyota hoort geen V12 te hebben. Liever een 6-in-lijn met een flinke turbo.
@robert110: Wat niet hoort maakt mij niet uit. Jouw idee is ook prima zolang die maar meer vermogen heeft dan de GT86.
@robert110: ik ga je nu beledigen, maar daarna leg ik het uit, dus heb even geduld.

– je bent een idioot.

de reden; autofabrikanten bepalen welke kant ze met hun merk op willen.
de klanten die een auto nieuw kopen bepalen of ze het daarmee eens zijn.

jij, of welke andere fanboy dan ook (of ik wat dat aangaat, omdat ik alleen maar 2e hands koop), hebben er absoluut niet over te zeggen wat ergens bij past.
Iedereen die een mening heeft over wat hoort reflecteert alleen maar wat toevallig de situatie was waar hij of zij mee is opgegroeid. De wereld verandert om hun heen maar ze zijn te vastgeroest om mee te veranderen.

Voorbeeldje; wat voor motor hoort er in een BMW M3 te liggen denk je? Kijk daarna eens op wikipedia en zie welke motoren BMW de afgelopen jaren in een M3 heeft gelegd en met succes heeft weten te verkopen.

Pas jezelf aan voor je in een Wilders/die nare oom op een verjaardag bent veranderd!
@645ci: fabrikanten moeten hier natuurlijk wel kunnen lezen wat de fanboys graag willen. Anders komt er een 1.5dci in
@Simpson: fabrikanten trekken zich gelukkig weinig aan van fanboys.

Die zijn namelijk aardsconservatief. Dus die willen precies datgene wat er in het model zat toen ze die auto voor het eerst zagen.
@645ci:
1.Dank je voor dit oordeel.
2.Ik ben niet beledigt.
3.Ik ben geen Toyota (Supra) fanboy hoewel ik wel gegrijp waarom je dat denkt.
4.Ik snap best hoe de auto industrie in elkaar zit.
5.In een M3 hoort een goede, snelle motor te liggen met een lekker geluid en niet meer dan 8 cilinders.
6.Ik pas mij op veel punten prima aan en zal nooit van mijn leven veranderen in Wilders ik heb namelijk geen hekel aan buitenlanders.
7.Het klop wel dat ik liever een oudere auto bezit. Maar dat heeft niets te maken met traditie of angst voor verandering maar met het feit dat ik graag zelf sleutel en ik mijn auto simpel prefereer.
8.Ik wil niet weten wat voor een nare oom jij hebt.
9.Met de 6 cilinder refereede ik niet naar de Supra, dit is puur toeval. Ik vindt een V-12 gewoon niet bij het huidige Toyota passen. Iets met 8 cilinders kan ook nog prima maar niet meer dan dat.
@robert110:

Goed opgepakt, je bent duidelijk geen idioot. :)
@645ci: Dit leest een stuk prettiger dan al die flames over en weer tussen de diverse fanboys op deze site. Fijn om te lezen dat mensen ook daadwerkelijk nog kunnen communiceren met elkaar!
@robert110: http://blog.toyota.nl/updates/toyota-century-standaard-met-v12/

BMW fanboys vinden vaak dat een ‘echte’ BMW een i6 benzine motor moet hebben. Op https://en.wikipedia.org/wiki/BMW_OHV_V8_engine staat te lezen dat het loslaten van de i6 ze 60 jaar geleden al eens losgelaten hebben en dat dat zo’n beetje de redding van het merk is geweest.

En de meest interessante BMW van het moment een 3 pitter dieseltje (de i8) en ik heb het gevoel dat die best wel goede verkoopcijfers gaat halen.

De wereld verandert; Porsche is een merk wat SUV’s verkoopt en zo af en toe nog eens een sportauto, en zo zijn er nog wel tientallen andere voorbeelden te noemen waar de fanboys het nakijken hebben.
@645ci: Leuke info over die Century. Ongelooflijk dat de Japanners zo’n oude/ouderwetse bakken nog steeds maken, bij zowat alle merken. Vraag me af of ze hier wel iets aan verdienen, of dat het gewoon behouden wordt voor het prestige…
@645ci: Iedereen mag een mening hebben en houden. Jouw woorden, zegt heel veel over jou, bedankt daarvoor. Schelden heeft geen zin. Niemand is een tweede Wilders, of wie dan ook, ieder is zichzelf en laat een ander in zijn waarde, dan kom je al een stuk verder. Daarom is het ook prima dat je dit schrijft, het geeft duidelijkheid, over hoe jij naar de wereld kijkt en dat is voor een ander altijd makkelijk, om rekening mee te houden, als hij/zij dat wenst te doen.
Hokjes zijn er niet om erin te passen, maar om er uit te komen.

OT: Deze verrassende pracht auto, doet mij denken aan de TVR Sagaris
http://worldcarslist.com/images/tvr/tvr-sagaris/tvr-sagaris-07.jpg en Mazda RX7 http://www.todofondosdecoches.com/wp-content/uploads/images/mazda-71.jpg uit begin jaren ’90, een extremistisch opvatting van het woord sportwagen, erg fijn om te zien.
@Orichy: Allebij rood?
@Orichy: Het zegt inderdaad iets over mezelf; ik heb een hekel aan conservatieve mensen. Die halen de soort omlaag.
Het grote verschil tussen mensen en andere diersoorten is dat we ons goed kunnen aanpassen aan veranderende omstandigheden. Dieren kunnen dat slecht omdat ze teveel aan hun instincten vastzitten. Fanboys kunnen het ook niet omdat ze teveel aan hun oude ideeen vastzitten en Wilders is helaas ook een fanboy van oude ideeen.

Feitelijk is elke fanboy een regressieve primaat. :)
@robert110: V6 dan ;-) maar er was ook een topsecret Toyota supra V12 en dat vond ik toch wel dik hoor! (Oké een tuner)
Innoverend… Lijkt zo uit een need for speed spelletje te komen, Max tuned en gaan…

Echter leven we in de onvoltooide tegenwoordige tijd dus doe es normaal en gewoon priusjes maken dan doen de andere auto merken wel de rest
Deze Japanner met zijn F1 geïnspireerde neus ziet er beter uit dan de LaFerrari met zijn Pinokkio neus, laat maar komen!
Absoluut DE verassing zeker weten. Wat een bak ben sinds gisteren enorm onder de indruk.
Wat een beest is het toch. Als ik bizar rijk zou zijn zou ik Toyota net zo lang stalken tot ze uiteindelijk een one-off voor me zouden bouwen. *droomt verder*
Zou de aandrijflijn van de Lexus LF-A erin passen? De neus is lang genoeg voor een V10 en achterin kunnen radiateurs.

Doen!!
Leuk om kinderen mee bang te maken op het speelplein
De gelijkenissen met de bestaande Toyota modellen is ver te zoeken, maar ik vind dit concept zeker niet mis! Concepts mogen wel wat over-the-top zijn, zolang ze niet met er op gebaseerde productieversies komen die er in de verte nog niet op lijken.
Heerlijk!! hebben!! Maken met die heerlijke 6 cyl turbo! Powerrrr!
Het is mij een iets te drukke bedoening.
Het kontje heeft wel wat weg van de Veilside RX-7..
Maar ik vind het een dikke verschijning!
Die spiegels! Mooi! Ook de F1 neus staat beter dan bij de Mercedes McLaren SLR of oude SLK
Zet er ff een nieuwe corvette naast?zie je waar het idee vandaan komt.
@corvettez06: Oh ja, nu je het zegt. Deze heeft ook 4 wielen.
Ja, heel mooi! Ga nu maar weer werken aan een productiemodel van de opvolger van de Mk4 Supra. In 2007 hadden ze ook al de FT-HS, daar hebben we ook niks meer van gehoord. Ik snap dat ze zo weer eens de aandacht op zich vestigen, maar ik zit meer op een productiemodel te wachten, dan kan ik vast gaan sparen..
Super gaaf! Ik zie het al helemaal voor me je sleutels op de bar gooien tussen je vriendjes met Ferrari’s en Lamborghini’s..
‘Euh.. jij rijdt Toyota?’
En ze dan allemaal overwacht het snot voor de ogen wegrijden.. wat een monster is dit!
Wauw, wauw toyota. Ook al is het een concept/stijl auto.
Ziet er goed uit, hoewel ik bij de woorden “Supra MKIV opvolger” al om was.
Hij ziet er erg sexy uit! Toe Toyota, doe er een Supra MK5 van maken!
@toyotafortuner: Ik zou dit in een beperkte oplage als 2000 GT uitbrengen. En daarna weer gewoon een bloedmooie Supra (ala negentiger jaren).
@rob68: hele goede alternatief!
Nice! Die is wel mooi

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).