Toyota verpest het eigen Supra-feestje

Auteur: , 35 Reacties

Ja, nu is de nieuwe sportauto écht niet meer nieuw natuurlijk.

Vijf jaar. Vijf jaar wachten we al op de nieuwe Supra sinds zijn aankondiging. De nieuwigheid is er een beetje af en dat heeft Toyota aan zichzelf te danken. De Japanse autofabrikant heeft teasers van de Supra tot in den treurigheid uitgebracht, waardoor de meesten zoiets hebben van “Ja, we weten het nu wel.”

Toch krijgen ze het bij Toyota voor elkaar om het feestje nog verder te bederven. Door stomme ‘fouten’ is de Supra recent gelekt en vandaag is het wéér zover. Toyota Mexico leek het een goed idee om een video van de Supra live te gooien. Oepsie, dat had niet mogen gebeuren. De video is inmiddels offline, maar natuurlijk zijn er door diverse media screenshots gemaakt.

Dankzij een eerder lek was het uiterlijk van de Supra al geen geheim meer. In dit geval zien we wat meer dynamische plaatjes van de Japanner. Het gaat hier om een US-Spec, getuige de reflector bij de koplampen. Terwijl ze bij BMW de Z4 al maanden geleden hebben onthuld, wilde Toyota wachten tot de North American International Auto Show (NAIAS). Juist in dit land hoopt het merk op vele verkopen, waardoor de VS de première krijgt. De wereldpremière was al op het internet..

Wanneer Toyota dan eindelijk, eindelijk de Supra gaat presenteren? Maandag 14 januari 2019 beste mensen.35 reacties

Tja, een beetje het zelfde als bij de NSX, te veel teasers, te lang wachten. De daadwerkelijke onthulling zal vrij weinig nieuws zijn, en wellicht vergeten we de auto daarna vrij snel. Ik hoop het uiteraard niet, maar ik vermoed dat de meeste van ons de ‘nieuwe’ NSX allang vergeten zijn…

Hoe dan ook, qua exterieur vele malen gaver dan de Z4, als het interieur ook nog eens gewoon analoge klokken heeft dan gaat het helemaal goed komen.
14 januari gaat dus niet spannend worden. Zo raar hoe Toyota het aangepakt heeft.
Plus het feit dat de concept van zo’n 5 jaar terug tig keer mooier is:
https://carimages.com.au/_pvWH-rDYaJ1IRvjvHI6zhHh9-k=/fit-in/930×620/filters:stretch(FFFFFF)/editorial/117230/toyota-will-introduce-a-new-supra-sports-car-based-on-the-ft-1-concept-397.jpg
@viezefreddyw: what had been seen cannot be unseen. De concept car is een auto uit een andere categorie lijkt het wel, hoewel ik de Supra an sich niet vind tegenvallen.
@autodidact: had = has
@autodidact: Misschien dat een performance-versie meer op de concept gaat lijken?
@viezefreddyw: wel lachen als ze de 14e een compleet andere auto zouden presenteren, die wel supra waardig zou zijn. En dit stiekem de gt86 opvolger zou zijn.
@pielemuis: Zou zeker lachen zijn. Zitten wij steeds over Toyota nare dingen te roepen terwijl ze ons flink voor de gek houden.
@viezefreddyw: bamboozled !
@pielemuis: dit is de Celica. Blijf ik maar hopen.
@viezefreddyw: Wauw wat was die lekker he!
@viezefreddyw: tering, die was ik even vergeten. Dat zou een echte concurrent zijn voor 911’s, GT-R’s in deze wereld. De échte Supra lijkt meer op een GT-86 met een sportpakket.. Helaas.
@viezefreddyw: Ja, die FT-1 concept was echt prachtig. Ik vind persoonlijk dat ze de vertaalslag van FT-1 naar Supra niet echt goed hebben gedaan. Ze hebben veel elementen van de FT-1 in het ontwerp weten te stoppen, maar het geheel oogt niet heel lekker doordat de Supra totaal andere proporties heeft.
Ik had zelf liever gezien dat ze de FT-1 (in gelimiteerde oplage) geproduceerd zou worden op basis van de Lexus LC en dat de Supra dan een volledig eigen ontwerp had meegekregen.
Heeft wat weg van de nieuwe TVR. Deze heeft wel een leuke V8.
De lijnen zijn mooier dan ik van het huidige Toyota had verwacht. De achterkant weten ze dan wel weer te verzieken.
Wat een anticlimax
Helaas en inderdaad, ik heb ook het gevoel dat de nieuwigheid er wel af is. Maar dat krijg je als je tot in den treure blijft teaseren en doen. Heel jammer, want juist een nieuwe Supra had groot nieuws moeten wezen.
Het zal wel aan mij liggen omdat ik totaal niet kijk door die fanboy-bril maar de Supra heeft mij nooit veel gezegd en dit model al helemaal niet. Gelukkig zullen we weinig originele gaan zien want naar het schijnt is de hele JDM tuning scene al jaren plastic aan het opsparen om bodykits te maken.
@osmo: Je durft het in een groep met autofanaten eigenlijk niet te zeggen, maar ik doe het toch: Ik snap niet wat mensen zien/zagen in de Supra.
Dan maar wachten tot iemand er een dikke bodykit op maakt. Misschien kan die dan wel nog voor een verassing zorgen.
Toyota is meester in het opwinden van mensen voor z´n toekomstige producten door hele lekkere concepts te presenteren. Vervolgens zie je het helemaal zitten, je begint slingers op te hangen en ballonnen op te blazen om de auto te verwelkomen. Maar terwijl je ballonnen staat op te blazen komt Toyota met het uiteindelijke product. Je staart na de foto´s, knippert nogmaals met je ogen en de ballon die je in je hand hebt begint langzaam leeg te lopen terwijl je er naar kijkt. Om er zeker van te zijn dat je niet gek bent, pak je er nog wat foto’s bij van de conceptcar. Je constateert dat je niet gek bent. Je begint de slingers weer van de muren te rukken terwijl je een geïrriteerde “motherf…..!” uit slaakt….
Heren van autoblog, jullie noemen regdlmatig de ‘reflectors’ in Amerikaanse lampunits, maar dat zijn ‘side markers’. Lampjes dus – weliswaar met retroreflecterende eigenschappen, maar toch.

On topic: ik ben uitermate benieuwd naar de Supra. Naar hoe hij rijdt, en hoe zich dat verhoudt tot zijn spuuglelijke halfzusje.
Er kunnen nu weddenschappen afgesloten worden hoeveel er vanaf 2022 in Nederland verkocht gaan worden van deze voor Nederland totaal irrelevante auto. Ik gok 2 of 3.

Als ze de GT86, om logische CO2 en gebrekkige interesse redenen, al aan de straatstenen niet kwijt kunnen zal het voor deze Supra lastig worden. Dat mensen dan wel een Z4 kopen omdat het een BMW is geloof ik dan nog wel.
Beetje rommelig design. Lijkt op een of andere manier ook meer op een soort moderne versie van een 240Z dan op een moderne Toyota Supra.
Lelijk ding, zoals we gewend zijn van Toyota.
Eerst Porsche toen met de 918, daarna Honda met de NSX en nu Toyota met de Supra. Allemaal 100 miljoen miljard keer laten zien voor de daadwerkelijke onthulling. Ik vraag me echt af welke ‘marketingspecialist’ dit een goed plan vond. Neem daarbij de de meningen over deze Supra volgens mij niet onverdeeld positief zijn en ik vraag me af of deze gaat aanslaan.
een smalle, hoog op zn poten staande GT86. Bij de conceptcar dacht ik: daar gaan we voor sparen.. Nu denk ik, wat ga ik met 5 jaar spaargeld doen..
@acakoning: koop een mooie 911, ook veel waardevaster…
En het IS mogelijk om anders te doen. Kijk naar de onthulling van de Ford GT!
Toyota had er beter aan gedaan om er nooit aan te beginnen. Dit toyobmw product waarom?? kunnen ze het zelf niet meer zonder de hulp van een ander merk. En spannend is het allerminst, nee Nissan maakt de meest interessante japanse sportauto’s/supercars op dit moment. Kijk nu al meer uit naar de GT-R R36.
Ben toch vooral benieuwd naar prijzen, even los van BPM in NL. De Supra komt op mij over als een iets grotere GT86 met meer potentie, maar oogt bijvoorbeeld meer als een cayman/Z4 coupe. Ben dan benieuwd of de Supra ook rond die basisprijs van 65.000 euro komt te liggen..denk eigenlijk van niet.
Er lijken wel eerste generatie Z3 in te zitten (aan de voorkant). Ik ben benieuwd hoe het in het echt eruit gaat zien. En ehh er zijn zat auto’s waar wij reaguurders eerst met zn allen aan hebben moeten wennen! (MX5 ND etc)
Doe mij op een of andere manier aan een Chrysler Crossfire denken…. Toyota, kunnen maar niet willen….
Wat een afzichtelijke dingen die laatste jaren produceren, het is niet om aan te zien
Mag hopen dat het leuk rijdt, want het verrassingselement is eraf en op basis van deze shots is het nou ook niet bepaald moeders mooiste.
Te koop in 2025?
Schitterend wagentje! Deze zal zijn weg naar de liefhebber wel vinden, maar dan wel beter de 4cilinder kiezen, want via een relatief eenvoudige motorswap ligt de legendarische 2JZ er zo weer in. Voor de anderen staan er nog karrenvrachten (blijkbaar nooit te duur) blik bij de BMW, Mercedes, etc…. verdeler te wachten. Ieder zijn/haar voorkeur.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).