Trubbels! De Kia Stinger haat Wouters favoriete kleur [updated]

Auteur: , 51 Reacties

젠장.! Dit bericht prikt mogelijk een beetje als je van felle kleuren houdt.

Je kent het wel, je bent ergens op vakantie in een derde wereldland, laten we zeggen België. Opeens zie je op straat een toffe hond lopen. Mager, geen baasje, niemand die er naar om lijkt te kijken. Je geeft ‘m het pizzabroodje met salami dat je net gekocht hebt bij de Delhaize, maar kan je meer doen? Nee eigenlijk niet, je zou misschien wel willen, maar het vraagt te veel opoffering van andere dingen die belangrijk zijn in het leven. Helaasch.

De Kia Stinger (rijtest) is in deze de hond. De Stinger heeft veel goede eigenschappen zoals puike looks en RWD. Je hoopt dat de auto opgepikt en gekoesterd wordt door velen. Alleen ben je zelf niet bereid om dat doen. Zeker niet in Nederland, want daar is ‘ie dankzij ons belastingklimaat volstrekt uit de markt geprijsd. Het ding een warm plekje in de garage geven, vergt zodoende simpelweg te veel opoffering van je. You can’t save the world.

Je begrijpt, we willen het eigenlijk niet doen, maar met pijn in het hart moeten we je melden dat er wellicht nog een reden is om geen Stinger te kopen. Althans, indien je een aanhanger bent van Team Geel. Stingers in de kekke kleur Sunset Yellow hebben namelijk een foutje in de lak. De boosdoener is een of ander olie residu dat bij de verf gemengd is. Hierdoor hecht de verf niet goed genoeg aan de auto, wat er op den duur zelfs voor kan zorgen dat de lak daadwerkelijk loslaat. Niet wat je wil natuurlijk.

Kia heeft het probleem inmiddels onderkend en biedt aan klanten kostenloos een respray aan, inclusief een levenslange garantie dat de nieuwe lak goed blijft. Volgens het Australische Car Advice gaat het om een wereldwijd probleem en dus ook een wereldwijde oplossing. We hebben een lijntje uitgeworpen naar de Nederlandse importeur om te bevestigen of het probleem ook in Nederland speelt. Die kans is overigens niet heel groot: tot en met juni van dit jaar hebben (volgens de RDW) slechts 27 barmhartige Samaritanen Nederlanders een Kia Stinger in huis gehaald. Of in ieder geval, er staan er 27 op kenteken, misschien staan ze nog bij de dealers. Hoe dan ook is het maar de vraag of één van de 27 stuks in het geel is uitgevoerd.

UPDATE: Kia Nederland heeft ons inmiddels bevestigd dat er in Nederland helaas/gelukkig geen Stingers in Sunset Yellow geleverd zijn.

Image-Credit: Kia Stinger forum51 reacties

Nee sorry, geel past ‘m niet goed.. Nu hoor ik sowieso bij team rood, dus ben ik bevooroordeeld…
Zo makkelijk zijn Nederlanders… Als het goedkoper kan, dan doen we dat ;) er mag van mij wel wat meer variatie in het verkeer komen hoor, zoals deze Kia aangezien dit land wordt overheerst door VAG, bmw en mercedes
@alfaromeoman: KOOP DAN!!1!
@jaapiyo: geen centjes ( meer ) voor
@jaapiyo: Daar is ook een reden voor. Die KIA Stinger is zeker niet goedkoop en als je zo’n bak met geld gaat uitgeven. Dan wil je ook gewoon waar voor je geld. Carwow op YouTube heeft de KIA Stinger vergeleken met een BMW of Audi en kwam tot de conclusie dat de Stinger zeker niet slecht is, maar qua interieur kwaliteit en stevigheid niet in de buurt kwam van de Duitsers. https://www.youtube.com/watch?v=qedwTyqZt_U&feature=youtu.be&t=38

Daarnaast mist de KIA een eigen karakter naar mijn mening. Je kan heel goed zien dat het interieur een beetje een kopie is van wat je veelal ziet bij de Duitsers. Het stuur met een afgevlakte onderkant lijkt op Audi. Het infotainment scherm heeft een hoog “floating-screen” gehalte zoals je bij BMW ziet. En die Aviator-stijl air-vents lijken sprekend veel op Mercedes. Al met al ziet het er mooi uit, maar KIA kon beter zijn tijd en energie steken in het ontwikkelen van iets unieks.
@alfaromeoman: overheersd door BMW en Mercedes? Woon jij in Blaricum of zo. Na VW rijden er ’t meest auto’s van Renault, Opel, Peugeot, en Ford rond.
@henk_he: maar het is allemaal so saai :(
@henk_he: in absolute zin ja, maar hoe liggen de verhoudingen in het D-segment?
@karhengst: Meest verkochte D segmenters in NL vorig jaar waren C-klasse 3.336 stuks, Passat 3.336 en 3-serie 3209 stuks. Tiguan, 3008 en CX5 verkochten allemaal beter, De vroeger altijd D klasse rijdende accountmanagers en projectleiders rijden nu liever een SUV.
@mashell: de accountmanagers die vroeger D segment reden rijden nu C segment (savings)
@alfaromeoman: één grote oorzaak: BPM. Als de BPM niet had bestaan dan hadden de mensen met een goed inkomen en die gewoon hard werken een mooie auto kunnen rijden. Echter nu rijd de gemiddelde Nederlander massaal in VW Polo, door die belachelijke prijzen. Is je droom om ooit een mustang V8 te kunnen kopen? Dan krijg je een dikke vinger van de roverheid. Wil je in Amerika een Mustang V8 kopen? Kan daar gewoon als je een goede baan hebt.
Levenslange lakgarantie ik zeg doen!
@gokartmozart: levenslang als in levensduur van de auto. Wat is daarvoor de maatstaf? Kan 10 jasr zijn of 30 jaar…
@sjonniedeluxe: levenslang Sjonnie dus zo lang als de auto bestaat en dit is in de juiste uitvoering een toekomstige klassieker. De mooiste Kia ooit in Aurageel
Lekkere bak
Staat hem goed.
@donstil: ja eigenlijk wel inderdaad. Wel gedurfd voor een wagen in die prijsklasse. Toch wel stoer als je er een koopt in deze kleur.
Op foto 6 vinden ze dat het een oranja Honda is.Ja flauw, weetikookwel.
@henkp1: moest even zoeken!
@henkp1: scherp gezien.
Mooi toch voor Nederlanders… ik lees ergens in het artikel ‘kostenloos’, dat is meestal genoeg om hen helemaal blij te maken! Elke eurocent die in je broekzak blijft is een feestje toch?
@asskissingpolice: correct me if I’m wrong, maar ik denk dat 99,99% van de aardklootbewoners best blij is als ie iets gratis krijgt.
@henkp1: Nee
@asskissingpolice: je hebt gelijk, niet iedereen is blij met gratis dingen. Gefeliciteerd met de debiel van de week award! Wel gratis, dat dan weer wel.
Ubergeel!
Op een of andere manier klopt er iets niet aan de verhoudingen in zij aanzicht.
Voor de rest mooie wagen.
@stanny: daar ben ik het gedeeltelijk mee eens. Lijnen is volgens mij niks mis mee maar het probleem zijn de te kleine wielkasten. Fisker Karma achtige kasten hadden het qua verhouding echt top gemaakt. Zo lijkt het een teruggetunde concept car
@gokartmozart: maar grotere wielen betekent grotere wielkassen en dus flink minder interieur ruimte. Daarom is het ook altijd zo’n teleurstelling als je in een X5 of GLE stapt, je verwacht gezien het formaat veel ruimte maar dat is er helemaal niet. Al die ruimte gaat op aan de wielen.
prachtbak, precies de kleur die hij moet hebben.. Rijdt er bij ons eentje rond maar dan in knallend rood. heeeeeerlijk
Kwam de auto vorige week in Duitsland tegen in RS – blauw(Jaguar heeft ook zo’n kleur).
Hele dikke bak..
Idd zonde dat ie bij ons zo schandalig duur is. Hadden ze m als plug-in gebracht dan zou ie overlevingskansen hebben in NL.. nu rest in peace.
Ik zal die Kia logo’s er eerder vanaf halen.
@porschepdk: want? Imago? Aan de kwaliteit hoef je namelijk niet te twijfelen en is in veel gevallen beter dan een VAG
@Jaapiyo: 😂 젠장, was net ’t eten van gisteren aan ’t wegbrengen..

Een snelle blik op neerlands 2e hands automarkt zegt dat 95% in een donkere kleur uitgevoerd is, en welgeteld 1 rode gespot. Terecht naar mijn mening, alleen racemonsters uit Italië mogen in geel geleverd worden.
@enjoypunani: Ik zie de racemonsters van Renault ook graag in het (sirius) geel!
Of van vroeger, zo’n gave Kadett in gele rally uitmonstering.
@henkp1: Kadett? Alsjeblieft zeg. Geen enkele auto heeft het recht zó saai te zijn.

Een GT dan. Het is niet te geloven dat Opel ooit zo’n wagen gemaakt heeft. Ze kúnnen het dus wel ….
Nog een fabrikant met een olieprobleem.
@fiero: “It is oil Jim, but not as we know it” …
Ik zag laatst een stinger rijden in duitsland met een alfa giulia veloce (diesel of benzine weet ik niet)voorop maar die alfa trok die stinger er compleet uit.
@fabian159: En nu over pakbeet vijf jaar nog eens proberen … :)
Echt wel een mooie auto om te zien. Had ik het geld kocht ik er 1.
Nu nog de ambulance striping erop en de trauma-arts is nog sneller aanwezig om levens te redden.

#gavebak
Heel vroeger verkocht Alfa Romeo veel van die lichtblauwe 156jes met olievlek in de lak. Wat bij Alfa als bijzonder gezien wordt is bij Kia dus een productiefout.
Wat een ontiegelijk lelijke auto is het ook
Nu ik hem ook een paar keer in het echt heb mogen zien kan ik helaas niet anders zeggen dat het een lillijk hok is. Een soort A7 met ikea design vleugjes. Oogt toch best goedkoop. Jammer want kan de nieuwe lijn van kia best waarderen…
Dat geel staat hem nog best goed ook.
Kia zou Stinger als submerk moeten introduceren.

Niet dat het erg zal helpen bij de verkoopcijfers overigens, want wie koopt er nog een Lexus of Infinity?
@frank2b: half USA?
Mooi dat ze toegeven dat er een probleem is en het oplossen.
Ken me nog een serie Opel Astras herinneren waar de lak op de kofferbak klep afbladerde. Heb het diverse keren bij verschillende Astras gezien maar volgens Opel is er geen enkel probleem.
Hier in CH hebben veel KIA dealers een sunset yellow Stinger. Ik moet zeggen dat het niet een heel charmante kleur voor de auto is, hij begint een beetje op een banaan te lijken. Doe maar gewoon het introductie-rood.
toevallig er staan er ook 27 op gaspedaal

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).