Twee auto’s van GroenLinks-baasje gaan in vlammen op [updated]

Auteur: , 127 Reacties

"Een aanslag!"

Twee auto's van GroenLinks-baasje gaan in vlammen op

Dat kan geen toeval zijn. De twee auto’s van GroenLinks-fractievoorzitter Harold Halewijn in het plaatsje Oostknollendam (492 inwoners en een paardenkop) stonden vannacht op twintig meter afstand van elkaar geparkeerd en brandden op miraculeuze wijze uit. Zowel zijn eigen Volvo V60 Plug-in Hybrid als de Volvo C70 (2,5-liter vijfcilinder, 8.9 l/100km, lol) van zijn vrouw gingen in vlammen op. Beide autofikken begonnen volgens Halewijn rechtsvoor. Hij heeft nog geprobeerd de vuurzeeën te blussen met zijn Gardena-setje, maar slaagde daar niet in. De brandweer wist te voorkomen dat de vlammen oversloegen naar andere auto’s.

Halewijn zelf is zeker van de oorzaak:

“Dit is een aanslag, dat kan niet anders, want anders staan niet twee auto’s die twintig meter uit elkaar staan op hetzelfde moment in brand”

Twee auto's van GroenLinks-baasje gaan in vlammen op

Met het debat over de komst van asielzoekers naar Wormerland dat vanavond wordt gehouden, zou hij daar zomaar een puntje kunnen hebben. Niet in de laatste plaats omdat zijn partij in het college van B&W van Wormerland zit. En zo wordt het vluchtelingendebat opnieuw gekaapt door fuckers aan de uiterste zijde van het politieke spectrum. Hou daar eens mee op, vervelende pyromanen.

In ander nieuws: ROFL. Een GroenLinks-fractievoorzitter heeft twee dikke Volvo’s op de dam staan, met tien cilinders in totaal. Rev that engine, boy!

Update: De politie heeft op een persconferentie van de gemeente Wormerland bevestigd dat de twee auto’s bewust in brand zijn gestoken.127 reacties

aanslag van groenlinks terroristen zelf?
@henkhupelschoten: Waarschijnlijk van anti asielzoekerscentrum gekkies.
Absurd welke agressieve reacties de komst van tijdelijke opvang bij tokkies in dit land oproepen.

uit het NOS artikel:
” Halewijn denkt dat er een verband is met het debat over de komst van asielzoekers naar Wormerland. Vanavond is er een discussieavond over de vestiging van een tijdelijke of permanente opvang van asielzoekers. GroenLinks zit in het college van B&W van Wormerland en Halewijn heeft op Facebook mensen uitgenodigd om daaraan deel te nemen.”
@martinus: geloof het wel, maar dat harold een 5 cilinder rijdt zal de gemiddelde groenlinks stemmer niet leuk vinden.
@henkhupelschoten: Die wordt dan ook (geheel naar tevredenheid van groenlinks) extra zwaar belast door de staat. De vervuiler betaald.

Ik ben ook tegen soepsidie op zonnepanelen, maar heb toch de staat laten meebetalen aan de zonnepanelen op mijn dak.
@henkhupelschoten: ook D6 hybride zo te zien, ook zo’n verkapte ‘groene’ auto.
@henkhupelschoten:
Ach, vader van een vriend van me is ook actief geweest in Groen Links. En die reed een Jaguar X300 3.2.
Dezelfde vriend heeft best sympathie voor die club, is zelf meer partij voor de dieren, maar rijdt zelf ook een klassieke Jaguar, een prachtige Volvo 245 station (handig voor de Labradors) en nog een paar restauratie-jaguars. En voor dagelijks gebruik een Golf diesel van 10 jaar oud.

Klassiekergek zijn staat een linksere politieke voorkeur niet in de weg.
@martinus: zo, deze demogoog trekt alvast zijn conclusies, knap hoor of roeptoeter je de media maar wat na?
@martinus: tijdelijk.. We gaan het zien.
@str8six: De eerste tijdelijke opvangplaatsen voor asielzoekers zijn ook al weer opgeheven. Het permanent laten wonen van nieuwkomers in sporthallen of tentjes is ook geen doen natuurlijk.

Meest bijzondere vind ik dat ons land niet in staat is illegaal aanwezige ongewenste vreemdelingen uit te zetten. Illegalen zijn mensen die elke dag opnieuw een nieuwe grote ‘fuck you’ te geven aan onze rechtsstaat door hier zelfbewust dag-in-dag uit de wet te overtreden. En daarbij geen belasting afdragen, ons opvang en ons vluchtelingen en juridisch systeem onnodig belasten ten koste van de vluchtelingen die wél gevlucht zijn voor oorlog en geweld.
via Android app
@martinus: tijdelijke opvang is het niet want ze zullen niet weggaan, zeker aangezien de oorlog daar nog vele jaren zal duren. En het lokt reacties uit omdat het toch om gelukzoekers gaat, want dat ben je als je 7(!) veilige grenzen en levensgevaarlijk water onnodig oversteekt om vanuit turkije 3000 km verder naar west-europa te gaan.
Ik ben echter een voorstander van je mond gebruiken om je mening te geven ipv iemand zijn auto’s af laten fikken. Daar moet streng tegen worden opgetreden!
@bimmerfanatic97: Ik ben er ook wel van overtuigd dat de Syriërs en Eritreërs zullen blijven, en ook ten duur onderdeel worden van onze samenleving.

En ook daarom wel een beetje trots op dit landje dat we al tientallen, nee honderden jaren een vluchtoord zijn voor mensen die ontsnappen aan oorlog en geweld. Immigrant en zeker vluchteling zijn is niet makkelijk, en toch zie ik om mij heen tientallen allochtonen succes halen in de maatschappij en meebouwen aan een sterker Nederland. Dat zegt niet iets alleen over het karakter van die mensen maar ook over Maatschappij en daar mogen we best trots op zijn.
Al deel ik wel met je dat het niet ideaal is dat mensen vanuit een veilig Jordanië of Turkije naar Nederland vluchten vanwege onze hoge sociale voorzieningen.

Maar voor de tokkies die schreeuwen over verkrachters en mensen die hun baan inpikken of daarom auto’s in de fik zetten heb ik ook eigenlijk alleen maar deze boodschap:
http://i.imgur.com/shDmF0L.jpg
via Android app
@martinus: het probleem is dat 1 de komst van de hogere middenklasse zorgt voor een tekort aan kennis daar en die landen zullen dus nooit meer degelijk opgebouwd kunnen worden zonder mensen met kennis. Daarbij is probleem 2 dat we uit het verleden kunnen concluderen dat het lastig is om grote groepen immigranten te laten integreren, laat staan assimileren en krijg je daardoor langs elkaar heen levende groepen. Zowel in werk en contact als in normen en waarden blijven dan verschillen.
Die afbeelding klopt wel :)
@martinus: Haha, plus voor je opmerking, en plus voor je Louis C.K. referentie! Die man is Go(e)d!
Aparte auto’s voor iemand van GroenLinks. Of naja, misschien ook juist niet. Huichelaars.
@lemster: Dus een GroenLinks’er moet maar in een Prius rijden, want anders is ‘ie een huichelaar, maar jij in een BMW mag rustig doorkachelen?
@Jochempie: moet niks natuurlijk. Maar het zou de Groenlinks-fractievoorzitter wel sieren.
@gideonb: Moet Mark Rutte zijn goedkope fiets dan ook inruilen voor een *insert dikke BMW-joke here*? Beetje de economie stimuleren, jongens! Of geldt deze logica alleen voor deze partij?
@gideonb: I wouldn’t give a fuck. Gewoon doen wat je belooft als politicus, wat interesseert het mij verder hoe je erbij loopt.
@Jochempie: ja, want ze moeten uitstralen waar ze voor staan. En dan ga je geen dik gemotoriseerde wagens rijden, maar een prius of andere hybride groene stekkerauto.
@Thijsj: Hij rijdt een hybride! Tekst niet gelezen?
@berlinetta: Die eerste wel, maar de c70 met 2.5l? Lijkt me niet echt een goed uithangbord. Stop je chick dan gewoon in een Aygo. of een mx5 als het een funauto is.
@Thijsj: En wat nou als zijn vrouw dat een mooie auto vindt en die zelf heeft gekocht? Misschien is het haar droomauto en heeft ze er voor gespaard. Mag dat dan niet, omdat haar man toevallig bij GL zit? Die kerel geeft zelf het ‘goede’ voorbeeld door in een hybride te rijden, dan vind ik dat zijn vrouw zelf mag weten waar ze in rijdt.
@Thijsj: want zijn vrouw hangt hetzelfde gedachtengoed aan als hij? Misschien stemt zijn vrouw wel op Markus R.
@Thijsj: Ze hoeven helemaal niets, want je hoeft er niet op te stemmen.
@Jochempie: Ik roep niet overal hoe slecht auto’s zijn. Dat is het verschil. Dit is wat GroenLinks zegt over auto’s (gekopieerd van hun site):

GroenLinks kiest niet voor investeringen in asfalt, maar in openbaar vervoer. Autorijden veroorzaakt drie keer zoveel CO2-uitstoot als reizen per trein. De kosten daarvan worden afgewenteld op de gemeenschap, net als veel andere kosten van vervuiling. Dit moet veranderen; vervuilers moeten gaan betalen. GroenLinks wil een kilometerheffing invoeren, waardoor het verkeer tijdens de spits afneemt en snelwegen beter benut worden. Zo lossen wij het fileprobleem op en hoeven er geen extra wegen bij. Op deze manier sparen wij natuur en landschap.


Als dat je mening is, toon dan zelf het goede voorbeeld en ga niet met twee energie label D auto’s rondkachelen. In mijn ogen ben je een huichelaar als je gaat staan verkondigen dat wij vervuilers meer moeten betalen en de boel kapot maken, maar prive vervolgens volledig schijt hebt. Voor de prijs van twee Volvo’s zijn talloze millieuvriendelijkere oplossingen te vinden.
@lemster: Als je allebei in hetzelfde beestje rondkachelt, ben je net zo slecht bezig. Wat je dan ook rondbazuint.
@Jochempie: hypocriet en schijnheilig. Ooit van die termen gehoord?
@lekbak: Uiteraard, en dat zal het ongetwijfeld zijn. Maar waar het over gaat is dat er niet over geluld word wie het minst geloofwaardig overkomt, het gaat erom dat er wat gebeurt.
@Jochempie: ja natuurlijk. Practice what you preach. Zeker als je altijd met een wijzend vingertje naar anderen staan zoals GL en nog wat van zulke groene extremisten groeperingen.
@str8six: Dat gewijs moet maar eens afgelopen zijn, en er moet maar eens wat nuttigs gedaan worden. Weg met dat kortetermijndenken, sluit die kolencentrales en denk aan de generaties na ons.
@Jochempie: Iemand van GL moet aansluitend bij zijn/haar laffe, linkse praat gewoon op de fiets door het land…
@lemster: Onzin, als groen linkser mag je best een leuke auto rijden. Wellicht hangt zijn huis vol zonnecellen, poept ie op een waterloos toilet en plant ie in zijn vrije tijd duizenden bomen. Groen Links zegt ook nergens dat iedereen in een Prius moet rijden.
@lemster: Ik vind het juist geweldig dat iemand van die partij blijkbaar ook van auto’s kan houden. Geeft nog een beetje hoop op nuance…

Persoonlijk ben ik zeker geen GL stemmer, en zeker wel een autoliefhebber, maar ik snap desondanks heus wel dat ook wij het milieu niet kunnen negeren, al was het maar omdat het zo moeilijk rijden is als de wegen onder een aantal meters water staan….
@lemster: als groen links ervoor Had gezorgd dat het OV overal goed geregeld Was, had deze familie ook af gekund met een OV-abonnementje. Ik heb zelf regelmatig met Paul Rösenmuller en Jolande Sap (wie kent haar nog) in de trein gezeten.
..Wormerland (492 inwoners en een paardenkop)

Paardenkop toevallig in bed gevonden?
Het plaatsje heet Oostknollendam en de gemeente heet Wormerland. Wel weer een gebeurtenis in mijn rustige gemeente…
@bastiaano: Nou, dat kan je wel zeggen…

De rapen zijn gaar in Oostknollendam…
@moveyourmind: in westknollendam is iedereen gewoon rustig?
@ghost:
Tot nu toe wel. Is aan de overkant van de Zaan.
Mijn tante woont in West-Knollendam en in mijn jeugd heb ik er vaak gelogeerd. Is andere gemeente, meen ik.
Groen Links en 2 auto’s… Weer zo’n linkse moraalridder die heel NL wel eventjes zegt hoe t moet, maar ondertussen. Desalniettemin; trieste actie.
@borrelnoot: Dus omdat hij bij Groenlinks zit, moet hij eigenlijk maar met de fiets gaan en een zakje voor z’n mond doen om de CO2 op te vangen? Er is toch helemaal niks mis met 2 auto’s. Ook niet als je bij Groenlinks zit. En nee, ik ben absoluut geen fan van Groenlinks.
@berlinetta: Zo hem wel sieren.
@berlinetta: Er is wel wat mis in mijn ogen als je standpunt is dat auto’s vervuilend zijn en dat vervuilers aangepakt moeten worden etc. Maar je gaat vervolgens wel zelf rondrijden in twee auto’s die een heel stuk vervuilender zijn dan nodig is voor simpel vervoer van a naar b. Er is niets mis met twee auto’s, maar wel met twee grote en onzuinige auto’s als je claimt voor een beter millieu te strijden.
@lemster: Zie ook mijn reactie bij @borrelnoot: meneer rijdt een hybride.
@berlinetta: waarvan we allemaal weten dat die redelijk schijn-zuinig zijn in de praktijk…
@BJ: Dat weten wij als autokenners. De leken zien hybride erop staan en denken dat die auto complete regenwouden redt. Face it, elke auto is slecht voor de aarde. Als meneer echt helemaal niks fout zou willen doen, moest hij altijd te voet gaan.
@berlinetta: Mwooahh… ik denk dat de meeste hybrides rond rijden vanwege fiscale overstimulatie (kijk maar eens in omringende landen als DE of BE hoeveel er daar rond rijden) en niet vanwege de al dan niet aanwezige milieu effecten. Dat de regels zijn zoals ze zijn en niet per direct anders kunnen snap ik ook. Maar het zou nog zorgelijker zijn als politici niet eens weten dat de belastingregels kant noch wal raken, wat volgens mij de conclusie mag zijn van je opmerking? En laten we niet vergeten dat er ook nog een prettig gemotoriseerde C70 bij staat…
@BJ: Ik heb het niet over de motieven waarom iemand een hybride zou kopen. Ik heb het erover wat voor beeld een hybride bij de gemiddelde mens op roept.
@berlinetta: Ja daar is heel wat mis mee. Het OV en de fiets zijn toch HELEMAAL geweldig en goed voor het milieu volgens die hippies? Dan zou het hem sieren tenminste die energielabel E volvo c70 een schop te geven.
@borrelnoot: Nou die C70 is van zijn vrouw. Dus daar vind ik niks mis mee. En hij rijdt zelf een hybride dus wat is het probleem? Moet zijn vrouw dan ook meteen in een muesligebakje rijden waar bloemetjes uit de uitlaat komen?
@berlinetta: even heel erg oppervlakkig bekeken; Hij is vóór dat nederlands in hybrides gaan rijden, maar dan moet hij natuurlijk eerst kijken naar de mensen (o.a. zijn vrouw) die dichtbij hem staan. Anders is hij toch ongeloofwaardiger?
@berlinetta: Vanuit het punt van volksvertegenwoordiger niet: zolang hij maar een gedeelte van het volk vertegenwoordigt.
Vanuit GL punt zeker wel: als je al geeneens je eigen vrouw kan overtuigen van de standpunten van GL, hoe ga je dan de rest van het land overtuigen van je standpunten.
En in dit geval ben je de sjaak als GL zijnde. Principes…, principes zijn duur. Dus zolang je partijen hebt waar principes ingebakken zitten, moet je als vertegenwoordiger van deze partij deze principes ook overduidelijk laten zien.
In dat geval heb je makkelijker als liberaal; tenzij je je vrouw in de keuken opsluit met een hoofddoek.
@gregorius: Jij hebt daar wel een punt met betrekking tot die overtuiging. Zo had ik het nog niet bekeken. Er zullen zeker mensen (kiezers) zijn die hem dat kwalijk zullen nemen.
Maar dan nog. Hij is fractievoorzitter in een of ander gat waar nooit iemand van heeft gehoord. Het is geen Tweede Kamer-lid.
blijft leuk, mensen die als argument geven dat die vluchtelingen gevaarlijk zouden zijn, zouden stelen en verkrachten. en om hun argumenten kracht bij te zetten gooien ze met eieren, bedreigen ze en zetten auto’s in de fik… dan vraag ik me toch ten zeerste af wie er erger is, de geert wilders stemmende Hollander, of de Syrische vluchteling
@darrock: of volk dat spandoeken ophangt die insinueren dat asielzoekers je dochter gaan verkrachten. En dan op het moment dat iemand met andere gedachten als jijzelf heel hard ‘Daar moet een piem0l in’ gaan zingen…
Lekker fietsen naar het werk dan maar he?
Een GroenLinks mannetje, maar ondertussen een C70 met energielabel D rijden…
Oh nee wa errug een GroenLinkser in een dikke Volvo!!! Schàànd! Jezus jongens groei over jezelf heen.

OT: Zonde van de auto’s natuurlijk. Maar ik snap het wel hoor. Allemaal import, weg ermee! Ik rij zelf alleen nog maar in oude DAF’jes, maar ben hard aan het sparen voor een Spyker. Nederlandse waar is tenminste nog betrouwbaar. Dat profiteert niet van een krom systeem! O wacht…
Ach .. De partij van Tara Singh Varma ..

Tja .. Dat soort mensenhandelaren kan je moeilijk medelijden mee hebben ..
@lincoln:

Kan jij de politiek niet ingaan, ik zal zeker op je stemmen, niet links noch rechts maar de partij der nuchterheid !
Mensen die jouw one-liners niet begrijpen, die verdienen eigenlijk geen stemrecht…………..
@desjonnies: wat gebeurt er als je de eigenschappen van een groentje combineert met twee linker handen?
Ja das best lullig.
Las een leuke comment in de Telegraaf (ja die lees ik )

Water prediken en zelf wijn drinken…………….mooi die oude gezegdes.

Ik ben niet tegen vluchtelingen
Maar wel tegen asielzoekers die met camera’s selfies maken
Ik ben tegen die mijnheer die al drie jaar in Turkije woont als ex-vluchteling, een baan als kok heeft en een huis aldaar en daar een leven heeft opgebouwd.
Ik ben tegen Pakistani die eerst op bedjes op het strand gaan liggen, dan lekker gaan eten om vervolgens per taxi naar het aanmeldcentrum op Lesbos rijden.
Daar ben ik dus tegen !

Ik ben tegen de mentaliteit hier te lande dat het Drentse dorp Oranje wordt overspoeld met deze mensen maar er in de wijk Benoordenhout in Den Haag opvang niet zal plaatsvinden omdat de politieke elite aldaar resideert .

Ik ben tegen mensen die eten en drinken rücksichlos weggooien omdat het niet Halal is
Dan heb je geen honger en ben je geen vluchteling

Ik ben tegen de sprookjes dat die mensen hier maar vijf jaar blijven, ze bouwen hier een leven op (als alles goed gaat met integratie) en dan ga je niet meer terug.

Kortom ik ben eigenlijk tegen al die wollige predikers en Joris Goedbloeds die niet durven zeggen waar het op staat.

Ok Ik zal nu wel weer door reaguurders naar Rusland of Israel worden verbannen, omdat deze van mening zijn dat wij heir alles maar moeten slikken !
@desjonnies: Ik ben het helemaal met je eens. Mensen die hun land ontvluchten vanwege oorlog en dringend hulp nodig hebben, zijn welkom in Nederland. Het is onze plicht om zulke mensen te helpen.

Maar de gelukszoekers, de mensen die het al niet slecht hadden maar het nog beter willen hebben, de mensen die hier lopen te klagen over dat het hier niet goed geregeld is, de mensen die niet willen integreren in onze cultuur en blijven leven in hun eigen denkwijze, die zijn wat mij betreft niet welkom en mogen rechtstreeks terug naar hun eigen land.
@desjonnies: je bent dus tegen asielzoekers die geld mee brengen? Tegen asielzoekers die een leven voor zichzelf opbouwen?
Ik ben eigenlijk alleen maar tegen het rare denkbeeld dat asielzoekers straatarme hongerleidende mensen zouden moeten zijn die meteen hun geloof moeten afleggen maar vooral niet mogen willen integreren in onze samenleving.
@mashell: Het gaat niet om de mening, volgens mij is elke mening een toegevoegde waarde zolang er maar eerlijk en op duidelijke/fatsoenlijke toon over gediscussieerd kan worden.

En in ’t algemeen: laten we eens zeggen waar we voor zijn, in plaats van tegen…
@mashell:
OK dan, even wat “politics” tussendoor. Ben het nl volledig eens met @desjonnies.

Waar haal je het bizarre idee vandaan dat huidige instroom Migranten (en dat is heel wat anders dan Asielzoekers) geld meebrengt?? Recent onderzoek vanuit Israel (en die houden Syrië al jaren verdraaid goed in de gaten) geeft aan dat nog geen 2% van de Syriërs hoger is opgeleid. En dat het land over twee generaties een bevolkingsexplosie heeft ondergaan van 16 naar 63 (!!) miljoen inwoners.Kansloze omgeving, triest voor die mennsen. En geloof me, daar zit geen geld bij. Dat gaan wij betalen.
Wil je weten hoeveel?
Instroom dit jaar ca 60.000 Migranten, tel daar (behoudend) 36.000 stuks vanwege gezinshereniging bij op en je komt aan 96.000 individuen. Eerstejaars kosten EUR 30.000 pp. Maakt 2.8 Miljard aan directe en afgeleide kosten veroorzaakt in 2015.

Allemaal feiten overigens die je overal van het web kan plukken, en nee niet van de Telegraaf of Facebook. Doe je best.
Heb tenslotte nog twee leuke filmpjes voor je om de gedachten te bepalen wat ons mogelijk te wachten staat:
https://www.youtube.com/watch?v=ra45nX9JmW4

https://www.youtube.com/watch?v=rSOOsmv7A_I

Wat betreft Meneer GroenLinks: pics wijzen op bezit van: Vrijstaande woning in de polder, VolvoV60 en Volvo C70 cabrio. The Left Lifestyle?? Yeah Right!
Voor dit soort inne zakkenvulers is het makkelijk lullen of asielzoekerscentra als je er zelf letterlijk in comfort kilometers vanaf staat. Auto’s affikken verdient geen respect, handen af van een anders eigendom. Maar ik zal hier geen traan om laten.
En laten we vooral even afwachten of werkelijk vaststaat of er een relatie is tussen het een en het ander. Want die meneer kan wel stigmatiserend iets voor zijn beurt roepen (zijn ze goed in bij GroenLinks) , het hoeft helemaal niet zo te ZIJN.
@tinustiguan: the left lifestyle? Yeah Right!

Mooie woordspeling !!
@ghost:
Was ook precies zo bedoeld ja, hang soms de taalpurist uit, gelardeerd met wat cynisme….
Wat niet wegneemt dat er regelmatig typefoutjes insluipen……:)
@tinustiguan:
“Waar haal je het bizarre idee vandaan dat huidige instroom Migranten (en dat is heel wat anders dan Asielzoekers) geld meebrengt??”
Je hebt het gejammer niet over de smartphones, taxiritjes etc door de vluchtelingen niet gehoord. Je mag je migranten noemen, asielzoekers (want ze moeten een aanvraag doen, ze zijn immers geen EU burger) of gewoon vluchtelingen die op zoek zijn naar beter leven. Syrie is onbewoonbaar geworden, Turkije (de opvangplek in de regio) zit overvol. Dat ze iets ondernemen en naar Duitsland komen spreekt voor de vluchtelingen. Wij zouden als Nederland moeten proberen wat van die vluchtelingen te bewegen voor Nederland te kiezen. Want ons hele economische model is gebaseerd op groei. Als straks ons de babyboomers ontvallen krimpt de bevolking en stort de economie in. De, hier geschoolde, kinderen van de vluchtelingen kunnen dat een beetje compenseren.
@mashell:
Ok, dan nog één keer een stukje economie-les gecombineerd met wat objectieve feitjes……

Voorlopig zitten we hier met 600.000 (!) werklozen waarvan 400.000 structureel. (CBS) Daarbij bijna 444.000 Bijstandsgerechtigden (weer CBS)
Oh ja, en nog bijna liefst 640.000 (!!) ZZP-ers (eentonig: weer CBS kwartaaltelling Q4 2014) waarvan een significant deel op de (stille) armoede-grens leeft.

Er is geen enkele economische theorie te vinden die steun geeft voor het feit dat een hoog ontwikkelde diensten economie als de onze (wij produceren bijna niets meer in de -zware- industrie, allemaal exit zoals de textielindustrie etc) baat heeft bij het opnemen van hoge aantallen ongeschoolden…..naast alle mensen zonder ècht werk als bovenbeschreven.

En ja, de gemiddelde asielzoeker is echt laaggeschoold, het is een mythe te denken dat het allemaal tandartsen en architecten of juristen zijn. Overigens, de pers doet echt wel moeite de Engelstalige Migranten voor de camera te krijgen, zodat jij en ik anders geloven.

Citaat van NB een NL(!) opleidingswebsite:
“fewer than 2% of Syrian refugees aged 18-24 in Turkey were in higher education” . waarbij aangetekend dat zelfs “higher education” ter discussie staat, of zijn MBO-ers hoogopgeleid? Ik vind bepaald van niet.
Overtuig jezelf evt hier:

https://blogcheps.wordpress.com/2015/07/03/higher-education-for-syrian-refugees-yet-another-humanitarian-concern/

Ook demografisch bezien is die behoefte er niet als je kijkt naar bevolkingsaanwas in vergelijk met economische groei. Nog helemaal los van de discussie over fysieke ruimte: NL is alreeds één vd dichtstbevolkte landen ter wereld, of was je dat vergeten?

Onze welvaart zal aanzienlijk dalen door onevenredige kosten van het asielbeleid met massale instroom die niet zijn begroot.
Voorbeeld: (ik verzin het niet) vriend van me is tandarts en geeft aan dat asielzoekers/Migranten vaak voor een volledige gebitsrenovatie gaan (zgn sanering) en dat ze jarenlang achterstand hebben in tandheelkundige zorg. Allemaal prima, logisch en hebben ze recht op vanuit hun door NL betaalde basisverzekering, maar jouw en mijn verzekeringspremie gaat met deze aantallen echt enorm oplopen….en zo zijn er vele maatschappelijke voorbeelden te noemen.

Met als triest gevolg: vele maatschappelijke kosten en ook zaken als ontwikkelingshulp komen ook onder druk te staan. Waarmee mensen in gebieden (Syrië zelf niet in de laatste plaats) die onze hulp ècht nodig hebben, niet / minder geholpen kunnen worden.
Je eindigt je als land met alleen maar verliezers. Mensen lokaal opvangen (ja dat mag best wat kosten) en daar steunen met onderwijs etc is het enige zinvolle antwoord.

Last but not least: je kunt natuurlijk ook de wapens opnemen en voor je land vèchten, deden mijn opa/ooms in WO2 ook en heeft ons groot gemaakt na WO2 samen met het Marshallplan…..

Nee sorry, mensen die bewust vele landen overslaan en persé naar NL, Duitsland, Zweden of UK willen, die laden toch wel heeel sterk de verdenking op zich gewoon gelukzoeker te zijn.
Allemaal op zoek naar het meeste geld in het land met de minste weerstand.

Zò! Het is dat ik zo snel kan typen…… :)
We gaan het voortaan over auto’s hebben, stukken leuker. Maar ik vond je reactie wat ongenuanceerd……:)
@mashell:
Eigenlijk is het inderdaad bijzonder A-sociaal wat er gebeurd.
Wij laten toe dat de middenklasse, die overal ter wereld de ruggengraat van een samenleving is, hier naartoe komt om een leven op te bouwen.

Wat jij -naar mijn mening en vele anderen- vergeet is dat wij die landen op die manier nog verder hopeloos in de achterstand brengen, artsen, ingenieurs, leraren. die uit die landen komen en niet meer teruggaan, zorgen dat deze landen er never nooit meer bovenop komen en geen middenklasse meer kunnen krijgen.

Eigenlijk is dat bijzonder wreed van “het westen” we zorgen ervoor dat deze landen naar een lager niveau zakken waardoor de door het Westen gevreesde radicalisering alleen maar een grotere voedingsboden krijgt !

Maar goed jongen, wie ben ik ?
@desjonnies: ja. Demografisch gezien komt het ons goed uit dat we aanwas krijgen van nieuwe jonge mensen. En inderdaad schaadt dat op korte termijn de opbouw van een verwoest land als Syrie. Maar als de rust in Syrie eindelijk is weer gekeerd zullen daar wel weer mensen naar toe trekken. Niet de mensen die wij hebben opgenomen maar mensen uit andere gebieden. Mensen zitten immers niet vast aan de plek waar ze geboren zijn.
Ik denk ‘t, jij schrijft ‘t! Bravo @desjonnies: 👍
@desjonnies: chapeau mooi betoog!
” Beide autofikken begonnen volgens Halewijn rechtsvoor.” Zou iemand bewust de auto’s rechts hebben aangestoken bij de auto van de Groenlinkser? of is dit een onmogelijke link die ik hier probeer te leggen? xD
@volvologisch: Rechtsvoor, da’s voor de kijkers links
@potver7: Als mijn theorie uberhaupt al enige levensvatbaarheid heeft, wat ik ten zeerste betwijfel. Dan zou de boodschap van het “rechtsvoor aansteken” bedoeld zijn voor de heer Halewijn (a.k.a. bestuurder) en niet voor het publiek denk ik
De lui die dit doen zijn meestal ook de lui die schreeuwen dat er “niet geluisterd wordt naar het volk!” en dat “wij vrijheid van meningsuiting hebben!” en dat de “vrijheid en democratie in gevaar komt door de import van islamieten!” en dat “het land naar de klote gaat!”.

Hé! Ironie! Jij hier? ….

Maar goed, als Facebook of de Telegraaf je informatiebron is…
@Rick-dos:

ik weet het, ik heb het al vaker tegen je gezegd, ik zou willen dat ik een net zo goed mens als jij was, me wou dat ik u was ………..echt waar !

Het lijkt me ontzettend prettig je gewoon beter te voelen, politiek correct te zijn, ik meen het, ik wil wel maar ik kan het niet, te dom denk ik van mezelf, in een achterstands wijk opgegroeid, als schriel ventje op jonge leeftijd moeten knokken omdat ik beter kon leren dan m’n vriendjes die dat niet konden hebben ( ook gekleurde vriendjes had ik en heb ik nog) en biefstuk te eten kreeg om aan te sterken.
Omdat ik biefstuk kreeg, sloegen mijn 5 broertjes en 8 zusjes me dan weer uit mijn verschoning en maakten mijn zussen altijd vlechten in mijn haar die ze met Velpon vastlijmden waarop ik op school het mikpunt van spot was !
Mijn vader was een eenvoudig schoenlapper met 14 kindertjes !
En mijn moeder werkte bij een dikke bakker, waar ze roomsoezen en saucijzenbroodjes maakte !

Het lijkt me echt waar fantastisch om jouw te zijn !

Ow overigens vind ik het eigenlijk nooit netjes om iemand ander spullen kapot te maken, dat heb ik dan weer wel geleerd !
@desjonnies: Leuk verhaal. Leuke dooddoener ook “politiek correct”. Beetje hetzelfde als een PVV’er “nazi” noemen. Helaas voor je dat ik net zo politiek correct ben als dat paus moslim is…

Het heeft mijns inziens niks met politiek correctheid te maken maar meer met je gezond verstand gebruiken en alles in perspectief blijven zien. Doe je dat niet dan krijg je taferelen zoals hierboven. Wil je in dat opzicht op mij lijken dan is dat helemaal niet moeilijk. Gewoon, zoals gezegd, je verstand van hokjes denken omzetten naar gezond verstand. Piece of cake. Echt waar. Als je maar wil.

Mooi die laatste zin aan het einde. Jammer dat je haat richting alles dat “links”, “politiek correct” en/of “gutmensch” is, je visie zo vertroebeld dat je dit niet in zulke sterke woorden veroordeeld zoals je dat wel doet richting “politiek correctheid”.
@Rick-dos:

Zie je, je bent ECHT goed !
@desjonnies: Dankjewel. Maar das te veel eer. Een gemiddelde persoon met gezond verstand zou precies hetzelfde zeggen…
@Rick-dos:
Helaas, ik heb niet zo veel mensenkennis als jij.

Je doet me overigens aan een nummer van Zappa denken :

Ich bin der Dreck unter deinen Walzen

zo nederig voel ik me bij jouw betogen !
@desjonnies: Je hoeft je niet nederig te voelen als je het maar een plusje geeft…

Het gaat niet over het hebben van mensenkennis maar over het hebben van gezond verstand en dat heeft iedereen daar ben ik van overtuigd. Maar ja, zoals gezegd, moet je het wel willen gebruiken. Dat is weer wat anders….
Als GroenLinkser ben je wel lid van een partij die het mensen me een wat minder ruim budget in bepaalde steden onmogelijk maakt om hun oude dieseltje te blijven rijden. Dan is het op z’n zachtst gezegd merkwaardig en ongeloofwaardig als jij dan bezitter bent van deze 2 auto’s. Maar goed, zo werkt het wel vaker met linkse partijen. Die weten heel goed regeltjes te bedenken die voor iedereen moeten gelden behalve zij zelf.
@jippie: Ben het in dit geval wel met je eens. Voor een keer dan ;-)
@jippie: Niks mis met zijn autobezit, wel met de prioriteiten van zijn partij.
Ik noem ze zelf steevast GroenRechts, want veel sociaals komt er niet meer uit de laatste tijd.
Normaal als er hier topics voorbijkomen over gestolen auto’s of beschadigde auto’s dan roept men in koor dat ze met hun poten van andermans spullen af moeten blijven en dat ze aan de hoogste boom gehangen moeten worden.

Er zijn hier twee auto’s van een GL’er afgebrand en waar wordt de verontwaardiging op toegespitst? Op het feit dat de man twee Volvo’s heeft en dat hij dus hypocriet is.

HIJ is hypocriet?! Of gaat de haat naar alles wat links is boven je eigen hypocrisie?
@Rick-dos: Ik vind de mensen die hier op hun tenen staan omdat een Groenlinkers twee (!) auto’s heeft dan ook van dezelfde categorie als de tokkies die fel tegen de komst van vluchtelingen zijn.
@berlinetta: dus als je niet per se zit te wachten op “vluchtelingen” ben je automatisch een tokkie?
@BJ: Nee, maar als je fel tegen de komst van alle vluchtelingen bent zonder enige reden dan vind ik je erg kortzichtig.
Ik ben het ook niet zomaar eens met al die vluchtelingen die ons land binnen komen, maar de meeste ervan hebben hulp nodig en die moeten wij hen geven. Er zitten dan ook rotte appels tussen en die mogen van mij vertrekken.
De tokkies onder ons missen het inzicht om dat onderscheid te maken. Voor hen is elke vluchteling hetzelfde en moeten ze allemaal oprotten. Van mij mogen die tokkies dan ook oprotten zodat er gekort kan worden op uitkeringen.
@Rick-dos:

Mensenhandelaren die naar de pijpen van Brussel dansen louter voor eigen financieel gewin zijn idd zeeeeeer links ..
@lincoln: Mja, het is me toch wat, hè mien jung….
@Rick-dos: dat hij hypocriet is dat is een feit. Kijk maar naar wat hij doet en wat hij verkondigd.

Vooral in het geval van iemand die dit land zou moeten besturen is dat erg kwalijk. Mensen reageren op dat wat ze het ergst vinden, blijkbaar vinden de reageerders hier op autoblog het erger dat deze politicus hypocriet is dan dat er dingen vernielt worden. Wat dus niet wil zeggen dat ze dat laatste niet erg vinden.

Maargoed, jij hebt hopen gezond verstand dus jij weet dit allang.
@lekbak: Ik had dat inderdaad al door, maar het geeft wel aan waar de prioriteiten liggen. Lijkt mij dat je als maatschappij dit soort idioterie ten scherpste moet veroordelen en dat we dit met z’n allen niet moeten willen ongeacht z’n politieke achtergrond. Denk dat we ons drukker moeten maken over het feit dat een persoon hier geïntimideerd wordt en dat de tendens er is dat door deze idioten meer mensen geïntimideerd worden in een poging ze monddood te maken.
Dat lijkt mij toch een veel serieuzere issue dan of een GL’er twee Volvo’s rijdt….
@Rick-dos: de issue is niet dat de groenlinkser 2 volvo’s rijdt maar dat die hypocriet is.

Overigens is elke vorm van maatschappelijke onrust een gevolg van de ontwikkelingen en gevolgen van bestuurlijke beslissingen. Ik zie dus de maatschappelijke onrust en het feit dat de auto’s zijn vernielt ook als gevolg van bestuurlijke onkunde en onbetrouwbaarheid. Ik vind een hypocriete politicus dan ook erger dan intimidatie. Immers is de intimidatie een gevolg en niet de oorzaak. Aldus mijn visie.

Het zal vast overbodig zijn om het te vermelden maar uiteraard walg ik ook van de actie dat die auto’s zijn vernielt. Ik keur het niet goed en snap ook niet dat je zoiets doet. Het is belangrijk dat de daders gestraft worden en dit niet weer gebeurt. Maar de moeilijkste en ook beste remedie tegen dit soort praktijken is nog altijd goede bestuurders zodat er geen ernstige onvrede is.
Ik wil geen rassenhaat zaaien, het ene ras is niet minder dan het andere, maar één ding blijkt wel weer uit dit verhaal…

Aan een Labrador heb je ook niet zoveel als waakhond…
@moveyourmind: rassenhaat bestaat niet, er is maar één mensenras. Haat bestaat helaas wel.
wel apart dat die groenlinksmeneer twee dikke volvo’s voor de deur heeft. Erg hypocriet. Van het verzekeringsgeld mag hij een nieuwe elektrische fiets en een fiat panda kopen. WINNAAAAAR!!!!
via Android app
Hoezo zeurt iedereen over 2 auto’s, er staat duidelijk zijn auto en die van zijn vrouw. Maar goed…. Naar voor de beste man natuurlijk.
Allahu groeneakbar
Dat deze man groen linkser is wil nog niet zeggen dat zijn vrouw dat ook is, dus waarom mag zij geen Volvo rijden.
Als de man zelf netjes elke dag de door zijn eigen zonnepanelen opgewekte stroom stekkert verbruikt hij misschien wel heel weinig diesel, wellicht nog minder dan de fabrieksopgave van Volvo. O ja en principes zijn wat makkelijker vol te houden als je genoeg muntjes hebt. Zong Het Klein Orkest niet al jaren geleden ‘ Alleen als je geld hebt is de vrijheid niet duur’!
@kobus1967: ‘ Alleen als je geld hebt is de vrijheid niet duur’!

Briljant!
Poah das sund
kijk dikke volvos jongus
Begon te twijfelen of ik wel op AB zat toen ik de reactie las….
Afijn …Mijn mening ?
Heb liever asielzoekers al pyromanen in mijn dorp….Ben ik nou links?
@norge: plus een paar essen ergens..
@norge:
Tja, pyromanen diskwalificeren zich sowieso in de discussie. Gewoon vervolgen en hard aanpakken, punt uit. Het debat voer je met woorden, feiten en goed onderbouwde argumenten.
Overigens: het is nog nergens bewezen dat eea door anti-asiel-idioten is veroorzaakt. Bijvoorbeeld , de man kan een akkefietje hebben met een verzekeraar, of ruzie met buren, of whatever. Dat meteen naar de anti-asiel lobby wordt verwezen is voorbarig en kwam de GroenLinksert misschien wel erg goed uit…….

Wat betreft asiel-/gelukzoekers in je dorp……carefull what you wish for, Noorwegen is ook al lekker bezig:

https://www.youtube.com/watch?v=xoiCYwoJKrE

Geen idee of je in jouw omgeving er wat van merkt. Wens het je niet toe
Hoop dat het allemaal goed komt in W-Europa…….
En nu weer over op auto’s verdorie, beetje afleiding is goed voor ons allemaal.
Iedereen die vindt dat een GL’er op de vijfdehands fiets van z’n opoe naar de raadsvergadering moet komen heeft —> z’n prioriteiten verkeerd <— : ja, het staat leuk, dat je leeft naar je boodschap. Maar liever voeren ze gewoon uit wat ze beloven. En wat ze vervolgens privé doen hoort je minder te interesseren. Minder lullen, meer poetsen.
@Jochempie: de mensen in Den Haag die dit land moeten besturen moeten betrouwbare, slimme mensen zijn die staan voor wat ze zeggen en daar ook naar handelen. Wij kiesvolk moeten ze immers vertrouwen dat zij het goed doen. Als die volksvertegenwoordigers vervolgens hypocriet blijken te zijn kan je ze dus niet meer vertrouwen. Als ze op persoonlijk vlak al niet kunnen doen wat ze verkondigen, hoe moeten ze dan dit land besturen op de manier zoals ze roepen dat het moet?

Eigenlijk is het niks nieuws dat die lui in Den Haag onbetrouwbare klootzakken zijn, maar als je zo hard met je neus op de feiten gedrukt wordt als in dit geval dan snap ik dat er een hoop mensen over de zeik zijn. Ik snap dus ook dat het hypocriete ze even hoger zit dan het feit dat er auto’s zijn vernielt.
@lekbak: Oké, dus mensen zijn ontevreden over het moraal van dit raadslid en zullen de volgende keer niet op ‘m stemmen. Probleem opgelost. Zo’n termijn duurt toch maar vier jaar. Als je in die tijd niets kunt bereiken kun je vast ook weinig verpesten.
@lekbak: Maar dan vraag ik me af, nu is een een GL’er in een Volvo. Waarom hoor ik niets over Sharon Dijksma? Dat is toch overduidelijk iemand die zelfdiscipline mist?
Na het lezen van alle reacties heb ik me afgevraagd of ik wel op de juiste site zat.
Mensen! Wat is dit? Waar blijven nu de jongens die moord en brand schreeuwen als je met je poten niet kunt afblijven van iemands auto? Mag dat opeens wel, omdat de eigenaar van GL is?
Gaat de halve discussie hier over asielzoekers en wat men daar van denkt! Is dat gerelateerd aan wat er hier is gebeurd? Gaat de andere helft over de soort auto die hij en zijn vrouw rijden! Mag een GL-er soms niet het geld daarvoor hebben?
Ik ben beslist niet van zijn partij, maar respecteer wel zijn bezittingen. Daar blijf je gewoon met je poten vanaf! Of zijn we al aangekomen op het punt, dat je de bezittingen van de tegenstander van jouw mening mogen vernielen?
Bedenk in vredes naam, dat je op deze manier de wortels van de democratie aantast. Nog altijd het beste van alle politieke varianten!
Ik kan in dit verband het beste Einstein aanhalen, die ooit heeft gezegd:
“2 dingen weet ik zeker: De oneindigheid van het heelal en de oneindige domheid van mensen. Maar van het eerste ben ik misschien niet helemaal zeker”.
@9000cse: Wat jij zei. Iedereen die z’n bek open trekt over een GroenLinks bestuurder met een Volvo moet echt heel hard gaan nadenken over waar ‘ie mee bezig is.
“we willen die Terroristen hier niet!”
Oké kunnen we dus overeenstemming bereiken over het deporteren van lui die anderen de mond willen snoeren door middel van geweld of dit soort aanslagen?

Ik ben voor… Enkeltje Syrië… Genoeg ruimte om wat leuks op te bouwen en geen overheidsbemoeienis. Klinkt als paradijsje voor dat soort types.
@w0o0dy: ik ben in een gulle bui.. Ze mogen kiezen, en tussen Syrië of Somalië.
Een Groenlinkser met 2 auto’s……typisch….
Het is aangetoond dat de mensen uit de laagste sociale klasse het meest tegen de komst van vluchtelingen zijn, reden vrij simpel:

Vaak laag opgeleid, weinig perspectief op de arbeidsmarkt, weinig keuze in huisvesting, dus voelen zich zeer onzeker en dit wordt geuit in agressie en intimidaties, door gebrek aan normale communicatieve vaardigheden.

Oh ja….het ging over auto’s……..
@slickrick:

Het is ook aangetoond dat vluchtelingen een zeeeeeer hoge opleiding hebben genoten voor ze besloten naar NL te komen ..

Het was voor die mensen nog best moeilijk kiezen tussen NL en Hawaï ..
@lincoln: zolang ze geen auto’s in brand steken zijn ze welkom…..

Dan mogen de mensen die dat wel doen gelijk naar een “oorlogsgebied” vertrekken, kunnen ze daar lekker fikkie steken…..

Ik zie een win-win situatie
@slickrick:

je bent dus zelf geen haar beter…………………….
Waarom hebben ze Jesse klaver zijn fiets niet gewoon in de fik gestoken?
Het volk komt in opstand en iedereen uit dit op zn eigen wijze.
Weet nou niet wat erger is.. Een vluchteling of een aso die twee auto’s in de fik zet? Ik woon in Apeldoorn en zoals jullie weten was dat een van de eerste opvangplaats van NL, ik moet je eerlijk zeggen ik ben geen voorstander van het massaal naar binnen trekken van deze “arme” mensen, sterker nog! Eerder tegen als voor… Maar je hebt echt geen last van ze, ze gedragen zich netjes in en rondom de opvang en een deel van de 400 mannen zijn elke avond professioneel aan het hardlopen … HAHA! Allemaal een buideltje om met flesjes water .. Tot ziens

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).