Twee nieuwe sportwagens voor de ambu-vloot van Dubai

Auteur: , 17 Reacties

Je moet immers snel ter plaatse kunnen zijn.

Twee nieuwe sportwagens voor de ambu-vloot van Dubai

Terwijl we hier in Nederland uren kunnen zeiken over een Audi Q8 in ambulance-uitdossing, gaan ze in Dubai nog een stapje verder. De stad in de Verenigde Arabische Emiraten heeft al een reputatie als het gaat om voertuigen voor hulpdiensten en die vloot zijn ze nog steeds aan het uitbreiden.

Twee nieuwe sportwagens voor de ambu-vloot van Dubai

In dit geval geen supercar als politieauto, maar twee nieuwe voertuigen die gaan fungeren als ambulance. Het gaat hier om een Chevrolet Corvette C7 en een Nissan GT-R. Beide auto’s zullen gebruikt worden om als eerste naar een melding te rijden. Ze zijn immers sneller ter plaatse dan een busje. Tot de ambulancebroeders arriveren kunnen de first responders eerste hulp verlenen. In het geval van een noodsituatie waar seconden tellen kunnen dit soort snelle auto’s wel degelijk een verschil maken.

Uiteraard hangt er ook een PR-sausje aan de twee auto’s. Zowel de GT-R als de Corvette zullen gebruikt worden tijdens promotie events. Daarnaast moet je niet gek opkijken als je ze tegenkomt bij toeristische plekken. Van beide kandidaten zal de vierwielaangedreven GT-R het veiligst zijn om van A naar B te scheuren. De Corvette kan met zijn achterwielaandrijving nog tricky om de hoek komen wanneer het gaspedaal gevloerd is.

Fotocredit: Dubai Corporation For Ambulance Services – اسعاف دبي‎ via Facebook17 reacties

Ha-ha-ha een C7, pauperrr.

@flatsixx: wat is er mis met een C7? Naar mijn mening toch een van de gaafste klassieke sportwagens van het afgelopen decennium. Atmosferisch, achterwielaandrijving, handbak, transaxle, gaaf uiterlijk, keurig interieur, gunstige prijs, uitstekende handling, goede remmen, zeer betrouwbaar en goed te tunen. Dat vind ik niet pauper, maar briljant. En zo’n GT-R ernaast voor wanneer het regent ;-).
@willeme: was uiteraard niet serieus
@willeme: Als het regent is die Nissan ook tricky hoor, geef mij dan maar een busje, dan ben je zeker dat bij het vloeren elke pk gebruikt wordt. Maar waar spreken we eigenlijk over? Regent het ginder wel?
Zal Fatima er ook mee mogen rijden? Of moet ze op de bijrijdersstoel?
@dutchdriftking: wat een denigrerende toon. Zijn vele dames die veel betere controle over de auto hebben dan jij.
Hoop dat je gelukkig met jezelf bent (en bevestigd wordt in je omgeving).
@spideriv: je snapt de context niet denk ik, lees eens over welk land het gaat.
@cortinaracing: In Dubai mogen vrouwen gewoon autorijden. Dubai is een stuk ontwikkelder dan de meeste hier denken..
-edit: nutteloze bijdrage-
@dutchdriftking: ik denk dat Fatima jou helemaal zoek rijdt
@elemento: @spideriv: Eerst kijken, dan zeiken. Ik doel uiteraard niet op haar kwaliteiten (ze zal vast fantastisch sturen) maar op Dubai…..
@dutchdriftking: niet iedereen behandelt een vrouw zoals jij dat doet of denkt te moeten.. lui als jij die zo denigrerend doen op internet zijn vaak toch degenen die thuis hun vrouw weinig tot geen respect tonen..
@tagooo: Hoop dat je totaal niet mee bent, anders is de reactie wel ferm overdreven. In veel landen in het midden oosten mogen vrouwen effectief niet rijden. Mag daar dan niet mee gelachen worden omdat het absurd is?
Test
@mk2jens: Jep, hij doet het!
Ben er geweest en heb enkel Landcruisers gezien als politievoertuigen. De plateau’s voor het politiekantoor waar de wagens normaal staan waren allemaal leeg. Jammer.
@ericc: idd, was ze ook al aan het zoeken. Gister terug gekomen! Epic stad wel

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).