Typische fansla laat Tesla-sleutel in arm implanteren

Auteur: , 50 Reacties

Tesla zit echt vuistdiep bij deze fans van het merk.

Mr-and-mrs-Tesla

Fans van de beste computergame aller tijden (Deus Ex) weten al lang dat we met zijn allen op pad zijn naar een toekomst waarin mensen bionisch zijn. Sommige mensen nemen graag een voorsprong op de rest en laten nu al chips en dergelijke in hun lijven implanteren. Zo ook tevreden Tesla-rijdster Amie DD, die de wens had haar Tesla te kunnen openen met haar arm.

Over het praktisch nut ervan kan je twisten, aangezien de Tesla Model 3 over een Keyless Entry functie beschikt via een app op je telefoon. Eigenlijk alleen omdat dit systeem nogal veel bugs had, levert Tesla ook een backup in de vorm van een ‘hotelkaart’ met een RFID-chip. Het lange verhaal kort is dat Amie DD deze chip uit het kaartje geëxtraheerd heeft en in haar arm heeft laten zetten, om daar haar nervus ulnaris te beklemmen.

Uiteraard is de hele exercitie uitvoerig gedocumenteerd, in dit geval op Hackaday.io. Tevens zijn er inmiddels twee video’s op Youtube geplaatst, hoewel we daar de chip nog niet in flagrante delicto zien. Die video volgt nog, zo wordt ons beloofd. Blijft de vraag over: als jij de Model 3 van Amie DD overkoopt, extraheer je dan de chip uit haar arm?

Image-credit: hackaday.io50 reacties

Tsja, daar vinden wij allemaal iets van. Maar kans is groot dat in de toekomst dit net zo normaal is als een navelpiercing.
@etype: Tegen de tijd dat dit soort excessen normaal worden hoop ik toch al wel de pijp uit te zijn.
@tge1: Zoiets kan hard gaan dus misschien moet je maar niet teveel risico nemen…?
@etype: ik betwijfel het ten zeerste. Implantatie van electronica, zonder medische noodzaak, op grote schaal door tienermeisjes… ik weet het niet hoor.
@sirprize: ik denk ook van niet, ik denk toch dat de meeste mensen de voorkeur geven aan een wearable. Ik wel iig, no way dat ik vrijwillig met een chip in m’n lichaam ga lopen.
@dondeboer: kan me nog herinneren dat mijn vader me vroeger vertelde dat hij no-way met een mobiele telefoon op zak zou lopen en zo altijd bereikbaar zou zijn voor zijn werk… nu weet hij niet hoe snel hij de nieuwste iPhone moet aanschaffen als die uit komt.
@maartencox: Ik denk dat het twee verschillende dingen zijn. Mensen zullen absoluut op zoek gaan naar manieren om te kunnen authenticeren/identificeren op een zo eenvoudig mogelijke manier, maar ik denk dat een modificatie van het lichaam niet wenselijk en niet nodig is.
@maartencox: ironisch genoeg had je vader vroeger gelijk. Er is niks wat zoveel stress oplevert dan het altijd maar bereikbaar (moeten) zijn. Zonder mobiele telefoon was de wereld een heel stuk prettiger geweest!
@lekbak: absoluut, daarom gaat de mijne buiten werktijden om ook gewoon uit. Doei.
@racerx: dus je zit hier alleen tijdens werktijd?
@bitd: hahaha scherp, nee, ik heb een privé en een werktelefoon. De laatste gaat gewoon uit.
@maartencox: overigens, ik behoor tot hetzelfde kamp als je vader. Toen ik 19 was, wilde ik onder geen beding een mobiele telefoon. Had in mijn ogen absoluut geen meerwaarde. Maar ja, toen ontmoette ik Ilse, en die mocht ik niet bellen met de vaste telefoon van m’n ouders, en toen was ik vrij snel om. Gelijk voor de Nokia 3210 gegaan, zonder antenne! En met een standbytijd van meerdere dagen. Vette shit destijds.
@dondeboer: en Snake niet te vergeten
@rainman: zeker! Van Snake heb ik trouwens aanzienlijk langer plezier gehad dan van Ilse :)
@sirprize: vroeger zou ik nooit of te never overwogen hebben om mijn zaadleiders te laten doorsnijden.

5 jaar en twee kleine bengels later begint die mening toch wat te veranderen 🤔
@tjorque: heb je de foto’s ook op Insta gepost? 😉
@sirprize: insta-watte? De polaroids zijn wel per postduif verstuurd… maar de buur houdt roofvogels dus een ontvangstbevestiging is niet doorgekomen.
En dan niet laten zien dat ze de auto daadwerkelijk met haar handpalm opent?!

Maar heeft deze geflipte dame geen telefoon?
@evdw: allee voor de views
@evdw: die zit in haar reet geïmplanteerd. Jij mag raden waar de camera-opening zit.
Toch blijf ik, ondanks dat dit redelijk veilig zal zijn, twijfelen over de mogelijke afgifte van giftige metalen aan het lichaam over de loop der jaren.
@granlusso: dat is alleen als je de augmentaties van Tai Yong Medical laat implanteren.
Ik denk dat er niks anders op zit dan die kleurplaat mee overnemen als je die Tesla koopt.

Dat maakt die model 3 ook een stuk minder waard trouwens. Allemaal chemisch afval wat afgevoerd moet worden als het versleten is.
via Android app
Juisr bij de Model 3 is dit best nutteloos. Als je bluetooth aan staat en je telefoonapp geinstalleerd, hoef je niet eens meer iets te ontgrendelen. Dus eigenlijk zorgt ze voor meer werk dan Tesla heeft verzorgd.
WARNING THEIR IS BLOOD

Dat is wel inderdaad hoe iemand die zo dom en aandachtsgeil is om dit te doen, die zin zou schrijven.
@720s: THERE’S vs THEIR 😉
Zo kan ik me herinneren dat een jaar of 20 geleden de Baja beachclub in Rotterdam over ging op betalen met hun pasjes. Voor 2500,- (guldens denk ik dan) kon je een chip in je arm laten planten en dan kon je je hele leven met je arm betalen.

Inmiddels is die tent al drie keer failliet geweest en vraag ik mij af of je überhaupt nog met die dingen kunt betalen. Lekker zinvol dit.
@gulli: grappig en toevallig dat je dit schrijft. Ik moest daar namelijk ook meteen aan denken. Vriend van me had toen vrijkaartjes gewonnen voor de avond waarop dat geïntroduceerd werd. Mooi een avond gratis drinken in wat toen de meest foute tent van Rotterdam was. Was een leuke avond en volgens mij heeft misschien 1 persoon zo’n chip laten zetten.
In 2003 kocht ik een Laguna Initiale die had ook een handsfree keycard, dat ding heb ik toen in m’n bierpens laten implanteren. Die Laguna heb ik (helaas) niet meer, maar die card is onvindbaar in die vethoop.
@henkp1: Werkte perfect overigens.
@henkp1: die kaart moest je in zo’n gleuf douwen toch? Hoe deed je dat met je dikke pens dan?
@stalensnuitje: Nee gelukkig niet zeg, want dan was ik nooit in de kroeg gekomen.

Bij de vroegere versies moest dat inderdaad, later deed ie ook keyless starten.
@henkp1: onze 2006 scenic had dat systeem ook. Kan er weinig slechts over zeggen. Is de enige feature van die auto die ik mis!
@henkp1: hahahahaha 😂😂😂
Sorry maar alles behalve nieuw. Maat van mij heeft dit nu al een aantal jaar. Niet alleen de auto gaat open maar ook huis, werk en meer.
@jpoers: ik ben er niet jaloers op.
@boomhauwer: dat hoeft ook niet. Ben het zelf ook niet direct. Al kan het soms wel handig zijn en tijdbesparen met het zoeken naar je sleutels :)
Lekker handig ook als ze de auto weer wil verkopen.
Zolang Tesla rijders maar aandacht krijgen zijn ze tevreden, en AB voedt die aandacht met plezier.
Geestelijke armoede.
Ik maak mijn auto ook open met mijn arm. Zit een speciale adapter op voor dit soort gedoe: hand.
“Warning their is blood”

Need I say more …..
Je ruikt die vegan burgers en powerjuices vanaf hier
De E-sekte en haar wappie leden…

Zo’n Tesla fikt wel heel snel en heel hard zeg:
https://www.telegraaf.nl/video/519692472/tesla-ontploft-op-drukke-weg
Leuke meid, lijkt wel een jongere versie van Kat von D.
@jaapiyo:

“Fans van de beste computergame aller tijden (Deus Ex) weten al lang dat we met zijn allen op pad zijn naar een toekomst waarin mensen bionisch zijn.”

Alles, zelfs je eerdere clickbait titels zijn je in een klap vergeten. Wat een game was dat!

Ontopic: Leuk zo’n chip maar in de toekomst kan je auto (en alle andere apparaten) je DNA meten om je toegang te geven. Het is slechts een kwestie van tijd. Vandaag de dag kost het minuten, in te toekomst miliseconden.

https://news.columbia.edu/news/new-software-can-verify-someones-identity-their-dna-minutes
En die vent doet zn Tesla voortaan open met zn onderlip?
Tja, hoe lager het IQ, hoe meer inkt. Dat maakt dit artikel wel weer duidelijk zonder ook maar de filmpjes gekeken te hebben….

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).