“Uber bestelt 100.000 Mercedessen”

Auteur: , 16 Reacties

De door de taxiwereld oh zo gehate dienst kijkt in de toekomst.

Bevestigd is het allemaal nog niet dus pin ons er vooral niet op vast, maar Uber (afgelopen tijd niet al te positief in het nieuws, dankzij de Uber-killer) zou serieuze plannen hebben om de kosten stevig terug te draaien. Hoe je dat doet? Simpel, door de grootste kostenpost eruit te slopen. Met autonome auto’s zijn bestuurders immers overbodig en 1 + 1 = 2.

Het bedrijf zou bij diverse merken hebben aangeklopt waarbij Mercedes (meer precies: de S-klasse) als grote winnaar uit de bus is komen rollen. Volledig zelfrijdende S-klasses bestaan op dit moment nog niet, maar Das Haus is -evenals zo’n beetje alle andere grote merken- druk met autonoom spul in de weer.

Nadeel voor de reguliere taxibranche is dat zij niemand meer achter het stuur van Uber-auto’s aantreffen om in elkaar te rossen. Aan de andere kant: misschien bestaat de taxichauffeur over een poosje wel helemaal niet meer. Zoveel vragen… (via: manager-magazin.de)

Dank voor alle tips!16 reacties

Aardig ordertje!
Totaal geen misleidende titel van dit stuk.
@hplh: staat tussen aanhalingstekens, dan mag het.
@josxkrs: ik zag het als citaat door de aanhalingstekens. Achjah stukje lezen kan nooit kwaad haha
@hplh: doet me denken aan Facebook clickbaits met titels als “You’re never going to believe what she did!”
@subaru555: Vergeet Niet Elk Woord Met Een Hoofdletter Te Schrijven.
…Wat Er Toen Gebeurde Was Ongelooflijk!

Het is gewoon al irritant om te typen, laat staan om te lezen..
Ach ja , voor dat het daadwerkelijk zover is…
@dutchdriftking: precies en die trein wordt ook niks daar wordt melk van de koeien zuur van. Toen de wright brothers hun eerste vlucht in hun vliegtuig maakten werden er in Amerika nog artikelen gepubliceerd waarin werd gesteld dat het onmogelijk was voor mensen om te vliegen. Sceptische mensen hebben altijd bestaan. Deze ontwikkeling van zelfrijdende auto’s is niet te stoppen en het zal sneller gaan dan veel mensen nu denken. Persoonlijk denk ik dat dit zeker binnen 10 jaar gaat gebeuren. Dat is snel genoeg om als groot bedrijf nu rekening mee te houden.
Krijgen jullie per post betaald zeker? Straatvoorbeeld van huidige media… Het ergste is nog dat ik het ook lees en zelfs nog reageer 😞
@mbfanatic: per click eigenlijk. Daarom dat je 3x moet klikken om alle reacties te zien. Aparte klik voor autojunk. Click voor de volgende foto…. Etc
Servers zijn duur.
Eerst autonoom pizza’s bezorgen en nu autonoom mensen vervoeren. We komen steeds dichter bij 1 April.
Slim! Dekking voor heel Nederland en auto’s hoeven niet naar huis om te slapen. Dat was t voor de taxichauffeur.
Geinig bedacht maar dit stuk slaat echt nergens op.
Natuurlijk zou uber de zelfrijdende auto graag hebben, maar volgens kenners gaat de zelfrijdende auto zonder bestuurder nog tientallen jaren duren dus prima dat de S een fijne bak is, maar over 30 jaar misschien wel een beetje verouderd…
Het elimineren van menselijke arbeid wordt een steeds interessantere aangelegenheid, want komt wat hierboven wordt aangegeven uit, dan zal niet alleen het beroep van taxichauffeur verdwijnen.
Ik voorzie het verdwijnen van de meeste beroepen, omdat het verdwijnen van de chauffeur vanwege autonoom rijdende auto’s niet de enige ontwikkeling zal blijken te zijn. Hoe meer ik hierover nadenk, hoe meer ik tot de conclusie kom dat menselijke arbeid overbodig wordt. Wat kan er niet door robots vervangen worden? Alles toch?
De grote vraag is alleen: Hoe moeten al die overbodige mensen zien te overleven? Waar worden ze door/voor betaald? Maar dit vind ik niet alleen maar interessant. Ik vind het eerder angstaanjagend.
@9000cse:
hangt af hoe ons economisch systeem blijft bestaan. Als alles van voorzieningen machinaal kan kunnen we eventueel iedereen een bestaansminimum uitkeren en al wie er (halftijds) bij werkt kan hem dan meer permiteren. Dit word nu al uitgetest in Scandinavische landen.
kan een utopie zijn waar iedereen vrij is. Kan een comunistische dictatuur worden. Ik heb ook niet alle antwoorden.
Puur clickbait bullshit artikel.

AB gaat immer mehr bergaf…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).