Uitslag Formule 1: Grand Prix van Brazilië 2018

Auteur: , 154 Reacties

Wordt dit een epische wedstrijd of een verplicht nummertje?

Red Bull Racing RB14 - MV33

De kaarten in het wereldkampioenschap zijn al behoorlijk geschud. Lewis Hamilton werd vorige race kampioen, dus die spanning is er vanaf. Het wereldkampioenschap voor de constructeurs staat echter nog open. Deze is redelijk spannend. Mercedes staat voor met 585 punten, maar Ferrari staat met 530 punten nog dichtbij. Red Bull wordt sowieso derde met 362 punten. Renault kan onmogelijk in de buurt komen, de Fransen staan nu op 114 punten. Daniel Ricciardo zit in eenzelfde positie als Red Bull. Hij kan met zijn 146 punten onmogelijk Verstappen (216 punten) inhalen, maar Nico Hülkenberg heeft slechts 69 punten. Die afstand is dus groot genoeg. Voor Max Verstappen kan het wel degelijk interessant worden, want de afstand naar Bottas (227 punten) en Raikkonen (236 punten) is niet eens zo heel erg groot meer.

In de kwalificatie van gisteren behaalde Lewis Hamilton de pole position. Voor de 82e keer in zijn carrière. Op een bijna Schumacher-esque wijze domineert hij de Formule 1 op dit moment. Max Verstappen start vanaf de vijfde plaats. Voor de regendansers: er wordt een klein beetje neerslag verwacht.

Start
En we zijn onderweg! Hamilton heeft een goede start en weet zijn positie te behouden. Verstappen pakt even de vierde positie, maar moet deze enkele bochten later weer inleveren. Zelden was een start zo saai. Niemand valt uit, niemand raakt van de baan. Alleen Hülkenberg en Sainz zitten elkaar in de weg en rijden elkaar bijna van de baan. Goed teamwerk. Verstappen pakt gelukkig Raikkonen weer terug en staat weer vierde. Sterker nog, een ronde later pakt hij Vettel. De Nederlander staat nou op de 3e positie. De Ferrari’s rijden op de gele banden en rijden een andere strategie. Vettel maakt een foutje waar Raikkonen van profiteert.

Zoals het er nu in ronde 5 voor staat is Mercedes de kampioen constructeur. Hamilton leidt, Bottas volgt op P2. Verstappen staat derde, Raikkonen ligt op de vierde positie. Op P5 vinden we Vettel die Ricciardo vlak achter zich heeft. Best of the rest is op dit moment Charles LeClerc. In ronde 8 zien we dat Verstappen de druk opvoert bij Bottas. De Fin heeft op het rechte stuk het voordeel van de sterke Mercedes-motor, maar de in Monaco woonachtige Nederbelg blijft er vlak achter. Over Belgen gesproken, Stoffel Vandoorne doet ook mee! Hij ligt op P20, anderhalve seconde achter Stroll.

Ondanks dat de Mercedes op het rechte stuk sneller is, pakt Verstappen Bottas in de eerste bocht. In de bochten die volgen pakt Verstappen meteen een halve seconde op de Fin. Het gaat niet lekker met Valtteri. Hij staat in ronde 11 op 1,3 seconden van Max. Bottas heeft een andere probleem en dat is Kimi Raikkonen, die er vlak achter rijdt. Ook Vettel en Ricciardo zitten er vlakbij. Voor Verstappen is het fantastisch, hij kan zo naar de Mercedes van Hamilton toe rijden. De voorsprong van Lewis Hamilton op verstappen is een kleine anderhalve seconde.

In ronde 16 zijn de Ferrari’s nog steeds niet voor de Mercedes van Bottas. Je zou bijna denken dat Bottas de boel aan het blokkeren is. Tijdens ronde 18 gaan de monteurs van Ferrari naar buiten. Gewoon om de boel te foppen, want ze lopen 20 seconden later weer naar binnen. Gezien de bandenkeuze ook een vreemde beslissing, want Raikkonen en Vettel moeten zo lang mogelijk doorrijden. In ronde 19 rijdt Verstappen de snelste ronde, maar de afstand op Hamilton blijft gelijk. Wel zien we dat Hamilton iets meer aan het glijden is dan Verstappen. Lewis Hamilton komt voor vers rubber binnen in ronde 20. De leider op dit moment: Max Verstappen!

Lewis Hamilton

Mid Race
We zijn nu in ronde 21 en iedereen doet nog mee aan de race. Vooraan rijdt Verstappen, achteraan rijdt Ericcson. In ronde 22 moet hij zijn auto echter in de pits parkeren wegens een beschadigde bodemplaat na een spin. Zonde, de man die verrassend genoeg van P6 is gestart, is de eerste die het veld mag verlaten. Vervolgens rijdt Max een aantal ronden keurig op P1.

In ronde 36 gaat Verstappen naar binnen voor nieuwe banden. Max komt daarbij twee seconden te kort op Lewis Hamilton, die nu op de eerste positie rijdt. Verstappen is op dit moment de snelste coureur op de baan. In ronde 39 zit Verstappen binnen een seconde van de Britse wereldkampioen. Het lijkt wel alsof de motor van Hamilton even niet lekker loopt: Max rijdt er vrij eenvoudig voorbij en leidt nu de race! Hamilton probeert een paar bochten later te pareren, maar Verstappen houdt dapper stand. In een ronde tijd heeft Verstappen al meer dan een seconde afstand. Ricciardo gaat ook lekker. Hij rijdt in ronde 42 de snelste ronde, vlak achter de Ferrari’s.

Max Verstappen

Het lijkt allemaal goed te gaan. Maar dan! Verstappen spint in ronde 44. De oorzaak: Ocon wordt op een ronde gezet door Verstappen. In de tweede bocht beukt de Fransman echter de Nederlander van de baan. Komt enigszins bekend voor, Jos Verstappen deed dit ooit eens bij Juan Pablo Montoya. “What an idiot’, scandeert Verstappen over Ocon. We zitten nu in ronde 47 en MV33 staat ruim 5 seconden achter Hamilton. Dat gat is in ronde 49 nog 4,9 seconden. Kortom, Verstappen rijdt weer richting Hamilton. Op nummer drie staat Raikkonen, die op anderhalve seconde afstand van MV33 rijdt. Het ziet er naar uit dat Esteban Ocon hoofdverantwoordelijk is voor de zege van Hamilton. Esteban wordt gestraft voor zijn actie, hij moet een stop-and-go penalty van slechts tien seconden incasseren.

Vettel kan geen vuist maken en gaat voor de tweede keer de pits in. Vettel gaat in ronde 55 voor vers en zacht rubber naar binnen. Verstappen lijkt nauwelijks in te lopen tot ronde 56. Dan ineens geeft Hamilton 1 seconde op de Nederlander. Het verschil is nu nog 3,5 seconden. In ronde 59 pakt Daniel Ricciardo de vierde plaats af van Valtteri Bottas. De fin gaat direct naar binnen, waarschijnlijk om Vettel af te kunnen houden.

Finish
De laatste 10 ronden gaan nu in. Verstappen ligt op zo’n drie seconden van Hamilton. In ronde 63 verkleind Max dat met 2,6 seconden. Ondanks dat het voor ons Nederlanders heel erg spannend is, gebeurt er verder niet zoveel. Ferrari heeft weer eens gefaald met de bandenstrategie. Max komt dichter in de buurt van Lewis, maar het is vooralsnog te weinig om in de DRS-zone te komen. Met nog drie ronden te gaan, heeft Lewis de overwinning in de zak. Met dank aan Ocon wint Hamilton de GP van Brazilië in 2018. Mercedes heeft nu ook de constructeurstitel.

Lewis Hamilton

1. Hamilton
2. VERSTAPPEN
3. Raikkonen
4. Ricciardo
5. Bottas
6. Vettel
7. LeClerc
8. Grosjean
9. Magnussen
10. Perez
11. Hartley
12. Sainz
13. Gasly
14. Vandoorne
15. Ocon (enculé)
16. Alonso
17. Sirotkin
DNF Stroll
DNF Hulkenberg
DNF Ericcson

UPDATE 1: Max heeft Ocon opgezocht voor een vriendelijk handgemeen.

UPDATE 2: het interview met Ocon check je hier!

UPDATE 3: Verstappen krijgt een taakstraf vanwege het duwen van Ocon!

UPDATE 4: Martin Brundle heeft een mening over Verstappen & Ocon.

UPDATE 5: dit schrijft de internationale media over Verstappen vs Ocon.

UPDATE 6: Force-India baas geeft nog even toelichting: “dit is waarom Verstappen geen kampioen is“.154 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Zat op het puntje van m’n stoel. Maar wat kut voor Verstappen!
@stfu: I hope i dont *beep* find him in the paddock *beepbeepbeepbeepbeepbeep*
@neleev: and the rest is history
@stfu:

Als Verstappen ruimte had gelaten voor Ocon en niet in de tweede bocht naar binnen had gesneden was er niets aan de hand geweest. Ocon hoeft namelijk niet van zijn gas af maar dient ruimte te geven bij een blauwe vlag. Betekent niet dat Ocon dan maar in de 2e bocht naast de baan moet gaan rijden omdat Verstappen de bocht snijdt.

It’s all in the game.
@erik2907: en nog een aanvulling van SkySports (interview Ocon):

De Force India-coureur wilde zich van een ronde achterstand ontdoen ten opzichte van Verstappen. “Ik reed al twee ronden achter hem, was sneller en had versere banden dan hij”, begon Ocon zijn analyse bij Sky Sports.

“De regels zeggen dat je jezelf van een ronde achterstand mag ontdoen als je sneller bent. Dat heb ik in de tweede ronde ook gedaan”, vervolgde Ocon. “Ik ging buitenom, wat ik eerder al deed bij Fernando Alonso en andere coureurs, nadat ik na de eerste ronde laatste lag. Alleen liep het deze keer niet op dezelfde manier af.”
@erik2907: Verstappen bv hoeft geen ruimte te laten. Je mag jezelf unlappen maar dan moet je dat overtuigend doen. Hier droop de frustratie en jaloezie van Ocon vanaf, zeker na het zien van zijn reactie. Dat lagje was een teken van genoegdoening bij hem.
@rickthestig: tja, als Verstappen de snellere Ocon had laten gaan en de tweede bocht niet had gesneden (ruimte gelaten voor Ocon) was er niets gebeurd en had hij gewoon gewonnen.
@erik2907: Het is toch gewoon een bizarre actie van Ocon, geef gewoon toe! Wat wilde hij doen? Ook als het strijden om een positie was had hij hem niet moeten laten staan, zoals je andere coureurs ook zag doen.

Daarnaast had Max natuurlijk totaal niet verwacht dat hij daar nog zou zitten. Want waarom???
@reactief: omdat hij sneller was dan Max en dat wist Max. Maar daar zit ook het kleine probleempje van Max, niemand er voorbij laten ook al is het een non-concurent die sneller is door banden die nieuwer zijn. Gewoon stom!
@erik2907: op t rechte stuk sneller ja… hij liep 72 sec achter… heb je dat ooit eerder gezien dan. Was Ocon van plan dan heel de race ervoor te blijven?
@erik2907: Dus omdat hij rustige rondes rijdt vanwege z’n nr.1 positie, moet hij Ocon voorlaten in een bocht, terwijl hij dan vervolgens in het middenstuk er weer last van krijgt.

En waarom laat Ocon hem staan? Is echt gewoonweg triest. Tuurlijk, achteraf makkelijk lullen dat Verstappen de ‘verstandige’ had moeten zijn, want dan had hij gewonnen, dik ook nog. Maar ik vind het toch wel gek dat een achterblijver een serieus gevecht aangaat zonder enige functie en iemand eraf mag rossen.

Ik zie een nieuwe taak voor Rosberg. Elke race zich laten lappen om vervolgens in de eerste bocht knetterhard aan te valken op Hamiltons grootste concurrent.
@erik2907: lul niet zo jongen. Je hebt daar niets te zoeken als je een ronde achter ligt en op P nogwat rijdt. Tuurlijk kun je net wat meer snelheid hebben als het toevallig zo uitkomt omdat je net verse banden hebt en DRS hebt doordat je vlak voor het DRS detectie punt bent ingehaald. Mercedes betaalt hem dus ik weet genoeg.
@erik2907: als mijn moeder een lekker wijf was die dezelfde leeftijd had als ik dan maakte ik mijn eigen broertjes en zusjes.

Als bestaat niet, als is het nieuwe “ja maar”.
Beste race van het seizoen! Met dank aan Ocon!
En Max is heeeeeel boos!
@rufctr01: met dank aan Ocon geen 1e😡😡😡😡
@rufctr01: geen probleem, Jos pakt Ocon wel in een donker steegje.
Esteban: veel plezier in de formule 2!
Zeker niet slecht gedaan!
Esteban Ocon; Natte tosti van de dag…
@gekketurbo: nou, ik nomineer hem voor poffertje van het jaar
Ocon verdient zijn degradatie volledig. Manmanman
Wat een geweldige race. Die Ocon heeft de overwinning weggegooid maar wat was Verstappen weer weergaloos vandaag. Ongelooflijk goed gereden door hem. Er zat een overwinning aan te komen voor hem terwijl hij van P5 afkwam. Diepe buiging. Heb Ocon hoog zitten maar deed hier even een Maldonadootje. Jammer jammer jammer.
Ricciardo heeft het ook lekker gedaan. Ik gunde hem het podium na al de pech die hij dit seizoen heeft gehad. En Ferrari, tja… Wat moet je er over zeggen? Wat een tactiek weer…

Nja, dat was het seizoen. Nog even in Abu Dhabi en het is over. Mooi seizoen is het geweest.
@viezefreddyw: ja wat een top race van verstappen, alles ging perfect banden strategie en pace was erg goed. En dan komt Ocon het verpesten, ik vind Ocon ook echt een talent ik heb niks lieverd dan dat hij blijft in de f1. Maar wat hij vandaag bij verstappen deed, heb ik geen woorden voor, zo onnodig!!
Weglopen bij de podiumceremonie is dan weer jammer.
@viezefreddyw: treurig! Punt maken OK maar daarna graag even professional zijn. Dit is kleuter Max
@viezefreddyw: mee eens. Maar is natuurlijk nog jong. Over een paar jaar stapt ie er wat makkelijker over heen.
@viezefreddyw: hij heeft ocon zelfs nog flink geduwd toen deze excuses wilde aanbieden. Hier laat max zich kennen. https://youtu.be/G2zfiiFSdMg
@benja01: kan hij hiervoor nog terug gezet worden? Neem aan dat dit gedrag niet ongestraft blijft?
@b088y: wow. Dat zou je willen hey?
@pa045: waarom zou ik de willen? Het is gewoon niet zo sportief en niet zo snel. Het zou zonde zijn als hij door dit gedrag een mooie prestatie (ja hij had eerste kunnen zijn) te niet doet. Ik hoop nog steeds dat hij 3e word, raikonnen 4 punten verschil en Bottas 17 punten. Het kan dus nog, hoewel de kans klein is.
@b088y: nou. Jouw reactie op t ‘duwen’ van Max is of die niet gestraft wordt. Dan kom je op mij over als één van de vele Max trollen. Wat Ocon gedaan heeft, is slechter dan slecht. Op je 18e positie jezelf willen unlappen met dit als resultaat. Dat is zelfs als de grootste Max hater nog niet goed te praten. De straf was ook een lachtertje. Zwarte vlag had terecht geweest.
@pa045: De actie van Ocon was ook waardeloos en de straf die hij krijgt (10 seconde als je niets een in de punten rijd en 3 strafpunten op zijn licentie) staat ook niet in verhouding. Hij vern**kt de race van Max. Dat max gefrustreerd is lijkt me logisch, echter het onsportieve gedrag (ja, ik weet het, volgend op heel onsportief gedrag van een ander) is begrijpelijk, maar niet nodig. Als je ziet waarvoor er dit jaar straffen zijn uitgedeeld kan ik me niet voorstellen dat dit onbestraft blijft. Nogmaals ik hoop dat het geen punten kost.
@b088y: Hoezo? Beetje duwen, meer niet. Had ‘ie hem een rechtse hoek gegeven was het anders geweest. Maar een beetje duwen…
@viezefreddyw: Both have been summoned to the stewards for an alleged breach of Article 12.1.1.c) of the FIA International Sporting Code, which refers to physical contact with another competitor.

http://www.motorsportweek.com/news/id/20658
@viezefreddyw: opvallend.
Ik zelf vind het even weglopen voor het champagne spuiten dan weer wel kunnen.
Als je niet in een feeststemming bent, hoef je daar toch ook niet zuur te gaan staan en je helemaal nat te laten spuiten. Direct na de champagne was hij terug.
Het opzoeken van Ocon en hem meermaals duwen. Dat vind ik dan weer niet kunnen.
Snap de emotie volledig, maar ben benieuwd of dat geen staartje krijgt
@benja01: Weet je zeker dat Ocon excuses wilde aanbieden? Want in z’n interview vond ik hem nogal arrogant lacherig doen dat hij degene was die nadeel had.

Maar niet handig van Max, dit akkefietje, evenals het weglopen van het podium. Aan de andere kant geeft het aan hoe vol overgave hij er voor gaat en begrijpelijk is het wel.
@reactief: nee dat dacht Ik, leek alsof hij max een hand wilde geven maar ocon vindt dat hij in zijn recht was om zich te “unlappen”. Hij vindt dus dat max fout zat. Hij zegt dat max hem wilde slaan.
https://www.planetf1.com/news/ocon-verstappen-wanted-to-punch-me/
@benja01: Ik krijg sterk het idee dat Ocon Verstappen nog een mes in de rug wil steken met hoe hij met z’n lachje vol blijft houden dat Max fout zat en hem wilde slaan. Taktisch psychologisch spelletje, maar erg smerig. Gerf gewoon toe dat je het een domme actie was, ondanks je recht om te ‘ontlappen’.
@reactief: dat recht op ontlappen had ie helemaal niet want je mag dat alleen doen als het de leider op geen enkele wijze benadeelt in zijn rondetijden. Oftwel alleen op het rechte stuk had hij het mogen doen maar niet meer toen hij dat niet redde. Geen discussie over mogelijk en vandaar ook de duidelijke uitleg van de stewards bij dit incident.
@viezefreddyw:
Inderdaad, met de lekkerste meiden van het jaar!
Wat. Een. Enorme. Dick. Move. die ocon… Manmanman
@toyotafortuner: Ik snap niet dat iedereen de schuld legt bij Ocon. Ja wat hij deed was oerdom en fout.Maar als Max echt WK wil worden moet hij om dit soort dingen heen leren rijden. Prima dan pakt hij zijn lap terug. Neem dat risico niet. Pak hem twee bochten verder met een blauwe vlag. In mijn optiek laat Max hier weer zien dat hij nog geen WK kan worden omdat hij niet in staat is een stap vooruit te denken in de auto.
Als je dat afzet tegen Lewis die al voor zijn stop in de gaten heeft dat hij tegen Max raced dan is dat gewoon een verschil in mindset.

Dat pleit Ocon niet vrij overigens.
@airc: ik denk meer dat max gewoon niet had verwacht dat Ocon dit zou doen en daarom gewoon de racelijn aan hield. Als het een gevecht om p1 zou zijn, zou hij er waarschijnlijk fel om gestreden hebben, maar dan had ie een actie als deze kunnen verwachten, nu niet.
@airc: en dit! Is precies waarom lewis dit jaar wereldkampioen is geworden. Blijft constant uit de problemen. Alleen in silverstone was hij even verkeerd. Voor de rest prima verwoordt.
@koeckenbacker: dan is het dus ook de reden dat Rosberg in 2016 wereldkampioen is geworden, want toen reed Hamilton in Spanje Rosberg van de baan, toch?
@rhellema: wat lul jij nou? Ik heb het over dit jaar.
En dat rosberg in spanje met een enorm snelheidverschil zn teammaat van de baan rost is niet t enigste feit dat hij dat jaar geen wk werdt.
@koeckenbacker: dat bedoel ik dus ook, Hamilton zou dit allemaal niet gedaan hebben zoals hij gisteren in de restroom tegen Verstappen zei, maar toen Rosberg naast Hamilton zat in Spanje hield hij ook zijn poot op het gaspedaal en gingen ze er ook samen af. Dit gebeurt allemaal in het heetst van de strijd en achteraf is het altijd makkelijk praten.
Ik zeg het al lang maar er bestaat geen enkele Fransoos die daadwerkelijk kan rijden. Zelfs op het hoogste niveau niet.
@jasperh: ja alain prost is natuurlijk nooit goed geweest.
@kuifje: minimaal één van zijn titels kreeg hij cadeau dankzij die corrupte klootzak van een Balestre. En één Total dankzij de superieure Williams. Dus hoe goed was hij werkelijk op de baan?
@w0o0dy:
Hoe zit dat met die andere twee titels dan? En de vier die hij verloor ondat A) Renault geen betere turbos wilde kopen, B), de Monaco Grand Prix halve punten kreeg, C) er een achterlijk score systeem was waarbij je bepaalde resultaten kon laten vallen, en Senna daarom opeens meer punten had en D) Senna hem van de baan knalde. Reed ie toen ook aldoor als een dweil?
@jasperh: nou, in z’n tijd kon Alain Prost toch serieus weerwerk bieden aan o.a. Senna. En ook dit seizoen heeft Leclerc ook al leuke dingen laten zien. Maar ik begrijp wat je bedoelt. Ocon heeft teveel incidenten achter z’n naam staan, niet in de laatste plaats ook richting zijn teamgenoot Perez; ik denk dat dit best wel zal meewegen bij de verschillende teambazen om Ocon geen stoeltje meer aan te bieden voor 2019.
@RRRobert: leclerc is niet Frans…
@thefmanl: ja, officieel is hij Monegask. Maar hij is dan m.i. net zo Frans als dat Verstappen (geboren Belg uit een Nederlandse vader en Belgische moeder, ingezetene van Monaco) Nederlander is.
@jasperh: Of in de WRX, Sebastien Loeb?
En ja Ocon was vandaag een totale prick
@jasperh: Alain Prost?
@rufctr01: toen was F1 nog niet populair in NL😉
@b088y: hahah
@jasperh: Loeb.
Dat vingertje bij het wegrijden na de spin van VER 🤣
@dreke: vingerTJE? Die reed nog net niet het hele rechte stuk met die vinger in de lucht haha
Max wilt Ocon wel even Ocoff tetsen.
Wat is een Hamilton toch ook altijd weer een overdreven show-mannetje bij een overwinning. Zn auto’s aaien?! Doe even normaal.
@ghost: vervelend he, dat niet iedereen exact doet wat jij graag wenst?
@ghost:
Hij moet hem nog afbetalen!
@ghost: kreeg er ook al jeuk van, als ik niet beter zou weten zou ik denken dat Hamilton een Amerikaan is zo fake.
@ghost: Ja maar ondertussen heeft hij wel weer 20 sec groots het mercedes logo in beeld gehad over heel de wereld. Misschien een drama queen (ik ben fan overigens) maar hij denkt wel aan zijn broodheren ;)
<3 ocon <3
@deeberton: Ah, we hebben een nieuwe trol! Welkom!
@willeme: die kun jij toch gewoon wegjorissen? 😂
@willeme: @lincoln houd zich nu verbazend rustig, apart
@maferick74: gast. Je hebt geen humor.
@willeme: diberton… zal ongetwijfeld een trotse fransman zijn
@willeme: ik begreep dit altijd als scrotum maar ben blijkbaar abuis…
@deeberton: juist! Verstappen-fanboys hè…
Man man man die Ocon, wat een kneus! En de straf was veel te mild zwarte vlag en een raceban was meer op zijn plek geweest!
Wat is die Ocon een Cochon. Opeens blij dat hij volgend jaar geen zitje heeft. Lulhannes.
The sins of the father will be visited upon the son https://www.youtube.com/watch?v=MhgRG8aJX-0.
@jaapiyo: haha, Juan Pablo zal in zijn broek gezeken hebben van het lachen!
@jaapiyo: ja. Dus? Daar heeft Jos al zijn boetes voor betaald. Moet zijn zoon daar ook voor worden gestraft?
Ik hoop dat jij een perfect leventje hebt, anders geen kids nemen.
@jaapiyo: o ja! Coulthard op Schumacher in de regen, dat was er volgens mij ook een en zeker niet onschuldig.
https://youtu.be/fUkTSzPkiq8
@pomoek: jaja toen werd Shuey toch ook even leip.
@jaapiyo:
En Senna die Irvine even opzocht op Suzuka.
Max volgend jaar kampioen. I am calling it. Die auto is superieur aan Ferrari en Mercedes als Honda het waar kan maken dan gaan we een dominante RB auto zien. Zet daar een Max in en dan heb je een dominante combinatie.
Deze bittere pil ff slikken en volgend jaar een kampioenschap vieren.

En ik zal nog een uitspraak doen die jullie noet verwachten. Ontsla Jack Plooij.

#ontslaJackPlooij
@rick-dos: Honda heeft al jaren niks waar gemaakt, waarbij Renault dat wel heeft gedaan. Ik zie niet in waarom Honda ineens wel mee zal doen met de kampioenschap. De andere auto’s met Honda-motoren staan ook niet per se hoog.
@stfu: kijk hoe hard de Toro Rosso gaat ondanks een mislukt chassis..
@stfu: Appels met peren vergelijken. De andere auto’s zijn geen RBR, hebben geen Newey en hebben ook niet het budget van RBR. Tel daar bovenop dat die andere teams ook geen Max Verstappen hebben.

Honda hoeft niet de beste motor te hebben maar wel een sterkere dan Renault. We hebben vandaag gezien dat ondanks het vermogen verschil de RBR veel beter met z’n banden om kan gaan en bijna die race won. De winst pakken ze in de bochtige sector. Daar lopen ze 10 km/u sneller door de bochten dan de concurrentie. Stel je nu eens voor dat ze wat meer kracht hebben om die heuvel op te komen.

Tot nu toe heeft iedereen die er verstand van heeft gezegd dat Honda inderdaad een sterkere motor dan Renault heeft. Tel daar bij op dat het nu ook met de betrouwbaarheid snor en ik heb er wel vertrouwen in dat ze (RBR) zeker wel mee kunnen doen voor het kampioenschap.
via Android app
@Rick-dos: toen Max in een Torro Rosso reed stond ie vaak genoeg 6e. Dus zo slecht was het chassis niet.
@stfu: Klopt, maar dat was toen. Kan zomaar zo zijn dat Verstappen het verschil maakte of dat de auto nu gewoon niet zo goed is. Vorig jaar waren ze ook niet zo goed. Dus kun je daarom een waardeoordeel geven over Honda en waar die pu nu staat?
@Rick-dos: Hou het vol hé!
@viezefreddyw: Wat?

#ontslaJackPlooij

;)
@Rick-dos: Zet hem op hé!
@viezefreddyw: Huh? Waar heb je het over? Ik begrijp je niet.

#ontslaJackPlooij
@Rick-dos: Blijf doorzetten hé!
@Rick-dos: Plaats er ook eens ff #ontslaRobKampues bij
@venividivici: Begrijp wat je bedoelt maar ik moet keuzes maken en dan kan ik die Kampues net iets meer hebben dan Jack. Van mijn part worden ze allemaal ontslagen behalve Robert. Robert is wel cool.
@rick-dos:
Ik zou Robert, Giedo, Jan Lammers en Allard Kalff er neer zetten. Dan heb je tenminste een panel.
Als Renault niet zo’n waardeloze motor gebouwd had, had Verstappen Ocon niet afgesneden.
Ongelooflijk sterke race van Max. De overwinning kwam hem toe en Hamilton is een eikel door te suggereren dat het de schuld van Max zou zijn. Ocon moet hiervoor geschorst worden voor volgende race. Zijdeur en opzouten.
Ocon rijdt volgend jaar toch voor Mercedes ;)
Mooie race! Maar wat een idioot die Ocon! Mag zich ontlappen ja, maar man man dat doe je niet zo. Ocon is gewoon een gefrustreerde lul. Lekker weg uit de F1 die Ocon volgend jaar :-)
De reactie van Hamilton is typisch Hamilton. Ik moet hem nog betrappen op een, te, positieve blik op Verstappen. Ocon mag zijn plekje terug pakken. Natuurlijk joh.
@pomoek: angst
@pomoek: is ook wel logisch. Enerzijds voelt Hamilton ook wel dat Verstappen het hem met een écht goede auto héél erg moeilijk gaat maken. Die wil Max dus nu al een psychologisch tikje uitdelen. Anderzijds zal ook meespelen dat Ocon gewoon een Mercedes-collega is. Als de rollen omgedraaid waren en Max dit bij een Bottas geflikt had, had Lewis Max gewoon keihard afgebrand.
Renault, Ocon, ik denk dat Max Frankrijk voorlopig links laat liggen.
@toniominestrone: Welnee. Volgend jaar met de Honda achterin op Paul Ricard winnen en dan je gram halen op Ocon en Renault.
Wat was Verstappen weer goed, hoe snel hij alles inhaalde itt Ricciardo of de Ferrari’s. Jammer van Ocon dat zou nooit mogen gebeuren. Maar dit soort dingen gebeuren in je carrière dus dan maar beter in dit seizoen. Let op Zacque Villeneuve gaat zeggen dat het de fout van Max was …
@rovadepo: JV staat volledig achter Max en vond hem nog bescheiden. Zat ik er ff naast
Ik moest er even tussenuit, dus heb ik gemist of Ocon nog een tik op de vingers heeft gehad van de stewards.

Is daar iets over bekend?
@dracae: Hij kreeg 10-seconden stop and go penalty.
@dracae: dus maar 31 sec vertraging opgelopen! ocon had de zwarte vlag moeten hebben!
@dracae: Scheelde niet veel of Max had hem een paar tikken uitgedeeld.
@berlinetta: Laten we hopen dat hij daar geen gedonder mee krijgt….
Ik kijk hier in Zwitserland via de SRF naar de race. Die omroeper had binnen een seconde na de replay van het incident al het oordeel klaar: schuld van Verstappen! Ongelofelijk dom van Verstappen etc. En flabbergasted dat ‘ie was dat Ocon een stop en go kreeg! De natste tosi van de dag.

Het is overduidelijk dat Ocon er al een paar jaar zwaar de pest in heeft dat Verstappen succesvoller is in de F1 dan hij. Dit was een gerichte actie van Ocon die fucking gelapt werd. Waarom ga je racen met iemand die je een ronde inhaalt, waarom??
@jochempie: precies, dat ge-🍆 dat ocon best Verstappen mag inhalen. Hij rijdt op kop. Waarom zou je dat in godsnaam doen? Zodat je even later weer blauwe vlaggen kan krijgen? Als de koplopers problemen krijgen is het terug pakken van je plekje te verdedigen. Dit sloeg nergens op. Ik hoop op nog een paar strafpunten voor Occon.
@pomoek: zwak van Verstappen dat ‘ie even een Josje uithaalde naderhand. Dat siert ‘m niet. Je ziet die grijs op de bek van Ocon: mogelijk z’n laatste kans om z’n rivaal een hak te zetten en het is gelukt. Verstappen is erin getuind..
@jochempie: Die grijns is tergend. Gewoon uilokken.
10 sec stop and go als ik t goed heb
En dan moet je toch echt gewoon op het podium blijven staan… such is life. Bizar jammer voor Max, en wat is die Ocon een cocosmacroon, maar manmanman wat laat hij zich weer kennen zo..
pffff, mooie race gezien tot dat %#^%&$#* moment met Ocon. Wat een stomkop om daar nog even de auto er tussen te willen proppen. Tot vandaag vond ik het jammer dat Ocon er uit gaat, nu wens ik hem alle pech en tegenslag komend jaar. Helaas heel begrijpelijk dat hij geen zin in de podiumceremonie had, schijnt ook Ocon aangesproken te hebben achter de schermen (ging niet heel zachtzinnig)
Shit happens, laten we niet vergeten dat VER dit met regelmaat bij andere rijders geflikt heeft. Nu kan hij zelf eens voelen hoe dat voelt.

Jammer, want de overwinning was voor hem geweest. ;)
@Visje66: bij wie dan?🧐
@rufctr01: ik denk dat hij doelt op Max’ touche in China bijvoorbeeld. Was een soortgelijke actie op Vettel. Wel in een totaal andere context, want Max was daar geen backmarker
@edge: en dat maakt het direct onvergelijkbaar!
@Visje66: eh… Ocon was op een ronde gezet. Blauwe vlag?
@visje66: really? Bij mensen die hem lappen?
@Visje66: Max heeft in een vergelijkbare situatie nooit zo’n actie uitgehaald.
@Visje66: je vergelijkt appels met peren. Vechten om positie is iets anders dan de snelste man op de baan eraf rossen omdat je niet gelapt wil worden.
@visje66: Max heeft NOG NOOIT in zijn F1 carrière zo’n debiele actie gedaan als Ocon hier. Jij vind van wel? Bewijzen en niets anders.
Ben echt fan van verstappen maar stel dat ie 0.5 sec had verloren door ff geduldig te zijn, kreeg ocon de volgende bocht blauwe vlag, dan dat middelvingertje en vervolgens opstootje in paddock met Ocon. Het is wel een hoog tokkie gehalte he?
@drdrift: Meehh, nee. Als Ocon had gelift zou hij daarna gewoon zoek gereden worden. De Force India heeft bij lange na niet de pace van de Red Bull. Dus Ocon had de 0,5 seconden verlies moeten nemen.
@viezefreddyw: ben ik ook wel met je eens, maar hopelijk strijdt ie volgend jaar om WK en dat zal ie toch echt slimmer moeten zijn he?
@drdrift: max was er al voorbij maar door de DRS kwam ocon terug en probeerde ten koste van alles voor max te komen
@drdrift: dat kan je dan ook zeggen van Ocon… Wetende dat die toch weer ingehaald zou gaan worden, waarom dan überhaupt proberen alles op alles te zetten om je te ontdoen van je ronde achterstand. Gewoon zeer amateuristisch van Ocon. Hij zal nog wel wat strafpunten krijgen op z’n licentie.
@drdrift: nee, draai het eens om, als Verstappen dit bij Hamilton of Vettel had geflikt waren de rapen gaar geweest. Verstappen ging er helemaal niet vannuit dat Ocon zou vechten om positie omdat niemand dat doet met de snelste auto in leidende positie. Waarom niet? Omdat Ocon gelijk de volgende bocht weer blauw zou krijgen. Tis gewoon een naaiaktie. Punt.
@drdrift: Als daar een RAI of VET gezeten had, was dit een domme actie geweest van Max.
Maar hij had waarschijnlijk niet zien aankomen dan Ocon zo’n ontzettende paraplu is om te willen strijden met de nr.1 die een lap voor je rijdt…
Wat voor nut heeft een straf van 10 sec als je op een ronde bent gereden?
Op de Duitse tv was nog even te zien dat na afloop Max even verhaal gaat halen bij Ocon. Niet doen Max …. die Franse Crêpe blijft toch thuis volgend jaar.

Wat ik niet begrijp is de straf die Ocon krijgt. Dit is toch gewoon zwarte vlag?
@iannuzi: ik had idd ook de zwarte vlag uitgegooid voor Ocon. Ongelooflijk wat een sukkel. En na de race nog volhouden dat je gelijk hebt. Misschien moet Max ook nog het team vragen naar de FIA te stappen voor een schorsing voor Ocon.
@iannuzi: prachtig juist, dat zijn karakters! Kan me ene Schumacher herinneren op spa.
Er zit toch nog een beetje dna van jos in max zijn bloed blijkt na de finish
@cthijs: gelukkig wel anders had niet in de F1 gereden. Schumi is meerdere malen verhaal gaan halen. Heeft hij ook schumi zijn dna?
Ik begrijp de woede van Max wel en toch goed dat hij het bij duwen hield ipv erop slaan
Fabuleus gereden van Max. Heel jammer dat Ocon z’n race verpest, dat sloeg echt nergens op. Nog geluk dat hij als 2de kon finishen, had ook veel verder terug kunnen vallen of had zelfs einde race kunnen zijn.
Waar ik dan minder gecharmeerd van is dat Max zich na de race toch wel laat kennen… Waarom nog verhaal halen als de hele wereld heeft kunnen zien wat voor belachelijke actief van Ocon dat was? Was gewoon niet nodig….
BTW: Hamilton met z’n ubercorrecte PR praatjes weer… ‘thank you sponsors for this… blablabla…’
Vergeleken daarbij is ongepolijste Max dan wel weer een welkome afwisseling :)
@mark383: Toch vreemd.

Hamilton is te veel PR gericht.
En Max moet zich proffesioneler gedragen. Waar is de balans!?
Nog een paar jaartjes zeiken op Max en hij praat op de zelfde karakterloze manier als Hamilton.

BTW, handig vond ik het ook niet van Max, maar het is wel lekker oprechte emotie.
@reactief: gaat om de middenweg wat mij betreft. Je kan toch ook prima oprecht (en boos) zijn zonder fysiek te worden?
Mooie race.
Mooie uitslag.
Domme actie van O’con.
Begrijpelijk dat Max boos is.
Jammer dat ie zich zo laat kennen.
Waar blijft de waardering voor Renault?

De laatste races eindigen de RBs zeer hoog, zowel in de trainingen als in de wedstrijden: combi van chassis, coureurs en motor. En die combi is behoorlijk goed momenteel. Zowel bij VER als bij RIC. Ik moet nog zien of dat volgend jaar beter wordt.
@henkp1: waardering Renault? Hulkenberg dnf en Sainz na ronde 1 niet meer gezien.
@henkp1: Moet je voor de gein eens kijken waar auto’s met renault motor hun tijd winnen en verliezen. Zodra vermogen een factor word lopen andere auto’s harder, zodra vermogen minder belangrijk word is het redbull die sneller is. Ze gaan lekker ondanks renault, zeker niet dankzij.
Moet toch een beetje denken aan de muilpeer die Irvine ooit van Senna heeft gekregen.
Pussy Pussy Pussy
Ocon heeft een driedubbele Pussy
en een slecht geheugen. …. Fransoos

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).