Uitslag Formule 1: Grand Prix van Mexico 2015

Auteur: , 54 Reacties

Een race met bijzondere wendingen op het Autodromo Hermanos Rodriguez circuit in Mexico. Een geflipte Alonso en een pechregen voor Ferrari.

GP Mexico

De Formule 1 race verliep vlot, hoewel een paar puntjes toch wel opvielen. Zo begon de race met een tierende Alonso die klaagde geen power in zijn bolide te voelen. De Spaanse coureur was genoodzaakt een bezoekje aan de pit te brengen, waar zijn Zuid-Europese temperament goed loskwam in de pitbox.

Ook verliep de race voor Ferrari alles behalve vlekkeloos. Al vrij snel belandde viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel in een spin, gelukkig voor hem zonder eventuele schade aan de F1-bolide. Kort daarna vind er een aanvaring plaats tussen teamgenoot Kimi Raikonnen en Bottas. De Ferrari van Raikonnen krijgt zo’n harde opdonder, waardoor de auto voor de rest van de race is uitgeschakeld. Dan, in de 52ste ronde overkomt Ferrari de derde tegenslag. Vettel schiet rechtdoor, en een eenzijdige crash is onvermijdelijk. Einde verhaal voor het Italiaanse F1 team.

Max wist zijn hoofd koel te houden en behaalde zijn doel: een plek in de top 10. De wind stond dit keer goed voor Nico Rosberg, hij wist als winnaar over de eindstreep te komen.

DNF. F. Alonso
DNF. K. Raikkonen
DNF. S. Vettel
DNF. F. Nasr
16. W. Stevens
15. A. Rossi
14. J. Button
13. C. Sainz
12. M. Ericsson
11. P. Maldonado
10. R. Grosjean
9. M. Verstappen
8. S. Perez
7. N. Hulkenberg
6. F. Massa
5. D. Ricciardo
4. D. Kvyat
3. V. Bottas
2. L. Hamilton
1. N. Rosberg54 reacties

Perez heeft immens rondjes op zijn banden gereden en weet toch voor verstappente blijven, dat verdient wel respect!
@uncivilsum: Tja… en onwijs slecht van Verstappen om Perez met zijn mega versleten banden niet voorbij te komen!
@VeniVidiVici: twee woorden : Mercedes krachtbron
@w0o0dy: Dus met andere woorden… ook al komt kwam het canvas door de banden van Perez dan nog kon hij die slome Renault motor voor blijven?! 😞
@venividivici: iets met te hoge temperaturen bij Renault.
@w0o0dy: Eigenlijk is dat één woord.
Echt ongelooflijke saaie race. Één van de saaiste van dit seizoen. Ferrari ongelofelijk gefaald, Räikkönen met een domme fout wat je wel een payback kan noemen van het incident in Rusland. Max de 9e plek, had stiekem gehoopt op een plekje of 2 hoger, al helemaal na het uitvallen van Vettel, maar helaas. Verder niks boeiends gezien, dus op naar Brazilië.
@viezefreddyw: ik vond het eigenlijk wel een leuke ‘saaie’ race. Normaliter val ik halverwege in slaap, maar dit keer niet ;-). En toch knap van Max om die Torro Rosso op P9 te zetten terwijl zijn race pace meer top 12-14 leek te zijn.
@gtwillem: Tja, wat dat betreft heeft Max misschien het maximale eruit gehaald. Toch had ik een klein beetje hoop op P7 of 8. Maar goed, toch prima. Voor de rest zijn er maar weinig dingen gebeurd in de race waardoor ik wel bijna in slaap viel.
@viezefreddyw: Haha inderdaad bij rondje 45 kakte ik best wel in…
@gtwillem: En petje af voor Olaf Mol. Sinds decennia heb ik een hele race naar Olaf geluisterd en mij nul keer geërgerd, zo!
@gallardogt: hij zat wel te slapen toen Bottas Kvyat voorbij ging na de herstart achter de safety car vandaan…. Maar verder weinig om aan te merken inderdaad.
@ahs1979: om = op
@gallardogt: had je het geluid uit?
@viezefreddyw: je hebt gelijk het was een saaie race, maar als die safety car niet was gekomen was het anders gelopen dan had Max meerdere plaatsen vooruit kunnen staan.
@jurgen25: Ja, en als mijn tante een pikkie had, dan was het mijn oom!
@viezefreddyw: eens, viel bijna in slaap zo saai…
Haha je omschrijft het spannender dan de race is. Vond de race de vorige keer leuker. Niet zoveel aan nu.

Wel jammer van max dat hij zijn 8e positie niet wist te behouden. Ook knap van perez dat hij met mediums door blijft rijden, en voor max op zachte, die 45?! Rondes oud waren
@stino: *perez dus op mediums van 45 rondes oud op 8e positie en max met zachte banden op 9e, die dankzij een safety car net achter perez reed
Ligt het aan mij of had er meer in gezeten voor max, als ze niet voor de 1-stop strategie waren gegaan (die verstoord werd door de safety car), maar gewoon mee waren gegaan met de beide williams en rond de vijfde plek zouden rijden?
@robinveerman42: ik denk dat het aan jou ligt, de williamsen
@lambo4all: app laat mijn reacties niet zien, heb ik wel vaker vanaf iphone. Hebben meer Mensen dit?
@lambo4all: ik denk dat het aan jou ligt ;)
@lambo4all: heb ’t ook wel ’s met Android. Krijg reacties in m’n mail die in de app nog niet laden…
@lambo4all: bij mij valt soms gewoon de hele app weg. Maar dat ligt aan mijn prehistorische k*t LG
@gt500eleanor: Ik neem aan dat het niet aan de hardware van uw telefoon ligt dat de app crashed, maar gewoon aan de pauper software van des wereld grootste adverteerder die Lg meelevert.
Saaie race. Een geflipte Alonso is ook wat overdreven volgens mij.
Die sombrero’s, geweldig! Als ze nou eens niet zo kinderachtig zijn om doen sombrero’s op te zetten.
@henkhupelschoten: terwijl sombrero’s hier Als racistisch worden gezien. Ik vond het apart.
@rolov: alles wordt hier tegenwoordig als racistisch gezien…
Jammer voor max…
Max constant, 1 foutje, Bottas goed bezig.
Ik kijk nu het podium, wat een publiek!! De race was netjes, en de baan mooi. Ik kijk uit naar 2016!
Leuk voor Rosberg. Kon hij wel gebruiken. En ondanks alle kritiek: die kerel kan wel serieus sturen.

Wat Max betreft: weer een prima race, jammer van et foutje, maar hey, een keer een mindere race mag best. Daarbij was de Toro Rosso niet echt geschikt voor deze baan. Dat lange rechte stuk met snelheden boven de 350 km/h was wel bepalend, gelukkig. Topsnelheid hoort erbij.

Wat Mexico betreft: leuke baan, race was prima en de sfeer leek briljant te zijn. Zeker dat stadion was fantastisch. We kunnen wel gaan zeiken om de Tilke banen, maar deze is wél leuk.

Wel een zonde: 3 voormalig wereldkampioenen die de finish niet gehaald hebben. Hopelijk is er volgend jaar meer balans tussen de topteams.
@gtwillem: Ben het eigenlijk volledig met je eens, behalve dat van die baan dan…Hoezo is deze baan leuk dan? De enige plaats om in te halen is na het lange rechte stuk met DRS en zelfs dan nog moeizaam. Alleen Bottas probeerde het op een andere plaats en dat kon dus eigenlijk ook net niet. De baan is niet de allersaaiste op de kalender mede omdat er niet overal 10 kilometer run-off is maar echt leuk is anders IMO.

De sfeer leek er echter behoorlijk goed in te zitten dat wel…had het niet erg gevonden om er tussen te staan. Hopelijk blijft het de komende jaren ook zo en was het niet zoals bij een aantal andere races 1 keer een vol huis en daarna teruglopende bezoekersaantallen.
@gtwillem: Bad karma voor Vettel. Voor de race als grapje wensen dat twee andere chauffeurs elkaar maar van de baan moeten Rijden zodat hij punten zou kunnen halen…en dan zelf in je eentje eraf vliegen…
@gtwillem: Jankertje Rosberg heeft gewoon een cadeautje gekregen van het team door Hamilton verplicht naar binnen te roepen, Lewis zijn banden voelden goed aan en wilde, net als Perez de race met de harde compound uitrijden, dan was Nico gezien.
Eigenlijk hetzelfde sennario als in Monaco , het wordt tijd dar Rosberg eens op eigen kracht een race gaat winnen.
Was goed saai
Ik ben in slaap gevallen.
Waarschijnlijk een combi van het bier van vanmiddag en de rust in huis, maar wat een saaie race dit zeg…
Ik wil, nee, ik eis dat alle podia vanaf nu zoals die in Mexico zijn. Hoe koel dat de nrs 1 t/m 3 midden in dat stadion worden neergezet en daar toegejuicht worden. Ook gaaf die VIP lounge die uitzicht heeft op de bochten in het stadion.

De race was wat minder maar desondanks redelijk vermakelijk. Zeker als je hoopt dat Verstappen weer wat naar voren komt. Maar helaas.
Race was een beetje saai en voorspelbaar. Vanaf het begin erg veel pech voor Vettel cq. Ferrari. Je zag van verre al aankomen dat Raikkonen in die bocht een ongeluk zou krijgen met Bottas. Ik zat echt te denken van “daar komt ie”. Tja, Maxxie.. Toch een paar puntjes gepakt. Het mooiste van deze race in Mexico is het publiek. Vanaf het begin tot het eind luid,zingend en super vrolijk. Geweldig..!!
wat een suffe race zeg..wereld van verschil met de vorige race toen ik op het puntje van mijn stoel zat…
Niet extreem spannend, maar ik heb er van genoten.
Kimi karma is een bitch.
Klein foutje van max maar toch weer 2 puntjes erbij
Waarom lees ik bij de reacties niets over Vettel? Wat was hij dramatisch vandaag. Echt werkelijk waar alles fout gedaan wat hij fout kon doen. Die grap van gister op de persconferentie pakte verkeerd uit haha. Met als klap op de vuurpijl zich op een vreemde manier de bandenstapel in glijden. Nee, die Vettel had volgensmij teveel jalapenos gegeten denk ik ;p
@87sandyd: ik heb bij de eerste schuiver geroepen dat er een probleem was met de remmen van Vettel alleen noemde hij het zelf niet. Wel leek de finale schuiver op een probleem linksvoor met de rem maar goed.. Info dat ik het juist zou hebben ontbreekt.
@87sandyd: begrijpelijk. Ergens denk ik dat er serieus iets mis was met zijn auto. De Ferrari mag dit jaar wel niet de topper zijn, maar als je moete hebt om dat ding onder controle te houden op P14 moet er wep iets mis zijn. En een foutje bij Vettel kan best. Misschien zelfs twee. Maar dit was excessief. Die auto was gewoon even helemaal Ka met een U en een Tee.
Wat is toch mis bij ferrari
@wildbeest: de rijderskeuze. Kimi is over-the-hill en zelfs hun onbetwiste eerste man Vettel is vorig jaar niet onverslaanbaar gebleken.
De woordenwisseling tussen Hamilton en pitcrew was ook wel interessant bij de tweede pitstop. Lewis ging niet naar binnen in de ronde dat het team dat vroeg en hij stelde de vraag of hij echt nog wel een setje nieuwe banden nodig had. Pits antwoordde dat het om veiligheidsredenen ging en de band het wellicht niet tot het einde zou volhouden.
Toen hij een ronde later wel net aan de pits in dook, wilde hij bij het verlaten direct feedback hebben over de staat van zijn banden want hij gaf aan nog een langere stint te willen rijden. En zo misschien voor Nico te kunnen eindigen.

Misschien was dit wel de tactiek van Mercedes om weer eens een zege aan Nico te “gunnen”. Die trouwens ook niet heel gebalanceerd over kwam toen hij tegen zijn pitcrew blafte dat hij niet meer wilde weten wat zijn voorsprong op Lewis was……

Wat mij betreft duidelijk dat Nico zich nog niet wil schikken in de rol van tweede coureur, maar op de baan, op de momenten dat het er echt om gaat, niet in staat is om boven de capaciteiten van Lewis uit te stijgen en aanspraak te maken op de andere rol.

Voor wat betreft Max: solide race, jammer van dat kleine foutje in het stadion wat hem P8 kostte, maar op deze baan met een STR 9e eindigen voor de twee Mercedes powered Loti ( Of Lotussen) is netjes. Jammer dat er geen druppel van de voorspelde regen gevallen is want dan hadden we een totaal andere race gekregen.
@ahs1979:

Daar zat ik ook al aan te denken.
Er klonk flink wat wantrouwen door in Hamiltons stem. Hij was er duidelijk van overtuigd dat ie langer door kon op die set banden.

Op het poduim leek ie ook duidelijk teleurgesteld met de gang van zaken.
@carmasterr: hij had het gewoon kunnen doen natuurlijk.. Titel op zak, constructeurs titel ook.. Gewoon gaan en zien waar je strandt..
F1 wordt denkelijk ook al bepaald door Rothschild Bankdynasty . . .

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).