Unieke GTA-Viper blijkt minder waard dan origineel

Auteur: , 22 Reacties

Zeer uniek en nog eens heel betaalbaar ook. Wat wil een mens nog meer?

Het is een opmerking die we weleens tegenkomen in de comments: het lijkt wel een auto uit GTA. Bij de auto op deze foto’s is dat een terechte constatering, want het ís een auto uit GTA. Het betreft namelijk de Banshee, de intepretatie van Rockstar Games (de makers van GTA) op de Dodge Viper GTS. Zoals bij bijna alle auto’s uit GTA lijken ze op een bestaande auto, maar zijn ze net wat anders. Fabrikanten zitten er niet op te wachten dat hun auto’s gebruikt worden om misdaden mee te plegen. Wel ironisch: een van de hoofdpersonen uit GTA 5, Micheal de Santa is een bankrover en rijdt in een ‘Obey Tailgater’, wat een Audi RS6 moet voorstellen. Dat kan geen toeval zijn!

Terug naar de Bravado Banshee. De auto is door West Coast Customs gebouwd. Zowel het koetswerk als het interieur werden verbouwd, waardoor de auto rechtstreeks uit Liberty City of Los Santos lijkt te komen. Een dame in Amerika heeft de auto gewonnen en sindsdien is het treurnis troef met de gemodificeerde Viper. De dame die de auto won, zette de auto te koop om zo de studie van haar zoon te kunnen bekostigen.

De auto werd destijds verkocht voor 45.200 dollar, aanzienlijk minder dan 170.000 dollar die er eerst gevraagd werd. De auto is dit jaar in augustus verkocht via een veiling van Mecum Auctions. Toen ging de Banshee weg voor 30.800 dollar. Maar volgens de huidige eigenaar is er een einde gekomen aan de neergaande spiraal en stijgen de prijzen voor Banshees weer! De auto staat nu te koop namelijk voor 62.991 dollar. Dus volgend jaar kun je er het dubbele voor vangen. Of niet, natuurlijk. Het is in elk geval wel een van de meest originele auto’s in je garage. En dat voor de prijs die je ook kwijt bent voor een nieuwe velgenset voor je Veyron. Kopen? De advertentie check je HIER.22 reacties

Geen echte TwinTurbo mod zeker ? Toch een gaaf ding hoor …
Echt heel vet $30,000 voor zoiets speciaals vind ik echt weinig
@janmetdelangeachternaam: dat bedrag is zonder melkkoetax uit ons kikkerlandje. Even wachten tot er minimaal 100 maanden voorbij zijn, of nog beter 15 jaar. Daarna LPG erin en als Youngtimer gaan rijden.
@janjansen: De melkkoetax, ook wel bekend als de tax waarmee de wegen enzo onderhouden worden.

In de VS heb je genoeg wegen waarbij je denkt dat je in een 3e wereld land zit rond te rijden.
@janjansen: de basis is een oude GTS, dus deze is op papier al wel 15 jaar oud
@janjansen:
een lpg tank onder je Amerikaanse pickup kan ik best begrijpen. Maar wat voor armoedzaaier ben je als je een volbloed sportwagen met 8.4L V10 en hem dan ombouwt naar lpg.
Je hebt ook zo’n types die een oude Amerikaan kopen. Er een aarslelijke lpg injectie opzetten, wat gaten in de body boren voor de tank en gans de koffer op offeren, om er vervolgens 2000km per jaar met te gaan rijden. Na 5 jaar zijn hun kleppen en pakkingen kapot door de lpg en loopt hun motor vast en kan een 50 jaar oude klassieker rechtstreeks de shredder in.
Dat is toch gewoon megavet
Vooral tof als je fan van de game bent, denk ik. WCC maakt wel top kwaliteit voertuigen!
Geef mij het origineel maar.
Deze wil ik!
Zo’n auto wordt pas geld waard als de jongeren die de game speelden geld over gaan hebben voor nostalgie. Zelfde voor alle porsches, ferraris en straks de hothatches. Daarna waarschijnlijk de suvs. X5, range, navigator
In GTA is ie duurder, maar in het echt heb je geen vliegende DeLorean’s. Alles heeft zo zijn kwaliteiten.
@720s: Duur? In GTA jat je de auto gewoon..
@720s: t is overigens wel erg belachelijk hoe duur wagens in GTA zijn geworden.

Alles om de sharkcard verkoop te stimuleren wss…
@toyotafortuner: jup, zoals praktisch elke game in 2018.
Ik vind ‘m ook superslecht nagemaakt, ben wel een fan van de auto uit gta maar vind met name de achterkant veel te groot, hij klopt gewoon niet.. Als ze er beter werk van hadden gemaakt hadden ze wellicht meer kunnen vangen, maar dit lijkt meer op een goedkoop Leepu-achtig knutselpakket
@Flamingo: Leepu altijd 1
Gave auto! Na aankoop even langs benny’s customs
@goodfellar1: om dan uiteindelijk op de veilside rx7 van tokyo drift te laten lijken! 👌👍
Zo’n auto die iedereen vet vindt maar niemand wil hebben.
De nissan skyline is ook minder waard geworden maar ik heb wel een gekke money glitch dus maakt niet uit joh

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).