Veilingsnoep: een Tesla Model S limo die bijna af is

Auteur: , 18 Reacties

Negentig procent af, ik zweer het je.

Afgelopen weekend schotelden we je al een Tesla Model S station voor, gemaakt door een stel Britten die het beste voor hebben met de trouwe viervoeters. Maar je kan letterlijk en figuurlijk natuurlijk nog groter dromen, vooral als je uit ‘Murica komt. Het bewijs: deze Tesla Model S limousine.

Zoals te zien is op de foto’s, heeft de limo nog wat werk nodig voordat ‘ie daadwerkelijk de weg op kan. Volgens de verkoper is ‘ie ’90 procent af’. De reden hiervoor is dat de auto gediend heeft voor een reclameproject en daarvoor hoefde de auto niet per se volledig afgebouwd te worden.

De basis van de limo wordt gevormd door een Tesla P85D en het middenstuk is gemaakt van aluminium. Dit is wel ‘gewoon’ gedaan door een bedrijf dat zich daadwerkelijk bezighoudt met het bouwen van limo’s. Niet dat je denkt dat het Amerikaanse equivalent van de Loden Leeuw-winnaar een zaag in een Tesla gezet heeft, wat de foto’s eerlijk gezegd wel een beetje doen vermoeden.

Het is dan ook een optie om het bedrijf in kwestie een niet gespecificeerde extra som geld te geven om het gevaarte alsnog af te maken. We vragen ons af waarom de limobouwer dit niet sowieso doet, maar goed, ze zullen de nodige rekensommetjes wel gemaakt hebben.

Zelf word ik niet direct heel warm van dit projectje, maar het hoogste bod staat inmiddels toch al op 30.100 Dollar. Mocht je dus interesse hebben zal je meer moeten bieden alvorens ‘m op te halen in het zonnige Huntington Beach, California. Ik ben vast benieuwd naar het rapport wat de RDW opstelt bij invoer.18 reacties

Als reclameproject? Wat voor een reclame was dit !?
@janmetdelangeachternaam: voor een autosloperij
Vreselijk
daar passen lekker wat accu’s in zo. Eerste Tesla met actieradius boven de 1000km?
@geelbarrel: die is er al. Nederlandse gasten hebben dat voor elkaar gekregen met een standaard tesla dacht ik.
@rolov: Met een top van 30 km/h ;-)
@geelbarrel: dan zakt het chassis in
Nu met ludicrous mode wegrijden, en dan moet iemand voorin het limo gedeelte zitten. Die ligt gelijk door de achterruit heen.
Pffffff wat zijn die limo’s toch altijd verschrikkelijk lelijk.
@potver7: nou zo’n zwarte zakelijk Lincoln Towncar (waar je tegenover elkaar zit) vind ik best mooi.
Wat hebben die amerikanen toch met stretched limousines? Zijn toch spuuglelijk..
@wijsneus: Niet alleen lelijk en ordinair, maar ook nog eens volledig nutteloos als echte ‘limousine’. Zeg nou zelf, wat bied dit meer dan een een lange RR, Bentley, Merc, Lexus o.i.d.. Je zit er als VIP toch alleen of met z’n tweeën in want met meer mensen wordt het juist minder comfortabel en exclusief.

Als veredelde party-bus werkt het dan weer wel..
@dracae: in een zakelijke limo kan je met z’n vieren tegenover elkaar zitten.
Ludicrous mode lijkt me wel leuk als de gasten achterin lastig zijn.
Bezint eer gij begint.
@jaapiyo Wagen rijdt niet. De CEO van het bedrijf heeft Jason Huges (bekende tesla hacker) gecontacteerd voor hulp. Hij zegt dat ze (te) veel schade hebben aangericht om hem operationeel te krijgen.
@stanny: ok, alle elektro er uit, v8 er in en klaar!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).