Vergeet Le Mans, zo kijk je de 24 uur van de Nürburgring

Auteur: , 16 Reacties

Jetzt geht's los.

tuktuk

Vorig weekend was het voor racefans tijd voor de Franse klassieker in Le Mans (verslag). Het is altijd weer een mooi schouwspel, maar de hype werd dit jaar wel flink gedempt door het feit dat de winnaar vooraf al vaststond. Als enige echte fabrieksteam in de hoogste klasse mocht Toyota niet verliezen. Koppel dat aan het feit dat Alonso vorig jaar zijn voor de triple crown benodigde victorie al binnen had gesleept en er was eigenlijk ‘geen verhaal’ aan de kop van het veld.

We moesten het plezier dus vooral halen uit de andere klassen. In een daarvan ging onze landgenoot Jeroen Bleekemolen aan de haal met de winst, maar helaas kreeg hij te maken met Franse nonsens. Iemand van de organisatie leek besloten te hebben dat het team van Jeroen met de Ford GT niet mocht winnen. Tijdens de race kregen ze al twee dubieuze straffen. Toen ze desondanks alsnog wonnen, heeft de ACO de auto nog eens ‘goed bekeken’. Als gevolg daarvan kreeg het team eerst een straf opgelegd, waardoor het teruggezet werd naar plek twee. Omdat de benzinetank 0,1 liter te groot zou zijn werd uiteindelijk maar besloten Jeroen en zijn matties helemaal te diskwalificeren.

Gelukkig is er dit weekend meteen een kans voor de racefan om de zure nasmaak van chateau migraine weg te spoelen met wat frisse Riesling. In de Duitse Eifel gaat namelijk over een half uurtje de 24 uur van de Nürburgring van start. Er doen weliswaar geen prototypes mee, maar dat maakt de race niet minder spannend (integendeel misschien wel). De Duitse fabrikanten van dikbolides zijn natuurlijk goed vertegenwoordigd en nemen het op tegen Ferrari’s, Nissans en de Glickenhaus. Daarnaast zijn er in de lagere klasses ook weer de nodige paradijsvogels terug te vinden met oude Golfjes, BMW’s, Subies, Clio’s, KTM X-Bows en natuurlijk ‘de Manta’.

Twaalf Nederlanders komen aan de start. Hun namen luiden Yelmer Buurman (AMG GT3, #6), Renger van der Zande (AMG GT3, #9), Indy Dontje (Ferrari 488 GT3, #22), Stef Dusseldorp (BMW M6 GT3, #33), Ricardo van der Ende (BMW M2, #40), Tom Coronel (Nissan GT-R, #45), Kay van Berlo (Aston Martin Vantage GT4, #76), Christiaan Frankenhout (BMW M3 GTR, #82), Carlo van Dam (Subaru WRX STI, #88), Nicky Catsburg (BMW M6 GT3, #99), Einar Thorsen (Porsche Cayman, #141) en Marco van Ramshorst (Porsche 718 Cayman GTS, #159).

Kijken kan, via het officiële youtube-kanaal van de race. Onze racereporter @rubenpriest is ook terplekke aanwezig, dus mochten er heel speciale dingen gebeuren komt er wellicht nog wat heet nieuws direct vanaf het circuit. De start valt tijdens de F1 kwalificatie om 15:30 uur. Ik zou kijken en daarna gewoon ons verslag van die kwali lezen.16 reacties

Top bedankt! 👍🏻
Die Coronel’s die missen ook geen enkele (race)klasse!
Ziggo sport zal het ook uitzenden vanaf 20:00 uur vanavond.
@viezefreddyw: ik zie herhaling f1?
@dutchdriftking: Het is te zien op Ziggo Sport Extra 2. Helaas niet in HD.
Thnx! Maar hij is ook gewoon in het Engels te bekijken ipv Duits
https://youtu.be/x4-9UHEwrps
@daan83: die staat hier inderdaad ook aan via de Apple TV. Nu gaan we de donkere uren in met ‘golden hour’ nu.
@stephane8200: bij mij ook via Apple TV, gaat prima! Best heftig om te zien dit, vooral die slipstreams op het lange rechte stuk! Ben benieuwd wat er vannacht gaat gebeuren in het donker..
Wat heeft @rubenpriest toch een vervelende baan zeg…
#jaloers
@gandini: it’s a tough job but somebody’s gotta do it!
Waarom rijdt Dontje nu met een Ferrari? In VLN rijdt hij normaal altijd met Mann filter Mercedes.

Benieuwd of Van Dam weer kan winnen dit jaar. Hij heeft al een aantal keren gewonnen met Subaru.
@schnor: die rijdt ook al jaren mee. Heb hem ergens 2004/2005 gesproken toen hij volgens mij de eerste keer mee reed. Wij reden toen in dezelfde klasse VLN vlak voor de 24h. Hij stond vlak voor ons op de grid op Döttinger Höhe. Komt uit Vlaardingen. Aardige kerel.
Ik ben er live bij dit jaar, kijk er nu al naar uit!
Jullie zijn 1 Nederlander nog vergeten die in de SP9 klasse rijdt, namelijk Jules Szymkowiak.
Wat een geweldige race!! Wordt nu hopelijk spannend tussen de leidende audi en de grasmaaier van manthey met tuinman Kevin Estre achter het stuur.
ik kwam net terug van een dagje Mosel, terug via Prüm en Verviers, een 3-tal trucks gezien en wat gecrashed spul op trekkers. Ik denk dat ik weet, waar ze vandaan kwamen (niet van Spa). Maar waarom lees ik op AB niks over de uitslag van deze race?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).