Verhuurder wil dat wanbetalend Spyker opkrast [updated]

Auteur: , 24 Reacties

Dat de bodem van de kas bij Spyker al even in zicht was zal niet als een verrassing komen. Inmiddels schijnt de autobouwer die al een tijdje geen auto's meer bouwt ook een redelijke huurachterstand te hebben. Reden genoeg voor de makelaar om de wanbetalers uit het pand te willen kegelen.

Escape from the every-room

Vanmiddag speelt daarom in Lelystad een kort geding tegen Spyker, zo vlooide Quote uit. Naar verluidt is de betalingsachterstand opgelopen tot 150.000 euro, een bedrag dat nog niet in het laatje wordt gebracht als je een oude C8 zou veilen.

Eiser is de Gooise makelaar Jacques Walch. Mocht de uitspraak negatief uitvallen voor Muller c.s. (die gisteren al naast de nodige GM-miljarden grepen), dan kan de toko altijd nog verhuisd worden naar de garage van zijn sprookjeskasteel.

En hoe zit het eigenlijk met al die Chinese miljoenen?

Update: oeps, nu ook Spyker Events & Branding in surseance?24 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Wat een fiasco dat hele Spyker. En ondertussen een spoor van ellende achterlatend voor allerhande schuldeisers. Zal wel het ‘kale kip kan je niet plukken’ verhaal worden. M.a.w. mensen kunnen fluiten naar hun centen.
@borrelnoot:

ja joh .. en ook als je een beetje (zelf) nadenkt ..
zo joh .. anderhalve ton joh ..

wat ben je dan voor een makelaartje poep om daar ophef over te maken ..
@lincoln: ja, een makelaar hoeft geen brood op de plank. En anderhalve ton huurachterstand is gewoon veel geld. Klaar. Als jouw baas een paar maanden loon bij je achterhoudt; vind jij allemaal best? Je hoeft geen inkomsten?
@borrelnoot:

dik 10 jaar aan elkaar kunnen verdienen ..
daar ga je gewoon discreter mee om ..

google anders effe op zijn naam ..
nog een grotere charlatan harses als V.Muller ..
@lincoln: daar draai jij je Lincoln niet voor om.
@damrakker: Kan ook niet, het is een Amerikaan.
@haaldie20inchvanjegolfaf: true en daar is anderhalve ton een vedergewicht.
@lincoln: Nog afgezien van het bedrag – zo’n actie heeft alleen zin als hij al een andere potentiële huurder heeft voor het pand, want aan een leeg pand verdien je ook niks. En een verhuurd pand is meer waard dan een leegstaand pand, zelfs al wordt de huur niet betaald.

Kortom, ik denk dat meneer Müller en meneer Walch niet meer zulke goeie vrindjes meer zijn.
@lincoln: Schiet jij het even voor, oh wacht jij zit hele dag hier op ab, werk je wel ?
Goh, verrassend.

Het verbaasd me dat ze nog niet failliet zijn verklaard. Gaat tijd worden, dan kan dit hoofdstuk afgesloten worden. Helaas want ik vond de auto’s die ze niet bouwden altijd erg mooi. Nu een beetje verouderd maar het is dan ook al een tijdje terug dat ze nog actief waren.
@lekbak:

maar wat zegt het je dan dat ze nog niet failliet zijn verklaard in exacte wetenschap ??
dus buiten de verbazing verontwaardiging en wollig geblaat ..
Nieuws over de financiële situatie van Spyker komt nog vaker voorbij dan dat Ebola gejammer…
Ik vind het vooral verbazingwekkend dat er nog telkens mensen zijn geweest die geld in een bedrijf wilden stoppen waar geen tot weinig resultaat was. Je kan voor 99% zeker weten dat ze voorlopig toch geen geld gaan verdienen. De markt veroveren lukt toch al niet meer (want geen vertrouwen meer door potentiele kopers) en met giga schulden maak je voorlopig toch geen winst. Ik vind het sneu maar ook wel vaak dom van de mensen die nog (veel) geld krijgen van VM. Terecht dat de verhuurder Spyker weg wil hebben.
@utr1984: Maar wat schiet die verhuurder hier mee op dan? Die huurschuld krijgt hij er niet mee betaald. Dan kan hij net zo goed wachten tot de boel op de fles gaat (kwestie van tijd) en dan een claim neerleggen bij de curator.
@potver7: Ik gok dat hij een andere (wel betalende) huurder paraat heeft om intrek te nemen in het pand. Als dat zo is snap ik dat hij ze zo snel als kan weg wil hebben… Nu je verlies nemen voordat het groter en groter groeit.
@potver7: Voor het geld hoef je het niet te doen. Banken en overheidsinstanties gaan altijd voor bij faillissementen. Voor overige schuldeisers blijft er dan meestal weinig tot niets over.
@potver7: Zo werkt het natuurlijk niet. Curator: Zo dus u wilt geld zien van Spyker? Dat is er helaas niet plus u heeft zich onvoldoende ingespannen om uw huurpenningen te ontvangen toen Spyker nog uw huurder was. Helaas pindakaas, achter in de rij aansluiten. Dwz: Je kunt fluiten naar je geld. Nu heeft de verhuurder nog enige kans wat terug te zien. Een failliete tent in jouw pand wil je natuurlijk ook niet. Beslagleggingen door andere schuldeisers, alleen maar gezeik.

Het kan ook een eerste stap zijn richting een faillissement aanvraag. Er zijn nu eenmaal procedures die moeten door gelopen.
Hebben ze denk je nog wat Spijkertjes staan om te veilen? Werkende, 100% voltooide, Spijkers?
En wat zou zoiets doen op een veiling? Voor eentje met niet al te veel kms en zonder schade, maar wel een aantal jaartje oud, doet dat nog meer dan 70k (pre-belastingen)?
Beetje armoedig dat de huur van die veredelde loods in Zeewolde niet meer opgehoest kan worden door dhr. Muller.
@riddertevoet: kunnen en willen zijn hele andere dingen.
Kan die man zijn paspoort niet worden ingenomen? of desnoods verbannen naar een verre streek v/h koninkrijk in Tsjaad of zo?.
Das knap gedaan van VM, normaal gooien ze je er veel eerder uit..
Respect..
Kan er nog iemand reageren over dat VM boven het maaiveld uitsteekt, en dat iedereen die hem een sjacheraar vindt een loser is en dat we trots moeten zijn op zijn VOC mentaliteit and all that other jazz? Dan hebben we dat maar gehad.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).