Verkiezingen 2017: VVD verhoogt maximumsnelheid A2

Auteur: , 46 Reacties

Melanie heeft er totaal geen bezwaar tegen als we snoeihard gaan.

Melanie

Het zal je niet ontgaan zijn dat er in het Haagse momenteel gesproken wordt over allerlei dingen die met het verkeer te maken hebben. Gisteren berichtten we al dat er vorig jaar enorm veel boetes uitgeschreven zijn. Vandaag was er opeens een brief van Ard van der Steur waarin hij aangaf dat de ‘boeteprikkel’ eigenlijk pervers is. Maar dat is nog niet alles!

Zojuist heeft Melanie, net als Ard lid van de partij van de auto’s, de Tweede Kamer te kennen geven dat we volgend jaar op de A2 ook overdag 130 mogen rijden tussen Amsterdam en Utrecht. Momenteel mag je op dit traject alleen 130 boenderen tussen 19:00 uur ’s avonds en 06:00 uur ’s ochtends. De rest van de tijd moet je je voortbewegen met een tergende slakkengang van 100. Tenminste, als je het ministerie van Veiligheid en Justitie niet in verleiding wil brengen om je een prent te bezorgen.

Het risico is alleen wel dat de beweging die Jesse Klaver aan het bouwen is, zo groot wordt dat de goede werken van Melanie pardoes doorgestreept worden in maart. Mocht de Obama-light van GroenLinks inderdaad enorm groot worden, dan moeten we omwille van de CO2-uitstoot waarschijnlijk 50 rijden op de snelweg in een Smart op stekkersap. Niet bepaald goed nieuws voor de betere A2 Racer.46 reacties

Loze verkiezingsretoriek..
@james82:
Nou.
Daar zit wel een duur prijskaartje aan. Eindelijk een einde aan het megavele geflits op dat traject.

Als de VVD dit daadwerkelijk bewerkstelligd is het gewoon mooi.
@fiestacruizer:

“Bewerkstelligen” ??

Een paar bordjes wisselen en flitspalen afstellen ..

10 minuten werk voor een niet-ambtenaar ..
@fiestacruizer: de vvd en vooral Rutte was toch dat zooitje leugenaars met loze beloften zoals iedere burger 1000 Euries bij de vorige verkiezingen? Volgend jaar rijd je daar overdag gewoon 100kmh
@lekkerlinksrijden: kortzichtige mensen die lopen te klagen over die 1000 euro. Tuurlijk heb je die 1000 euro niet op je rekening gestort gekregen, dat wil niet zeggen dat je die duizend euro niet indirect verkregen hebt. Maar dat mag je niet zeggen in Nederland, hier zijn we graag ontevreden. Stemmen we massaal weer ff links de komende verkiezingen (de PVV is ook links op economisch gebied), waarna het grote uitdeelfestijn weer van start kan gaan, en rechts het over vier jaar weer allemaal op de rails moet zien te krijgen.
@ettie: die 1000 heb je niet gehad. Want de man van 1000 euro, Mark Rutte, heeft daar zelf “sorry” voor gezegd. Ik zou graag zien dat de mensen eens weer masaal links gingen stemmen want als je ziet wat rechts de afgelopen jaren kapot gemaakt heeft. Kijk alleen eens naar de zorg. Overigens zal ik de eerste zijn die toegeeft dat ook de PvdA er een potje van gemaakt heeft. Maar dat gaat weer niet op voor Dijsselbloem, die heeft Nederland en Europa goed onder controle. Puinruimen is meer iets voor links dan voor rechts.
Overigens zou ik het beleid van de PVV niet sociaal willen noemen. Wilders is eigenlijk gewoon een ontspoorde VVDer die zich van het populisme (zeg wat de mensen willen horen en niet noodzakelijk dat wat je echt gaat doen) bedient. Helaas slikt een groot deel van de bevolking de mooie woorden voor zoete koek.
@mashell: Wat hebben de VVD en de PVDA samen zo slecht gedaan dan? Volgens mij kan iedereen naar de huisarts bij het minste of geringste, zonder daar een rekening voor op de deurmat te krijgen. Volgens mij word je in Nederland prima behandeld als je echt ziek bent. Volgens mij hebben de VVD en de PVDA Nederland netjes de crisis uitgeholpen. Als je terugkijkt op de afgelopen vier jaar, en dan focust op de feiten en niet je gevoel, dan valt het allemaal nog wel mee. Maar dat zien we niet in dit land, zoals ik al eerder benoemde, omdat we hier zo graag boos zijn en de regering de schuld geven van je individuele gebrek aan succes in de afgelopen 4 jaren.
@ettie: Haha, je bent überhaupt kortzichtig als je op een van de partijtjes stemt. Linksom of rechtsom.
@michaelb: ik ben dan toch wel benieuwd wat je denkt te bereiken met het niet stemmen op zo’ ‘partijtje’, als je al mag stemmen tenminste…
@ettie: Dat mag ik zeker! Al ben ik niet zo kortzichtig en hou ik de eer voor mijzelf
En daar is ze weer, de verkeersminister van populisme. Als het om infrastructurele zaken van belang gaat (HSL, NS/Prorailsoap), dan mag de staatssecretaris het vuile werk opknappen.
@poursuivant: misschien dat beter. Een staatsecretaris die de moeilijke zaken opakt kan dat veel meer in de luwte en dus effectiever doen dan een minister.
@mashell:

LOL ..
130 snoeihard?
@gertjan2012: Kun je het je voorstellen? Snoeien met 130 km/u? Best hard dus..
@fanboy: Nee, maar dat is met 100 ook amper te doen…
@gertjan2012: zeker voor een ambtenaar niet.
Och, mijn blauwe trabant gaat toch niet hard genoeg.
Tjonge wat maakt de VVD zich belachelijk zeg, zo richting de verkiezingen. Wat ontzettend doorzichtig allemaal. A zeggen en vervolgens B doen.
Maar eerst nog even een paar miljoen aan fluisterasfalt leggen….
Hard rammen? Snoeihard? 130? Serieus?!?!
@dedon: Dit artikel is helaas nog populistischer geschreven dan deze loze verkiezingsbeloftes.
@dedon: wees blij, in België gaat de snelheid naar beneden…
@boomhauwer: ja wss om ongelukken te voorkomen door alle gaten in het asfalt. Logisch dus.
@str8six:
Daar heb je een punt…
Groot onderhoud? Die weg is gloednieuw toch?
@mrrallycross:
Waarschijnlijk één haarscheurtje geconstateerd op de vluchtstrook. Levensgevaarlijk natuurlijk.
@mrrallycross:

En ook nog effe “onderzoek” doen ..
Verkiezingen…….
Triest eigenlijk, he… Het beleid van een land aanpassen niet omdat het de burger dient, maar om zieltjes te winnen voor de aankomende verkiezingen. Wat een bananenrepubliek.
Populisme..
Op zich niet onlogisch dat de VVD dit voorheen succesvolle stokpaardje opnieuw berijdt, hun andere stokpaardje “crime fighter” is met de blunderministers Opstelten, Teeven en van der Steur nogal de mist in gehobbeld.
@mashell: “berijdt” nice!
Toch mooi ..

Dat NLers gewoon kunnen stemmen op dit soort volk ..

En het nog ECHT doen ook ..
@lincoln: nog mooier….

Nederlanders die niet stemmen maar wel van alles te zeiken hebben over de regering.

En te LAF om zelf de politiek in te gaan.
Poeh, 10kmh? Poehhh men! Veul!
@john4545: 30 ;-)
Het erge is nog dat ze het heel serieus nemen. Zoals die doos van een Barbara Visser (alle negatieve eigenschappen die een politicus kan hebben, maar dan samengevat in één persoon). Alsof het om leven en dood gaat…. Maar waar hebben we het over, 10 hele kilometers per uur. En daar zitten al 5 (vijf!) jaar over te ouwehoeren….

Zou je binnen een willekeurig bedrijf moeten doen, vijf jaar ouwehoeren over iets debiels als pak ‘em beet printpapier. Ben je al lang 4x ontslagen.
@Rob: het gaat toch van 100 naar 130?
@donvliet:
Maar het gaat mij om het feit dat op 28 november 2011 minister van infrastructuur Schultz van Haegen aankondigde dat de maximumsnelheid verhoogd gaat worden per 1 september 2012. Nu, exact 1.878 dagen later, zijn ze daar nóg steeds bezig.

Blijkbaar zijn ze incapabel om doodeenvoudige afspraken te maken, die vast te leggen, die dan uit te voeren en die dan gewoon zo te laten. Zeg maar, niet iedere week er weer over gaan neuzelen. Omdat milieudefensie wat wil. Omdat Barbara Visser wat wil. Omdat de buurman van drie hoog achter wat wil.
@Rob: ja die frustratie deel ik. Wat mij betreft hadden ze gewoon van alle 120 in een klap 130 mogen maken. Helaas kan dat niet zomaar in dit land vanwege juridische beperkingen. Dat heeft, naast dit nadeel, ook voordelen. Iedereen heeft inspraak, op elk niveau. Zo probeert men alle belangen te balanceren. Een mooi principe maar het leidt wel tot een hoop bureaucratie en een weinig daadkrachtige overheid op momenten dat er doorgepakt moet worden.
Betekent weer wel dat een afspraak van de aanpalende gemeenten met de rijksoverheid niet meer waard is dan het papier waarop hij geprint is. Onbetrouwbaar, die VVD. Gaat ze daar stemmen kosten.
Alle reacties onder dit artikel zijn geschreven door een stel azijnpissers! Wij hebben prima snelwegen maar die 3 hele minuten die je ermee opschiet per rit boeien mij echt niet. Als je snoeihard wilt gaan, rijd dan lekker naar Duitsland!
@ghost:

Nou .. ga jij toch lekker 100 rijden ..

En met je verbeten kop iedereen “zuur” noemen die harder rijdt ..
@lincoln: hap! Hap!
@ghost:

Ja .. en flink ook .. eikel ..
Shame on me ..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).