96% van de verkeersboetes werd je aangesmeerd door:

Auteur: , 42 Reacties

A. Oom agent B. Sebastian Vettel C. Camera's

96% van de verkeersboetes werd je aangesmeerd door:

2016 was een lekker jaar voor de boetepot. Er werden namelijk 9.437.717 verkeersovertredingen geconstateerd. Denk daarbij aan het meepakken van een rood licht, fout parkeren, bellen in de auto en natuurlijk aan te hard rijden. Maar liefst 9.080.173 van deze overtredingen werden geconstateerd middels kentekenregistraties. Effe vergelijken met het 2015. Toen werden 7.968.912 boetes opgelegd en daarvan werden 7.727.170 overtredingen met kentekenregistratie vastgesteld.

We moeten er wel eerlijk bij vermelden dat het aantal staande houdingen toenam van 241.742 gevallen in 2015 naar 357.544 stuks in 2016. Legt u zelf even de link met etnische profilering, voordat wij allerlei politieke clubjes op ons dak krijgen? Het gemiddelde boetebedrag lag in 2016 op 75,06 euro. Een vergelijking met 2015 is helaas niet mogelijk, maar wel weten we dat de gemiddelde boete voor te hard rijden is vastgesteld op 58,11 euro.

Daarmee slaan we meteen een bruggetje naar de populairste boete. Van de 9,5 miljoen prenten waren 7.972.245 stuks opgelegd wegens overschrijding van de maximumsnelheid, ondanks beweringen van het IWO. Hiervan werden 2.212.592 snelheidsduivels gesnapt middels trajectcontroles en 4.067.291 overtreders waren de sjaak dankzij flitspalen.42 reacties

D. Stichting aap ..
@lincoln: HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
@lincoln: Ik dacht Sebastian Vettel. Honestly.
@donvincenzo: Die gaat voor 99,8% Duitse pünktlichkeit.
Kennelijk nog veel mensen die zonder Flitsmeister rijden…
@pier: ik gebruik vaak Flitsmeister. Afgelopen jaar echter twee keer gepakt. Twee keer door rood. In Den Bosch, en in Antwerpen. Beide uiteraard vaste flitspaal. Vooral die in Antwerpen verwijt ik mezelf. Ik reed zowat elke dag langs dat ding. Een keer werd ik verleid door een oranje licht, en gaf gas bij. 80 kmh ipv de toegestane 50. DAT was pas oerstom…
@camber24: gevalletje weten dat het niet slim is en toch doen haha. Verder is Flitsmeister ook geen 100% garantie, ben zelf ook een keer waar je 100 mocht met 108 (heftug) mobiel geflitst omdat ‘ie 50 meter daarna pas afging. Maar ben er ook vaak door gered.
@pier: ja ik ook vaak zat door gered. Maar soms denk je er echt gewoon niet aan, en dan word je dus gepakt. Nou ja, eigenlijk meer beboet voor je eigen stommiteiten. Letterlijk dan ;-)
@camber24: The devil made you do it
Techniek heeft ook nadelen voor de automobilist :(
Ik heb dit jaar niet meegedaan gelukkig.
@trustmeiamanengineer: Ik dit jaar ook nog niet.. Is dan ook pas koud 17 dagen oud dat 2017..

Vorig jaar 1 staande houding, en 2 mobiele flitskastjes.. 3x eigen schuld dikke prent. Gelukkig (?) ging het wel drie keer om forse overschrijdingen en hoop ik de teller dit jaar weer op de nul te houden,.. zoals de 20 jaar vóór 2016 ook relatief boete vrij waren.
Gisteren mijn eerste (hopelijk laatste) van 2017 binnengekregen. € 165 omdat ik in een moment van onoplettendheid een straat was binnengereden waar geen verkeer in mag, heb nog rechtsomkeert gemaakt toen ik het opmerkte na 10 meter rijden maar oom Agent was in een slechte bui en heeft hem toch geschreven..
@misterdrogba: je fout willen en doen verbeteren en dan toch nog een bon uitschrijven, wat voor een nono ben je dan?
Vorig jaar 26 dzd km gereden en papa staat heeft niets aan mij verdiend ! (Behalve geintje wegenbelasting-getankt in duitsland en belgie)
@klausie: Jij betaalt geen loonbelasting of inkomstenbelasting? :D
@klausie: ik betaal graag belasting. Zo draag ik bij aan de zorg, onderwijs, veiligheid en alle andere nuttige dingen die de overheid doet.

Trots zijn op het feit dat je bijna geen belasting betaalt en wilt betalen vind ik net zo triest als al dat belastinggeld wat over de balk word gesmeten door onze overheid.
En ik maar denken dat die verkeersboetes zijn aangesmeerd door jezelf…
Toch meer Verstappens als je denkt ..
@astonmaarten: meer DAN
@ardonjr: PREACH IT!
“9.437.717 ” aantal boetes.. x 8 euro administratie kosten (of hoeveel is het tegenwoordig?)
Dat is een beste inkomsten bron voor het CJIB.
@ardonjr: 9 Euro… Kan je nagaan…
@viezefreddyw: altijd 1 cent teveel overmaken, ze mogen de fooi niet aannemen en moeten dus 1 cent terug storten. Dan Kun je ze tenminste aan het werk zetten. Top tip van de dag!
@henkhupelschoten: en dan gek opkijken als het volgend jaar €10 wordt…
@henkhupelschoten: Ja, dat zou je kunnen doen. Maar wat heb je er uiteindelijk aan? Je bent toch echt zelf degene die de fout ingaat…
@henkhupelschoten: ja! Laten we het overheidsapparaat nog inefficiënter maken.
@tievdz: kan dat dan nog?
@ardonjr: €9 volgens mij zelfs al
@ardonjr: 84939453
Eigen schuld, dikke prent! Hahaha
Meer controle op mobiel int verkeer, en nog hogere boetes..
Afgelopen jaar 1x gesnapt in een trajectcontrole. Reed er 120 terwijl er op dat moment maar 100 mocht (al waren alle hectometerbordjes afgeplakt en zou je dus 130 verwachten). Echter, bleek het ijkingsrapport al ruim twee jaar verlopen te zijn ten tijde van de overtreding (en daarmee is er dus geen geldige meting). Bezwaar gemaakt natuurlijk. Wordt vervolgd.

Dus word je gesnapt in een trajectcontrole, log in bij het digitaal loket van het CIJB en controleer alle documenten! Kan je zomaar eens een hoop geld schelen…
@e1000bmw523i: tijd om te delen op welke weg dat was lijkt me. Niet dat ik er zelf baat bij heb maar anderen hier wellicht wel.
@lekbak: In dit geval was dat het traject op de A2 ter hoogte van Nieuwer ter Aa. Maar het speelt bij meerdere trajecten. Iets met laksheid…
Helaas is ’16 een duur jaar geweest. 2 boetes uit Frankrijk van ongeveer 80,- per stuk (mobiel) en in Rotterdam 130,- door een vaste. Merk wel dat het elk jaar meer wordt. Enerzijds logisch naarmate ik elk jaar meer rij, anderzijds nog steeds erg jammer en dom.
Ben 1x geflitst, 11kmph te hard, 121 euro.
@ronaldddvos: wat een geld voor die 11 kmph
@tievdz: Och, 20 km te hard kost je inclusief administratie 163 euries…
En bedankt he, CJIB!
Niet voor niks is de A2 een goudmijn

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).