Viermaal zij aan zij in de Mercedes EQV

Auteur: , 9 Reacties

Iedereen! Naar binnen!

Het is zo vreselijk jammer dat personenbusjes in Nederland niet goedkoper zijn. Alles dat erin moet, past erin, ongeacht of het nu spullen of, net als in dit geval, mensen zijn. Kijk maar eens: liefst acht mensen kunnen zeer comfortabel worden vervoerd in deze Mercedes EQV, het allereerste volledig elektrische busje van het merk.

We kijken hier in het specifiek naar de EQV 300, die bij Mercedes op de stand staat op de IAA in Frankfurt. Deze uitvoering is voorzien van een elektromotor met een maximaal vermogen van 150 kW, wat omgerekend kan worden naar grofweg 200 pk. De auto heeft een accupakket van 90 kWh, wat in de praktijk resulteert in een rijbereik van ruim 400 kilometer. Wie hem aan de snellader hangt, kan de batterij in een uur tot 80 procent bijladen.

De technische details zijn interessant, maar praktisch gezien is dit simpelweg een hele fijne auto. Hij is beschikbaar in twee formaten: 5,14 meter of 5,37 meter. Wie niet iedere zitrij voorziet van individuele stoelen, kan er overigens nog een extra persoon in kwijt. In totaal passen er negen mensen in de EQV.9 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Het wordt er niet leuker op met al die elektrische gebakjes.
Kan je hier de achterstoelen uithalen en gebruiken als een cargovan wanneer nodig? Dan zou het wel interessant zijn.
@royaledeluxe: ik heb V als Cargo , stoelen er uit klikken en goed als grijs kenteken. Als in de EQV de hoogte hetzelfde is moet het gaan lijkt me.
@shellplc: vooral bij busjes wil je toch een ronkende 4 cilinder diesel die lekker herrie maakt zodat de hele wijk hoort wanneer de pakketjes komen?!

Met dit zit je nietsvermoedende op de bank en gaat de bel opeens…
Waar zien jullie vier rijen dan? Ik zie er maar drie..
Ben ik de enige die 3 zit rijen ziet?
Dan zouden er maar 8 personen in totaal in kunnen 7+1(bestuurder) vanwege het dashboard uisteekt in het midden (zoals bij een gewone v klasse)
Bij een vito dashboard kan het wel.
En als er 4 zit rijen zijn dan zouden er 11 personen passen omdat bij de gewone v klasse 3stoelen per rij kunnen (op de voorste na)
Doug DeMuro had de vorige personen bestelbus van mercedes helemaal afgekraakt benieuwd wat hij hier van vind
@sonnybonds: appels met peren vergelijken wat hij deed. De meest kale personenbus waarmee je een duikploeg mee naar een haven vervoerd vergelijken met een volgeladen SUV. Stop daar die duikploeg maar eens in met uitrusting. Dan zag de vergelijking er heel anders uit.
@sonnybonds: de metris is niet te vergelijken met een v klasse.
Zelfs een kale vito tourer is luxe vergeleken met de metris

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).