Verstappen en Horner over de tweede seizoenshelft

Auteur: , 16 Reacties

Wat is de hoop en wat is de vrees?

Max-Christian

Nu de zomerstop écht van start is gegaan nadat de test van deze week tot zijn eind is gekomen, is het tijd om vooruit te blikken naar de tweede helft van het seizoen. We zeggen overigens de helft, maar stiekem zijn we al over de helft van het seizoen. De kalender kent namelijk slechts 20 races en daar hebben we er al 11 van gehad.

In de strijd om het kampioenschap bij de constructeurs staat Red Bull (184 punten) momenteel al vrij ver achter Mercedes (357 punten) en Ferrari (318 punten). Horner merkt echter fijntjes op aan GPUpdate dat Red Bull in de laatste vier races maar twee puntjes minder wist te pakken dan Ferrari. Volgens hem is de afstand tot de nummer twee inmiddels te groot om goed te maken, maar het doel moet wel zijn om in de tweede helft van het jaar meer punten te scoren dan het team uit Maranello. Christian wil alles op alles zetten om vanaf nu elke race op het podium te staan.

Nieuws reist echter net zo snel als de auto’s in de F1-wereld en dus heeft Max ook alweer gereageerd op de uitspraken van Horner. De Nederlander twijfelt eraan of de ambities van zijn teambaas wel haalbaar zijn:

“Dat is wel redelijk optimistisch. Maar ja, we gaan het zien. We moeten wel altijd positief blijven. Hopelijk kunnen we nog een paar stappen zetten, dan hebben we wel kans denk ik. We moeten nog steeds verbeteren en tijd inhalen ten opzichte van de teams voor ons. Wat de motor betreft komt er niet veel meer dit jaar, dus we moeten vooral blijven werken aan de auto. We moeten zorgen dat we die blijven ontwikkelen, dat is ook positief voor volgend jaar.”

Terugblikken op zijn eerste seizoenshelft doet Max liever niet, want hij heeft er naar eigen zeggen niet zulke goede herinneringen aan overgehouden. De Nederlander viel in veel races uit en om het af te maken torpedeerde hij in Hongarije zijn teamgenoot van de baan. Het enige positieve puntje is volgens Max dat het met zijn eigen pace wel goed zit:

“Ik wil er niet op terugkijken. Ik ben veel uitgevallen natuurlijk en heb heel veel punten misgelopen. En qua snelheid…ten opzichte van Mercedes en Ferrari zaten we er in het begin gewoon niet bij. Maar van mijn kant was de snelheid wel goed denk ik.”16 reacties

“En qua snelheid…ten opzichte van Mercedes en Ferrari zaten we er in het begin gewoon niet bij. Maar van mijn kant was de snelheid wel goed denk ik.”
Zegt hij daarmee dus eigenlijk dat Ricciardo geen goede snelheid had?
@danmar: Nah, zo zal dat niet bedoeld zijn. Er wordt hem gevraagd naar zijn eigen seizoen so far, en hij reageert daarop door te zeggen dat hij wel snel was maar zijn auto niet echt. Dat is geen jab richting Ricciardo ofzo.
@edge: ja dat denk ik ook, maar je kan het iets anders interpreteren. De Telegraaf zou er een mooie kop van weten te maken ;-)
@danmar: klopt, maar aan dat soort praktijken wagen wij ons nooit bij AB.
@jaapiyo: ROFL okeeee
@danmar: Nee.. hij zegt dat zijn auto niet snel en niet goed genoeg was. En dat hij zelf wel snel genoeg was geweest om te winnen.
@danmar: Nee. Hij zegt dat de Red Bull niet mee kan komen met de Ferrari’s en Mercedessen, maar dat hij als coureur wel mee kan komen met de coureurs van de Ferrari’s en Mercedessen.
@loremipsum: wat @Edge en @vondick al zeiden terwijl ik aan het typen was dus.
@loremipsum: Jou verwoording omschrijft het misschien wel het best, excuses aanbieden dus nergens voor nodig :)
@danmar: hij zegt dat zijn pace voor hem goed voelt. Niet dat RIC zijn pace slecht is.
@danmar: en, snap je het nou? ;)
Ik vind die Horner een beetje een slappe kletsmajoor.
Praatjes vullen geen gaatjes.
Misschien kan iemand dat een keer tegen Christian zeggen.
Met die trage auto van Red Bull.
@kempenaer: misschien moeten ze jou teambaas maken?
@kempenaer: slappe kletsmajoor
@kempenaer: Heb het even tegen hem gezegd, maar niet met die trage auto van Red Bull. Gewoon met een appje.
“Ik ben veel uitgevallen natuurlijk en heb heel veel punten misgelopen. … Maar van mijn kant was de snelheid wel goed denk ik.”
Het is dus niet de schuld van Max dat de chauffeur van de bergingstruck zo langzaam reed.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).