Verstappen en Norris vormen team voor 12-uursrace

Auteur: , 14 Reacties

Guppies waren het daar nog, niet?

Verstappen en Norris vormen team voor 12-uursrace

Komend seizoen rijden Max Verstappen en Lando Norris respectievelijk voor Red Bull en McLaren en is het goed mogelijk dat ze het met elkaar aan de stok zullen krijgen. De Nederlander en Brit zijn echter allesbehalve aartsrivalen van elkaar. Integendeel, samen trainen ze regelmatig op de realistische simulatorgame iRacing. De twee kunnen duidelijk goed met elkaar opschieten, want dit weekend vormen zij een team voor de 12 uur van Bathurst.

Een week na de officiële 12 uur van Bathurst, wederom een buitengewoon spectakelstuk, is het de beurt aan simracers om zich aan de uithoudingswedstrijd op het onverzoenlijke circuit te wagen. Verstappen en Norris verschijnen aan de start in een BMW Z4 GT3 van Team Redline, het team dat zij normaal gesproken ook vertegenwoordigen. Naast Verstappen en Norris zullen ook TR-teambaas Atze Kerkhof en de Nederlandse BMW-fabriekscoureur Nicky Catsburg, die afgelopen weekend deelnam aan de echte 12-uursrace, in de auto rijden.

In de tweede auto van het team zien we nog een bekend gezicht: Rudy van Buren. De Nederlander won de simcompetitie van McLaren en werd zodoende opgenomen in het team. Tegenwoordig mag van Buren Formule 1-simulatorwerk uitvoeren voor de equipe uit Woking. Van Buren deelt zijn Z4 GT3 met V8 Supercars-held Shane van Gisbergen en TR-teamgenoten Ben Cornett en Justin Ruggier. Wie de wedstrijd komend weekend wil volgen, kan dit doen op de website van iRacing. De herhaling van de officiële Bathurst 12 Hour bekijk je hieronder.14 reacties

Ocon slaat deze over?
@gertjan2012: die neemt de controller over als zij hem proberen te lappen om ze vervolgens van de baan te duwen.
Als ik de naam Lando lees, moet ik direct denken aan Lando Calrissian..

Cloud City B*tch! Cloud Cloud City B*tch!
@ghost: Als ik de naam Norris lees dan denk ik aan Chuck.

De gast die eigenhandig de auto bouwde waarmee zijn moeder naar het ziekenhuis reed toen ze van hem ging bevallen.
Hoe zit dat eigenlijk online? Moet je daar ook iets van een race licentie halen om mee te kunnen rijden op het hoogste niveau? Of kun je gewoon een team inschrijven? Lijkt me wel gaaf om eens zo’n race mee te maken.
@gandini: Ik ben niet heel erg thuis in het online spelen van iRacing, maar voor zover ik weet kan je meedoen , maar moet je misschien wel een bepaald niveau in het spel halen.
Livestreams zijn er altijd te vinden, Jimmy Broadbent doet bijvoorbeeld vaak mee en rijdt ook tegen de bekende rijders. https://www.youtube.com/user/jimski10
@gertjan2012: iRacing werkt met een ‘licentie’ systeem. Je kunt niet zomaar in de hoogste klassen meerijden.
Je verdient punten door cleane races te rijden (dus op de baan blijven), geen contact te maken met andere rijders, en uiteraard door goed te finishen.

Ik heb het een hele tijd terug een tijd gespeeld. Super om te doen maar wel tijdrovend en relatief duur.

Ik zeg relatief duur want je betaald een abbo en daarnaast heb je nog kosten om auto’s en banen te kopen. Sommige vinden dat geen problemen, andere zijn war minder blij als ze promoveren naar een nieuwe klasse en dan een nieuwe wagen a 10$ en een baan (of 2) a 15$ moeten kopen.

Overigens komt geen enkele andere Sim in de buurt.
Het is écht racen, netjes, respect naar elkaar, en moeilijk.

Wil je gewoon een lekker potje sturen? Assetto Corsa is uitermate geschikt hiervoor.
Als je het echte werk mag doen, dan is dat simracen toch geen hol aan? Of zie ik het nu helemaal verkeerd?
@dutchdriftking: is ook een vorm van competitie, al ben je er goed is dan is het zeker vermakelijk.
@foramen: tja je rechterhand is als 14 jarige ook best vermakelijk, maar wanneer je het ook gewoon echt kan doen geniet dat toch de voorkeur. Maargoed, bij gebrek aan beter……
@dutchdriftking: Kan je uit ervaring vertellen dat het best fijn is om af en toe weer 14 te zijn en vijf tegen een te spelen. Ook als je al een hete raceauto thuis hebt liggen.
@dutchdriftking: rechterhand is dik in de 30 nog steeds vermakelijk ..
Links ook trouwens ..
Staat Max op een krat of zo?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).