Verstappen gooit schaduw op Hamiltons teamgenoten

Auteur: , 39 Reacties

Max heeft zijn Magnum 7.1 halfautomatisch gepakt en wat schoten gelost.

VER

Vorig jaar werden Vettel, Hamilton en Verstappen nog gezien als de big three van de F1 grid. Dit seizoen echter is Charles Leclerc bezig de status van Vettel ernstig te relativeren. Meer dan dat; met zijn laatste races heeft LEC een sterk argument gecreëerd om de naam van de Duitser in dit lijstje te substitueren met die van hemzelf. Doch zeker voor de zomerstop werden Hamilton en Verstappen nog gezien als de koning en de kroonprins van de F1. Dat roept uiteraard de vraag op: wie van de twee is er nou beter?

Het antwoord zullen we helaas waarschijnlijk nooit krijgen. Want hoewel Hamilton eerder dit jaar nog aangaf dat hij Verstappen graag als zijn teammaat zou hebben zodat hij dan zou kunnen laten zien dat híj echt de beste is, staat Bottas ook volgend jaar weer naast hem in de garage. Niemand gelooft dat HAM daar niet stiekem blij mee is. De Brit zal vast denken dat hij beter is dan Vettel, maar ergens diep van binnen zal hij zich toch ook weleens afvragen of hij op deze leeftijd nog wél in staat zou zijn de jonge garde te verslaan…

In een interview met PA news agency is Verstappen niet te beroerd om dit potentiële pijnpuntje voor LH44 aan te stippen. Volgens MV33 heeft Hamilton namelijk ‘niet bepaald de beste teamgenoten gehad’. En ja, dat maakt het wel makkelijk om titels binnen te slepen als je team de beste auto maakt, aldus Max.

Of Max de teamgenoten van Lewis terecht onder de bus gooit is natuurlijk voer voor discussie. Toen LH44 debuteerde in 2007 werd hij bijvoorbeeld de teamgenoot van een zekere Fernando Alonso. Het eindresultaat is genoegzaam bekend: de twee honden vochten om een been en Kimi Raikkonen ging er in de Ferrari mee heen.

Nadien kreeg Hamilton inderdaad wel de schromelijk overschatte Heikki Kovalainen naast zich bij McLaren. Daar had hij niks van te duchten. Doch nadat McLaren ook wel doorkreeg dat de Fin echt te licht was voor hun team, moest Hamilton afrekenen met de volgende wereldkampioen naast zich in de vorm van Jenson Button. Dat afrekenen lukte trouwens amper. Sterker nog; Jense versloeg Hamilton in een van de drie seizoenen dat de twee teamgenoten waren.

In 2013 vertrok Hamilton naar zijn huidige team Mercedes, waar hij herenigd werd met zijn oude vriend Nico Rosberg. Zeg wat je wil over Nico, maar een beetje snel dat was ‘ie wel. In de kwalificaties was ROS vaak sneller (in 2014 won hij het kwalificatieduel) en in 2016 stal hij uiteindelijk de titel van de Brit. Ja oké, er was natuurlijk de geplofte motor voor Hamilton in Maleisië, maar Rosberg zat er dus wel dicht genoeg bij om daar maximaal van te profiteren.

En dat brengt ons naar HAM’s huidige teamgenoot, Bottas 2.0.. Of moeten we zeggen Kovalainen 2.0.? In de F3 was BOT al trager dan Jules Bianchi, maar op een of andere manier heeft de Fin zich in een zitje bij topteam Mercedes weten te manoeuvreren. Hamilton heeft geen kind aan de Brinta-bikker. Dat is nu al enkele jaren de situatie die Max kent, dus wat dat betreft is zijn inschatting niet zo raar. Kijken we echter iets verder in het verleden, dan doet MV33 toch een drietal wereldkampioenen iets tekort…39 reacties

Maar diezelfde teamgenoot wordt ook geacht de officieuze “eerste rijder” strategisch te ondersteunen. Dus wat wil je hierover vinden?
Dikke BMW uit de 7 serie!
@undifined1: verkeerde artikel.., Dikkie Dik?
@drdre1: zeker dikkie dik! En helemaal niet verkeerde artikel ;) kijk maar bovenaan…
@undifined1: wellicht zijn sommigen nog te jong voor deze referentie! Is al een flinke tijd terug althans.
@speedygonzalez: als autoblog hebben we natuurlijk ook de schone taak om de jonge garde de klassiekers bij te brengen.
@jaapiyo: waarvoor dank! Ik heb hem maar weer eens opgezocht, wat een pareltje
@jaapiyo: +1 voor ‘Brinta-bikker’. Een mooie variatie op ‘quinoa-kauwer’.
@jaapiyo: Nostalgie 1!
@drdre1: en steekt een dikke spuit heroïne in zijn pootje…
Max zou gerust wat bescheidener mogen zijn. Nare uitspraken heeft die soms. Ik zie Albon hem nog het vuur aan de schenen leggen.
@breakingpoint: Max kan af en toe zeker wat tactischer met zijn uitspraken omgaan. Maar aangezien zijn stamboom van het kamp afkomstig is heeft hij nou eenmaal het hart op de tong. Persoonlijk kan ik dat zeer waarderen en vind ik het mooie entertainment. En dat is toch uiteindelijk wat F1 is!
@breakingpoint: Dit is weer zo’n slecht F1 artikel dat lekker selectief quote. Maar goed.
Max heeft het in de Telegraph over de afgelopen jaren, niet over alle voormalige teamgenoten van Hamilton.

Ik citeer even de originele bron:

“In de afgelopen jaren heeft Lewis niet de sterkste teamgenoten gehad. Als je de juiste auto hebt, kan je iedereen verslaan. Lewis is een geweldige coureur en een van de beste die ooit in de Formule 1 gereden heeft, maar hij heeft ook de beste auto gehad. Als je een dominante auto hebt, is je teamgenoot de enige met wie je echt strijdt”, vertelde Verstappen aan The Telegraph.

Dat schets toch net even een ander beeld (en verhaal).
Dit is meer commentaar op wat MV heeft gezegd dan een artikel, toch?
Max had 5 jaar geleden nog geen tv thuis? Een beetje respectloos naar wereldkampioene terwijl jezelf nog niet heel veel heb bereikt.
@atrak: *wereldkampioenen.
Alonso, Button en Rosberg…Stuk voor stuk wereldkampioenen, iets waar jij op dit moment alleen nog maar van kunt dromen Maxie!
@theracingelf: Max heeft het dan ook helemaal niet hen gehad, zie mijn eerdere reactie hierboven.
Ik denk dat het nog een hele uitdaging gaat worden voor Verstappen om wereldkampioen te worden in de F1.
Ik heb zelfs het vermoeden dat Leclerc dat eerder zal zijn.
Vervolgens zullen ook rijders als Russel, Norris, Ocon, De Vries, enzovoort ook tegen die tijd in een auto kunnen zitten om voor de wk titel te rijden.
Verder is het nog maar de vraag of Verstappen überhaupt in de Mercedes terecht gaat komen, Ocon lijkt eerder in aanmerking te komen.
Tegen die tijd dat dit voor Verstappen zou kunnen gebeuren, kan het zijn dat het Mercedes team er niet meer is, of niet meer dominant is, en dan zit je op het verkeerde moment in de verkeerde auto.
Als Max in 2020 geen wereld kampioen wordt, dan kan het wel eens een hele uitdaging worden om nog überhaupt Wereld Kampioen te worden.
Zeker met de nieuwe 2021 regels en al de aflopende contracten in 2020.
@HZW: Begint wel realistisch te worden. Aan de andere kant, veel leeftijdgenoten van Max rijden nu nog in de lagere klassen. Volgens mij reedt Lewis ook nog geen F1 op deze leeftijd.
@rickthestig: andere tijd. Toen Hamilton in de F1 kwam was hij een van de jongste van het veld.

Ik vind het feit dat rijders steeds jonger zijn als ze een F1 mogen rijden/testen ook een bewijs dat de auto’s relatief makkelijk te rijden zijn. De fysieke inspanning ligt lager.

Ik denk niet, ik weet het eigenlijk wel zeker, dat er ooit een 16/17/18-jarige in de jaren 80 serieus een F1 getest heeft laat staan heeft deelgenomen aan een wedstrijd.
@HZW: max gaat z’n vader achterna, iedere keer voor het verkeerde team kiezen.
@hzw: Zoals in alles. The right time in the right place. Stop Hamilton in die Red Bull en hij is ook geen wereldkampioen. Ondanks Hamilton zijn kwaliteiten is het maar een saaie wereldkampioen.
@hzw: Ocon gaat naar Renault, dat is al lang bevestigd.
@hzw: En De Vries zit gaat naar de Formule E, die komt niet eens voor een stoeltje in de F1 in aanmerking.
Tja, geen fan van Lewis, maar hij is bizar goed. Zelden te betrappen op een fout. Vandaag tijdens de eerste crash meteen vragen hoe het met de coureurs is, doet hij goed.
Nou nou nou, Bottas heeft toch een indrukwekkend aantal punten verzameld. Je moet het nog altijd wel doen. Dat Bottas afzeiken hier en door Olav vinnik een beetje goedkoop.
@ericd: Het probleem met Bottas is ook niet zozeer dat hij zijn puntjes niet meepakt, maar dat Bottas vooral niks speciaals lijkt te zijn. Van de 20 coureurs op de grid zou meer dan de helft zijn resultaten kunnen evenaren in de Mercedes.
Hamilton, Vettel, Verstappen en Leclerc zijn alle vier coureurs die race in race uit het maximale resultaat proberen te halen en dat ook uitstralen in hun hele doen en laten, zowel op de baan als naast de baan. Bottas is een degelijke coureur die net iets minder snelheid heeft dan die voorgenoemde jongens, en ook niet het temperament van dat soort coureurs heeft. En wat krijg je dan? Dan kun je inderdaad bij een topteam terechtkomen, maar ben je niks meer of minder dan het schoothondje van het team. Het overkwam Barrichello, het overkwam Massa, en nu overkomt het Bottas.
@edge: Helemaal mee eens, maar voor Mercedes is dat absoluut geen probleem. Die hebben de ideale tweede rijder in huis. Snel genoeg om de constructeurstitel binnen te slepen en mak genoeg om niet in opstand te komen. Ik zou geen betere tweede rijder kunnen bedenken.
Max is gefrustreerd daar hij tot de conclusie is gekomen dat hij dit jaar geen races meer zal winnen en minder podiumplaatsen zal behalen dan in 2018. Dat vreet aan hem, hij is een winnaar maar zit helaas in een mindere wagen en dan maak je soms ondoordachte uitspraken ….
Uitspraken zijn nog het enige spannende in de f1
Max is zijn momentum kwijt. Voor zover hij dat ooit had. Iedereen ziet nu dat hij helemaal niet zoveel beter is als iedereen dacht. Terwijl Hamilton zijn Mercedes weer als eerste over de meet sleept terwijl het eigenlijk de tweede auto van het veld is. Maxie doet mee in de marge en dit soort uitspraken helpen hem niet. Een beetje bescheidenheid zou hem sieren. Maar dat is hem kennelijk vreemd. Dat is ook precies te reden waarom hij niet in een topteam komt. Grote bek maar weinig prestaties.
@gebruikersnaam3: Heeft Verstappen jou persoonlijk iets misdaan ofzo?
@edge: ja. Hij heeft de F1 omgetoverd tot een tokkiefestijn hier in Nederland.
@gebruikersnaam3: En jij dacht: if you can’t beat them, join them. Jij opmerkingen zijn nou niet bepaald van een geweldig hoog niveau. Je schrijft veel dingen als feiten, terwijl het aannames zijn. Daarnaast laat je het klinken of je alles wel even beter kan, maar dat kan ik toch maar moeilijk geloven. Maar dat wat jij doet is tegenwoordig een beetje de tendens op bepaalde onderwerpen op Autoblog. Je bent voor iets en fanboy of haat het en dan is alles slecht daarover. Haalt het leuke en interessante uit de comments. Maar misschien dat het type artikelen van Autoblog daar ook wel aan bijdraagt.
Zal max de aller beste coureur worden die nooit wereldkampioen is geworden? Ik gun het hem, reden voor een feestje en mee te leven op de bank. Maar zelfs een bottas staat nog voor de rest, dus als er geen Hamilton zou zijn, zou Bottas nu nog de beste papieren hebben. Al dat gekloot met eerste en tweede rijders, motorwissels etc etc. Ferrari en redbull hebben geen kans, staan meer dan 100 punten achter op Ham.
Bottas wordt wel wat tekort gedaan. Behalve dat Bianchi ook geen koekenbakker was, heeft Bottas in de Williams zeer indrukwekkend gereden. Hij domineerde Massa compleet en daarnaast wist hij regelmatig het vuur aan de schenen te leggen van de Ferrari’s waar hij regelmatig mee vocht in de tragere Williams.
Verstappen verlos gewoon twee keer van Ricciardo en vorig jaar won hij eindelijk, maar toen werd Ricciardo’s seizoen geplaagd door pech. Hamilton versloeg in zijn eerste seizoen meteen Alonso.
Praten is zilver, zwijgen is goud.
Verstappen kan zich beter op zijn eigen prestaties richten in plaats van te proberen een meervoudig wereldkampioen te diskwalificeren.
Bescheidenheid siert de mens, zelfs als je wel enig recht van spreken hebt.
Volgens mij doet Bottas het heel goed, zeker als Ham het neusje van ze zalm is. Mensen zijn ook snel vergeten dat RBR pas sinds dit jaar met Honda werkt, dat ze boven verwachting presteren, en dat Max nooit dit jaar WK zou worden al gaan sommigen daar na een winst meteen over schrijven. Diezelfde kenners vinden dat Max zsm in een Merc moet rijden, maar dat is ook gokken. De Verstappens zijn all-in op RBR en vice versa en daar valt wat voor te zeggen. Al wordt hij nooit WK en blijft hij zo rijden met soms winst dan nog is het een geweldige carriere. Maar brengt hij het WK weer naar RBR dan is dat toch van een ander kaliber als in de beste auto stappen en winnen. Teveel kenners de laatste tijd in dit landje. Wat Max zegt is daarbij wel juist en hij zal niet op Alonso doelen of Rosberg, het is gewoon perfect repliek op die stootjes onder de gordel van Ham. Hoort er ook bij.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).