Verstappen: “Harde werk begint te lonen”

Auteur: , 28 Reacties

Tot op heden was het sappelen en afzien, maar nu komt het zoet.

MV33

Max Verstappen heeft de smaak te pakken. Na zijn zege in Oostenrijk staat komend weekend alweer de volgende race op de kalender, namelijk die in Engeland. Het is tevens de tweede thuisrace in successie voor het team. Officieel is Red Bull Racing immers ingeschreven in het wereldkampioenschap als Oostenrijks team, maar de fabriek is gevestigd in Milton Keynes, op een steenworp afstand van Silverstone. Max geeft op zijn website aan alvast uit te kijken naar de race op een circuit dat hij naar eigen zeggen erg tof vindt:

Ik kijk uit naar Silverstone, vooral na onze overwinning in Oostenrijk vorige week. Het was een heel erg speciaal moment voor het hele team en voor Honda. Al het harde werken begint zich te lonen. Ik geniet van Silverstone Circuit vanwege de hogesnelheidsbochten, waarvan Becketts en Maggots mijn favorieten zijn. Het is gaaf er te rijden. Ik ken het ook aardig goed, want voorafgaand aan de Formule 1 reed ik er al met een Formule 3-auto.

Omdat onze fabriek vlakbij ligt, is het ook een thuisrace voor het team, dus ik hoop dat we voortgang kunnen blijven boeken en op zondag voor iedereen een mooie show kunnen weggeven. Veel gave, snelle bochten is wat we mooi vinden en ik kan me een Formule 1-kalender zonder Britse Grand Prix niet voorstellen.

Dat is echter niet de enige reden dat Max van Zilversteen houdt, MV33 gaat ook nog even vol LH44 voor de fans. Zo vol dat je je afvraagt of hij het bewust doet als een grapje:

Het is mooi al die Britse fans op de campings te zien en hun steun vanaf de tribunes te ontvangen. Er komt altijd veel publiek op af en ze behoren zeker tot de meest gepassioneerde Formule 1-fans ter wereld.

We vinden het overigens mooi dat Max zo positief is, maar vragen ons tegelijkertijd af of de verwachtingen nu niet meteen té hoog gespannen zijn. In Oostenrijk was Red Bull onder andere goed omdat de Honda-motor puik overweg kon met de hitte in vergelijking tot de krachtbronnen van Mercedes en Ferrari. Tijdens de typische Britse zomer is dat voordeel op Silverstone echter waarschijnlijk minder aanwezig.

Honda’s motoren honcho Toyoharu Tanabe wil Max weliswaar binnen afzienbare termijn meer power geven in met name de kwalificaties, maar gaf onlangs aan de Silverstone daar nog te vroeg voor komt. Als klein voorproefje op de voorspelling die we voorafgaand aan de race doen: het zou wel weer eens heel saai kunnen worden met Mercedes ver voor de rest…28 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Het wordt weer eens tijd voor een lekkere regenrace, daar op Silverstone. Dat hoort toch zeker ook wel bij de Engelse/Britse cultuur.
@RRRobert: en dan ben ik toch zeer benieuwd wie er beter is in de regen, Lewie of Max.
@brammetjedeb: Lewis, heeft Brazilië 2016 gewonnen, Max niet ….
@erik2907: Ja. Met een snellere auto. Maakt weliswaar minder verschil in de regen maar het helpt zeker.
gh via Android app
@erik2907: Dat scheelde maar pak ”m beet 3 rondjes.. Als je de rondetijden checkt t.o.v. Lewis, bleek Verstappen fors in te lopen.
@erik2907: Lewis had 2 pitstops en Max 5 pitstops. De slechtste tactiek kwam van RedBull dat weekend…
@laptom: En Lewis had vrij zicht vrijwel de hele race … Maar goed, de huidige RB doet het helaas niet zo goed in de regen, toch ?
@erik2907: maar niemand had ’t over Lewis toch? Nee, volgens mij niet… 🤔
@drdre1: jawel.
Ik wil niet heel pessimistisch zijn, maar 1 zwaluw maakt nog geen zomer. Verwacht dat zaterdag middag , na de kwalificatie het weer hetzelfde oude liedje is.
@gertjan2012: ja iedereen die anders verwacht is een carnavalssupporter
Zit niet het meerendeel van de teams op een steenworp afstand van Silverstone?
Hard werken…

Gasgeven en een beetje sturen voor anderhalf uur.
@pielemuis: je vergeet erbij te vermelden dat er na afloop weer een paar miljoen op de rekening wordt bijgeschreven
@pielemuis: en elke dag mega veel sporten, je moet behoorlijk conditie hebben, maar goed verder geen zin om helemaal uit 1 te zetten waarom. Kijk de docu F1 op netflix maar een keer, dan zie je hoe veel zei sporten naast die 1,5 uur race op zondag.
@ghost: Sporten is hobby, geen werk.
@pielemuis: Als je er voor betaald wordt is het werk. En ze worden er vrij redelijk voor betaald.
@kle500: Als ambtenaar krijg je ook redelijk betaald, maakt het nog geen echt werk.
@pielemuis: handjevol topcoureurs itt miljoenen ambtenaren, ambtenaren worden idd overbetaald
@pielemuis:
Wat is dan het verschil tussrn een timmerman die ’s avonds een rondje huppelt en een atleet die in de avonduren zelf een (niet-ikea) kast bouwt?
@original_arnoud: De een is een uitslover, de ander een beunhaas (volgens de belastingdienst) …
@dawwg:
Dus volgens de belastingdienst mag je niet je eigen kast bouwen? Dan zal ik maar niet verklappen wat ik allemaal al in mijn huis geklust heb.
Één zwaluw maakt nog geen zomer. Dat het nu 1 keer van een leien dakje ging allemaal wil niet zeggen dat ‘het lek’ boven is. Mercedes had gewoon een kut weekend in Oostenrijk. Ik moet het allemaal nog zien.
Vlak Kubica niet uit.
@karaya: hoeft niet, doet ie zelf wel.
Benieuwd of de truuk van een blikje Red Bull in de tank nu opnieuw zal werken.
Als de race nu eens net zo spannend gaat worden als Oostenrijk, zou helemaal wijs zijn!
-edit: nutteloze bijdrage-

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).