Verstappen: “Het was een leerzaam seizoen”

Auteur: , 18 Reacties

Is het al voorbij dan?

Met nog een race te gaan hebben we het seizoen nog niet helemaal afgesloten, maar tijdens een interview voor zijn website werd Max alweer gevraagd om terug te blikken op zijn jaar. Afgezien van het feit dat het bovenal behoorlijk wisselvallig was, heeft de Nederlander vooral veel opgestoken over zichzelf. Deze extra kennis en vaardigheden zullen bijzonder goed van pas komen wanneer hij eenmaal een écht competitieve bolide onder zijn billen krijgt.

Hoewel hij gedurende het jaar, en dan met name in de eerste helft, met aardig wat dieptepunten te maken kreeg, kijkt hij over het algemeen redelijk tevreden terug op het seizoen. Ondanks een groot aantal tegenslagen wist zijn team langzaam maar zeker het tij te keren, waarna ze zich in Azië eindelijk konden meten met de concurrentie. Zijn eerste overwinnning van het seizoen, op Sepang, is dan ook meteen zijn hoogtepunt.

De hieropvolgende races gingen eveneens stukken beter dan aan het begin. Hieruit kunnen we opmaken dat, hoe diep het ook verborgen zit, Red Bull nog wel degelijk beschikt over the juice. Max acht het dan ook noodzakelijk dat de boel volgend jaar beter geregeld is, zodat ze wellicht zelfs mee kunnen doen om de eindstrijd. Zeker wanneer je gaat kijken naar de progressie van de drie topteams over een heel seizoen.

Waar Ferrari en Mercedes vanaf dag 1 met een compleet pakket naar het circuit kwamen, had Red Bull nog heel wat tijd nodig om zich met de besten te meten. Dat ze zich zo vlot en relatief goed wisten te herpakken, bewijst alleen maar dat ze het zonder meer kunnen. Mede dankzij de input van Max hebben ze de auto op vernuftige wijze naar hun hand weten te zetten. Als het ze volgend jaar lukt om direct een goede wagen neer te zetten en gedurende het seizoen ook nog eens op dezelfde manier te blijven ontwikkelen, belooft 2018 een fraai seizoen te worden.18 reacties

” Maar dat is allemaal geneuzel”, zei Verstappen bij de afsluiting van het interview, “ik heb nu een contract voor 3 miljoen op zak, dus voor mij was het een prima jaar”!
@pomoek: ik weet wel zeker dat hij zo niet denkt.
@pomoek: misschien had ik erbij moeten zetten: als ik Verstappen was dan….
@pomoek: Kijk uit wat je zegt hier. Ik ben na een gelijkaardige reactie eens met pek en veren ingesmeerd door fanboys… Gelukkig hadden ze al gegeten.
@cossiekiller: haha, nee joh, allemaal hele redelijke en lieve mensen die Autobloggers…
Volgend jaar rijdt McLaren met Alonso ook met Renault. Zien we dan wel weer wie het betere pakket heeft..
@hamerhaai: Als Max en Alonso samen om de overwinning vechten vind ik het mooi!
@dutchdriftking: ik zie wel vaak in gevecht komen volgend jaar. Om P6 weliswaar ;)
@willeme: wie knokt er voor P5 dan?
@rhellema: Sainz met de Honda-motor :)
@dawwg: Renault team met een Honda motor ? lijkt me sterk
@Fork5: Verstappen wint volgend jaar een race, als Sainz wordt ontslagen bij Renault voor Lubica
@hamerhaai: volgend jaar, aan het begin van het jaar zullen we wel weer zeggen :”Het kost even voordat je zo’n nieuwe motor volledig onder controle hebt”. Ik gok dat ze, samen met Renault zelf, gaan strijden om de 4e plaats bij de contstucteurs. FI zal een lastige kluif krijgen ben ik bang.
RB gaat die Renault motor zover opschroeven dat of ze kapot gaan of ze gaan zo snel tijdens de race dat verstappen zichzelf op een ronde achterstand zet.
@Soulmaster: Daar hebben ze niets over te zeggen, Renault bepaald de afstelling van de motor. De monteurs van RB doen er ook niets aan, daar hebben ze monteurs van Renault voor.
@metalmike: bepaalt*
@metalmike: enige vorm van sarcasme is jou vreemd dunkt mij :)
Ik denk niet dat ze het volgend seizoen redden. Marko is zich nu al aan het indekken. Het vermogensverschil tussen de Redbulls aan de ene kant en de Ferrar’ en Mercs aan de andere kant is te groot. Als je tijdens de laatste race het vermogens- en snelheidsverschil durfde te zien, dan weet je dat er nog veel te doen is. Gun het Verstappen van harte, maar hij werd echt compleet voorbij gereden door Hamilton op pure snelheid. Hoop dat het anders is, maar vermoed het ergste. Het gat is nu nog te groot, aan het chassis ligt het niet. Wel aan het pure vermogen, snelheid en tja, de betrouwbaarheid. Het schiet gewoon te kort motorisch en dat haal je niet zomaar in . Renault lijkt dit ook te bevestigen door aan te geven dat er progressie is, maar dat heeft vooral met de betrouwbaarheid en geen vermogenswinst te maken. Los van dat, de teams lijken maar van drie en geen vier motoren gebruik te mogen maken komend seizoen ondanks protest vanuit Red Bull.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).